ΖΩΗ
ΠΑΤΡΑ-Νέα παράταση έως το τέλος Σεπτεμβρίου για τις πλωτές προβλήτες στη Μαρίνα

Μετατίθεται εκ νέου ο χρόνος παράδοσης του έργου – Ήδη στην Πάτρα ο απαραίτητος εξοπλισμός
Στα τέλη Σεπτεμβρίου μετατίθεται, για ακόμη μία φορά, η ολοκλήρωση των εργασιών για τις πλωτές προβλήτες στη Δημοτική Μαρίνα της Πάτρας. Το πράσινο φως για τη νέα παράταση, με ορίζοντα τις 30 Σεπτεμβρίου 2026, έδωσε η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Πατρέων κατά τη συνεδρίασή της στις 11 Αυγούστου, αποδεχόμενη τη σχετική εισήγηση της Επιτροπής Παρακολούθησης.
Με την απόφαση αυτή, εγκρίθηκε η μετάθεση του συμβατικού χρόνου φόρτωσης και παράδοσης κατά 9 μήνες και 25 ημέρες, δίνοντας εκ νέου πίστωση χρόνου σε ένα υποδομιακό έργο κομβικής σημασίας για την παραλιακή ζώνη, το οποίο έχει καταγράψει σημαντικές καθυστερήσεις.
Το ιστορικό των καθυστερήσεων
Η αρχική σύμβαση για την προμήθεια και την τοποθέτηση των τριών πλωτών προβλητών είχε υπογραφεί τον Ιούλιο του 2024, με πρόβλεψη παράδοσης εντός έξι μηνών, δηλαδή έως τις 2 Ιανουαρίου 2025. Έκτοτε, ωστόσο, ακολούθησε μια σειρά από διαδοχικές παρατάσεις.
Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα της δημοτικής αρχής, η καθυστέρηση δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του αναδόχου, αλλά σε εξωγενείς παράγοντες:
- Τεχνικά ζητήματα: Αρχικά παρουσιάστηκαν προβλήματα κατά τη φάση κατασκευής των προκατασκευασμένων στοιχείων από την εξειδικευμένη ιταλική εταιρεία Ingemar.
- Καιρικές συνθήκες: Την άνοιξη του 2026, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην περιοχή κατέστησαν αδύνατη την ασφαλή εκτέλεση των εργασιών τοποθέτησης.
Στην Πάτρα ο εξοπλισμός
Παρά τις καθυστερήσεις, το έργο βρίσκεται πλέον στην τελική του ευθεία. Από τις αρχές Αυγούστου, οι τρεις πλωτές προβλήτες βρίσκονται ήδη στην Πάτρα, μαζί με όλον τον συνοδό εξοπλισμό αγκυρώσεων, καθώς και τους σύγχρονους πυργίσκους (pillars) παροχής ρεύματος, νερού και πυρόσβεσης.
Το μεγάλο στοίχημα πλέον για την τεχνική υπηρεσία του Δήμου και τον ανάδοχο είναι η πλήρης συναρμολόγηση, τοποθέτηση και λειτουργική ένταξη των προβλητών στη Μαρίνα μέχρι τη λήξη της νέης προθεσμίας στις 30 Σεπτεμβρίου.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ24 ώρες πρίν«λουκέτο» για την αλυσίδα πίτσας στην Πάτρα – Έκλεισαν και τα τρία σημεία εξυπηρέτησης
ΖΩΗ3 ημέρες πρίνΣκότος και αναστάτωση στην Πάτρα: Μεγάλο μπλακ άουτ σε περιοχές της πόλης – Τι ώρα επανέρχεται το ρεύμα
ΠΑΤΡΑ ΤΩΡΑ2 ημέρες πρίνΑγία Σοφιά Πατρών: Πάγκοι της λαϊκής κλείνουν την είσοδο της πλατείας, και κανείς δεν ελέγχει
ΖΩΗ2 ημέρες πρίνΘλίψη στην Πάτρα: Νεκρή 47χρονη μέσα στο σπίτι της στην Αρόη
ΖΩΗ2 ημέρες πρίνΠλατεία Όλγας στην Πάτρα: Στη θέση του ιστορικού φαρμακείου καταφτάνει αγαπημένο ζαχαροπλαστείο
ΖΩΗ1 ημέρα πρίνΣτο «σκοτάδι» ο Άγιος Βασίλειος – Ξαφνική διακοπή ρεύματος στην περιοχή
ΖΩΗ1 ημέρα πρίνΒαθύς θρήνος στην Πάτρα: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στα 50 του χρόνια ο Δήμος Μαυροκολέας
ΖΩΗ3 ημέρες πρίνΤροχαίο ατύχημα στην Πάτρα: Στο νοσοκομείο οδηγός δικύκλου μετά από εκτροπή στη συμβολή Βενιζέλου και Παπανδρέου









