ΖΩΗ
ΠΑΤΡΑ-Ευθύνη, Τάξη και Σεβασμός: Η Λύση στο Πρόβλημα με τα Μπάζα – ΦΩΤΟ

Σωροί με μπάζα σε δρόμους της πόλης, όπως η οδός Σισσίνη, αναδεικνύουν μια αλήθεια που επαναλαμβάνεται: ορισμένοι συμπολίτες μας προτιμούν τη “γρήγορη λύση” του πετάγματος, αγνοώντας τις συνέπειες για το περιβάλλον και την κοινότητα.
Δεν πρόκειται για έλλειψη παιδείας μόνο. Πρόκειται για μια βαθιά ριζωμένη αίσθηση ατιμωρησίας. Όσο ο ένοχος δεν τιμωρείται, τόσο περισσότεροι αισθάνονται πως μπορούν να κάνουν το ίδιο. Όμως οι κοινωνίες δεν λειτουργούν έτσι. Η τάξη και η ευθύνη δεν είναι απλές λέξεις, είναι αξίες που χρειάζονται ενίσχυση μέσα από συγκεκριμένα μέτρα.
Ο Δήμος, αν ήθελε πραγματικά να περιορίσει το φαινόμενο, θα μπορούσε να κάνει περισσότερα. Ένα σύστημα που επιβάλλει ποινές σε αυτούς που παρανομούν, με συνεργασία της αστυνομίας, θα έστελνε ξεκάθαρο μήνυμα. Τα πρόστιμα δεν είναι μόνο οικονομική τιμωρία, αλλά ένας τρόπος να δείξουμε ότι τέτοιες πράξεις δεν είναι αποδεκτές.
Ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι οι νόμοι και οι ποινές είναι χρήσιμα εργαλεία, αλλά δεν είναι από μόνα τους αρκετά. Ο κάθε ένας από εμάς έχει την υποχρέωση να λειτουργεί με σεβασμό προς τους άλλους και το κοινό μας περιβάλλον. Είτε με πρόστιμα είτε με περισσότερη ευαισθητοποίηση, ο στόχος είναι ένας: να δημιουργήσουμε μια πόλη πιο καθαρή και πιο ανθρώπινη.
Γιατί, τελικά, δεν χρειάζεται να είμαστε άγιοι για να ζούμε σε μια κοινωνία με σεβασμό. Χρειάζεται μόνο να αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας.

ΖΩΗ2 ημέρες πρίνΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΘΡΙΛΕΡ: Χειροπέδες στο δίδυμο που είχε σπείρει τον πανικό στα μαγαζιά της Πάτρας
ΖΩΗ1 ημέρα πρίνΠΑΤΡΑ-Aνησυχητικό τροχαίο τα ξημερώματα στην Ελευθερίου Βενιζέλου – ΦΩΤΟ
ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πρίνΤο τρένο «σφυρίζει»… στα χαρτιά: Έτοιμος ο σταθμός στα Σελιανίτικα, αλλά η Πάτρα περιμένει ακόμα το θαύμα!
ΖΩΗ1 ημέρα πρίνΣυναγερμός στην Ταραμπούρα: Θρίλερ με πατρινό πατέρα – «Κόκκινος» συναγερμός στην Αστυνομία μετά από απειλές στο 112
ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα πρίνΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ: Το αδιανόητο παιχνίδι της μοίρας για την 55χρονη Βάσω Σταμίρη
ΖΩΗ2 ημέρες πρίν«Πάτρα, η πόλη του φόβου;» – Μπαράζ ληστειών και επιθέσεων στις γειτονιές μας
ΖΩΗ3 ημέρες πρίνΈφυγε από τη ζωή ο Πατρινός ταξιντζής Χριστόφορος (Άκης) Γερμένης – Η πόλη αποχαιρετά έναν δικό της άνθρωπο
ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα πρίν«Έσβησε» στην άσφαλτο η Βάσω Σταμίρη – Από το γλέντι του γάμου στη θλίψη










