ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συμμετοχή της ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ στην αυριανή κινητοποίηση-Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου για τον προαστιακό

Η ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών φέρνει επιτακτικά στο τραπέζι διαλόγου το θέμα χρόνιων παθογενειών που αντιμετωπίζουμε ως πολίτες στο θέμα των δημόσιων υποδομών και των έργων πού κωλυσιεργούν.
Η παράταξή μας συμμετέχει και καλεί όλους του πολίτες, συλλογικότητες και φορείς να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις αλλά και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Γεωργίου στις 10:30 της Τετάρτης 08/03/2023.
Συμμετέχουν εδώ και μέρες, όπως είναι φυσικό οι εργαζόμενοι σιδηροδρομικής γραμμής Κιάτο Αίγιο Πάτρα αλλά και του Προαστιακού, αναδεικνύοντας με τον τρόπο τους τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στον άξονα της Δυτικής Ελλάδας.
Την 17η Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο από Κιάτο προς το Αίγιο και το χρονοδιάγραμμα ήθελε να ξεκινά τακτικό δρομολόγιο έπειτα από έξι μήνες.
Μεσολάβησαν οι εκλογές τον Ιούλιο του 2019, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έθεσε την γραμμή σε μερική λειτουργία το 2020 ενώ είχαμε συνεχή προβλήματα στις υποδομές με εκτροχιασμούς (Ξυλόκαστρο κ.α.).
- Στη φυλακή ο πρώην ρέφερι για το σκάνδαλο στο μπάσκετ: «Τα 820.000 ευρώ στο σπίτι είναι αποταμιεύσεις μιας ζωής»
- Σκάνδαλο στο ελληνικό μπάσκετ: Ο προστατευόμενος μάρτυρας «έσπασε» τη σιωπή του και άνοιξε τον ασκό του Αιόλου
- Πάτρα: Η πόλη που ρισκάρει – Ποια μαγαζιά αντέχουν και ποια κατεβάζουν ρολά;
- Ανεξέλεγκτη μόλυνση στην Πάτρα: Παράνομη χωματερή κάτω από τη γέφυρα του Νέου Λιμανιού με «πρωταγωνιστή» ένα… Jet Ski
- Xiaomi 18 Pro Max: Πότε έρχεται στην Ελλάδα, πόσο θα κοστίζει και γιατί η μπαταρία «μικραίνει» στην Ευρώπη
Παράλληλα, υπήρξαν καταγγελίες από τα σωματεία των εργαζομένων για τα προβλήματα της γραμμής, τη μη λειτουργία της τηλε- διοίκησης, την προβληματική λειτουργία της φωτοσήμανσης κ.α.
Αλλά και ο προαστιακός της Πάτρας δεν υπολειπόταν στα προβλήματα.
Τον Μάρτιο του 2020 συρμός εκτροχιάστηκε έξω το σταθμό, ενώ ένα χρόνο αργότερα επαναλήφθηκε αντίστοιχο περιστατικό στον Άγιο Ανδρέα. Οι μειωμένες ταχύτητες βοήθησαν στο να μην έχουμε τραυματισμούς και θύματα.
Παράλληλα οι καταγγελίες πολιτών, φορέων και των φίλων του σιδηροδρόμου καθημερινά έβλεπαν το φως της δημοσιότητας.
Προβλήματα στις υποδομές, μπάρες που δεν έπεφταν, μεγάλες καθυστερήσεις, ελλιπής συντήρηση, ελλιπής έλεγχος εισιτηρίων κ.α.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει ευθύνες για το παρατημένο στην τύχη του σιδηροδρομικό δίκτυο. Η συνάντηση με τον πρώην υπουργό μεταφορών κ. Καραμανλή την 20/11/19 με αντιπροσωπία του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσε απαντήσεις το πώς αντιμετωπίζει το σιδηρόδρομο και τις υποδομές. Είχαμε καταγγείλει τότε το αυταρχικό ύφος, την περιφρόνηση και την ασέβεια προς το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας. (το Δημοτικό Συμβούλιο και τότε συγκλήθηκε με υπογραφές της αντιπολίτευσης).
Τα τρένα που κινούνται στον προαστιακό έχουν κλείσει εικοσαετία και θα πρέπει να ελεγχθούν ενδελεχώς, να προγραμματιστεί γενική επισκευή ή ανακατασκευή τους. Είναι πλέον «γερασμένα» μην παρέχοντας σύγχρονη ποιότητα υπηρεσιών στο μεταφορικό τους έργο, ενώ θα πρέπει να μηδενιστεί και οποιαδήποτε πιθανότητα ως προς τη μη ασφαλή χρήση τους. Σε ιδανική κατάσταση θα έπρεπε οι συρμοί να αντικατασταθούν με σύγχρονους.
Οι γραμμές σε όλο το δίκτυο χρήζουν άμεσης επισκευής και συντήρησης για να αποφευχθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος εκτροχιασμού αλλά και προβλήματα καθυστερήσεων.
Τοποθέτηση των απαραίτητων συστημάτων που θα εξασφαλίζουν την ασφαλή λειτουργία του προαστιακού έως την Κάτω Αχαΐα.
Το τρένο αποτελεί διεθνώς το πιο γρήγορο, ασφαλές και φιλικό για το περιβάλλον μέσο μεταφοράς. Η παράταξή μας έχει εδώ και χρόνια αναδείξει την πολύπλευρη σημασία τόσο της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρα-Αίγιο-Αθήνα, όσο και τη λειτουργία του Προαστιακού στην πόλη μας, αλλά και τη σημασία των υποδομών (εμπορικό λιμάνι, οδικό δίκτυο) συμμετέχοντας και αναδεικνύοντας τα υπαρκτά προβλήματα της πόλης μας. Η παράταξή μας βρέθηκε έξω από την Αχαΐα Κλάους σε συνέδριο που συμμετείχε ο κ. Καραμανλής το 2020 σε ακτιβιστική ενέργεια για να αναδείξουμε το πρόβλημα.
Καλούμε τον Πατραϊκό λαό σε ευρεία συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, ταυτόχρονα καλούμε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και το Δήμαρχο να συγκαλέσουν ΑΜΕΣΑ Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητηθεί μαζί με αρμόδιους και τοπικούς φορείς το θέμα του τρένου, που πρέπει να αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά των μεταφορών στην περιοχή μας και την χώρα..

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ16 ώρες πρίν«λουκέτο» για την αλυσίδα πίτσας στην Πάτρα – Έκλεισαν και τα τρία σημεία εξυπηρέτησης
ΖΩΗ3 ημέρες πρίνΠΑΤΡΑ-Τραγωδία στο Νότιο Πάρκο: Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε άτομο
ΖΩΗ2 ημέρες πρίνΣκότος και αναστάτωση στην Πάτρα: Μεγάλο μπλακ άουτ σε περιοχές της πόλης – Τι ώρα επανέρχεται το ρεύμα
ΠΑΤΡΑ ΤΩΡΑ2 ημέρες πρίνΑγία Σοφιά Πατρών: Πάγκοι της λαϊκής κλείνουν την είσοδο της πλατείας, και κανείς δεν ελέγχει
ΖΩΗ2 ημέρες πρίνΘλίψη στην Πάτρα: Νεκρή 47χρονη μέσα στο σπίτι της στην Αρόη
ΖΩΗ2 ημέρες πρίνΠλατεία Όλγας στην Πάτρα: Στη θέση του ιστορικού φαρμακείου καταφτάνει αγαπημένο ζαχαροπλαστείο
ΖΩΗ2 ημέρες πρίνΤροχαίο ατύχημα στην Πάτρα: Στο νοσοκομείο οδηγός δικύκλου μετά από εκτροπή στη συμβολή Βενιζέλου και Παπανδρέου
ΖΩΗ19 ώρες πρίνΣτο «σκοτάδι» ο Άγιος Βασίλειος – Ξαφνική διακοπή ρεύματος στην περιοχή








