Πέθανε το πρωί της Παρασκευής ο δημοσιογράφος και πολιτικός Γιώργος Ρωμαίος σε ηλικία 89 ετών.
Μεταξύ άλλων είχε διατελέσει διευθυντής του «Βήματος», γενικός διευθυντής της ΕΡΤ, βουλευτής, ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υπουργός με το ΠΑΣΟΚ.
Γεννήθηκε στους Πάγους της Κέρκυρας στις 14 Απριλίου του 1934. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στην τότε Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ, σήμερα Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών).
Αποφοιτώντας ακολούθησε επαγγελματικά τη δημοσιογραφία στην εφημερίδα «Το Βήμα», στην οποία και ανέλαβε, διαδοχικά, συντάκτης Βουλής, πολιτικός συντάκτης, διευθυντής σύνταξης και τελικά διευθυντής, μέχρι το 1981. Ταξίδεψε επανειλημμένα, σε δημοσιογραφικές αποστολές, στην Κύπρο, την Ινδία, την Ταϋλάνδη, το Χονγκ Κονγκ, την Ανατολική Γερμανία, την Σοβιετική Ένωση και τον Λίβανο.
Το 1981 με την εκλογή του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Ρωμαίος διορίστηκε γενικός διευθυντής της ΕΡΤ, θέση που διατήρησε μέχρι το 1984 όταν εκλέχθηκε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ (επανεκλέχθηκε στις ευρωεκλογές του 1989). Το 1984 ανέλαβε επίσης πρόεδρος της πρώτης Διοικούσας Επιτροπής του Ιονίου Πανεπιστημίου. Την περίοδο 1987 – 1992 διατέλεσε αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Με την επιστροφή του Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία διορίστηκε υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας (13 Οκτωβρίου 1993 – 4 Μαΐου 1994) και στη συνέχεια αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας (4 Μαΐου 1994 – 15 Σεπτεμβρίου 1995). Το 1994, στο 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος και στις 15 Σεπτεμβρίου του 1995 τοποθετήθηκε αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ως τον Ιανουάριο του 1996 και την παραίτηση του Ανδρέα Παπανδρέου.
Στις εκλογές του 1996 εκλέχθηκε βουλευτής Α΄ Αθηνών και ανέλαβε υπουργός Δημόσιας Τάξης, έως τον Οκτώβριο του 1998. Ως υπουργός Δημόσιας Τάξης αρχικά είχε επιτυχίες, αλλά η θητεία του έληξε με άσχημο τρόπο λόγω της υπόθεσης Σορίν Ματέι.
Ο Γεώργιος Ρωμαίος έχει τιμηθεί με το μετάλλιο της Διεθνούς Οργάνωσης Δημοσιογράφων (στην Πράγα το 1971), καθώς και με το χρυσό μετάλλιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Από τη Γαλατασαράι και το ολλανδικό «θαύμα» της Φορτούνα Σιτάρντ, ο Τούρκος οικονομολόγος έρχεται στην Πάτρα. Ποιο είναι το πραγματικό του προφίλ, ποιος ο ρόλος του στη Southwest Football και τα κρίσιμα ερωτήματα για την επόμενη μέρα. Το πρόσωπο που βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας διοικητικής πραγματικότητας της Παναχαϊκής δεν θυμίζει σε τίποτα τον κλασικό,… Διαβάστε περισσότερα: Ισιτάν Γκιουν: Ο «τεχνοκράτης» πίσω από τη νέα εποχή της Παναχαϊκής
Αφορμή στάθηκε η καταγγελία για ληστεία σε βάρος γυναίκας – Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις Σοβαρά επεισόδια που κατέληξαν σε άγρια συμπλοκή, τραυματισμούς και συλλήψεις σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην οδό Σμύρνης, στην Πάτρα. Η περιοχή μετατράπηκε προσωρινά σε πεδίο μάχης, με αποτέλεσμα δύο άτομα να τραυματιστούν και να διακομιστούν στο νοσοκομείο. Σύμφωνα… Διαβάστε περισσότερα: Αγρια συμπλοκή στην Πάτρα: Δύο τραυματίες και συλλήψεις μετά από επεισόδια στην οδό Σμύρνης
Μετά τον «Μυκονιάτη» με τα high-end γυαλιά ηλίου και τον «Κρητικό» με το μουστάκι και τη λύρα, το viral trend των social media που μεταμορφώνει τον λαγοκέφαλο ανάλογα με την καταγωγή του, βρήκε επιτέλους τον επόμενο μεγάλο του πρωταγωνιστή. Αν ο διαβόητος πλέον επισκέπτης των θαλασσών μας αποφάσιζε να πολιτογραφηθεί δημότης Πατρέων, η εικόνα του… Διαβάστε περισσότερα: Ο «Πατρινός» Λαγοκέφαλος: Με φρέντο στο χέρι, ντάμπλα και καρναβαλική μάσκα 365 μέρες το χρόνο
Θρήνος επικρατεί στον καλλιτεχνικό κόσμο και σε ολόκληρη τη χώρα από την είδηση του θανάτου της σπουδαίας ηθοποιού Μάρως Κοντού, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών, αφήνοντας πίσω της ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αγαπημένη πρωταγωνίστρια του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο «Άγιος… Διαβάστε περισσότερα: Θλίψη στο πανελλήνιο: Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία Μάρω Κοντού σε ηλικία 92 ετών