Στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» μεταφέρθηκε εσπευσμένα το μεσημέρι του Σαββάτου (25/2) ένα 5χρονο κοριτσάκι με τραύμα από πυροβόλο όπλο στον αριστερό μηρό, από την περιοχή του Ζεφυρίου.
Το παιδάκι έπαιζε αμέριμνο σε ένα οικόπεδο, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, όταν ξαφνικά ένας Ρομ που επέβαινε σε αυτοκίνητο άνοιξε πυρ εναντίον της παρακείμενης οικίας επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 57, όπου διαμένει ένας άλλος 37χρονος Ρομ, με τον οποίο ο δράστης ενδεχομένως είχε διαφορές, με αποτέλεσμα από τους πυροβολισμούς να τραυματιστεί το κοριτσάκι που δεν είχε καμία σχέση με τους εμπλεκόμενους.
Στο σημείο βρέθηκαν τέσσερις κάλυκες, ενώ ο δράστης αμέσως μετά την πράξη του διέφυγε αναπτύσσοντας ταχύτητα και στην περιοχή η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.
Η οικογένεια του παιδιού, επίσης Ρομά, δεν είχαν καμία σχέση με τους εμπλεκόμενους και τις διαφορές τους, ενώ το κοριτσάκι αν και δέχτηκε την σφαίρα στον μηρό έχει διαφύγει τον κίνδυνο.
Βαρύ πένθος επικρατεί στην Πάτρα μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου ενός νεογέννητου κοριτσιού. Το βρέφος άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Τετάρτης στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», ελάχιστη ώρα μετά τη γέννησή του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το μωρό ήρθε στον κόσμο πρόωρα και παρουσίασε σοβαρές επιπλοκές στην υγεία… Read more: Τραγωδία στην Πάτρα: Έχασε τη μάχη για τη ζωή νεογέννητο κοριτσάκι στον «Άγιο Ανδρέα»
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης ευρεία επιχείρηση του Δασαρχείου Πατρών για τον περιορισμό και την απομάκρυνση αγριογούρουνων στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Άνω και Κάτω Καστριτσίου. Η δράση, στην οποία συμμετέχουν εθελοντές κυνηγοί και μέλη του τοπικού Κυνηγετικού Συλλόγου, πραγματοποιείται σε συνέχεια αλλεπάλληλων διαμαρτυριών από κατοίκους για ζημιές και προβλήματα που προκαλούν… Read more: Ευρεία επιχείρηση απομάκρυνσης αγριογούρουνων στο Καστρίτσι Πατρών – Στα μέτρα ασφαλείας και η Αστυνομία
Φτωχότερη είναι από χθες η κοινωνία της Πάτρας, καθώς απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών μια ιδιαίτερα αγαπητή και αρχοντική γυναίκα, η Χαρίκλεια (Χαρά) Δεμπόνου, σύζυγος του αείμνηστου εθελοντή του Ερυθρού Σταυρού, Θανάση Δεμπόνου. Η εκλιπούσα διακρινόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της για το ήθος, την ευγένεια και την αξιοπρέπειά της. Τις ίδιες αδιαμόρφωτες… Read more: «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών η Χαρίκλεια Δεμπόνου – Θλίψη στην κοινωνία της Πάτρας
Εικόνες έντονης αναμονής στα Εξωτερικά Ιατρεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο επαναφέρουν τα ερωτήματα για τις συνθήκες εξυπηρέτησης ασθενών και την πίεση στο ΕΣΥ.