ΚΟΣΜΟΣ
Τραγωδία στον Αέρα: Σύγκρουση Επιβατικού Αεροσκάφους με Στρατιωτικό Ελικόπτερο στην Ουάσινγκτον

Τραγικό αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης κοντά στο αεροδρόμιο Ρίγκαν της Ουάσινγκτον, όταν επιβατική πτήση της American Airlines συγκρούστηκε στον αέρα με στρατιωτικό ελικόπτερο UH-60 Black Hawk του αμερικανικού στρατού.
Το επιβατικό αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε 60 επιβάτες και 4 μέλη πληρώματος, είχε απογειωθεί από τη Γουίτσιτα του Κάνσας και ήταν προγραμματισμένο να προσγειωθεί στην Ουάσινγκτον στις 21:00 τοπική ώρα (04:00 ώρα Ελλάδας). Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το στρατιωτικό ελικόπτερο εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση τη στιγμή της σύγκρουσης.
Αμέσως μετά τη σύγκρουση, και τα δύο αεροσκάφη συνετρίβησαν στα παγωμένα νερά του ποταμού Ποτόμακ. Οι αρχές επιβεβαίωσαν την ανάσυρση πολλαπλών σορών, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης και έρευνας για τυχόν επιζώντες. Δυνάμεις της ακτοφυλακής, ομάδες διάσωσης και στρατιωτικό προσωπικό έχουν σπεύσει στο σημείο του δυστυχήματος.
Μέχρι στιγμής, τα αίτια της τραγωδίας παραμένουν αδιευκρίνιστα. Οι αρμόδιες αρχές διεξάγουν ενδελεχή έρευνα για να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η φονική σύγκρουση. Σύμφωνα με μαρτυρίες, το επιβατικό αεροσκάφος είχε λάβει άδεια προσγείωσης λίγο πριν από το δυστύχημα, γεγονός που εγείρει ερωτήματα σχετικά με τον εναέριο συντονισμό και την επικοινωνία μεταξύ των δύο αεροσκαφών.
Η τραγωδία αυτή έχει συγκλονίσει την αμερικανική κοινή γνώμη, ενώ συλλυπητήρια μηνύματα έχουν εκφράσει κυβερνητικοί αξιωματούχοι και διεθνείς ηγέτες. Η American Airlines εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας τη βαθιά της θλίψη και δεσμεύθηκε να συνεργαστεί πλήρως με τις αρμόδιες αρχές για τη διερεύνηση του περιστατικού.
Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται καθώς προχωρούν οι έρευνες.

ΖΩΗ3 ημέρες πρίνΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΘΡΙΛΕΡ: Χειροπέδες στο δίδυμο που είχε σπείρει τον πανικό στα μαγαζιά της Πάτρας
ΖΩΗ2 ημέρες πρίνΠΑΤΡΑ-Aνησυχητικό τροχαίο τα ξημερώματα στην Ελευθερίου Βενιζέλου – ΦΩΤΟ
ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πρίνΤο τρένο «σφυρίζει»… στα χαρτιά: Έτοιμος ο σταθμός στα Σελιανίτικα, αλλά η Πάτρα περιμένει ακόμα το θαύμα!
ΖΩΗ2 ημέρες πρίνΣυναγερμός στην Ταραμπούρα: Θρίλερ με πατρινό πατέρα – «Κόκκινος» συναγερμός στην Αστυνομία μετά από απειλές στο 112
ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πρίνΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ: Το αδιανόητο παιχνίδι της μοίρας για την 55χρονη Βάσω Σταμίρη
ΖΩΗ2 ημέρες πρίν«Πάτρα, η πόλη του φόβου;» – Μπαράζ ληστειών και επιθέσεων στις γειτονιές μας
ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πρίν«Έσβησε» στην άσφαλτο η Βάσω Σταμίρη – Από το γλέντι του γάμου στη θλίψη
ΖΩΗ2 ημέρες πρίν«Τριτοκοσμικές» εικόνες 6 χιλιόμετρα από το κέντρο της Πάτρας: Νερό με το βυτίο στην Περιβόλα










