ΖΩΗ
ΠΑΤΡΑ-Δύο Μήνες Αγωνίας: Η Σιωπή της Θάλασσας για τον Σωτήρη Λυκούση

Συμπληρώθηκαν δύο ολόκληροι μήνες από την εξαφάνιση του 35χρονου υπαξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας, Σωτήρη Λυκούση, και η αγωνία της οικογένειάς του παραμένει αμείωτη. Ο έμπειρος ψαροντουφεκάς χάθηκε στις 18 Οκτωβρίου στα νερά του Ρίου, κοντά στη Γέφυρα, αφήνοντας πίσω του μόνο ερωτηματικά και την απόγνωση των δικών του ανθρώπων.
Το Παράπονο της Οικογένειας
Παρά τις εκτεταμένες έρευνες που διεξήχθησαν από το Λιμενικό Σώμα τις πρώτες τρεις ημέρες, οι συγγενείς του αγνοούμενου εκφράζουν πλέον ανοιχτά το παράπονό τους στην τοπική εφημερίδα «Πολιτεία», τονίζοντας ότι η κινητοποίηση σταμάτησε απότομα. Ζητούν άμεσα την επανέναρξη των ερευνών, έστω και δύο μήνες μετά, με την ελπίδα να βρεθεί ένα ίχνος που θα δώσει τέλος στην αγωνία τους, ακόμα κι αν οι πιθανότητες να είναι ζωντανός είναι πλέον μηδαμινές. «Δεν μας ενδιαφέρουν τα διαδικαστικά, θέλουμε να μάθουμε πού βρίσκεται ο Σωτήρης μας, ζωντανός ή νεκρός», δηλώνουν συγκλονισμένοι.
Οι Συνθήκες της Εξαφάνισης
Ο Σωτήρης Λυκούσης, υπηρετώντας στην 116 Πτέρυγα Μάχης του Αράξου, ήταν λάτρης της θάλασσας και συνήθιζε να ψαρεύει στην περιοχή. Εκείνο το πρωί, μεταξύ 10:00 και 11:00, άφησε τα προσωπικά του αντικείμενα και τον εξοπλισμό του στην ακτή και βούτηξε στη θάλασσα. Από τότε, η σιωπή.
Η δήλωση εξαφάνισης από τη μητέρα του, όταν δεν επέστρεψε το βράδυ, ενεργοποίησε άμεσα το σχέδιο έρευνας και διάσωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών. Πλωτά, οχήματα, και εθελοντές «χτένισαν» τη θαλάσσια περιοχή γύρω από τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, με τη συνδρομή και άλλων Λιμεναρχείων (Ναυπάκτου, Μεσολογγίου, Κυλλήνης, Ιονίου).
Το Μυστήριο Πυκνώνει
Το μοναδικό στοιχείο που επιβεβαιώνει την κατάδυση είναι η μαρτυρία ενός περαστικού, ο οποίος ανέφερε ότι τον είδε να βουτά, καθώς και η εύρεση της ταυτότητας και μέρους του εξοπλισμού του στην ακτή.
Ωστόσο, η υπόθεση περιπλέκεται από το γεγονός ότι ο έμπειρος δύτης βούτηξε σε περιοχή όπου η αλιεία με ψαροντούφεκο απαγορεύεται ρητά. Αυτή η λεπτομέρεια έχει πυροδοτήσει σενάρια που αρχικά εξέταζαν ακόμα και το ενδεχόμενο σκηνοθετημένου πνιγμού και οικειοθελούς αποχώρησης, καθώς και την ύπαρξη πιέσεων (ψυχολογικών ή οικονομικών). Οι Αρχές ερεύνησαν αυτά τα ενδεχόμενα, αλλά, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχουν απομακρυνθεί. Η οικογένεια είναι κατηγορηματική ότι θα είχε επικοινωνήσει μαζί τους.
Η δικογραφία για την υπόθεση έχει ήδη σχηματιστεί. Το τελικό πόρισμα του Λιμενικού Σώματος αναμένεται εντός των επόμενων ημερών, καθώς λήγει η τρίμηνη προθεσμία σύνταξής του.

ΖΩΗ3 ημέρες πρίνΣυναγερμός σε δημοτικό σχολείο της Πάτρας: 6χρονη μαθήτρια τραυματίστηκε στο κεφάλι – Με καθυστέρηση ειδοποιήθηκαν οι γονείς
ΠΑΤΡΑ ΤΩΡΑ2 ημέρες πρίνΆγρια νύχτα στα Ζαρουχλέικα: Όταν οι γειτονιές της Πάτρας μετατρέπονται σε πεδίο μάχης
ΖΩΗ3 ημέρες πρίνΗ Παναγία Παντάνασσα του Βατοπαιδίου στην Πάτρα: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την υποδοχή και το πρόγραμμα των ακολουθιών
ΖΩΗ6 ώρες πρίνΠΑΤΡΑ-«Ως πότε;» – Νέο σοβαρό τροχαίο στα Ζαρουχλέικα, εκτινάχθηκε στο οδόστρωμα νεαρή οδηγός
ΖΩΗ3 ημέρες πρίνΠάτρα: Η ώρα της αγωνίας στα Προσφυγικά – Μπήκαν από το μπαλκόνι σε σπίτι την ώρα που η ιδιοκτήτρια καθόταν στο σαλόνι!
ΑΡΘΡΑ1 ημέρα πρίνΠάτρα: Η νύχτα που «άναψε» στα Ζαρουχλέικα – Ελεύθεροι οι εμπλεκόμενοι, αλλά η πόλη βράζει
ΖΩΗ2 ημέρες πρίνΠΑΤΡΑ-Ένταση και «νταηλίκια» στην Ηφαίστου: Όταν ο πεζόδρομος μετατρέπεται σε αρένα
ΖΩΗ1 ημέρα πρίνΠΑΤΡΑ-Συναγερμός στο Ρίο: Ώρες αγωνίας για νεαρό άνδρα σε ταράτσα – Μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών







