ΣΠΟΡ
Ακλόνητος απέναντι στις επιθέσεις ο Βαγγέλης Λιόλιος: “Είμαι αθώος”

• Έντονη ανησυχία στην αχαϊκή πρωτεύουσα για τις επιπτώσεις στον Προμηθέα, τις ακαδημίες και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Β. Λιόλιου• Οργή για «σκευωρία» εκφράζει η υπεράσπιση – Τι δηλώνουν παράγοντες του αθλητισμού• Η δικογραφία, τα ύποπτα SMS, το «μαύρο» χρήμα και μια απίστευτη γκάφα της Αστυνομίας
Σε παρατεταμένου σοκ και έκδηλης ανησυχίας βρίσκεται η τοπική κοινωνία και ο αθλητικός κόσμος της Πάτρας, στον απόηχο των καταιγιστικών εξελίξεων που πυροδότησε η σύλληψη του γνωστού Πατρινού γιατρού, επιχειρηματία και προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), Ευάγγελου Λιόλιου, καθώς και στενών συνεργατών και διαιτητών.
Το κλίμα στην αχαϊκή πρωτεύουσα είναι ιδιαίτερα βαρύ, καθώς η υπόθεση δεν αγγίζει μόνο τα αθλητικά δρώμενα, αλλά εκτείνεται και στο πεδίο της τοπικής οικονομίας.
Παγωμάρα στις επιχειρήσεις και εγγυήσεις για την επόμενη μέρα
Στους κόλπους των εργαζομένων στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Λιόλιου —όπως η αλυσίδα Coffee Island που προμηθεύει εκατοντάδες καταστήματα διεθνώς— επικρατεί παγωμάρα. Ωστόσο, από την πλευρά της διοίκησης δόθηκαν άμεσες διαβεβαιώσεις πως οι επιχειρηματικές λειτουργίες, αλλά και η ομαλή πορεία της ομάδας του Προμηθέα (τόσο του ανδρικού τμήματος όσο και των πολυάριθμων ακαδημιών του) δεν πρόκειται να επηρεαστούν.
Οι αντιδράσεις στην Πάτρα: Μεταξύ αναμονής και αιχμών
Στον αθλητικό μικρόκοσμο της πόλης, η είδηση προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.
- Απόλλων Πατρών: Παρά την παραδοσιακή αθλητική αντιπαλότητα, ο παράγοντας της ομάδας, Φίλιππος Καμίσης, σημείωσε ότι αναμένει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, υπογραμμίζοντας όμως την πάγια θέση του συλλόγου για πλήρη κάθαρση και διαφάνεια στο ελληνικό μπάσκετ. Παράλληλα, ο παλαίμαχος αθλητής Βασίλης Λιανός υπενθύμισε τις παλαιότερες αδικίες που είχε υποστεί ο Απόλλωνας.
- Δήμος Πατρέων: Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και παλαιός μπασκετμπολίστας, Τάκης Πετρόπουλος, απέφυγε οποιοδήποτε τοποθέτηση, δηλώνοντας ότι ως θεσμικός εκπρόσωπος οφείλει να περιμένει την κρίση των δικαστικών αρχών.
- Περιβάλλον Λιόλιου: Συνεργάτες του προέδρου της ΕΟΚ κάνουν λόγο για «στημένη υπόθεση» από εξωθεσμικούς παράγοντες, ενώ ο Πατρινός δικηγόρος Χρήστος Τσόλκας ξεκαθάρισε ότι ο πελάτης του δηλώνει παντελώς αθώος.
Το δικαστικό μέτωπο: Προθεσμίες, αρνήσεις κατηγοριών και «αντεπίθεση»
Οι έξι εμπλεκόμενοι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμίες για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους:
- Ο πρώην διαιτητής Πέτρος Παπαπέτρου απολογείται άμεσα, αρνούμενος τις κατηγορίες και ισχυριζόμενος ότι διαθέτει νόμιμα παραστατικά για τα 820.000 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοικία του.
- Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος και ο συνεργάτης του Γιώργος Μαυραγάνης θα απολογηθούν την Κυριακή.
- Η διαιτητής Βάσω Τσαρούχα, ο ειδικός σύμβουλος διαιτησίας Ηλίας Κορομηλάς και το μέλος της ΚΕΔ Τάσος Πηλοΐδης έλαβαν προθεσμία για τη Δευτέρα.
Ο Βαγγέλης Λιόλιος περνά στην αντεπίθεση, με τους νομικούς του συμπαραστάτες —μεταξύ των οποίων ο δικηγόρος Παναγιώτης Παπαϊωάννου— να κάνουν λόγο για «κακοστημένη σκευωρία». Σύμφωνα με την υπεράσπιση, ο κ. Λιόλιος είχε ήδη μηνύσει από το 2022 για κακουργηματικές πράξεις τέσσερα πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται και βασικός μάρτυρας κατηγορίας της τωρινής δικογραφίας.
Όσον αφορά τα γραπτά μηνύματα (SMS) που περιλαμβάνονται στο υλικό της δικογραφίας, η πλευρά του προέδρου υποστηρίζει πως πρόκειται απλώς για τυπική ενημέρωση ονομάτων διαιτητών που θα ανακοινώνονταν δημοσίως έτσι κι αλλιώς λίγες ημέρες αργότερα.
Το κατηγορητήριο και η «παράγκα» του μπάσκετ
Οι δικαστικές αρχές ερευνούν την ύπαρξη εκτεταμένου κυκλώματος χειραγώγησης αγώνων στην Α1 Basket League και σε άλλες κατηγορίες, με σκοπό τον αθέμιτο στοιχηματισμό και τον χρηματισμό διαιτητών. Οι δικαστικοί λειτουργοί αναφέρουν ότι οι κατηγορούμενοι δεν προσήλθαν όταν εκλήθησαν για εξηγήσεις, γεγονός που οδήγησε στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης — ισχυρισμό τον οποίο πάντως απορρίπτει η πλευρά των συλληφθέντων, υποστηρίζοντας ότι δεν έλαβαν ποτέ κλήση.
Το «ύποπτο» σχολικό παιχνίδι στην Κύπρο
Στο επίκεντρο της εισαγγελικής έρευνας βρίσκεται και ένας ημιτελικός αγώνας του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Λυκείων, που διεξήχθη τον Μάρτιο του 2026 στην Πάφο της Κύπρου.
Στην αναμέτρηση μεταξύ του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης και των Εκπαιδευτηρίων «Αναγέννηση» Πάτρας (στην οποία αγωνίζονταν μαθητές-αθλητές των ακαδημιών του Προμηθέα), η ομάδα της Θεσσαλονίκης προηγούνταν με 13 πόντους (58-45) περίπου 12 λεπτά πριν τη λήξη. Ωστόσο, με ένα ντεμαράζ αμφιλεγόμενων διαιτητικών υποδείξεων και συνολικά 52 εκτελεσμένες βολές υπέρ του σχολείου της Πάτρας, ο αγώνας ανατράπηκε επεισοδιακά σε 64-60.
Η συγκεκριμένη αναμέτρηση έχει ενταχθεί στον φάκελο της Δικαιοσύνης ως ενδεικτική περίπτωση χειραγώγησης. Σημειώνεται ότι το σχολείο της Πάτρας στη συνέχεια κατέκτησε αήττητο το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα στη Σερβία τον Ιούνιο του 2026.
Απίστευτο αλαλούμ: Πήγαν να συλλάβουν… τον πρώην Υφυπουργό!
Μέσα στο έκρυθμο κλίμα των ημερών, δεν έλειψαν και τα κωμικοτραγικά περιστατικά. Κατά τη διάρκεια των συλλήψεων, αστυνομικοί μετέβησαν στην οικία του πρώην υφυπουργού της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Μαυραγάνη, μπερδεύοντάς τον λόγω συνωνυμίας με τον συνώνυμο επιχειρηματία που αναζητούνταν για την υπόθεση!
Ο πρώην υφυπουργός, θεωρώντας ότι πρόκειται για επίδοξους απατεώνες, κάλεσε την Άμεση Δράση για να συλλάβει τους αστυνομικούς που είχαν πάει να συλλάβουν εκείνον. Το μπερδεμένο σκηνικό έληξε τελικά στο αστυνομικό τμήμα, όπου διαπιστώθηκε η γκάφα και αποκαταστάθηκε η τάξη, προσδίδοντας μια νότα παραλόγου σε μια κατά τα άλλα εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση.

ΖΩΗ2 ημέρες πρίνΠΑΤΡΑ-Τραγωδία στο Νότιο Πάρκο: Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε άτομο
ΖΩΗ2 ημέρες πρίνΣκότος και αναστάτωση στην Πάτρα: Μεγάλο μπλακ άουτ σε περιοχές της πόλης – Τι ώρα επανέρχεται το ρεύμα
ΖΩΗ3 ημέρες πρίνΒαθύ πένθος στην Πάτρα για τον αδόκητο χαμό του 55χρονου Χρήστου Ντότσικα
ΠΑΤΡΑ ΤΩΡΑ23 ώρες πρίνΑγία Σοφιά Πατρών: Πάγκοι της λαϊκής κλείνουν την είσοδο της πλατείας, και κανείς δεν ελέγχει
ΖΩΗ23 ώρες πρίνΘλίψη στην Πάτρα: Νεκρή 47χρονη μέσα στο σπίτι της στην Αρόη
ΖΩΗ22 ώρες πρίνΠλατεία Όλγας στην Πάτρα: Στη θέση του ιστορικού φαρμακείου καταφτάνει αγαπημένο ζαχαροπλαστείο
ΖΩΗ3 ημέρες πρίνΤροχαίο ατύχημα στην Πάτρα: Γυναίκα τραυματίστηκε μετά από παράσυρση από ΙΧ στην οδό Κανελλοπούλου
ΖΩΗ2 ημέρες πρίνΤροχαίο ατύχημα στην Πάτρα: Στο νοσοκομείο οδηγός δικύκλου μετά από εκτροπή στη συμβολή Βενιζέλου και Παπανδρέου









