ΣΠΟΡ
Με ανατροπή στο τέλος, η ΑΕΚ νίκησε τον Προμηθέα και εξασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας!

Είχαν όλα κριθεί πριν το τζάμπολ, με την ΑΕΚ να είναι σίγουρα πρώτη και να περιμένει τον αντίπαλο της στα προημιτελικά και τον Προμηθέα τελευταίος στον όμιλο.
Η ΑΕΚ κατάφερε να περάσει με διπλό με 56-60 από την έδρα του Προμηθέα και έτσι να πάει στο 5-1, ρίχνοντας στο 1-5 τους Πατρινούς. Οι κιτρινόμαυροι έχουν πλεονέκτημα έδρας στους 8 του Basketball Champions League και περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλο τους.
Η Ένωση έτρεξε ένα φοβερό σερί 7-24 στο 4ο δεκάλεπτο, το οποίο της έδωσε και τη νίκη. Για τους ηττημένους ο Βαρνάντο ήταν πρώτος σκόρερ με 21 πόντους, ενώ για την ομάδα του Σάκοτα ο Γκόλντεν είχε 14 πόντους με 6 ριμπάουντ.
Προμηθέας – ΑΕΚ: Το ματς
Ο Νετζήπογλου δημιουργούσε θέματα στην άμυνα του Προμηθέα στο ξεκίνημα και έφτασε τους 6 πόντους, κάνοντας το 9-9 στο 6′. Ο Σίτου έκανε το 12-9 για τον Προμηθέα σε ματς που οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με 2/7 τρίποντα. Ο Μπράις μείωσε σε 16-15, ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Κένι Γουίλιαμς σκόραρε για το 19-15 στη λήξη της περιόδου.
Ο Κουζμίνσκας κάρφωσε εντυπωσιακά για το 27-23, σε ένα ματς που οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό στον επιθετικό τομέα. Ο Ιβούντου με τρίποντο έκανε το 30-23, τρία λεπτά πριν το ημίχρονο.
Με 4 πόντους του Γκόλντεν στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, η ΑΕΚ μείωσε σε 35-29 Ο Βαρνάντο έδωσε αέρα 10 πόντων στην ομάδα της Πάτρας και έκανε το 41-31 στο 24′.. Ο Κένι Γουίλιαμς έκανε το 44-33, με τους Πατρινούς να φεύγουν με διψήφια διαφορά.
Ο Γκόλντεν κατάφερε να μειώσει σε 50-44, έξι λεπτά πριν το τέλος του ματς. O Bαρνάντο επανέφερε τη διαφορά στους 10, όμως η ΑΕΚ δεν τα παράτησε και με τον Κουζμίνσκας μείωσε σε 56-54 στο 39′. Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την ανατροπή με το καλάθι του Χαμπ και τις βολές του Κουζμίνσκας.
Τα δεκάλεπτα: 19-15, 35-25, 49-36, 56-60
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η ΑΕΚ έτρεξε φοβερό 7-24 στο τελευταίο δεκάλεπτο και πήρε το ματς.
Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: O Γκόλντεν ήταν ο κορυφαίος με 14 πόντους και 6 ριμπάουντ
ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Κουζμίνσκας με 10 πόντους και 5 ριμπάουντ, αλλά και ο Χαμπ με 11 και 4 ασίστ.
ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Βαρνάντο σταμάτησε στους 21 πόντους αλλά δεν έφτανε.
ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Σίτου έμεινε χαμηλά στους 4 πόντους στα 23 λεπτά και δεν βοήθησε.
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Η ΑΕΚ επικράτησε με 97-76.
Πηγή:www.gazzetta.gr

ΥΓΕΙΑ2 ημέρες πρίνΠΑΤΡΑ-Επιστροφή στο… «κόκκινο»: Ξανανοίγει κλινική Covid στο Ρίο λόγω της πίεσης στα νοσοκομεία
ΖΩΗ13 ώρες πρίνΜαύρη μέρα στη ΒΙПЕ: Ακόμα ένας εργαζόμενος δεν θα γυρίσει σπίτι του
ΖΩΗ2 ημέρες πρίνΠΑΤΡΑ-«Ως πότε;» – Νέο σοβαρό τροχαίο στα Ζαρουχλέικα, εκτινάχθηκε στο οδόστρωμα νεαρή οδηγός
ΖΩΗ1 ημέρα πρίνΠάτρα: Σοκ στην οδό Παμίσσου – 10χρονος «ποντικός» άδειασε σπίτι και έγινε καπνός!
ΖΩΗ13 ώρες πρίνΠΑΤΡΑ-Τροχαίο στην Οβρυά: Από τύχη ζούμε – Έχασε τον έλεγχο και καρφώθηκε σε μάντρα – ΦΩΤΟ
ΖΩΗ1 ημέρα πρίνΠΑΤΡΑ-Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Εκ της Σαρκός» στο Βιβλιοπωλείο Nouveau
ΖΩΗ2 ημέρες πρίνΒαριά θλίψη στην Πάτρα: «Έφυγε» στα 63 του ο Γιάννης Λιακόπουλος – Σπαραγμός στο Ψαροφάι
ΥΓΕΙΑ2 ημέρες πρίνΣεισμός στα τοπικά ιατροδικαστικά πράγματα: Οριστικό «αντίο» για την Αγγελική Τσιόλα








