ΥΓΕΙΑ
Αντίπαλοι για 90 λεπτά, στη ζωή στην ίδια ομάδα: Το μεγάλο “διπλό” του μικρού Δημήτρη στο Καραμανδάνειο

Υπάρχουν ματς που τα θυμάσαι για το σκορ, και υπάρχουν κι εκείνα που σου κόβουν την ανάσα. Στο γήπεδο μπορεί να ιδρώνεις για το τρίποντο και το χειροκρότημα, αλλά η πραγματική μπάλα παίζεται αλλού – εκεί που η ζωή αποφασίζει να βάλει τα δυνατά της.
Στις 24 Οκτωβρίου, σ’ έναν αγώνα Κ16 ανάμεσα στην Αθλητική Ένωση Μεσολογγίου και τον ΑΟ Λυγιάς, το παιχνίδι πάγωσε. Μια άτυχη στιγμή, μια δυνατή διεκδίκηση και μια σκληρή σύγκρουση άφησαν στο χορτάρι τον μικρό Δημήτρη Πετρόπουλο, ποδοσφαιριστή της Λυγιάς. Από εκείνη τη στιγμή, το σκορ σταμάτησε να έχει σημασία.
Ο νεαρός αθλητής πήρε τον δρόμο για το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας. Ακολούθησε αγωνία, πολύωρο χειρουργείο και μέρες νοσηλείας. Όμως, το παιδί δεν το έβαλε κάτω.
Η λύτρωση ήρθε λίγο αργότερα, όταν οι γιατροί έδωσαν το «πράσινο φως» και η αγωνία έδωσε τη θέση της στην ανακούφιση: ο Δημήτρης ξεπέρασε τον κίνδυνο. Και κάπου εδώ, ο αθλητισμός έδειξε το καλύτερό του πρόσωπο. Η ΑΕΜ, αντί να κοιτάξει τα δικά της, έστειλε το πιο ζεστό μήνυμα στήριξης στον αντίπαλο:
«Στο ποδόσφαιρο μπορεί να είμαστε αντίπαλοι για 90 λεπτά, αλλά στη ζωή είμαστε όλοι στην ίδια ομάδα. Και πάνω από κάθε νίκη βρίσκεται η υγεία και το χαμόγελο ενός παιδιού. Δημήτρη, σε περιμένουμε σύντομα ξανά στα γήπεδα!»
Το παλικάρι κέρδισε το πιο δύσκολο ματς. Τώρα, η μπάλα είναι στην πλευρά της αποκατάστασης, με όλη την ποδοσφαιρική πιάτσα να στέκεται δίπλα του. Σιδερένιος, μικρέ!

ΥΓΕΙΑ1 ημέρα πρίνΠΑΤΡΑ-Επιστροφή στο… «κόκκινο»: Ξανανοίγει κλινική Covid στο Ρίο λόγω της πίεσης στα νοσοκομεία
ΖΩΗ11 ώρες πρίνΜαύρη μέρα στη ΒΙПЕ: Ακόμα ένας εργαζόμενος δεν θα γυρίσει σπίτι του
ΖΩΗ2 ημέρες πρίνΠΑΤΡΑ-«Ως πότε;» – Νέο σοβαρό τροχαίο στα Ζαρουχλέικα, εκτινάχθηκε στο οδόστρωμα νεαρή οδηγός
ΖΩΗ1 ημέρα πρίνΠάτρα: Σοκ στην οδό Παμίσσου – 10χρονος «ποντικός» άδειασε σπίτι και έγινε καπνός!
ΖΩΗ11 ώρες πρίνΠΑΤΡΑ-Τροχαίο στην Οβρυά: Από τύχη ζούμε – Έχασε τον έλεγχο και καρφώθηκε σε μάντρα – ΦΩΤΟ
ΖΩΗ1 ημέρα πρίνΠΑΤΡΑ-Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Εκ της Σαρκός» στο Βιβλιοπωλείο Nouveau
ΥΓΕΙΑ1 ημέρα πρίνΣεισμός στα τοπικά ιατροδικαστικά πράγματα: Οριστικό «αντίο» για την Αγγελική Τσιόλα
ΖΩΗ1 ημέρα πρίνΒαριά θλίψη στην Πάτρα: «Έφυγε» στα 63 του ο Γιάννης Λιακόπουλος – Σπαραγμός στο Ψαροφάι







