Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Στο «φως» ολόκληρο το εξώδικο του ΟΣΕ στους εργαζομένους που διαμαρτύρονταν για την ασφάλεια

εξώδικο

Με εξώδικο απάντησε η διοίκηση του ΟΣΕ στους εργαζόμενους που διαμαρτύρονταν για την ασφάλεια στον σιδηρόδρομο, ζητώντας μέτρα προστασίας και προβάλλοντας το συγκεκριμένο θέμα ως μείζων. Ο ΟΣΕ προσπαθούσε να δικαιολογήσει την κατάσταση, ενώ χαρακτηρίζει τα αιτήματα «ως παντελώς απαράδεκτα».

Το εξώδικο του ΟΣΕ

Στο εξώδικό του ο ΟΣΕ συνεχίζει απαντώντας για το ETCS: «Προφανώς υπάρχει άγνοια των διαδικασιών χρήσης του συγκεκριμένου συστήματος, καθότι σε όσα τμήματα λειτουργεί η ΣΙΔ-Τ/Δ, ο παρατρόχιος εξοπλισμός του ETCS είναι ήδη πιστοποιημένος ή υπό πιστοποίηση και σταδιακά παραδίδεται προς χρήση, όμως αυτό που κυρίως εκκρεμεί και πρέπει να διασφαλιστεί είναι η λειτουργικότητα του επιτρόχιου εξοπλισμού των συρμών και από αυτό κινδυνεύει κυρίως στην παρούσα φάση η αδυναμία πλήρους και ορθής χρήσης του».

Όπως αποκαλύπτει το Open, απαντώντας σε όσα είπαν οι εργαζόμενοι για τη μη λειτουργία της τηλεματικής στους σταθμούς, η διοίκηση του οργανισμού αναφέρει στο εξώδικό της: «το δίκτυο του ΟΣΕ δεν διέθετε ποτέ ολοκληρωμένο σύστημα τηλεματικής».

Το σύστημα λόγω έλλειψης συντήρησης και διαχειριστικών προβλημάτων των σχετικών συμβάσεων σταμάτησε να λειτουργεί. Παρόλα αυτά και παρά την πλήρη απαξίωση των συστημάτων τα προηγούμενα έτη, πρόσφατα το τεχνικό προσωπικό του ΟΣΕ ανάταξε και έθεσε σε λειτουργία το σύστημα της τηλεματικής σε όσους σταθμούς ήταν τεχνικά δυνατόν», ανέφερε επίσης.

Στην αναφορά των εργαζόμενων για τους 3 εκτροχιασμούς σε διάστημα 2 μηνών ο ΟΣΕ ανέφερε στο εξώδικο: «Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα περιστατικά έλαβαν χώρα σε δίκτυο που λειτουργεί τόσο η Σ/Δ όσο και η Τ/Δ και οφείλονται σε εσφαλμένο χειρισμό από ανθρώπινο λάθος».

Ακολούθως τονίζει ότι «έγιναν κάτω από συνθήκες που οι ταχύτητες ήταν της τάξεως των 10-20 χλμ./ω, γεγονός που αποδεικνύεται και από τις ασήμαντες υλικές ζημιές τόσο στο τροχαίο υλικό όσο και στις υποδομές».

Τι ζητούσαν με εξώδικο οι εργαζόμενοι

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο σταθμός, η εργοδοσία του ΟΣΕ αρνούνταν τις συζητήσεις με τους υπαλλήλους που επεσήμαναν τις ελλείψεις στον τομέα της ασφάλειας.

Ειδικότερα, ένα από τα σωματεία που ανήκουν στην ομοσπονδία του ΟΣΕ, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης που αποτελείται από τους οδηγούς, είχε στείλει εξώδικα αναφέροντας τα προβλήματα στην ασφάλεια των σιδηροδρόμων και στις 31 Οκτωβρίου του 2022.

Ενδεικτικά, το εξώδικο γράφει μεταξύ άλλων: «Ζητάμε την άμεση αποκατάσταση της σιδηροδρομικής υποδομής, τηλεδιοίκηση, φωτοσήματα, etcs και της ασφάλειας του δικτύου η οποία έχει καταστεί εδώ και χρόνια προβληματική».

Σύμφωνα με τον εργατολόγο, Γιάννη Καρούζο, σε αυτά τα αιτήματα, ο ΟΣΕ απάντησε με εξώδικα στους εργαζόμενους αναφέροντας ότι όλα όσα υποστηρίζουν είναι συκοφαντικά και ότι θα υποστούν τις συνέπειες.

Continue Reading
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Εκλογές 2023
ΕΛΛΑΔΑ2 ώρες πρίν

Εκλογές 2023: Μάθε πού ψηφίζεις

Καραμανδάνειο
ΕΛΛΑΔΑ2 ώρες πρίν

Μηνύει τους παιδιάτρους του Καραμανδάνειου η Ρούλα Πισπιρίγκου

ΦΩΤΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες πρίν

Πάτρα: Παρανάλωμα το αυτοκίνητο ιδιοκτήτη καφετέριας

Κακοκαιρία - LIVE: Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες
ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες πρίν

Κακοκαιρία – LIVE: Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες

Στις 21 Μαΐου οι εκλογές – Τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ώρες πρίν

Στις 21 Μαΐου οι εκλογές – Τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο

Δίκη Πισπιρίγκου
ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες πρίν

Υπόθεση Πάτρας: Ακόμη μια γιατρός του Καραμανδανείου καταθέτει για τον θάνατο της Τζωρτζίνας – Νέα επίθεση Κούγια κατά Μαστοράκου

Αίγιο: Επανέρχονται οι αγρότες για σταφίδα και άλλη παραγωγή – «Καμία ανοχή στην κοροϊδία της κυβέρνησης»
ΕΛΛΑΔΑ4 ώρες πρίν

Αίγιο: Επανέρχονται οι αγρότες για σταφίδα και άλλη παραγωγή – «Καμία ανοχή στην κοροϊδία της κυβέρνησης»

Κατήγγειλε κακοδιαχείριση κονδυλίων και παραιτήθηκε η γενική διευθύντρια του ΙΚΥ
ΕΛΛΑΔΑ4 ώρες πρίν

Κατήγγειλε κακοδιαχείριση κονδυλίων και παραιτήθηκε η γενική διευθύντρια του ΙΚΥ

Ηλικιωμένη
ΕΛΛΑΔΑ4 ώρες πρίν

Πάτρα: Ηλικιωμένη πέταξε μια τσάντα λεφτά από το μπαλκόνι

ΦΡΕΑΤΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ4 ώρες πρίν

ΠΑΤΡΑ: Βουλωμένα εσωτερικά ΦΡΕΑΤΙΑ -Ένα επικίνδυνο «φαινόμενο» – ΦΩΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ