Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Ετοιμάζεται να κόψει κορδέλα το υδατοδρόμιο της Πάτρας

ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ

Ανοίγουν οι πύλες του υδατοδρομίου και γίνεται ένα από τα πρώτα με άδεια λειτουργίας! Η Πάτρα ετοιμάζεται να υποδεχτεί τα υδροπλάνα την καλοκαιρινή σεζόν..!
Πρωταγωνιστικό ρόλο αποκτάει η Πάτρα καθώς ετοιμάζεται μετά από πολλά χρόνια να ενεργοποιήσει και πάλι το υδατοδρόμιό της! Αυτό αποτελεί το τελικό στάδιο, εφόσον οι εγκαταστάσεις του υδατοδρομίου πάρουν έγκριση για την χρήση τους! Με την τυπική διαδικασία της έγκρισης, το υδατοδρόμιο της Πάτρας θα γίνει το πρώτο υδατοδρόμιο με άδεια λειτουργίας στην Πελοπόννησο, πλήρως εναρμονισμένο με τον νέο νόμο.
Ειδικότερα, κλιμάκιο της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας – ΑΠΑ, Λιμεναρχείου, Αστυνομίας και Πυροσβεστικής βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Αχαΐας ώστε να ελέγξει τις χερσαίες και υδάτινες εγκαταστάσεις του υδατοδρομίου και να δώσει το οριστικό πράσινο φως για την επαναλειτουργία του υδατοδρομίου.
Κατά την επιθεώρηση, παρευρέθηκαν υψηλόβαθμα στελέχη της Hellenic Seaplanes που συμμετέχει στο μετοχικό-επενδυτικό σχήμα του υδατοδρομίου στην εταιρεία Υδατοδρόμιο Λιμένος Πατρών.
Προηγουμένως, ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ) είχε τρέξει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την έκδοση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του υδατοδρομίου στο λιμάνι του και πλέον προχωράει στην ακόμα καλύτερη εμπορική αξιοποίησή του, δίνοντας ξανά ενεργό ρόλο στο υδατοδρόμιο της Αχαϊκής πόλης.


Στο πλαίσιο της επιθεώρησης του υδατοδρομίου Πατρών, o Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους ανέφερε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που η Hellenic Seaplanes βάζει στον επενδυτικό της χάρτη το υδατοδρόμιο Πατρών, ένα από τα πρώτα υδατοδρόμια που εξυπηρέτησαν του σκοπούς των υδροπλάνων, ένα μέσο εναλλακτικό που έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα της μετακίνησης στη χώρα μας. Το υδατοδρόμιο πληροί όλες τις προϋποθέσεις, έχοντας χώρους εξυπηρέτησης επιβατών και έκδοσης εισιτηρίων, εξοπλισμό ελέγχου επιβατών και αποσκευών καθώς και υδάτινες εγκαταστάσεις για τον ελλιμενισμό των υδροπλάνων και μπαίνει στην εξίσωση των σταθμών που θα εξυπηρετήσουν πρώτοι πτήσεις προς Ιόνιο, Πελοπόννησο και άλλους προορισμούς».
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠΑ ΑΕ, κ. Παναγιώτης Τσώνης, τοποθετήθηκε εξίσου γύρω από το θέμα της άδειας λειτουργίας του υδατοδρομίου Πατρών: «Το τελικό στάδιο ώστε το υδατοδρόμιο της Πάτρας να είναι πλήρως αδειοδοτήμένο υδατοδρόμιο, το πρώτο πανελλαδικώς είναι γεγονός! Έχουμε εργαστεί πολύ για αυτήν την θετική πορεία του έργου και σε συνεργασία με το μετοχικό σχήμα ευελπιστούμε ότι ο ερχομός των υδροπλάνων ξανά στην πόλη μας θα μεγιστοποιήσει το brand name της, προσελκύοντας Έλληνες και ξένους τουρίστες να επισκεφθούν την Πάτρα αλλά και τη Δυτική Ελλάδα γενικότερα».

Continue Reading
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Απόλλων-Προμηθέας 68-57
ΣΠΟΡ1 ώρα πρίν

Απόλλων-Προμηθέας 68-57: Γυάλιζε το μάτι του – Άλμα παραμονή με την πρώτη νίκη στο πατρινό ντέρμπι

Γιώργος Παπανδρέου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ώρες πρίν

Παπανδρέου από Πάτρα: Μόνο το ΠΑΣΟΚ, απέδειξε διαχρονικά ότι είναι έτοιμο να συγκρουστεί και να κάνει βαθιές τομές

Κούγιας
ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες πρίν

Αιχμηρή ανακοίνωση Κούγια κατά Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου

25ης Μαρτίου
ΕΛΛΑΔΑ7 ώρες πρίν

Η Πάτρα με τους μαθητές και τα σώματα ασφαλείας τιμά την επέτειο της 25ης Μαρτίου-Η μεγάλη παρέλαση – ΦΩΤΟ

Amanda Bynes
ΚΟΣΜΟΣ7 ώρες πρίν

Amanda Bynes: Σε ψυχιατρική κλινική ηθοποιός – Περιπλανιόταν γυμνή στους δρόμους – ΒΙΝΤΕΟ

αστυνομια
ΕΛΛΑΔΑ7 ώρες πρίν

Αναστάτωση στο κέντρο της Πάτρας από παιδάκι που χάθηκε-Πως εντοπίστηκε

μέταλλα
ΕΛΛΑΔΑ9 ώρες πρίν

Κατέσχεσαν πάνω από 18 τόνους κλεμμένα μέταλλα σε 17 μάντρες στη Δυτική Ελλάδα

25ης Μαρτίου
ΕΛΛΑΔΑ10 ώρες πρίν

Πότε και που εορτάστηκε για πρώτη φορά η Εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου;

Προαστιακός
ΕΛΛΑΔΑ10 ώρες πρίν

«Πράσινο» του ΟΣΕ για συντήρηση του Προαστιακού – Τι προβλέπει η εργολαβία

Κόμβου Κ1
ΕΛΛΑΔΑ10 ώρες πρίν

Ολιγόωρος αποκλεισμός του κλάδου εξόδου του Κόμβου Κ1 της Περιμετρικής Πατρών στα Μποζαΐτικα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ