Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καυτή Αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ: Ζυμώσεις για τις ηγεσίας και Κάλπες με Εκλογές στον Ορίζοντα

Καυτή Αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ: Ζυμώσεις για τις ηγεσίας και Κάλπες με Εκλογές στον Ορίζοντα

Εντείνονται οι ζυμώσεις και οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για το πότε και πώς θα στηθούν οι κάλπες, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Όλγα Γεροβασίλη απέναντι σε αυτή του Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του κόμματος. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε εκλογές στις 10 Μαρτίου και δεσμεύτηκε ότι θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ «ανεξαρτήτως αποτελέσματος», ενώ αργά το βράδυ άλλαξε την ώρα της ομιλίας του και όπως έκανε γνωστό με ανάρτησή του, ζήτησε από το Προεδρείο του Συνεδρίου, να μιλήσει σήμερα στις 11:00 το πρωί πριν από τις ψηφοφορίες των συνέδρων.

Οι ψηφοφόροι θα μπορούν να πάρουν μέρος με φυσική και ηλεκτρονική παρουσία, σύμφωνα με την πρόταση Κασσελάκη, ενώ μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την ομιλία της η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε ότι πρέπει να περάσει ένας μήνας από την προκήρυξη για εκλογή αρχηγού «όπως ακριβώς προβλέπει το καταστατικό του κόμματος». Ο ρόλος του προέδρου είναι να ενώνει , όχι να διχάζει, τόνισε η κυρία Γεροβασίλη προσθέτοντας ότι δήλωσε παρούσα «γιατί αυτό επιβάλλει το αίσθημα ευθύνης».

Όλα αυτά ωστόσο συμβαίνουν ενώ υπάρχουν σύνεδροι που εξακολουθούν να μαζεύουν υπογραφές για να μην στηθούν κάλπες. Νίκος Παππάς και Σωκράτης Φάμελλος με ένταση τοποθετήθηκαν από το βήμα του συνεδρίου, κατά της νέας εσωκομματικής αναμέτρησης, λέγοντας ουσιαστικά πως η διαδικασία θα οδηγήσει σε περίοδο νέας εσωστρέφειας, μόλις έξι μήνες από τις προηγούμενες κάλπες.  Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γιώργος Τσίπρας. Αργά το βράδυ του Σαββάτου “χτύπησε” και ο Παύλος Πολάκης ζητώντας από την Όλγα Γεροβασίλη να αποσύρει την υποψηφιότητά της και να μην γίνουν εκλογές προκειμένου το κόμμα να πάει “ενωτικά και δυνατά” στις ευρωεκλογές, ενώ χαρακτήρισε “άκαιρη και λάθος” την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα. Οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σήμερα.  Σε κάθε περίπτωση, όλα μπορούν να αλλάξουν από λεπτό σε λεπτό και πρέπει να περιμένουμε μέχρι το απόγευμα, προκειμένου να έχουμε σαφή εικόνα για το αν τελικά θα στηθούν κάλπες ή όχι. Η τελευταία μέρα του συνεδρίου μπορεί να κρύβει εκπλήξεις και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν τελικά η πρόταση για ματαίωση των εκλογών θα αναπτύξει τη δυναμική που απαιτείται για να τεθεί σήμερα σε ψηφοφορία.

Πώς θα γίνει η εκλογή αρχηγού  

«Εκλογή αρχηγού όπως ακριβώς προβλέπει το καταστατικό του κόμματος», ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη σε συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους.

Η κ. Γεροβασίλη άφησε μία αιχμή κατά του προέδρου λέγοντας ότι «στην δική του σύντομη απάντηση στην ομιλία της, έκανε μία παράλειψη δεν είπε ότι η εκλογή θα γίνει όπως προβλέπει το καταστατικό, όπως έγινε και στην εκλογή του Αλέξη Τσίπρα και στην συνέχεια του ιδίου του κ. Κασσελάκη». Ακολούθως εξήγησε ότι «το καταστατικό προβλέπει ότι η εκλογή αρχηγού γίνεται έναν μήνα μετά την προκήρυξη και ότι θα γίνει με κάλπη».

Σημειώνεται ότι ο κ. Κασσελάκης έχει πει ότι η εισήγησή του στο Σώμα για εκλογή προέδρου στις 10 Μαρτίου και ότι θα γίνει με υβριδικό σύστημα, δηλαδή και με κάλπη και ψηφιακά. Η κ. Γεροβασίλη είπε ακόμη ότι το Συνέδριο θα αποφασίσει για το αν τελικά θα γίνει η εκλογή αρχηγού. Πρόσθεσε όμως ότι «το Συνέδριο δεν είναι καταστατικό και δεν μπορεί να αλλάξει την διαδικασία εκλογής- δηλαδή το διάστημα του ενός μήνα και ότι γίνεται με κάλπη”.

Όσο για την δέσμευση που ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης την επομένη της εκλογής να παραμείνει στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος σχολίασε «δεν θεωρώ αναγκαίο να απαντήσω στα αυτονόητα. Το εγγυάται η πορεία μου στην παράταξη».

Ανάβει φωτιές η πρόταση για αναβολή των εκλογών

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη πρωτοβουλία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για συλλογή υπογραφών προκειμένου να μην γίνουν οι εκλογές, με το επιχείρημα ότι υπάρχει ο κίνδυνος περαιτέρω εσωστρέφειας και βύθισης των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, δύο μήνες πριν τις Ευρωεκλογές.

Κατά της διεξαγωγής εκλογών τάχθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Σωκράτης Φάμελλος, ο Νίκος Παππάς ο Γιώργος Τσίπρας, καθώς και ο Όθων Ηλιόπουλος που κατέθεσε και το σχετικό ψήφισμα, το οποίο πιθανότατα θα τεθεί σήμερα  σε ψηφοφορία. Αυτό που προκρίνουν τα στελέχη που συντάσσονται με την ματαίωση των εκλογών – παρότι μπορεί παράλληλα να ασκούν κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη – είναι το κόμμα με συντεταγμένες διαδικασίες και με πρόεδρο τον Στέφανο Κασσελάκη, να οδεύει προς τις ευρωεκλογές.

Από το περιβάλλον του προέδρου διαμηνύουν ακόμη και τώρα την επιθυμία του κ. Κασσελάκη για καθαρή λύση δείχνοντας εμμέσως προς την ετυμηγορία των μελών προκειμένου να πάρει εντολή για τις αλλαγές που σχεδιάζει στο ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως είναι ενδεικτικό ότι ακόμα και τώρα συλλέγονται υπογραφές προκειμένου το Σώμα του Συνεδρίου να καταψηφίσει την εκλογή προέδρου.

Το χρονικό πριν από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Γεροβασίλη

Ο πρόεδρος του κόμματος με συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα ηγηθεί του κόμματος στις εθνικές εκλογές και ότι θα γίνει πρωθυπουργός, ενώ δηλώνει πως θα μείνει στη χώρα και στο κόμμα 1.000%. Παράλληλα, νωρίτερα το Σάββατο με ανάρτησή του στράφηκε εναντίον των εσωκομματικών αντιπάλων του λέγοντας πως «στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί» και «φωτογραφίζοντας» την Όλγα Γεροβασίλη.

Ακολούθησε η δήλωση του Σωκράτη Φάμελλου στο Κόκκινο, ο οποίος ζήτησε, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που εξελισσόταν για συλλογή υπογραφών να μην γίνουν εκλογές. «Αν λοιπόν τώρα συζητάμε ξανά για μία πιθανή εκλογή προέδρου, λέω πιθανή γιατί και δεν είμαι σίγουρος και δεν θα ήθελα να ξαναμπλέξουμε σε αυτή την ιστορία γιατί έχουμε ευρωεκλογές μπροστά μας», είπε.

Μάρτυρας στη συλλογή υπογραφών έγινε και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος μπαίνοντας το πρωί στην αρένα του Συνεδρίου πέρασε μπροστά από το τραπέζι όπου συλλέγονταν οι υπογραφές για την αναβολή των εκλογών.

Τότε, οι παριστάμενοι του είπαν: «Πρόεδρε, θα υπογράψεις;» και ο κ. Κασσελάκης ανταπάντησε, κατά πληροφορίες: «Λυπάμαι δεν μπορώ. Δεν μπορώ να γίνω Ιφιγένεια». Νωρίτερα πηγές κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη ανέφεραν ότι «η απάντηση είναι: καθαρές λύσεις» και εξηγούσαν ότι αυτό σημαίνει προσφυγή στην βάση του κόμματος για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Ο κ. Κασσελάκης έγινε δεκτός με χειροκροτήματα μόλις εισήλθε το πρωί του Σαββάτου στο κλειστό του Tae Kwon Do το πρωί του Σαββάτου, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες της τρίτης ημέρας του συνεδρίου του κόμματος. «Στέφανε κράτα γερά» φώναζαν κάποιοι σύνεδροι από τις εξέδρες, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, να προχωρά ανάμεσά τους, να βγάζει selfies και να χαιρετά τον κόσμο. Σε βίντεο που ανέβασε η εφημερίδα Αυγή στο Twitter ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται να μιλά με συνέδρους που του ζητούσαν να μην πάει σε εκλογές και κάποια στιγμή ακούγεται να λέει: «όχι παιδιά, η ζημιά έχει γίνει και δεν φταίω εγώ για την ζημιά».

Αίσθηση προκάλεσε στο συνέδριο η τοποθέτηση του Νίκου Παππά ο οποίος είχε στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση και όπως φάνηκε εξακολουθεί να τον στηρίζει, παρότι οι πληροφορίες τον ήθελαν να συμμετέχει στη μυστική σύσκεψη των «8» που έδωσε το «χρίσμα» στην Όλγα Γεροβασίλη. Ο κ. Παππάς  είπε ευθέως όχι στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή προέδρου, επισημαίνοντας ότι «100 ημέρες πριν από την ευρωκάλπη δεν μπορούν να αναλωθούν οι 50 σε εσωκομματικές εκλογές», ενώ πρόσθεσε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει ζητήσει λευκή επιταγή.

Η Όλγα Γεροβασίλη «σήκωσε το γάντι» που πέταξε ο Στέφανος Κασσελάκης για προσφυγή στα μέλη και στον απόηχο της δήλωσης Τσίπρα που έδειξε ευθέως προς την ετυμηγορία της βάσης ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει τη δήλωσή του περί υπονομευτών.

Για την Όλγα Γεροβασίλη, ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι με την παρουσία της κοσμεί την παράταξη και είπε ότι έχει ρόλο δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη. «Με την Όλγα έχουμε πορευτεί μαζί για πολλά χρόνια. Κοσμεί την παράταξη. Με ψυχραιμία έχει διαχειριστεί κρίσεις. Συμβάλλει στη δημόσια παρουσία του κόμματος. Στις κρίσιμες στιγμές υπηρέτησε, υπηρετεί και θα υπηρετεί τον συλλογικό στόχο. Πρέπει να έχει ξεχωριστή θέση δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη σε αυτή τη μάχη. Μπορεί να υπηρετήσει το κόμμα από οποιαδήποτε θέση. Είναι η πιο έμπειρη κοινοβουλευτικά», τόνισε, ενώ άφησε αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι θα έπρεπε να είναι στο συνέδριο. «Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο πρωτεργάτης της πορείας του κόμματος και η παρουσία του θα προσέθετε στο Συνέδριο. Θα θέλαμε να τον ακούσουμε από αυτό το βήμα».

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Γεροβασίλη

«Λίγους μήνες πριν τις ευρωεκλογές το κόμμα μας βυθίζεται στην εσωστρέφεια. Οφείλουμε να δώσουμε διέξοδο. Το δίλημμα που έχουμε μπροστά μας είναι υπαρξιακής σημασίας. Υπαρξιακό για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ίδιο το πολιτικό μας σύστημα. Γιατί είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση. Ακούω τον εύλογο προβληματισμό ‘μήπως μια εσωκομματική διαδικασία τώρα, θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα’. Μακάρι να μη χρειαζόταν. Πιστεύω, όμως, βαθιά ότι είναι αναγκαίο. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι. Όλες και όλοι έχουμε ευθύνη. Μου αναλογεί μερίδιο της ευθύνης, για το πριν και για το τώρα», είπε η Όλγα Γεροβασίλη.

«’Ακουσα το δημόσιο προσκλητήριο του Προέδρου: Η απάντηση μου σε αυτή την πρόκληση είναι ότι είμαι παρούσα», τόνισε η κ. Γεροβασίλη, προσθέτοντας ότι «αυτό επιβάλει το αίσθημα ευθύνης μου απέναντι στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, απέναντι στον προοδευτικό κόσμο της χώρας, στην Ιστορία του χώρου μας και στους αγώνες που δώσαμε μαζί». Τόνισε ότι δεν φοβήθηκε ποτέ την ευθύνη, ούτε στα πιο δύσκολα, πάντα έβαζα πλάτη». «Περάσαμε δια πυρός και σιδήρου για να μεγαλώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και τα μνημόνια. Δεν μετρήσαμε ποτέ το προσωπικό και πολιτικό κόστος» και «είμαι υπερήφανη για όλα όσα πετύχαμε, για τη χώρα, για την κοινωνία, για την προοδευτική παράταξη και είμαι υπερήφανη που ήμουν μέλος της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα».

«Αγαπητέ Πρόεδρε, δεν αγαπάς τα μέλη περισσότερο από εμάς. Δεν αμφισβητώ την αγάπη σου, αλλά όχι», είπε, σημειώνοντας ότι «τη σχέση με τα μέλη μας και την κοινωνία την υπερασπίζομαι στην πράξη, όχι στα λόγια». Σχολίασε ότι ποτέ δεν εξέλαβε την ψήφο των πολιτών ως «λευκή επιταγή και πώς «όλες και όλοι κρινόμαστε καθημερινά από τους πολίτες». Υπογράμμισε ότι «σήμερα, αυτή την τόσο δύσκολη στιγμή, δηλώνω παρούσα. Για να σταματήσει η κατηφόρα, για να ανακάμψει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για να γίνει ξανά η Μεγάλη Αριστερά, για να γίνει ξανά ο προοδευτικός χώρος πρωταγωνιστής (…) για μια πραγματική προοδευτική αντεπίθεση που τόσο έχει ανάγκη η χώρα και λαός μας».

Η κ. Γεροβασίλη είπε ότι το συνέδριο γίνεται «σε μια περίοδο που η κοινωνία βράζει με τις πολιτικές κυβέρνησης Μητσοτάκη» και πως «εμείς εδώ πρέπει να ξέρουμε ποιος είναι ο αντίπαλος μας ο αντίπαλος μας», «η δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη». Είπε ότι «εδώ μέσα δεν υπάρχουν αντίπαλοι, δεν είναι αρένα το συνέδριο, εδώ μέσα υπάρχουν μόνο σύντροφοι, όχι άλλοι εχθροί ανάμεσα μας, όχι άλλος διχασμός μεταξύ μας, πάμε όλοι μαζί, δίπλα στην κοινωνία». Σημείωσε ότι «οφείλουμε όλοι να είμαστε δίπλα στην μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία», «δεν πάει άλλο, η κοινωνία χρειάζεται άμεσα προοδευτική διέξοδο και είναι ιστορικό μας χρέος, να δώσουμε εμείς αυτή τη διέξοδο». Τόνισε ότι γι’ αυτό είναι εξαιρετικά κρίσιμη η μάχη των Ευρωεκλογών του Ιουνίου και πως «οφείλουμε να δώσουμε αυτή τη μάχη με όλες τις δυνάμεις μας, για έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απέναντι στη ΝΔ». «Η Δεξιά απέτυχε παταγωδώς. Η Ακροδεξιά κερδίζει έδαφος. Είναι χρέος των προοδευτικών δυνάμεων να αποτρέψουν αυτή την εφιαλτική προοπτική. Να δώσουν προοδευτική διέξοδο», είπε.

Η Όλγα Γεροβασίλη είπε ότι όλους αυτούς τους μήνες με σεβασμό στην ψήφο των μελών του κόμματος, στήριξε τη νέα προσπάθεια που ξεκίνησε μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη. Όμως, συνέχισε, «σήμερα πρέπει να κοιτάξουμε την πραγματικότητα στα μάτια. Το κόμμα μας υποχωρεί διαρκώς, η εκλογική και κοινωνική του επιρροή υποχωρεί διαρκώς. Πρέπει να μπει φρένο στην καθοδική μας πορεία» και «να ανακτήσουμε την κυβερνητική μας προοπτική, να διασφαλίσουμε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως του βασικού αντίπαλου της ΝΔ». Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα διακυβέρνησης όχι διαμαρτυρίας, ούτε συμπλήρωμα. «Το ξέρουμε πολύ καλά αυτό, γιατί έχουμε κυβερνήσει τον τόπο με τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό και είμαστε περήφανοι για όλα όσα πετύχαμε», πρόσθεσε.

Υποστήριξε ότι η εμπιστοσύνη του λαού κερδίζεται με κόπο, με αγώνα, με σχέδιο και πως «δεν αρκεί να λέμε απλά ότι “μπορούμε να κερδίσουμε τον Μητσοτάκη”. Αλλά να γίνει» και για να γίνει, χρειάζεται: Σοβαρό πολιτικό σχέδιο, συγκροτημένη πολιτική λειτουργία.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «χρειαζόμαστε ένα πολιτικό σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος. Με σαφείς προτεραιότητες και στόχους. Να ξέρουμε πού πάμε, ποιους εκπροσωπούμε και με ποιες πολιτικές. Με συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις». Με αιχμές προς τον κ. Κασσελάκη είπ: Να μην ‘τσαλαβουτάμε’ καθημερινά από εδώ και από εκεί και στο τέλος να μην μένει τίποτα στον κόσμο. Να σταματήσουν τα λάθη που μας κοστίζουν ακριβά». Σχολίασε ότι «είναι άλλο τα λάθη της απειρίας και άλλο τα λάθη της αλαζονείας, να σταματήσουμε να λέμε τη μία ημέρα το ένα και την άλλη μέρα το αντίθετο’». Χρειάζεται, είπε, σοβαρότητα και αξιοπιστία, καθώς «μόνο η επικοινωνία δεν φτάνει. Η επικοινωνία πρέπει να υπηρετεί το πολιτικό σχέδιο, όχι να το υποκαθιστά».

Παράλληλα τόνισε ότι απαιτείται μια συγκροτημένη πολιτική λειτουργία, από την κορυφή ως τη βάση του κόμματος. Αυτό σημάνει αρχές, ιδεολογικές και καταστατικές, «που θα τις υπηρετούμε όλες και όλοι, του προέδρου συμπεριλαμβανομένου».

Η κ. Γεροβασίλη επισήμανε ότι πριν από δύο χρόνια στον ίδιο χώρο αποφασίστηκαν στο Συνέδριο σημαντικές αλλαγές όπως ο iSYRIZA, η δυνατότητα εσωκομματικών δημοψηφισμάτων και διαβουλεύσεων και «δώσαμε αποφασιστικό ρόλο στα μέλη μας, όχι απλά γνωμοδοτικό, όχι ‘γράψτε μου τη γνώμη σας και θα δούμε ποιο θα λάβουμε υπόψη’». Είπε ότι υπήρξαν μεγάλες καταστατικές αλλαγές τότε «και δεν πρέπει να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω από αυτά». Είπε ότι βεβαίως πρέπει να αναζητούνται νέοι τρόποι για ενεργή συμμετοχή των μελών, «όχι όμως προχειρότητες που τροφοδοτούν την εσωστρέφεια στο όνομα – τάχα – των μελών του κόμματος».

Σημείωσε ότι «ο ρόλος του Προέδρου είναι να ενώνει. Να συνθέτει, όχι να διχάζει. Να πείθει, όχι να απειλεί. Να ρίχνει γέφυρες, όχι να υψώνει τείχη. Να αγκαλιάζει, όχι να απομακρύνει. Μα πάνω από όλα, ο ρόλος του Προέδρου είναι να μεγαλώνει το κόμμα. Να προσθέτει δυνάμεις, όχι να αφαιρεί». Τόνισε ότι «έτσι κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ να μεγαλώσει, από το 2008 και μετά, με Πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα». «Στα σύνθετα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσουμε, χρειάζεται συλλογική δουλειά. Όχι “ενός ανδρός αρχή”» είπε.

Σχολίασε για το δίλημμα «παλιό και νέο» ότι το «νέο» δεν είναι ο μεσσιανισμός και ότι «σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε νέες ιδέες. Αποτελεσματικές λύσεις στα περίπλοκα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος μας». «Δεν ξεχνάμε ότι το σχέδιο μας να σώσουμε την Ελλάδα από την χρεωκοπία και το διεθνή διασυρμό, έγινε πράξη όταν το ιστορικό προσκλητήριο του Αλέξη Τσίπρα πήγε στις καρδιές των απλών ανθρώπων. Των νέων. Των ανήσυχων επιστημόνων. Που δεν δέχονταν μια συλλογική αφοριστική ευθύνη για την οικονομική καταστροφή της χώρας», πρόσθεσε.

Στο άκουσμα της υποψηφιότητας της Όλγας Γεροβασίλη, κάποιοι αντέδρασαν με έντονες αποδοκιμασίες. Ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος καθόταν στην πρώτη σειρά, σηκώθηκε όρθιος και με χειρονομίες φάνηκε να προσπαθεί να κατευνάσει τις αντιδράσεις, καλώντας τους παριστάμενους να σταματήσουν τις αποδοκιμασίες και να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Η απάντηση Κασσελάκη

«Καλωσορίζω την αντιπρόεδρο της Βουλής σε έναν όμορφο αγώνα» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης απαντώντας στην Όλγα Γεροβασίλη και πρόσθεσε: «Δεσμεύομαι ενώπιον όλων ότι θα παραμείνω στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Ότι θα δουλέψω. Δεσμεύομαι ότι την επομένη των εκλογών θα καλέσω την αντιπρόεδρο της Βουλής και την ομάδα να φέρουμε τις καταστατικές αλλαγές που χρειάζονται στο κόμμα. Η αλήθεια θα κερδίσει και γι αυτό πρέπει να πάμε στις εκλογές στις 10 Μαρτίου και να πάμε υβριδικά».

Φάμελλος: Δεν υπάρχει περιθώριο για εσωστρέφεια

Την αντίθεσή του στην εκλογή αρχηγού εξέφρασε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

«Προτεραιότητα είναι τα πολιτικά επίδικα που έχουμε μπροστά μας και αφορούν την κοινωνία. Θέλουμε να γίνουμε ισχυρότεροι, να μεταφέρουμε εμπιστοσύνη στην κοινωνία δεν είναι εμπιστοσύνη να κάνουμε κάθε πέντε μήνες εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει περιθώριο για εσωστρέφεια».

Αναφέρθηκε στις εσωκομματικές εξελίξεις της τελευταίας εβδομάδας: «Δεν είναι απρόκλητη η συζήτηση που άρχισε την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου. Συνεδριάσανε τα όργανα την τελευταία εβδομάδα. Υπάρχουν προβλήματα συλλογικότητας και δημοκρατίας. Αν δεν τα πούμε δεν θα τα λύσουμε ποτέ. Χρειαζόμαστε συντροφικότητα και στο ανώτατο επίπεδο. Μας ενώνει η κοινή υπόθεση. Καμία προσωπική ανάγνωση και διαδρομή. Στην ΠΓ αποφασίσαμε να δώσουμε όλοι μαζί την μάχη δίχως να τεθεί θέμα εκλογής προέδρου. Αυτή είναι και η αγωνία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ». Ακολούθως ρώτησε: «Έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε τη μάχη των ευρωεκλογών; Να μην έχουμε δυνατή ομάδα ευρωβουλευτών; Δεν έχουμε τη πολυτέλεια».

Σπίρτζης: Εκλογές σύμφωνα με το καταστατικό

Τη στήριξη του στην Όλγα Γεροβασίλη εξέφρασε ο Χρήστος Σπίρτζης κατά την τοποθέτηση του και πρόσθεσε ότι «τη ρώτησα πριν αν χάσει, αν θα μείνει στο κόμμα και με κοίταξε με εκείνο το γλυκό βλέμμα που ξέρετε όλοι όσοι έχετε συνεργαστεί μαζί της. Δεν πρόκειται να φύγει κανείς μας αν χάσει, και δεν πρόκειται η Όλγα να φύγει γιατί θα κερδίσει» είπε. Σχολίασε ότι θα συμφωνούσε με τον Σωκράτη Φάμελλο (σ.σ. να αποφευχθεί η εκλογή προέδρου), «αλλά πώς να συμφωνήσω όταν έχουν διατυπωθεί οι φράσεις των υπονομευτών και των αντιπάλων». «Να πάμε λοιπόν, αλλά να πάμε σύμφωνα με το Καταστατικό, με διαφανείς κανονικές διαδικασίες όχι πάλι με συντετμημένες fast track», τόνισε ο κ. Σπίρτζης ο οποίος σε συζήτηση που είχε μετά με δημοσιογράφους επέμεινε ότι οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν με βάση το καταστατικό του κόμματος, δηλαδή με προεκλογική περίοδο τουλάχιστον ενός μήνα, με διασφάλιση της διαφάνειας, του απαραβίαστου της διαδικασίας και της ταυτοπροσωπίας, «αλλιώς θα γίνει Κούγκι».

Γιώργος Τσίπρας: Λάθος να πάμε σε εσωκομματική εκλογική διαδικασία λίγο πριν τις ευρωεκλογές

Είναι λάθος να πάμε σε εσωκομματική εκλογική διαδικασία λίγο πριν τις ευρωεκλογές, είπε ο Γιώργος Τσίπρας αν και άσκησε σκληρή κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη.

Είπε ακόμη στην ομιλία του: «Ο Αλέξης Τσίπρας που έπρεπε να είναι εδώ σήμερα είπε ότι ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκκης έθεσε καθαρά θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του. Και τι απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης; Να πάμε σε νέες εσωκομματικές εκλογές μετά από πέντε μήνες. Είναι λάθος που έθεσε θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του ο κ. Κασσελάκης και είναι λάθος που του απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας ότι ορθά πάει σε εσωκομματική εκλογή. Εδώ και πέντε μήνες χάνουμε έδαφος, η έλλειψη σοβαρότητας και αξιοπιστίας που προϋπήρχε μεγαλώνει. Είναι κρίσιμο αν θα παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές. Το τελευταίο δίμηνο όπου η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρέθηκε αντιμέτωπη με τα περισσότερα μέτωπα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κερδίζει και δεν ανακτά δυναμική. Η πρώτη ευθύνη για τα λάθη και τα στραβά την έχει ο Στέφανος Κασσελάκης, όπως παλαιότερα την είχε ο Αλέξης Τσίπρας και ακόμη περισσότερο γιατί αποφασίζει μόνος του. Μην μπερδεύουμε την δυναμική του Στέφανου Κασσελάκη στο κόμμα με την δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία».   Κλείνοντας πρότεινε να αποφασίσει το Συνέδριο «να πάμε συντεταγμένα να δώσουμε τη μάχη των ευρωεκλογών με τον Στέφανο Κασσελάκη» και συντάχθηκε με την πρόταση του Νίκου Παππά και του Σωκράτη Φάμελλου.

Οι εντάσεις

Το κλίμα ήταν τόσο πολύ τεταμένο στο σώμα του Συνεδρίου που η κριτική του Γιάννη Ραγκούση στον κ. Κασσελάκη προκάλεσε μέχρι και γιουχαΐσματα, με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν τριχοτομηθεί πολλοί εκτιμούν ότι η σύγκρουση αναμένεται να κορυφωθεί την Κυριακή και στην περίπτωση που το θέμα των εκλογών τεθεί σε ψηφοφορία.

Ένταση σημειώθηκε ανάμεσα στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη και τον βουλευτή Κιλκίς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πέτρο Παππά. Ο κ. Αρβανίτης ανέβηκε στο βήμα αμέσως μετά τον κ. Παππά που είπε μεταξύ άλλων ότι ότι «θέλουμε και μπορούμε να γίνουμε ο κύριος πυλώνας και ο εκφραστής της σύγχρονης κεντροαριστεράς». Ωστόσο ο κ. Αρβανίτης τάχθηκε κατά κάθε συζήτησης περί μετατόπισης του κόμματος από την Αριστερά στην Κεντροαριστερά. «Τι ωραία που τα είπε ο Πέτρος ο Παππάς. Απλά να σου θυμίσω ότι η θέση του κόμματος είναι όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Οπότε οι προσωπικές ατζέντες τέλος», είπε με τον βουλευτή να αντιδρά έντονα.

«Μιλάς σε εμένα τον απόλυτο κομματικό που δεν έχει αποκλίνει ούτε δράμι. Εγώ μιλάω για εσένα, αλλάζεις ατζέντα, αλλάζετε ατζέντα. Τα υπόλοιπα στα κανάλια.», απάντησε στο ίδιο ύφος ο κ. Αρβανίτης. Συνεχίζοντας, ο κ. Αρβανίτης ανέφερε πως ο Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλία του μίλησε για την Αριστερά και όχι για Κεντροαριστερά. «Όσοι θέλουν να πάνε στην Κεντροαριστερά, να πάνε να συναντήσουν τον κ. Ανδρουλάκη», είπε χαρακτηριστικά, στέλνοντας μήνυμα και στον Γιάννη Ραγκούση που είχε μιλήσει νωρίτερα.

Continue Reading
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Παναχαϊκή
ΣΠΟΡ5 ώρες πρίν

Ισιτάν Γκιουν: Ο «τεχνοκράτης» πίσω από τη νέα εποχή της Παναχαϊκής

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΖΩΗ5 ώρες πρίν

Αγρια συμπλοκή στην Πάτρα: Δύο τραυματίες και συλλήψεις μετά από επεισόδια στην οδό Σμύρνης

Παυλόκαστρο, Καλλιθέα, σκουπίδια, παράνομη χωματερή, δάσος, κίνδυνος πυρκαγιάς, καταγγελία, Πάτρα, Αχαΐα, Pavlokastro, Kallithea, skoupidia, paratopo, skoupidotopos, wildfire hazard, illegal dumping, forest fire risk, Patras, Achaia,
ΖΩΗ18 ώρες πρίν

ΠΑΤΡΑ-ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: «Δίπλα στο δάσος, στο δρόμο για την Καλλιθέα, θα καούμε από τα σκουπίδια!» – ΦΩΤΟ

λαγοκέφαλος, λαγοκέφαλος Πάτρα, viral λαγοκέφαλος, λαγοκέφαλος trend, λαγοκέφαλος TikTok, Πάτρα, Πατρινός λαγοκέφαλος, Πατρινό Καρναβάλι, Ρίο, σκαλάκια Αγίου Νικολάου, lagokefalos, lagokefalos patra, lagokefalos trend, lagokefalos tiktok, patra, patrinos lagokefalos, patrino karnevali, rio, skalakia agiou nikolaou, pufferfish Greece, pufferfish Patras, pufferfish trend, viral pufferfish, Patras Carnival, silverstripe blaasop Greece, lagocephalus sceleratus, Patras,
ΖΩΗ19 ώρες πρίν

Ο «Πατρινός» Λαγοκέφαλος: Με φρέντο στο χέρι, ντάμπλα και καρναβαλική μάσκα 365 μέρες το χρόνο

Μάρω Κοντού, Maro Kontou, Μαρω Κοντου, θάνατος Μάρως Κοντού, Maro Kontou death, θανατος μαρως κοντου, Άγιος Σάββας, Agios Savvas, αγιος σαββας, νοσοκομείο Αττικόν, Attikon hospital, νοσοκομειο αττικον, ελληνικός κινηματογράφος, Greek cinema, ελληνικος κινηματογραφος, ελληνικό θέατρο, Greek theatre, ελληνικο θεατρο, Maro Kontou efyge, Μάρω Κοντού έφυγε, Μάρω Κοντού ηλικία, Maro Kontou age, μαρω κοντου ηλικια, κηδεία Μάρως Κοντού, Maro Kontou funeral, κηδεια μαρως κοντου,
ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα πρίν

Θλίψη στο πανελλήνιο: Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία Μάρω Κοντού σε ηλικία 92 ετών

παιδική χαρά, Πάτρα, Φάρος, ατύχημα, πτώση παιδιών, ασφάλεια παιδικών χαρών, αποκόλληση σανίδων, playground, Patras, Pharos, accident, children fall, playground safety, paidiki chara, Patra, Faros, atychima, ptosi paidion, asfaleia paidikon charon,
ΖΩΗ1 ημέρα πρίν

Πάτρα: Από θαύμα αποφεύχθηκε η τραγωδία σε παιδική χαρά στο Φάρο – Έπεσαν παιδιά από ύψος

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΖΩΗ1 ημέρα πρίν

ΠΑΤΡΑ-Έκρυθμη κατάσταση στον «Άγιο Ανδρέα»: Μεθυσμένος απειλούσε με μαχαίρι στα ΤΕΠ – Επέμβαση της ΔΙΑΣ

φωτιά Πάτρα, πυρκαγιά Αρόη, Πεδίο Βολής Πάτρα, φωτιά Αρόη τώρα, Πυροσβεστική Πάτρα, έκτακτη είδηση Πάτρα, fire Patras, fire Arois, Pedio Volis Patras, fotia Patra, pyrkagia Arois, fotia Arois tora, pirosvestiki Patra,
ΖΩΗ1 ημέρα πρίν

ΠΑΤΡΑ-Μεγάλη Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για Φωτιά στο Πεδίο Βολής στην Αρόη – ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα, Υψηλά Αλώνια, Ρομά, πλατεία, παρακμή, κάτοικοι, αντιδράσεις, καθαριότητα, Δήμος Πατρέων, Αστυνομία, Patras, Ypsila Alonia, Roma, square, decline, residents, reactions, cleanliness, Municipality of Patras, Police, Patra, Ipsila Alonia, tsigganoi, gypsies, plaza, dimos patreon, astynomia,
ΖΩΗ1 ημέρα πρίν

ΠΑΤΡΑ-«ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ» ΑΠΟ ΡΟΜΑ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΑΛΩΝΙΑ: Κραυγή αγωνίας από κατοίκους και επαγγελματίες για την παρακμή της ιστορικής πλατείας

Στρούμπειο, Πάτρα, κατεδάφιση στοάς, Στρούμπειο Πάτρα, Δήμος Πατρέων, Κατερίνα Σίμου, σχολείο Πάτρα, ιστορικό σχολείο, Stroumpeio, Patras, demolition, Stroumpeio Patras, Stroubeio, katedafisi stoas, Patra, Dimos Patreon, Katerina Simou, sxoleio Patra, school demolition Patras,
ΖΩΗ1 ημέρα πρίν

Τέλος εποχής για την ιστορική στοά του Στρούμπειου – Κατεδαφίστηκε από τον Δήμο Πατρέων

Στρούμπειο, Πάτρα, κατεδάφιση στοάς, Στρούμπειο Πάτρα, Δήμος Πατρέων, Κατερίνα Σίμου, σχολείο Πάτρα, ιστορικό σχολείο, Stroumpeio, Patras, demolition, Stroumpeio Patras, Stroubeio, katedafisi stoas, Patra, Dimos Patreon, Katerina Simou, sxoleio Patra, school demolition Patras,
ΖΩΗ1 ημέρα πρίν

Τέλος εποχής για την ιστορική στοά του Στρούμπειου – Κατεδαφίστηκε από τον Δήμο Πατρέων

πυρκαγιά, φωτιά, Πάτρα, διαμέρισμα, οδός Αθηνών, Πέντε Πηγαδιών, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, υλικές ζημιές, ολοσχερής καταστροφή, pyrkagia, fotia, Patra, diamerisma, odos Athinon, Pente Pigadion, Pyrosvestiki, EKAB, ylikes zimies, fire, Patras, apartment fire, Athinon street, fire brigade, financial damages,
ΖΩΗ3 ημέρες πρίν

ΠΑΤΡΑ-Ολοσχερής καταστροφή διαμερίσματος από πυρκαγιά στην οδό Αθηνών – ΦΩΤΟ

παιδική χαρά, Πάτρα, Φάρος, ατύχημα, πτώση παιδιών, ασφάλεια παιδικών χαρών, αποκόλληση σανίδων, playground, Patras, Pharos, accident, children fall, playground safety, paidiki chara, Patra, Faros, atychima, ptosi paidion, asfaleia paidikon charon,
ΖΩΗ1 ημέρα πρίν

Πάτρα: Από θαύμα αποφεύχθηκε η τραγωδία σε παιδική χαρά στο Φάρο – Έπεσαν παιδιά από ύψος

βρέφος
ΖΩΗ3 ημέρες πρίν

Τραγωδία στην Πάτρα: «Έσβησε» βρέφος μόλις 20 ημερών στον «Άγιο Ανδρέα»

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΖΩΗ1 ημέρα πρίν

ΠΑΤΡΑ-Έκρυθμη κατάσταση στον «Άγιο Ανδρέα»: Μεθυσμένος απειλούσε με μαχαίρι στα ΤΕΠ – Επέμβαση της ΔΙΑΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΖΩΗ5 ώρες πρίν

Αγρια συμπλοκή στην Πάτρα: Δύο τραυματίες και συλλήψεις μετά από επεισόδια στην οδό Σμύρνης

Πάτρα, απεγκλωβισμός, παιδί, αυτοκίνητο, αστυνομία, πυροσβεστική, Ομάδα ΔΙΑΣ, κλειδωμένο παιδί, Patras, rescue, child, car, police, fire department, locked car, toddler rescue, Patra, apeglovismos, paidi, aftokinito, astynomia, pyrosvestiki, DIAS,
ΖΩΗ2 ημέρες πρίν

Δραματικές στιγμές στην Πάτρα: Σωτήρια επέμβαση αστυνομικών και πυροσβεστών για δίχρονο κοριτσάκι που κλειδώθηκε σε Ι.Χ.

Πάτρα, Υψηλά Αλώνια, Ρομά, πλατεία, παρακμή, κάτοικοι, αντιδράσεις, καθαριότητα, Δήμος Πατρέων, Αστυνομία, Patras, Ypsila Alonia, Roma, square, decline, residents, reactions, cleanliness, Municipality of Patras, Police, Patra, Ipsila Alonia, tsigganoi, gypsies, plaza, dimos patreon, astynomia,
ΖΩΗ1 ημέρα πρίν

ΠΑΤΡΑ-«ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ» ΑΠΟ ΡΟΜΑ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΑΛΩΝΙΑ: Κραυγή αγωνίας από κατοίκους και επαγγελματίες για την παρακμή της ιστορικής πλατείας

Κύπρος, Λεμεσός, drone, αναχαίτιση drone, βίντεο drone Λεμεσός, εναέριος συναγερμός, 3 Μαρτίου 2026, sigmalive, ύποπτο αντικείμενο, θαλάσσια περιοχή Λεμεσού, εθνική ασφάλεια Κύπρου, εναέρια δραστηριότητα, αμυντικά συστήματα, Cyprus, Limassol, drone interception, drone video Limassol, aerial alert, March 3 2026, suspicious object, Limassol coast, Cyprus national security, UAV interception, unidentified flying object, military activity Cyprus, drone footage.
ΚΟΣΜΟΣ5 μήνες πρίν

Συναγερμός στη Λεμεσό: Βίντεο Καταγράφει Πιθανή Αναχαίτιση Drone πάνω από τη Θάλασσα – ΒΙΝΤΕΟ

PIRELLI, Πάτρα, εργοστάσιο ελαστικών, ελληνική βιομηχανία, κλείσιμο εργοστασίου, οικονομική παρακμή, αποβιομηχάνιση, ανεργία, Goodyear, Θεσσαλονίκη, ιστορία βιομηχανίας, πολυεθνικές ελαστικών, παραγωγή ελαστικών, F1, ελληνική οικονομία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ5 μήνες πρίν

PIRELLI Πάτρας: Το Βιομηχανικό Θαύμα που Έγινε Ερείπιο και Βύθισε μια Πόλη στην Ανεργία – BINTEO

Mediterranean Sky, Πάτρα, Ελευσίνα, Karageorgis Lines, Ανκόνα, Μπρίντιζι, επιβατηγό πλοίο, ναυάγιο, εγκατάλειψη, ελληνική ακτοπλοΐα, παροπλισμένο πλοίο, λιμάνι Πάτρας, ναυπηγική ιστορία, θαλάσσιες συγκοινωνίες, Αριστομένης Καραγιώργης, πλοίο 1970, ελληνική ναυτιλία, ταξίδι Μεσογείου, πλοία-θρύλοι, μνήμες Πάτρας
ΕΛΛΑΔΑ12 μήνες πρίν

Το πλοίο που αποχαιρέτησε την Πάτρα και δεν γύρισε ποτέ – ΒΙΝΤΕΟ

Βράδυ στο Ρίο, Cristina O, Αριστοτέλης Ωνάσης, ιστορικό σκάφος, γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, Κορινθιακός κόλπος, ναυτική ιστορία, ελληνικά νερά, φωτισμένο σκάφος, περηφάνια, ταξίδι, ελληνική κληρονομιά, Βασίλης Μαυρομύτης, θρύλος, ελληνική ναυτιλία, πολιτισμός, πατρίδα, Ωνάσης, γιοτ, ναυτοσύνη, ιστορικό στιγμιότυπο
ΖΩΗ12 μήνες πρίν

ΠΑΤΡΑ-Βράδυ στο Ρίο – Η ιστορική Cristina O του Αριστοτέλη Ωνάση ταξιδεύει ξανά στα νερά του Κορινθιακού ΒΙΝΤΕΟ

Χρήστος Ντεντόπουλος, Big Brother, νικητής Big Brother, Λακκόπετρα Αχαΐας, τελικός Big Brother, ριάλιτι, Πέτρος Λαγούτης, Νίκος Ζαφειράκης, Ζωή Ασουμανάκη, Θεοφανία Νικολαΐδη, Γιώργος Αντωνιάδης, έπαθλο 100.000 ευρώ, οικογένεια Ντεντόπουλου, πανηγυρισμοί, αντίδραση οικογένειας, συγκίνηση, ελληνική τηλεόραση, τηλεοπτικό ριάλιτι, Big Brother 2025
ΕΛΛΑΔΑ12 μήνες πρίν

Ο Χρήστος Ντεντόπουλος νικητής του Big Brother – Δάκρυα χαράς στη Λακκόπετρα!

Πάτρα, Πύργος, αυτοκινητόδρομος, Ολυμπία Οδός, έργο πνοής, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Αττική, παράδοση έργου, χιλιομετρική χρέωση, Hybrid, ΣΕΑ, σταθμοί διοδίων, κόμβοι, γέφυρες, άνω διαβάσεις, κάτω διαβάσεις, παρακολούθηση 24ωρη, Παναγιώτης Παπανικόλας, χρόνος διαδρομής, ασφάλεια, άνεση, τεχνολογία, 331 εκατομμύρια ευρώ, οδικό δίκτυο, υποδομές, τουρισμός, μεταφορές, ανάπτυξη, Ελλάδα
ΕΛΛΑΔΑ12 μήνες πρίν

Αντίστροφη μέτρηση για τον νέο αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος – Τι παραδίδεται 31 Ιουλίου ΒΙΝΤΕΟ

Τιμούρ Χιζρίεφ, MMA, μαχητής, ένοπλη επίθεση, πυροβολισμοί, τραυματισμός, Μαχατσκάλα, Νταγκεστάν, Ρωσία, δράστες, κουκουλοφόροι, ασύλληπτοι, νοσηλεία, σταθερή κατάσταση, πολεμικές τέχνες, εγκληματικότητα, επίθεση, όπλο, απόδραση
ΚΟΣΜΟΣ12 μήνες πρίν

Ένοπλη Επίθεση στον Μαχητή MMA Τιμούρ Χιζρίεφ – Νοσηλεύεται σε Σταθερή Κατάσταση – ΒΙΝΤΕΟ

Μαρμαράς, Τουρκία, επίθεση, τουρίστριες, βία, πορτιέρηδες, μπαρ, ξυλοδαρμός, λογαριασμός, διαπληκτισμός, τραυματισμός, καταγγελία, τουρισμός, δημόσια κατακραυγή, έρευνα, αστυνομία, προσωπικό μπαρ, social media, βίντεο, οργή, σκάνδαλο, γυναικεία κακοποίηση, τουριστικό θέρετρο, τουριστική βία, δικαιοσύνη
ΚΟΣΜΟΣ1 έτος πρίν

Μαρμαράς Τουρκίας: Γυναίκες Τουρίστριες Έπεσαν Θύματα Άγριας Βίας από Πορτιέρηδες – ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Αντρέα Ρούσο, θάνατος, κινητήρας αεροσκάφους, Μπέργκαμο, Όριο αλ Σέριο, αεροδρόμιο, Airbus A312, τραγωδία, pushback, ασφάλεια αεροδρομίου, παραβίαση, κάμερες ασφαλείας, υπάλληλοι ασφαλείας, Ιταλία, δυστύχημα, τρομακτικό συμβάν, πτήση, έλξη κινητήρα, αεροπλάνο, περιστατικό
ΚΟΣΜΟΣ1 έτος πρίν

Τραγικός Θάνατος 35χρονου στο Αεροδρόμιο του Μπέργκαμο – «Ρουφήχτηκε» από Κινητήρα Αεροσκάφους – ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Ντιόγκο Ζότα, Αντρέ Ζότα, θάνατος, τροχαίο δυστύχημα, Λίβερπουλ, Πορτογαλία, Ισπανία, αυτοκινητόδρομος, βίντεο, νταλίκα, σύγκρουση, ποδόσφαιρο, τραγωδία, διεθνής ποδοσφαιριστής, Premier League, Εθνική Πορτογαλίας, αστυνομία, έρευνα, πένθος, συλλυπητήρια, ατύχημα, αθλητική κοινότητα, σοκ, ΜΜΕ, κοινωνικά δίκτυα, κάμερα κινητού, τραγικό γεγονός, βαρύ πένθος, τροχαία, δημοσιογραφικό ρεπορτάζ, είδηση
ΣΠΟΡ1 έτος πρίν

Τραγωδία στο Ποδόσφαιρο: Νεκρός ο Ντιόγκο Ζότα και ο αδερφός του – Δραματικές στιγμές καταγράφηκαν σε βίντεο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ