Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Δεν υπήρξε σύλληψη, ούτε καν προσαγωγή…- Ανακοίνωση για το συμβάν από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Αχαΐας

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων

Μαθητές οδηγήθηκαν το πρωί στο Αστυνομικό Τμήμα μετά από επεισόδιο που προηγήθηκε με καθηγητές στο σχολικό συγκρότημα Μαραγκοπούλου που τελούσε υπό κατάληψη με αποτέλεσμα να προκληθούν αντιδράσεις και με πολιτικές προεκτάσεις.

Το ΚΚΕ έσπευσε να καταγγείλει σύλληψη μαθητών, η οποία όμως, στην πορεία διαψεύστηκε, ωστόσο οι ανακοινώσεις που εκδόθηκαν ήταν αρκετές για να «πυροδοτήσουν» το κλίμα.

Όλα ξεκίνησαν χθες το πρωί στο υπό κατάληψη σχολικό συγκρότημα της πλατείας Μαρούδα. Καθηγητές ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία για τη διεξαγωγή τηλεκπαίδευσης κατευθύνθηκαν στο γραφείο του Διευθυντή με σκοπό να αποστείλουν ενημερωτικά email στους μαθητές. Εκείνη την ώρα ομάδα μαθητών που συμμετείχε στην κατάληψη, ανάμεσά τους, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του 15μελούς κι ένας εξωσχολικός, επιτέθηκαν φραστικά στους εκπαιδευτικούς με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση. Εξ αιτίας του έκρυθμου κλίματος, καθηγήτρια ειδοποίησε την Αστυνομία και ταυτόχρονα ενημέρωσε εκπροσώπους γονέων.

Στο σχολικό συγκρότημα έφθασε περιπολικό του Γ’ Αστυνομικού Τμήματος οδηγώντας όλους τους εμπλεκόμενους στο τμήμα για να δοθούν εκατέρωθεν εξηγήσεις. Οι εκπαιδευτικοί δεν υπέβαλαν μήνυση και οι μαθητές αποχώρησαν χωρίς να δοθεί περαιτέρω συνέχεια στο επεισόδιο.

Ωστόσο την ίδια ώρα, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα συγκεντρώθηκαν στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διαμαρτυρόμενοι για τη «σύλληψη» μαθητών, ενώ εκδόθηκαν βαρύγδουπες ανακοινώσεις καταγγελίας του περιστατικού που έφθασαν μέχρι και στο Σύνταγμα.

ΚΚΕ: «ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ

ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ»

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Αχαΐας, έκανε παρέμβαση στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου μετά τις ανακοινώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ Αχαΐας για «απαράδεκτη προσαγωγή από την Αστυνομία μαθητών Γυμνασίου, ο ένας εκ των 2 πρόεδρος του 15μελούς στο 4ο Γυμνάσιο, που είναι σε κατάληψη μετά το έγκλημα στα Τέμπη». Ο κ. Οικονόμου τον ενημέρωσε ότι δεν έγινε μήνυση και οι μαθητές αφέθηκαν ελεύθεροι.

Επίσης ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, έκανε παρέμβαση στον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας, ο οποίος τον ενημέρωσε για το συμβάν και το γεγονός που δεν είχε καμία σχέση με την κατάληψη του σχολείου.

Ωστόσο, το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του ανέφερε: «Είναι απαράδεκτο την ώρα που όλη η χώρα βράζει από αγανάκτηση και οργή για το προδιαγεγραμμένο αυτό έγκλημα, που η νεολαία πλημμυρίζει τους δρόμους, ζητώντας δικαίωση για όλους αυτούς τους νεκρούς, η κυβέρνηση και η Αστυνομία να συλλαμβάνει μαθητές. Είναι ντροπή να οδηγούνται στο Τμήμα παιδιά του Γυμνασίου επειδή διεκδικούν μαζί με τους συμμαθητές τους, τη νέα γενιά να μη συγκαλυφθούν οι πραγματικοί ένοχοι και οι αιτίες της τραγωδίας στα Τέμπη», ανέφεραν σε ανακοινώσεις τους τα μέλη του ΚΚΕ Αχαΐας, τονίζοντας πως «η τρομοκράτηση των μαθητών και η ποινικοποίηση των αγώνων τους δεν θα περάσουν!»

ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ Η Ε. ΠΙΕΡΡΗ

Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα και η Διευθύντρια Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ευγενία Πιερρή, η οποία όπως της μετέφεραν «ενώ το σχολείο βρισκόταν υπό κατάληψη και έπρεπε να ακολουθηθεί η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης, ο Διευθυντής του 5ου Λυκείου και μία καθηγήτρια ανέβηκαν στα γραφεία προκειμένου να ενημερώσουν με mail γονείς και μαθητές. Εκείνη την ώρα εμφανίστηκαν κάποιοι μαθητές οι οποίοι προκάλεσαν ένταση, επιδεικνύοντας απρεπή συμπεριφορά, καθώς εξαπέλυσαν φραστική επίθεση στους εκπαιδευτικούς. Επειδή το κλίμα ήταν έκρυθμο ενημερώθηκε η Αστυνομία, ενώ ειδοποιήθηκαν και εκπρόσωποι των γονέων». Να σημειωθεί πάντως, πως συνεχίζονται σε αρκετά σχολεία της Αχαΐας οι καταλήψεις για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Μόνο χθες υπό κατάληψη βρίσκονταν 15 Γυμνάσια και Λύκεια σε όλη την Αχαΐα.

Ανακοίνωση για το συμβάν από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Αχαΐας

«Ο αγώνας των μαθητών δεν έχει

ανάγκη «κηδεμόνων» ούτε καπηλείας»

Για το συμβάν στο 5ο ΓΕΛ Πατρών που έγινε χθες το πρωί, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας πως έγινε «μεταξύ μαθητών που δεν φοιτούν στο εν λόγω σχολείο και είχαν εισέλθει σε αυτό, του Διευθυντή και καθηγήτριας του ανωτέρω Λυκείου για προσωπικές διαφορές. Όλοι οι εμπλεκόμενοι οδηγήθηκαν από τους Αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών στο Γ ́ Αστυνομικό Τμήμα αφού καταγγέλθηκαν σε αυτούς που πήγαν στο σχολείο και παρέμειναν εκτός του χώρου αυτού κατ ́ έγκληση διωκόμενα αδικήματα. Τελικά στο Αστυνομικό Τμήμα δεν υποβλήθηκαν εγκλήσεις και μετά από την ενημέρωση της Εισαγγελίας αποχώρησαν όλοι». Την ίδια ώρα, αναφέρουν, «μέλη του ΚΚΕ βρέθηκαν έξω από το Γ ́ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών και μάλιστα ήρθαν σε λεκτική διένεξη με τους Αστυνομικούς που βρίσκονταν εκεί» ενώ σε ανακοίνωσή τους χαρακτήρισαν ως «απαράδεκτες τις καθ ́ όλα σύννομες ενέργειες των Αστυνομικών που ενεπλάκησαν» καταγγέλλοντας πώς επρόκειτο για «προσπάθεια προσαγωγών μαθητών που συμμετείχαν στην κατάληψη αντιδρώντας για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να φέρουν αντιμέτωπη την τοπική Αστυνομία με το μαθητικό κίνημα».

«Οι αστυνομικοί, όσο και αν θέλουν κάποιοι να ελπίζουν ότι θα χτίσουν στην πλάτη τους τα ποσοστά τους, εμπνέονται από δημοκρατικές αρχές και λειτουργούν πάντα με επαγγελματισμό, ειδικά όταν έχουν απέναντι τους παιδιά που αγωνίζονται. Ο αγώνας των μαθητών πολλών δε εκ των οποίων έχουν γονείς Αστυνομικούς δεν έχει ανάγκη «κηδεμόνων», ούτε καπηλείας του αγώνα τους από κάποιους, οι οποίοι ακόμα και τώρα σε μια τραγική στιγμή πένθους για την πατρίδα μας, εξαιτίας ενός τραγικού δυστυχήματος προσπαθούν για μικροπολιτικά συμφέροντα να εκμεταλλευτούν την κατάσταση», διαμηνύουν και καλούν τα μέλη της τοπικής οργάνωσης του ΚΚΕ είτε παράγοντες της δημοτικής αρχής πριν εμφανιστούν στα Αστυνομικά τμήματα δημιουργώντας εντυπώσεις να έχουν πληρέστερη ενημέρωση για τα πραγματικά περιστατικά. «Θα είμαστε δίπλα στα παιδία που αγωνίζονται με όποια μορφή κρίνουν μόνα τους για να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι αυτής την τραγωδίας που οδήγησε σε φρικτό θάνατο δεκάδες συνομήλικούς τους, ενάντια στην παρουσία πολιτικών παραγόντων και κομμάτων στα σχολεία και απέναντι σε όποιον προσπαθεί να καπηλευθεί το τραγικό αυτό συμβάν για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη» καταλήγουν.

Continue Reading
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
ΖΩΗ2 λεπτά πρίν

ΠΑΤΡΑ: Συλλήψεις στο Πταισματοδικείο – Γυναίκα 57 ετών κατηγορείται για παράνομη καταγραφή κατάθεσής της

Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στην οικία του Σπύρου Πνευματικού μετά τις αντικρουόμενες δηλώσεις για τους καρκινοπαθείς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ34 λεπτά πρίν

Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στην οικία του Σπύρου Πνευματικού μετά τις αντικρουόμενες δηλώσεις για τους καρκινοπαθείς

Ρεκόρ πλειστηριασμών από την ΑΑΔΕ: Η εφορία «γκαζώνει» και «τσιτώνει» τους οφειλέτες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ43 λεπτά πρίν

Ρεκόρ πλειστηριασμών από την ΑΑΔΕ: Η εφορία «γκαζώνει» και «τσιτώνει» τους οφειλέτες

Φωτιά
ΕΛΛΑΔΑ57 λεπτά πρίν

Νέα φωτιά στον καταυλισμό Σαγείκων στη Δυτική Αχαϊα με αντιδράσεις κατοίκων – Πέταξαν πέτρες προς την πυροσβεστική

αστυνομια
ΕΛΛΑΔΑ1 ώρα πρίν

ΠΑΤΡΑ: Άγριο οικογενειακό επεισόδιο στην Εγλυκάδα – Τραυματίας και ασθενοφόρο στο σημείο

Ενημέρωση Προόδου για την Κατασκευή του Αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ1 ώρα πρίν

Ενημέρωση Προόδου για την Κατασκευή του Αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου

ΠΑΤΡΑ: Εμφάνιση μεγάλων φιδιών στην Οδό Ακρωτηρίου - Εντυπωσιακή σκηνή κοντά στην Τράπεζα Πειραιώς - ΦΩΤΟ
ΖΩΗ2 ώρες πρίν

ΠΑΤΡΑ: Εμφάνιση μεγάλων φιδιών στην Οδό Ακρωτηρίου – Εντυπωσιακή σκηνή κοντά στην Τράπεζα Πειραιώς – ΦΩΤΟ

ΠΑΤΡΑ: Ακύρωση σύμβασης για το Εργοστάσιο Τέχνης "Θάνος Μικρούτσικος" - Ανακαίνιση και συντήρηση αναβάλλονται
ΖΩΗ2 ώρες πρίν

ΠΑΤΡΑ: Ακύρωση σύμβασης για το Εργοστάσιο Τέχνης “Θάνος Μικρούτσικος” – Ανακαίνιση και συντήρηση αναβάλλονται

ΠΑΤΡΑ - Αγία Σοφία: Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση που έχουν φέρει οι ρομά στη γειτονιά
ΖΩΗ2 ώρες πρίν

ΠΑΤΡΑ – Αγία Σοφία: Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση που έχουν φέρει οι ρομά στη γειτονιά

ΠΑΤΡΑ: Κλοπή στην οδό Νοταρά - Η αστυνομία επιχειρεί να συλλάβει τις καταζητούμενες γυναίκες
ΕΛΛΑΔΑ2 ώρες πρίν

ΠΑΤΡΑ: Κλοπή στην οδό Νοταρά – Η αστυνομία επιχειρεί να συλλάβει τις καταζητούμενες γυναίκες

ΠΑΤΡΑ: Καταδίωξη αστυνομίας για ομάδα ανηλίκων ρομά που προκάλεσε φθορές σε αυτοκίνητα στην Γυθείου
ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πρίν

ΠΑΤΡΑ: Καταδίωξη αστυνομίας για ομάδα ανηλίκων ρομά που προκάλεσε φθορές σε αυτοκίνητα στην Γυθείου

ΠΑΤΡΑ: Ο άστεγος στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου - Μια έκκληση για συλλογική αλληλεγγύη και ανθρωπιά
ΖΩΗ2 ημέρες πρίν

ΠΑΤΡΑ: Ο άστεγος στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου – Μια έκκληση για συλλογική αλληλεγγύη και ανθρωπιά

ΤΡΟΧΑΙΟ
ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα πρίν

Τραγωδία: Νεαρός δικυκλιστής έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα

ΠΑΤΡΑ: Αστυνομική επιχείρηση σε νυχτερινό κλαμπ, λόγω επεισοδίων ξυλοδαρμών εναντίον πελατών
ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πρίν

ΠΑΤΡΑ: Ένταση και βία στην πλατεία μπροστά από το γήπεδο της Παναχαϊκής – Ξύλο μεταξύ ατόμων Ρομά ξανά αναστατώνει την περιοχή

ΤΡΟΧΑΙΟ
ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα πρίν

Τροχαίο ατύχημα στην Ελευθερίου Βενιζέλου και Πράτσικα στην Πάτρα το απόγευμα της Πέμπτης – Αστυνομία κλήθηκε στο σημείο

ΠΑΤΡΑ: Επεισόδιο σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στην περιοχή των Ζαρουχλείκων - Αστυνομία κλήθηκε να αντιμετωπίσει την κατάσταση
ΖΩΗ1 ημέρα πρίν

ΠΑΤΡΑ: Επεισόδιο σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στην περιοχή των Ζαρουχλείκων – Αστυνομία κλήθηκε να αντιμετωπίσει την κατάσταση

Από την Αχαΐα ο 37χρονος θύμα εκτέλεσης από τη μαφία με Καλάσνικοφ
ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πρίν

Από την Αχαΐα ο 37χρονος θύμα εκτέλεσης από τη μαφία με Καλάσνικοφ

ασθενοφορο
ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα πρίν

Δυτ. Ελλάδα: Επείγουσα μεταφορά κοπέλας με αλλεργικό σοκ από το ιχθυοτροφείο

Παρουσίαση του νέου προπονητή και στόχοι της ομάδας Προμηθέα Πάτρας για την σεζόν 2023/24
ΣΠΟΡ3 ημέρες πρίν

Παρουσίαση του νέου προπονητή και στόχοι της ομάδας Προμηθέα Πάτρας για την σεζόν 2023/24

Κινέζοι επιστήμονες ξεκινούν τη βαθύτερη γεώτρηση που έγινε ποτέ στην Κίνα - Στόχος τα 10.000 μέτρα σε βάθος
ΚΟΣΜΟΣ6 ημέρες πρίν

Κινέζοι επιστήμονες ξεκινούν τη βαθύτερη γεώτρηση που έγινε ποτέ στην Κίνα – Στόχος τα 10.000 μέτρα σε βάθος

Ένταση σε αγώνα βόλεϊ στην Πάτρα: Διακόπηκε προσωρινά λόγω άσεμνης χειρονομίας παίκτη προς την κερκίδα - ΒΙΝΤΕΟ
ΣΠΟΡ1 εβδομάδα πρίν

Πειθαρχική Επιτροπή ΕΣΠΕΠ: Ποινές για τα επεισόδια στον 3ο τελικό των play-offs της Β’ Εθνικής Ανδρών, Ερμής-Πάτρα Βόλεϊ

Προκαλούνται αντιδράσεις από βίντεο ταβέρνας - Ψάρια τηγανίζονται ζωντανά
ΕΛΛΑΔΑ2 εβδομάδες πρίν

Προκαλούνται αντιδράσεις από βίντεο ταβέρνας – Ψάρια τηγανίζονται ζωντανά – ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Νίκος Δούρος: Εντυπωσιάζει το νέο του τραγούδι με τίτλο «Ετικέτα»
ΖΩΗ2 εβδομάδες πρίν

Νίκος Δούρος: Εντυπωσιάζει το νέο του τραγούδι με τίτλο «Ετικέτα»

Η ανεπανάληπτη πορεία του Κώστα Δαβουρλή: Ένας θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου που ζει αιώνια στις καρδιές μας
ΣΠΟΡ3 εβδομάδες πρίν

Η ανεπανάληπτη πορεία του Κώστα Δαβουρλή: Ένας θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου που ζει αιώνια στις καρδιές μας – ΒΙΝΤΕΟ

Ζαχαροπλαστείο δημιουργεί τούρτες με το σήμα των κομμάτων: Μια γλυκιά γεύση πολιτικής στην Ελλάδα - ΒΙΝΤΕΟ
ΖΩΗ3 εβδομάδες πρίν

Ζαχαροπλαστείο δημιουργεί τούρτες με το σήμα των κομμάτων: Μια γλυκιά γεύση πολιτικής στην Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

Φωτιά σε συναυλία της Νατάσας Θεοδωρίδου και του Γιώργου Κακοσαίου - Απρόοπτο περιστατικό διακόπτει την εμφάνιση - ΒΙΝΤΕΟ
ΖΩΗ3 εβδομάδες πρίν

Φωτιά σε συναυλία της Νατάσας Θεοδωρίδου και του Γιώργου Κακοσαίου – Απρόοπτο περιστατικό διακόπτει την εμφάνιση – ΒΙΝΤΕΟ

Καταστροφικές πλημμύρες στην Ιταλία: Εκτεταμένες ζημιές στις περιφέρειες Εμίλια Ρομάνια και Μάρκε
ΚΟΣΜΟΣ3 εβδομάδες πρίν

Καταστροφικές πλημμύρες στην Ιταλία: Εκτεταμένες ζημιές στις περιφέρειες Εμίλια Ρομάνια και Μάρκε

Αφίξη Νέων Αεροσκαφών: Σημαντικό Ορόσημο για τη Δημιουργία του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου της Πολεμικής Αεροπορίας - ΒΙΝΤΕΟ
ΕΛΛΑΔΑ3 εβδομάδες πρίν

Αφίξη Νέων Αεροσκαφών: Σημαντικό Ορόσημο για τη Δημιουργία του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου της Πολεμικής Αεροπορίας – ΒΙΝΤΕΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ