Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει τους επιχειρηματίες, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο είναι «κωλοτούμπα»

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει τους επιχειρηματίες, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο είναι «κωλοτούμπα»

Σε διαδικτυακή συνάντηση με την Estiasi Greece και προέδρους Σωματείων της εστίασης από όλη την Ελλάδα, ο Κασσελάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει επιχειρηματικό ρίσκο και ότι οι νέες φορολογικές ρυθμίσεις θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση των επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, ο Κασσελάκης αναφέρθηκε στην αύξηση του αφορολόγητου ορίου για τα εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία, όπως είπε, «δεν είναι τίποτε άλλο από μια λεκτική δήλωση». Εξήγησε ότι η αύξηση αυτή θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα μόνο για τα εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ, ενώ οι περισσότεροι επιχειρηματίες θα συνεχίσουν να φορολογούνται με υψηλούς συντελεστές.

Ο Κασσελάκης υποσχέθηκε ότι, αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία, θα μειώσει τους συντελεστές φορολογίας των επιχειρήσεων και θα υιοθετήσει μέτρα που θα διευκολύνουν την επιχειρηματικότητα.

Μιλώντας με τους εκπροσώπους του κλάδου, ο Στέφανος Κασσελάκης, περιέγραψε αρχικά τα μεγέθη του: 80.000 επιχειρήσεις, μισό εκατομμύριο εργαζόμενοι, καθοριστική συμβολή στο ΑΕΠ, καθώς και ένα ολόκληρο «οικοσύστημα» γύρω από το οποίο βιοπορίζεται ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας. «Δεν είναι είδος πολυτελείας», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και πρόσθεσε πως «σε καμία περίπτωση η κυβερνητική πολιτική δεν πρέπει να είναι τιμωρητική προς την εστίαση».

 «Έχετε απόλυτο δίκιο ότι ο πρωθυπουργός δεν σας είχε πει τίποτα γι’ αυτά τα σχέδια προεκλογικά. Έλεγε για μειώσεις φόρων και τώρα πέφτει ένα άδικο, οριζόντιο χαράτσι, με αυθαίρετα κριτήρια», ανέφερε στη συνέχεια, για να προσθέσει: «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός κάνει “κωλοτούμπες”. Και στις προηγούμενες εκλογές, σε θέματα εξωτερικής πολιτικής άλλα έλεγε πριν και άλλα έκανε μετά. Δεν πειράζει, εμείς θα είμαστε εδώ για να λέμε την αλήθεια στους Έλληνες. Η αλήθεια για την εστίαση είναι ότι εσείς έχετε μπροστά σας να ανεβείτε ένα βουνό».

 Ο Στέφανος Κασσελάκης επικαλέστηκε τις αποκαλυπτικές κυβερνητικές δηλώσεις, ότι το Ταμείο Ανάκαμψης είναι για τους μεγάλους, που έχουν πρόσβαση στην τραπεζική χρηματοδότηση, για να αναρωτηθεί: «εσείς πώς να έχετε πρόσβαση σε τραπεζική πίστωση όταν πρέπει να πληρώνετε οριζόντια μέτρα;».

Αναφέροντας ότι το νέο φορολογικό χαράτσι μπορεί να φτάσει και τις 2.400 ευρώ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τόνισε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο «τιμωρεί συγχρόνως και τον καταναλωτή» και σημείωσε: «Το νομοσχέδιο είναι άδικο, το λένε όλοι οι φορείς. Η κυβέρνηση παίρνει μια απόφαση που την είχε κρύψει προεκλογικά. Εμείς είμαστε αντίθετοι σε αυτή την κατεύθυνση. Προφανώς το δίκαιο σύστημα είναι έσοδα – έξοδα και όχι αυθαίρετα νούμερα. Και για ποιο λόγο να υπάρχει προκαταβολή φόρου εισοδήματος, όταν δεν ξέρεις τι εισόδημα θα έχεις την επόμενη χρονιά; Έχουμε ένα τεράστιο «μαξιλάρι» -είπε ο Στέφανος Κασσελάκης- μπορούμε να δώσουμε μια ανάσα στις επιχειρήσεις. Πρέπει να το συζητήσουμε».

Ζητώντας την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης που προβλέπει ενιαία οριζόντια φορολόγηση, οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών, επικεντρώθηκαν στις αρνητικές συνέπειες των διατάξεών του, που οδηγούν στην αυθαίρετη αύξηση της φορολόγησης και δυσχεραίνουν την ήδη επιβαρυμένη θέση τους μετά από δυο χρόνια πανδημίας, την οικονομική κρίση που προηγήθηκε, την ενεργειακή που ακολούθησε και την κρίση ακρίβειας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μιλώντας για «τεράστιες ζημιές του κλάδου που δεν έχουν επουλωθεί», καθώς «ακόμη πληρώνουμε τα χρέη της πανδημίας», εκπρόσωπος των επαγγελματιών τόνισε ότι τα κυβερνητικά μέτρα απειλούν τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, ενώ η αύξηση του ΦΠΑ πάντα οδηγεί σε πτώση της δουλειάς. Μέχρι και το ενδεχόμενο παύσης της πώλησης αναψυκτικών, αναφέρθηκε.

Οι εκπρόσωποι της Εστίασης παρέθεσαν τις θέσεις τους και για τα εργασιακά ζητήματα, όπως, για παράδειγμα, τον ορισμό ανώτατου πλαφόν στις εισφορές και την καθιέρωση νέων ειδικοτήτων. Στο διοικητικό πεδίο αναφέρθηκαν στα ζητήματα των Πνευματικών Δικαιωμάτων, στην αδειοδότηση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στους κανόνες και άδειες αιγιαλού, στα ωράρια των καταστημάτων.

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση
Διαφημιστείτε στο Patratora
Διαφήμιση
Χιονισμένο ορεινό χωριό με πέτρινα σπίτια και δρόμο καλυμμένο με χιόνι υπό χιονόπτωση.
ΕΛΛΑΔΑ1 ώρα πρίν

Χειμώνας από τις 28 Οκτωβρίου: Πρώτα χιόνια στην Ορεινή Ναυπακτία – ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Κίτρινη αστυνομική κορδένα ασφαλείας με τη φράση Police Line Do Not Cross σε σκούρο φόντο με θολά φωτάκια.
ΕΛΛΑΔΑ1 ώρα πρίν

«Φτερό» κοσμήματα 20.000 ευρώ και μετρητά από σπίτι στη Χαλανδρίτσα – Συναγερμός στην τοπική κοινωνία

Νυχτερινή λήψη με πυροσβεστικό όχημα και άτομα κοντά σε δρόμο με πινακίδα στοπ.
ΖΩΗ2 ώρες πρίν

ΠΑΤΡΑ-Aνησυχητικό τροχαίο τα ξημερώματα στην Ελευθερίου Βενιζέλου – ΦΩΤΟ

Άνδρας με καλυμμένα χαρακτηριστικά συνοδεύεται από αστυνομικούς κοντά σε όχημα.
ΖΩΗ2 ώρες πρίν

Δρόμοι της Πάτρας: Όταν η σκληρή επιβίωση συναντάει τα δικαστικά έδρανα

Ασπρόμαυρη σύνθεση εικόνας με πορτραίτο γυναίκας και τρακαρισμένο αυτοκίνητο με ανοιχτό καπό στον δρόμο
ΕΛΛΑΔΑ2 ώρες πρίν

«Έσβησε» στην άσφαλτο η Βάσω Σταμίρη – Από το γλέντι του γάμου στη θλίψη

Ασπρόμαυρη φωτογραφία κατεστραμμένου κτιρίου με συντρίμμια
ΖΩΗ2 ώρες πρίν

ΠΑΤΡΑ-Μνήμες από τη Στάχτη και το Σίδερο: Όταν ο Πόλεμος Χτύπησε την Πόρτα μας – ΒΙΝΤΕΟ

Άντρας φοράει μπλε καπέλο και κρατάει μπλε σημαία με τυπωμένο πρόσωπο.
ΚΟΣΜΟΣ3 ώρες πρίν

Στην κόψη του ξυραφιού ο Νετανιάχου: 57 έδρες αλλά η αυτοδυναμία ακροβατεί

Πανοραμική άποψη λιμανιού και παράκτιας πόλης με πλοίο στη θάλασσα κάτω από γαλάζιο ουρανό.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ3 ώρες πρίν

Πάτρα: Το λιμάνι των «μεγάλων προσδοκιών» ανάμεσα στα νούμερα και την πραγματικότητα

Πορτραίτο ηλικιωμένου άνδρα με ανοιχτόχρωμο σακάκι και σκούρο πουκάμισο, με πίνακα ζωγραφικής στο βάθος
ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες πρίν

92 κεράκια για τον Γιώργο Κωνσταντίνου: Ο άνθρωπος που μας έμαθε τι πάει να πει «πρόβα τζενεράλε» στη ζωή

Γυναίκα ξαπλωμένη σε κρεβάτι μασάζ δέχεται υπηρεσίες χαλάρωσης στην πλάτη από άλλο άτομο
ΖΩΗ4 ώρες πρίν

Σοκ στο κέντρο της Πάτρας: Νέα κοπέλα κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι δέχθηκε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειάς της μέσα σε ινστιτούτο μασάζ.

Δύο όψεις του ίδιου πολυώροφου κτιρίου, η μία ανοιχτόχρωμη και η άλλη καλυμμένη με πράσινο προστατευτικό δίχτυ.
ΖΩΗ2 ημέρες πρίν

ΠΑΤΡΑ-Νέα εποχή για το ιστορικό ακίνητο στη Γούναρη: Τα Διοικητικά Δικαστήρια αποκτούν το δικό τους σύγχρονο «σπίτι»

Άνδρας με χειροπέδες οδηγείται από αστυνομικούς σε δρόμο μπροστά από κατάστημα και περιπολικό
ΖΩΗ17 ώρες πρίν

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΘΡΙΛΕΡ: Χειροπέδες στο δίδυμο που είχε σπείρει τον πανικό στα μαγαζιά της Πάτρας

Ανοιχτός υπαίθριος χώρος στάθμευσης με παρκαρισμένα αυτοκίνητα στα αριστερά, δέντρα και κτίρια στο βάθος.
ΖΩΗ2 ημέρες πρίν

Ανάσα για το κυκλοφοριακό: Μεγαλώνει το πάρκινγκ στον Άγιο Διονύσιο – Τέλος στο «καπέλωμα» από εταιρικά στόλους

Αστυνομικοί σε έλεγχο οχήματος στα διόδια.
ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πρίν

Μπλόκο στα διόδια του Ρίου: Στην Πάτρα χτύπησε η καμπάνα για την υπόθεση «Χωριάτικο»

Φραντζόλες ψωμιού και κομμένες φέτες πάνω σε ξύλινη επιφάνεια μαζί με ελιές, λάδι και αλάτι.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ3 ημέρες πρίν

Χειροπέδες στον ιδιοκτήτη του “Χωριάτικου” για μεγάλη φοροδιαφυγή

Πορτραίτο άντρα με γυαλιά οράσεως και ριγέ πουκάμισο σε ουδέτερο φόντο
ΖΩΗ2 ημέρες πρίν

Έφυγε από τη ζωή ο Πατρινός ταξιντζής Χριστόφορος (Άκης) Γερμένης – Η πόλη αποχαιρετά έναν δικό της άνθρωπο

Εξωτερική άποψη σύγχρονου κτιρίου σιδηροδρομικού σταθμού με στεγασμένη αποβάθρα, δρόμο μπροστά και οχήματα σε ηλιόλουστη μέρα
ΕΛΛΑΔΑ14 ώρες πρίν

Το τρένο «σφυρίζει»… στα χαρτιά: Έτοιμος ο σταθμός στα Σελιανίτικα, αλλά η Πάτρα περιμένει ακόμα το θαύμα!

Νυχτερινή λήψη με πυροσβεστικό όχημα και άτομα κοντά σε δρόμο με πινακίδα στοπ.
ΖΩΗ2 ώρες πρίν

ΠΑΤΡΑ-Aνησυχητικό τροχαίο τα ξημερώματα στην Ελευθερίου Βενιζέλου – ΦΩΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ