ΕΛΛΑΔΑ
ΠΑΤΡΑ: Σοβαρό ατύχημα με τζάκι, διασωληνωμένη 83χρονη στο Ρίο

Τραγική κατάληξη είχε μια καθημερινή προσπάθεια να ζεσταθεί ένα σπίτι στα Δεμέστιχα του Δήμου Ερυμάνθου, όταν μια 83χρονη γυναίκα υπέστη βαριά εγκαύματα. Το κακό συνέβη το πρωί του Σαββάτου, μετατρέποντας μια στιγμή χαλάρωσης μπροστά στη φωτιά σε εφιάλτη για το ηλικιωμένο ζευγάρι.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν η γυναίκα επιχείρησε να ανάψει το τζάκι. Αντί, όμως, για το ασφαλές οινόπνευμα, φαίνεται πως έκανε το μοιραίο λάθος να χρησιμοποιήσει βενζίνη. Η ανάφλεξη ήταν ακαριαία και βίαιη, με αποτέλεσμα οι φλόγες να την τυλίξουν και να της προκαλέσουν σοβαρά, εκτεταμένα εγκαύματα.
Ο σύζυγός της, ακούγοντας τις φωνές, έτρεξε αμέσως να τη βοηθήσει και προσπάθησε με νύχια και με δόντια να σβήσει τη φωτιά. Στην ηρωική του προσπάθεια να σώσει τη γυναίκα της ζωής του, στάθηκε άτυχος αφού υπέστη και ο ίδιος ελαφρύτερα εγκαύματα.
Στο σημείο επικράτησε αναστάτωση και έσπευσαν άμεσα δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με έξι άνδρες, αν και η φωτιά είχε ήδη προλάβει να σβήσει. Τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έφτασαν γρήγορα στο ορεινό χωριό και μετέφεραν επειγόντως τους δύο ηλικιωμένους στο Νοσοκομείο. Η κατάσταση της 83χρονης κρίθηκε εξαιρετικά σοβαρή και οι γιατροί έκριναν μονόδρομο τη διασωλήνωσή της στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Ρίου, όπου δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει αναλάβει την προανάκριση για να φωτίσει τις ακριβίες συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα, υπενθυμίζοντας για πολλοστή φορά πόσο επικίνδυνη είναι η χρήση εύφλεκτων υγρών στα τζάκια και τις σόμπες.

ΥΓΕΙΑ2 ημέρες πρίνΠΑΤΡΑ-Επιστροφή στο… «κόκκινο»: Ξανανοίγει κλινική Covid στο Ρίο λόγω της πίεσης στα νοσοκομεία
ΖΩΗ14 ώρες πρίνΜαύρη μέρα στη ΒΙПЕ: Ακόμα ένας εργαζόμενος δεν θα γυρίσει σπίτι του
ΖΩΗ2 ημέρες πρίνΠΑΤΡΑ-«Ως πότε;» – Νέο σοβαρό τροχαίο στα Ζαρουχλέικα, εκτινάχθηκε στο οδόστρωμα νεαρή οδηγός
ΖΩΗ1 ημέρα πρίνΠάτρα: Σοκ στην οδό Παμίσσου – 10χρονος «ποντικός» άδειασε σπίτι και έγινε καπνός!
ΖΩΗ14 ώρες πρίνΠΑΤΡΑ-Τροχαίο στην Οβρυά: Από τύχη ζούμε – Έχασε τον έλεγχο και καρφώθηκε σε μάντρα – ΦΩΤΟ
ΖΩΗ1 ημέρα πρίνΠΑΤΡΑ-Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Εκ της Σαρκός» στο Βιβλιοπωλείο Nouveau
ΖΩΗ2 ημέρες πρίνΒαριά θλίψη στην Πάτρα: «Έφυγε» στα 63 του ο Γιάννης Λιακόπουλος – Σπαραγμός στο Ψαροφάι
ΥΓΕΙΑ2 ημέρες πρίνΣεισμός στα τοπικά ιατροδικαστικά πράγματα: Οριστικό «αντίο» για την Αγγελική Τσιόλα








