ΣΠΟΡ
Ελλάδα – Γαλλία 2-2: Η Εθνική άφησε εποχή, έφερε τούμπα το ματς με Μπακασέτα και Ιωαννίδη

Η Εθνική Ελλάδας πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Γαλλία, και έφερε τούμπα το ματς, κερδίζοντας με 2-2 στην OPAP Arena. Οι “γαλανόλευκοι” είχαν προηγηθεί με δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά από τους Μπακασέτα και Ιωαννίδη, αλλά ο Φοφανά ισοφάρισε στο 74ο λεπτό.
Η Εθνική μπήκε δυνατά στο ματς και είχε τις πρώτες ευκαιρίες. Στο 12ο λεπτό, ο Μπακασέτας έκανε εξαιρετική προσπάθεια, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στο 20ο λεπτό, ο Κουρμπέλης σούταρε από καλή θέση, αλλά ο Σαμπά απέκρουσε.
Η Γαλλία αντέδρασε και στο 38ο λεπτό προηγήθηκε με τον Κόλο Μουανί. Ο Γάλλος επιθετικός σούταρε από μακριά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Βλαχοδήμου.
Στην επανάληψη, η Εθνική μπήκε με μεγάλη ενέργεια και ισοφάρισε στο 56ο λεπτό με τον Μπακασέτα. Ο αρχηγός της Εθνικής με ένα ασύλληπτο σουτ σε φάση διαρκείας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σαμπά.
Η Εθνική συνέχισε να πιέζει και στο 61ο λεπτό πήρε το προβάδισμα με τον Ιωαννίδη. Ο νεαρός επιθετικός σούταρε από κοντά και σκόραρε για το 2-1.
Η Γαλλία δεν τα παράτησε και στο 74ο λεπτό ισοφάρισε με τον Φοφανά. Ο Γάλλος αμυντικός με ένα δυνατό σουτ από τα 20 μέτρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βλαχοδήμου.
Η Εθνική κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη, που της δίνει μεγάλη ώθηση ενόψει του Euro 2024.
Τα highlights του αγώνα:
- Στο 12ο λεπτό, ο Μπακασέτας κάνει εξαιρετική προσπάθεια, αλλά η μπάλα περνάει λίγο άουτ.
- Στο 20ο λεπτό, ο Κουρμπέλης σούταρε από καλή θέση, αλλά ο Σαμπά απέκρουσε.
- Στο 38ο λεπτό, η Γαλλία προηγείται με τον Κόλο Μουανί.
- Στην επανάληψη, η Εθνική ισοφαρεί στο 56ο λεπτό με τον Μπακασέτα.
- Στο 61ο λεπτό, η Εθνική παίρνει το προβάδισμα με τον Ιωαννίδη.
- Στο 74ο λεπτό, η Γαλλία ισοφαρίζει με τον Φοφανά.
Τα σχόλια του αγώνα:
- Ο Τάσος Μπακασέτας ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Εθνικής. Ο αρχηγός της Ελλάδας έκανε εξαιρετική εμφάνιση και πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης.
- Ο Φώτης Ιωαννίδης ήταν επίσης εξαιρετικός. Ο νεαρός επιθετικός πέτυχε το γκολ του προβαδίσματος της Εθνικής και έδειξε ότι είναι ένας παίκτης με μεγάλο μέλλον.
- Ο Γιώργος Βλαχοδήμος ήταν πολύ καλός κάτω από τα δοκάρια της Εθνικής. Ο Έλληνας τερματοφύλακας πραγματοποίησε αρκετές σημαντικές αποκρούσεις και κράτησε το ματς ισόπαλο.
Η Εθνική Ελλάδας ολοκληρώνει τα προκριματικά του Euro 2024 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ τερμάτισε στην τρίτη θέση του ομίλου της, πίσω από την Ισπανία και τη Γαλλία, και θα αγωνιστεί στα play-offs για την πρόκριση στη διοργάνωση.

ΥΓΕΙΑ2 ημέρες πρίνΠΑΤΡΑ-Επιστροφή στο… «κόκκινο»: Ξανανοίγει κλινική Covid στο Ρίο λόγω της πίεσης στα νοσοκομεία
ΖΩΗ15 ώρες πρίνΜαύρη μέρα στη ΒΙПЕ: Ακόμα ένας εργαζόμενος δεν θα γυρίσει σπίτι του
ΖΩΗ2 ημέρες πρίνΠΑΤΡΑ-«Ως πότε;» – Νέο σοβαρό τροχαίο στα Ζαρουχλέικα, εκτινάχθηκε στο οδόστρωμα νεαρή οδηγός
ΖΩΗ15 ώρες πρίνΠΑΤΡΑ-Τροχαίο στην Οβρυά: Από τύχη ζούμε – Έχασε τον έλεγχο και καρφώθηκε σε μάντρα – ΦΩΤΟ
ΖΩΗ1 ημέρα πρίνΠάτρα: Σοκ στην οδό Παμίσσου – 10χρονος «ποντικός» άδειασε σπίτι και έγινε καπνός!
ΖΩΗ1 ημέρα πρίνΠΑΤΡΑ-Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Εκ της Σαρκός» στο Βιβλιοπωλείο Nouveau
ΖΩΗ2 ημέρες πρίνΒαριά θλίψη στην Πάτρα: «Έφυγε» στα 63 του ο Γιάννης Λιακόπουλος – Σπαραγμός στο Ψαροφάι
ΥΓΕΙΑ2 ημέρες πρίνΣεισμός στα τοπικά ιατροδικαστικά πράγματα: Οριστικό «αντίο» για την Αγγελική Τσιόλα








