Connect with us

ΥΓΕΙΑ

DW – Κορονοϊός: Και όμως, υπάρχουν «θύματα» του εμβολίου και απειλούν με αγωγές

Κορονοϊός

Σοβαρές παρενέργειες εμφανίζουν σύμφωνα με καταγγελίες που καταγράφονται στα ΜΜΕ του Βερολίνου κάποιοι από τους εμβολιασθέντες κατά του κορωνοϊού. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Deutsche Welle δεν είναι πολλοί, αλλά υπάρχουν και ζητούν να τους πάρουμε στα σοβαρά, καθώς ορισμένοι απειλούν με αγωγές.

Αναλυτικά το δημοσίευμα της Deutsche Welle έχει ως εξής:

«Τον Μάρτιο του 2021 ο Σάσα Σβαρτς ανυπομονούσε να κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Ήταν η εποχή που τα κομμωτήρια άνοιγαν ξανά, αν και τα κρούσματα της πανδημίας είχαν αρχίσει να αυξάνονται, ενώ η εμβολιαστική καμπάνια φαινόταν να παραπαίει. Αλλά ο εμβολιασμός ήταν μία υπόσχεση ελευθερίας και αποδέσμευσης από τους καναταγκασμούς των υγειονομικών μέτρων. Μόλις 30 ετών ήταν την εποχή εκείνη ο Σάσα Σβαρτς. Περιγράφει τον εαυτό του ως έναν άνθρωπο δραστήριο, ευδιάθετο, με αθλητικές δραστηριότητες και ποικίλα ενδιαφέροντα.

Όμως στις 25 Μαρτίου του 2021 ο Σάσα Σβαρτς έκανε το εμβόλιο της Astra Zeneca και από τότε, όπως λέει, όλα έχουν αλλάξει.

«Ποτέ δεν αισθανόμουν τόσο άπραγος και τόσο αβοήθητος. Ήταν σαν μία ομίχλη στον εγκέφαλο, ήταν μία αίσθηση ανυπαρξίας», λέει σήμερα. Στην αρχή αισθανόταν πυρετό, ζάλη και πονοκέφαλο. Αργότερα κατέγραψε σε μία λίστα 96 διαφορετικά συμπτώματα. Το χειρότερο ήταν η αίσθηση απραξίας και ακινησίας. Ήταν αδύνατον να συγκεντρωθεί για να διαβάσει ένα βιβλίο.

Δυσκολίες στην αναζήτηση ιατρικής βοήθειας

Τον Ιούνιο του 2021 έκανε μία δεύτερη δόση, αυτή τη φορά με BionTech, ελπίζοντας να βελτιωθεί η κατάστασή του, η οποία όμως μάλλον επιδεινώθηκε. Μια μέρα έχασε τις αισθήσεις του, ενώ εργαζόταν. Από τότε παραμένει στο σπίτι του με αναρρωτική άδεια, κλινήρης και εντελώς εξαντλημένος. «Πέρασαν έξι μήνες για να βρω έναν ανοσολόγο, που θα με πάρει στα σοβαρά, εμένα και τα συμπτώματά μου. Θυμάμαι ότι είχα ξεσπάσει σε κλάματα στην αίθουσα αναμονής του ιατρείου», λέει. «Προηγουμένως όλοι οι γιατροί μου έλεγαν ότι πρόκειται για ψυχοσωματικά συμπτώματα, τα οποία αποκλείεται να οφείλονται στο εμβόλιο».

Ο ίδιος επισημαίνει ότι είναι ένα από τα θύματα των παρενεργειών του εμβολίου για τον κορωνοϊό. Όπως αναφέρει το Ινστιτούτο Ανοσολογίας Paul Ehrlich, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Deutsche Welle, από την αρχή της εμβολιαστικής καμπάνιας έχουν εντοπιστεί 333.492 κρούσματα πιθανών παρενεργειών και 50.833 ενδεχόμενα κρούσματα «σοβαρών περενεργειών». Με τη γλώσσα της στατιστικής δηλαδή το 1,78 στα 1.000 σκευάσματα προκαλεί παρενέργειες, ενώ 0,27 στα 1.000 σκευάσματα εμφανίζουν σοβαρές παρενέργειες.

Τελικά ο Σάσα Σβαρτς απευθύνθηκε στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Μάρμπουργκ, η οποία έχει συστήσει ειδικό τμήμα για την παρακολούθηση πιθανών παρενεργειών του εμβολίου. Εκεί οι γιατροί διέγνωσαν υπερδιέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος ως συνέπεια του εμβολιασμού. Ο Σβαρτς αισθάνθηκε να απαλλάσσεται επιτέλους από τον στιγματισμό της ψυχοσωματικής διαταραχής. Αλλά θεραπεία δεν υπάρχει μέχρι σήμερα. Ο ίδιος δεν δίστασε να εισαχθεί για τρεις μήνες σε ψυχιατρική κλινική, ελπίζοντας να βελτιωθεί η κατάστασή του, κάτι που όμως δεν συνέβη. «Τελευταία κάνω παράξενα πράγματα», λέει, «για παράδειγμα μπήκα με το ποδήλατο στο σούπερ-μάρκετ πρόσφατα. Στις χειρότερες φάσεις απλώς ακινητοποιούμαι στο κρεβάτι μου και κοιτάω το ταβάνι, δεν μπορώ να κάνω ο,τιδήποτε. Τώρα ξεκίνησα μαθήματα γαλλικών, μία φορά την εβδομάδα, αλλά μετά το πρώτο μάθημα αιθάνομαι εξαντλημένος».

Ομάδα αυτοβοήθειας για τις παρενέργειες

Ό,τι και να συμβαίνει, ο Σάσα Σβαρτς δεν θέλει να αφεθεί στη μοίρα του. Γι αυτό ίδρυσε μία ομάδα αυτοβοήθειας στην περιοχή της Κολωνίας, στην οποία συμμετέχουν 70 άνθρωποι που υποφέρουν από τις παρενέργειες του εμβολιασμού. Συναντώνται μία φορά τον μήνα και ανταλλάσσουν απόψεις και εμπειρίες. Πολλοί βέβαια δεν μπορούν να έρθουν, γιατί, όπως λένε, δεν αισθάνονται ικανοί να σηκωθούν από το κρεβάτι τους. Αλλά δεν είναι και εύκολο να μιλήσουν για το πρόβλημά τους. «Όταν ποστάρουμε κάτι σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις περισσότερες φορές δεχόμαστε απαξιωτικά και υβριστικά σχόλια» λέει ο ιδρυτής της ‘ομάδας αυτοβοήθειας’. «Άλλοι μας λένε ότι τα θέλαμε και τα πάθαμε που πήγαμε να εμβολιαστούμε, άλλοι μας κατατάσσουν αυτομάτως στους οπαδούς της συνωμοσιολογίας, κάτι που απλώς δεν ισχύει».

Όλα αυτά έχουν και οικονομικό αντίκτυπο. Για ένα διάστημα ο Σάσα Σβαρτς εισέπραττε επίδομα ασθενείας, αλλά σε λίγες ημέρες θα πρέπει να κάνει αίτηση για επίδομα ανεργίας. Από το κράτος δεν έχει λάβει αποζημίωση. Καθώς ο εμβολιασμός είχε γίνει μέσω του εργοδότη του, παραμένει σε επαφή με τα αρμόδια επαγγελματικά επιμελητήρια, ελπίζοντας ότι θα εκταμιεύσουν κάποια βοήθεια. Σε δύο χρόνια έχει συσσωρεύσει χρέη 4.000 ευρώ. Ο γιατρός του είχε «συστήσει» αιμοκάθαρση, αλλά το ταμείο του αρνείται να καλύψει τα έξοδα, τα οποία θα έφταναν τα 15.000 ευρώ.

Δικαστική προσφυγή ή …υπομονή;

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ δηλώνει τώρα ότι πρέπει να «αναγνωριστούν» το συντομότερο δυνατόν οι πιθανές παρενέργειες στην περίοδο μετά τον εμβολιασμό (post vac) και εξαγγέλλει ένα νέο κρατικό πρόγραμμα, με το οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα εξετάζονται με μεγαλύτερη αξιοπιστία και θα δέχονται την ενδεδειγμένη ιατρική βοήθεια.

Πολλοί δεν θέλουν να περιμένουν τα αποτελέσματα της κρατικής μέριμνας και εμπιστεύονται περισσότερο τα …δικαστήρια. Ο Τομπίας Ούλμπριχ, δικηγόρος στο Ντίσελντορφ, εκπροσωπεί ήδη 750 ανθρώπους που λένε ότι έχουν εμφανίσει σοβαρές παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό. Μέχρι στιγμής έχει καταθέσει 130 αγωγές. Στις 28 Απριλίου εκδικάζεται στη Φρανκφούρτη η πρώτη αγωγή αποζημίωσης κατά της BionTech, ενώ ακολουθούν παρόμοιες υποθέσεις στο Ντίσελντορφ, το Μόναχο και το Φράνκενταλ.

Ο Τομπίας Ούλμπριχ λέει ότι ο ίδιος και η ομάδα του έχουν κάνει πάνω από 3.000 ραντεβού με πιθανούς ενάγοντες. Ο ίδιος αποδίδει ευθύνες στον υπουργό Υγείας λέγοντας ότι «για μεγάλο χρονικό διάστημα παρουσίαζε τον εμβολιασμό ως μία διαδικασία χωρίς παρενέργειες. Εμείς πάντως προετοιμάζουμε με ιδιαίτερη επιμέλεια την κάθε προσφυγή μας, γι αυτό ελπίζω ότι τα δικαστήρια θα μας δικαιώσουν».

Continue Reading
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Θλιβερός τέλος για τον σκελετωμένο Boxer στη Ζαχάρω - Οι προσπάθειες των κτηνιάτρων δεν ήταν αρκετές
ΖΩΗ2 ώρες πρίν

Θλιβερός τέλος για τον σκελετωμένο Boxer στη Ζαχάρω – Οι προσπάθειες των κτηνιάτρων δεν ήταν αρκετές

Κοιμητήριο Αγίου Βασιλείου στην Πάτρα - Κάτοικοι αναλαμβάνουν επιδιόρθωση μετά από ένα χρόνο αμέλειας
ΕΛΛΑΔΑ2 ώρες πρίν

Κοιμητήριο Αγίου Βασιλείου στην Πάτρα – Κάτοικοι αναλαμβάνουν επιδιόρθωση μετά από ένα χρόνο αμέλειας

ΔΙΠΛΟΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ
ΖΩΗ2 ώρες πρίν

Χάος και αλαλούμ στο κέντρο της Πάτρας λόγω ανεύθυνου οδηγού

Πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος, απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ώρες πρίν

Πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος, απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών

αστυνομια
ΕΛΛΑΔΑ4 ώρες πρίν

Εξιχνιάστηκαν οκτώ κλοπές στην Πάτρα – Κατηγορίες παράνομης δράσης κατά ανηλίκων και ενηλίκου

Ένταση σε αγώνα βόλεϊ στην Πάτρα: Διακόπηκε προσωρινά λόγω άσεμνης χειρονομίας παίκτη προς την κερκίδα - ΒΙΝΤΕΟ
ΣΠΟΡ4 ώρες πρίν

Πειθαρχική Επιτροπή ΕΣΠΕΠ: Ποινές για τα επεισόδια στον 3ο τελικό των play-offs της Β’ Εθνικής Ανδρών, Ερμής-Πάτρα Βόλεϊ

τροχαίο
ΕΛΛΑΔΑ6 ώρες πρίν

Σοβαρή σύγκρουση αυτοκινήτου και δικύκλου στην Τριών Ναυάρχων και Κανακάρη – Με εγκατάλειψη…

ΚΗΔΕΙΑ
ΖΩΗ6 ώρες πρίν

Αιφνίδιος θάνατος 53χρονου στην Πάτρα – Ο άνδρας με καρδιολογικά προβλήματα έφυγε από τη ζωή

Έλλειψη ασφάλειας σε ποδηλατόδρομο - Τροχαίο ατύχημα στην Πάτρα αναδεικνύει το πρόβλημα
ΕΛΛΑΔΑ6 ώρες πρίν

Έλλειψη ασφάλειας σε ποδηλατόδρομο – Τροχαίο ατύχημα στην Πάτρα αναδεικνύει το πρόβλημα

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
ΕΛΛΑΔΑ9 ώρες πρίν

Οι απάνθρωπες ενέργειες μιας αδίστακτης τράπεζας – Σε απόγνωση καρκινοπαθής

Ένταση σε αγώνα βόλεϊ στην Πάτρα: Διακόπηκε προσωρινά λόγω άσεμνης χειρονομίας παίκτη προς την κερκίδα - ΒΙΝΤΕΟ
ΣΠΟΡ4 ώρες πρίν

Πειθαρχική Επιτροπή ΕΣΠΕΠ: Ποινές για τα επεισόδια στον 3ο τελικό των play-offs της Β’ Εθνικής Ανδρών, Ερμής-Πάτρα Βόλεϊ

Προκαλούνται αντιδράσεις από βίντεο ταβέρνας - Ψάρια τηγανίζονται ζωντανά
ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πρίν

Προκαλούνται αντιδράσεις από βίντεο ταβέρνας – Ψάρια τηγανίζονται ζωντανά – ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Νίκος Δούρος: Εντυπωσιάζει το νέο του τραγούδι με τίτλο «Ετικέτα»
ΖΩΗ5 ημέρες πρίν

Νίκος Δούρος: Εντυπωσιάζει το νέο του τραγούδι με τίτλο «Ετικέτα»

Η ανεπανάληπτη πορεία του Κώστα Δαβουρλή: Ένας θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου που ζει αιώνια στις καρδιές μας
ΣΠΟΡ1 εβδομάδα πρίν

Η ανεπανάληπτη πορεία του Κώστα Δαβουρλή: Ένας θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου που ζει αιώνια στις καρδιές μας – ΒΙΝΤΕΟ

Ζαχαροπλαστείο δημιουργεί τούρτες με το σήμα των κομμάτων: Μια γλυκιά γεύση πολιτικής στην Ελλάδα - ΒΙΝΤΕΟ
ΖΩΗ1 εβδομάδα πρίν

Ζαχαροπλαστείο δημιουργεί τούρτες με το σήμα των κομμάτων: Μια γλυκιά γεύση πολιτικής στην Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

Φωτιά σε συναυλία της Νατάσας Θεοδωρίδου και του Γιώργου Κακοσαίου - Απρόοπτο περιστατικό διακόπτει την εμφάνιση - ΒΙΝΤΕΟ
ΖΩΗ2 εβδομάδες πρίν

Φωτιά σε συναυλία της Νατάσας Θεοδωρίδου και του Γιώργου Κακοσαίου – Απρόοπτο περιστατικό διακόπτει την εμφάνιση – ΒΙΝΤΕΟ

Καταστροφικές πλημμύρες στην Ιταλία: Εκτεταμένες ζημιές στις περιφέρειες Εμίλια Ρομάνια και Μάρκε
ΚΟΣΜΟΣ2 εβδομάδες πρίν

Καταστροφικές πλημμύρες στην Ιταλία: Εκτεταμένες ζημιές στις περιφέρειες Εμίλια Ρομάνια και Μάρκε

Αφίξη Νέων Αεροσκαφών: Σημαντικό Ορόσημο για τη Δημιουργία του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου της Πολεμικής Αεροπορίας - ΒΙΝΤΕΟ
ΕΛΛΑΔΑ2 εβδομάδες πρίν

Αφίξη Νέων Αεροσκαφών: Σημαντικό Ορόσημο για τη Δημιουργία του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου της Πολεμικής Αεροπορίας – ΒΙΝΤΕΟ

Η Πάτρα στέλνει ισχυρό μήνυμα υποστήριξης στο ΚΚΕ ενόψει των εκλογών - ΒΙΝΤΕΟ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 εβδομάδες πρίν

Η Πάτρα στέλνει ισχυρό μήνυμα υποστήριξης στο ΚΚΕ ενόψει των εκλογών – ΒΙΝΤΕΟ

ΠΑΤΡΑ: Κρίση πανικού στον Προαστιακό: Επιβάτες εγκλωβίστηκαν λόγω βλάβης σε πόρτα
ΕΛΛΑΔΑ2 εβδομάδες πρίν

ΠΑΤΡΑ: Κρίση πανικού στον Προαστιακό – Επιβάτες εγκλωβίστηκαν λόγω βλάβης σε πόρτα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ