Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ: Τρία λουκέτα στην εστίαση λόγω ρεύματος!

λουκέτα

Ιδιοκτήτες φούρνων, ζαχαροπλαστείων και καταστημάτων εστίασης, έχουν κληθεί να σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος λόγω της αυξημένης κατανάλωσης ενέργειας την οποία φυσικά… δεν μπορούν να περιορίσουν!

Ετσι η τιμή του ρεύματος, ήταν η βασική αιτία που οδήγησε στο λουκέτο τουλάχιστον τρεις ακόμα επιχειρήσεις εστίασης στην Πάτρα, ενώ έφερε τα ίδια αποτελέσματα σε δύο επιπλέον αρτοποιεία που προστέθηκαν στη λίστα των επιχειρήσεων του κλάδου που δεν άντεξαν.

Γιατί και στο παρελθόν σύμφωνα με την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Αχαϊας, σημειώθηκαν λουκέτα λόγω του υπερβολικού κόστους της ενέργειας και των μετακινήσεων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς, η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη, τους επόμενους μήνες για τις επιχειρήσεις που θεωρούνται ενεργοβόρες αφού η κυβέρνηση πρόκειται να αποσύρει κάθε μορφής επιδότηση που ίσχυε μέχρι τώρα. Αλώστε και την περασμένη Πέμπτη η Κομισιόν κάλεσε τις κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης να σταματήσουν κάθε επιδοματική πολιτική.

Βέβαια ούτως ή άλλως οι επιχειρήσεις αυτού του τύπου, δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στην λίστα των δικαιούχων των επιδοτήσεων αφού είναι αδύνατον να μην ξεπεράσουν το όριο που έχει οριστεί για την κατανάλωση κιλοβατώρων.

Ήδη οιτελευταίοι λογαριασμοί που έλαβαν, σύμφωνα με πληροφορίες, επιχειρήσεις όπως φούρνοι, ζαχαροπλαστεία και καφετέριες (λογαριασμοί που ξεπέρασαν σε ορισμένες περιπτώσεις τα 3.500 ευρώ), τους βάζουν ακόμα πιο βαθιά στο «λούκι» της ενεργειακής κρίσης και φυσικά έρχονται αντιμέτωποι με την απόγνωση, ως το ψυχολογικο αντίκτυπο της κρίσης στην αγορά!

Οι τιμές μέχρι τέλος Μαρτίου

Στα ίδια ή ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με το Φεβρουάριο διαμορφώνονται τα τιμολόγια ρεύματος για τον Μάρτιο από την πλειονότητα των προμηθευτών.

Τα τιμολόγια του Μαρτίου αντικατοπτρίζουν τη σημαντική μείωση των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου τις τελευταίες εβδομάδες (αλλά και αβεβαιότητα ως προς την διατήρηση του τρέχοντος επιπέδου τιμών) σε συνδυασμό με την άνοδο του κόστους δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων.

Το τελικό κόστος για τους καταναλωτές παραμένει σε κάθε περίπτωση τους τελευταίους μήνες στα 15-16 λεπτά ανά κιλοβατώρα καθώς οι κρατικές επιδοτήσεις που ακολουθούν (αναμένεται η ανακοίνωση τους για τον μήνα Μάρτιο) διαμορφώνονται στο επίπεδο που απαιτείται προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος για τους πελάτες του μεγαλύτερου προμηθευτή που είναι η ΔΕΗ.

Continue Reading
Διαφήμιση
Διαφήμιση
νερό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ώρες πρίν

ΣτΕ σε κυβέρνηση: “Το νερό δεν είναι εμπόρευμα- Συμμορφωθείτε εντός 6 μηνών”

Ολυμπία Οδός
ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες πρίν

Το 2027 πάει η έναρξη του Πύργος – Τσακώνα λέει η Ολυμπία Οδός

ΒΙΑΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ4 ώρες πρίν

Νέα Σμύρνη: Τράβηξαν σε βίντεο τον βιασμό της 14χρονης – Το ραντεβού της φρίκης σε ξενοδοχείο και το σπίτι στην Ελευσίνα

λουκέτο
ΕΛΛΑΔΑ5 ώρες πρίν

Περισσότερα από 600 καταστήματα έβαλαν λουκέτο το 2022 σε Πάτρα και Αχαΐα!

Παύλος Πολάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ώρες πρίν

Παύλος Πολάκης: “Να το έγγραφο που αποδεικνύει τα ψεύδη Καραμανλή”

ΣΚΕΑΝΑ
ΕΛΛΑΔΑ5 ώρες πρίν

Συμμετοχή του ΣΚΕΑΝΑ στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συλλόγων Εστίασης «ΕΣΤΙΑΣΗ: ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ & ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ»

Διαγωνισμός Ρομποτικής
ΕΛΛΑΔΑ5 ώρες πρίν

Πρωτιά μαθητών της Δυτικής Ελλάδας, σε Διαγωνισμό Ρομποτικής, Ερευνας και Καινοτομίας – ΦΩΤΟ

Δημήτρης Παπαδόπουλος
ΑΡΘΡΑ8 ώρες πρίν

Δημήτρης Παπαδόπουλος: Το νερό είναι δημόσιο αγαθό

απάτη
ΕΛΛΑΔΑ8 ώρες πρίν

Νέα περίπτωση απάτης που εμπλέκει τον Δήμο της Πάτρας

1o Aigio Music Festival
ΖΩΗ9 ώρες πρίν

Αίγιο: 1o Aigio Music Festival, 14-23 Ιουλίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ