ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα παραλιακά καφέ της Πάτρας ανοίγουν: Αύξηση στις τιμές και προβλήματα με τα μισθώματα

Σημαντικό μέρος των καταστημάτων εστίασης στις παραλίες της Πάτρας άνοιξαν τις πόρτες τους στο κοινό, ενώ τα υπόλοιπα αναμένεται να ακολουθήσουν εντός της εβδομάδας.
Η έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου φέρνει μαζί της και την πολυαναμενόμενη λειτουργία των παραλιακών καφενείων και εστιατορίων στην Πάτρα. Ήδη, αρκετά καταστήματα έχουν ανοίξει, ενώ όσα ακόμη δεν έχουν ενεργοποιηθεί, βρίσκονται στο στάδιο της τελικής έγκρισης και αδειοδότησης από την Κτηματική Υπηρεσία.
Παράλληλα με την αισιοδοξία για την έναρξη της σεζόν, έρχεται και η ανησυχία για τα μισθώματα που καλούνται να πληρώσουν οι επιχειρηματίες. Ο συντελεστής μίσθωσης για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων και παραλιών στην περιοχή ανέρχεται στα 8 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν υποσημειώσεις που αυξάνουν το ποσό αυτό στα 20 με 22 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι για ένα κατάστημα 500 τετραγωνικών μέτρων, το ετήσιο μίσθωμα μπορεί να κυμανθεί από 10.000 έως 12.000 ευρώ, φέρνοντας επιπλέον πίεση στους επιχειρηματίες.
Σε συνδυασμό με την αύξηση στην τιμή του καφέ, η οποία αγγίζει τα 4,50 ευρώ στα παραλιακά καταστήματα της Πάτρας, η κερδοφορία του κλάδου φέτος φαντάζει άκρως αμφίβολη.
Ενώ η λειτουργία των παραλιακών καταστημάτων εστίασης φέρνει χαρά σε όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον καφέ ή το φαγητό τους δίπλα στη θάλασσα, η οικονομική βιωσιμότητα του κλάδου παραμένει ένα ανοιχτό ζήτημα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

ΖΩΗ1 ημέρα πρίν«Στα δύο» η Πάτρα από το κύμα κακοκαιρίας: Τι πρέπει να προσέξουμε μέχρι την Τρίτη
ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πρίνΈφυγε από τη ζωή στα 69 του χρόνια ο Ιωάννης Πετρόπουλος
ΖΩΗ4 ώρες πρίνΠΑΤΡΑ-Συναγερμός στην Μπουκαούρη: Όταν η «ΔΙ.ΑΣ.» αποδεικνύει ότι η πρώτη γραμμή έχει… καρδιά
ΖΩΗ2 ημέρες πρίνΣοκ στην Πάτρα: Αδιευκρίνιστα αίτια πίσω από τον ξαφνικό θάνατο 28χρονου – “Παγωμένη” η τοπική κοινωνία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ2 ημέρες πρίνΣτο σφυρί ακίνητα της «Κιβωτού της Αγάπης»: Η μάχη για την επιβίωση ενός ιστορικού ιδρύματος της Πάτρας
ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πρίνΣοκ στα Μοιρέικα: SUV έφυγε από τον δρόμο και κατέληξε σε γκρεμό! – ΦΩΤΟ
ΖΩΗ1 ημέρα πρίνΕγκλωβισμένος στο ίδιο του το σπίτι: Όταν η ενοικίαση μετατρέπεται σε εφιάλτη για μια ολόκληρη γειτονιά της Πάτρας
ΖΩΗ1 ημέρα πρίν«Βουτιά» από το μπαλκόνι για 14χρονο «ποντικό» στην Πάτρα – Άρπαξε κοσμήματα και έγινε καπνός με συνεργό









