ΖΩΗ
Εκδήλωση “5η Ανάδειξη Ιστορικού Πεζοπορικού Μονοπατιού Παλαιών Πατρών Γερμανού 2025”

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, το Σωματείο Ενωμένη Ρωμηοσύνη Πατρών (Ε.ΡΩ. Πατρών) και η Ι.Μ. Μακελλαριάς Καλαβρύτων, με τη συμμετοχή δεκάδων τοπικών φορέων, διοργανώνουν τη δράση «Ανάδειξη Ιστορικού Πεζοπορικού Μονοπατιού Παλαιών Πατρών Γερμανού». Το μονοπάτι αυτό ακολουθούσε ο Εθνεγέρτης στη διαδρομή Πάτρα – Καλάβρυτα, στην οποία εκτυλίχθηκαν σημαντικά γεγονότα της Επανάστασης του 1821.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2025 στην Ι.Μ. Μακελλαριάς και περιλαμβάνει:
- Τρεις πρότυπες πεζοπορικές διαδρομές (Πετρωτό–Μοίρα, Δεμέστιχα–ποταμός Σελινούντας–Ι.Μ. Μακελλαριάς, Κούτελη–Φλάμπουρα–Δάσος Κάνισκας).
- Κεντρική εκδήλωση στις 11:00 π.μ. με ομιλία του π. Γεωργίου Σχοινά («Η συμβολή του κλήρου στον αγώνα της λευτεριάς»), παρουσίαση επετειακού ενθυμίου, εκτέλεση ύμνων και δημοτικών τραγουδιών από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής «Κοσμάς ο Μελωδός» και παραδοσιακούς χορούς από τη Χορευτική Εστία Πατρών.
- Έκθεση της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Β. Πελοποννήσου/Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. με εκθέματα από το Γεωπάρκο Χελμού-Βουραϊκού, το Παναχαϊκό όρος και άλλες περιοχές.
Η μεταφορά των συμμετεχόντων θα γίνει δωρεάν με λεωφορεία που παρέχουν οι διοργανωτές. Η εκδήλωση στοχεύει στην αναβίωση της ιστορικής μνήμης και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, συνδυάζοντας τη φύση με την ιστορία και τα τοπικά δρώμενα.
Σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες και το link για την κράτηση θέσεων στα mini bus.
Πληροφορίες: Κων/νος Κωνσταντακόπουλος, τηλ. 6973289317, e-mail: konstadako@gmail.com.


ΖΩΗ3 ημέρες πρίνΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΘΡΙΛΕΡ: Χειροπέδες στο δίδυμο που είχε σπείρει τον πανικό στα μαγαζιά της Πάτρας
ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πρίνΤο τρένο «σφυρίζει»… στα χαρτιά: Έτοιμος ο σταθμός στα Σελιανίτικα, αλλά η Πάτρα περιμένει ακόμα το θαύμα!
ΖΩΗ2 ημέρες πρίνΠΑΤΡΑ-Aνησυχητικό τροχαίο τα ξημερώματα στην Ελευθερίου Βενιζέλου – ΦΩΤΟ
ΖΩΗ2 ημέρες πρίνΣυναγερμός στην Ταραμπούρα: Θρίλερ με πατρινό πατέρα – «Κόκκινος» συναγερμός στην Αστυνομία μετά από απειλές στο 112
ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πρίνΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ: Το αδιανόητο παιχνίδι της μοίρας για την 55χρονη Βάσω Σταμίρη
ΖΩΗ8 ώρες πρίνΕφιάλτης σε πολυκατοικία στην Πάτρα: Παιδιά στο μπαλκόνι με τσιγάρο, τραμπουκισμοί και καθημερινή «τρομοκρατία»
ΖΩΗ3 ημέρες πρίν«Πάτρα, η πόλη του φόβου;» – Μπαράζ ληστειών και επιθέσεων στις γειτονιές μας
ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πρίν«Έσβησε» στην άσφαλτο η Βάσω Σταμίρη – Από το γλέντι του γάμου στη θλίψη









