Connect with us

ΣΠΟΡ

Ασημένιος ξανά στην παγκόσμια κορυφή: Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το πέμπτο του μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

Αθλητής με λευκό αμάνικο φανελάκι σε κλειστό χώρο με σκούρο φόντο

Δεν χρειάζονται συστάσεις για τον άνθρωπο που έχει κάνει τους κρίκους προσωπική του υπόθεση. Ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο δικός μας «άρχοντας των κρίκων», πρόσθεσε ακόμα μία λαμπερή σελίδα στη μυθική του καριέρα, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά πως η θέληση και η κλάση του δεν έχουν ημερομηνία λήξης.

Το απόγευμα του Σαββάτου, στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ενόργανης Γυμναστικής στο Ρότερνταμ, ο Έλληνας πρωταθλητής πραγματοποίησε μια καθηλωτική εμφάνιση. Με βαθμολογία 14.333 κατέκτησε τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο, αναδεικνυόμενος για δεύτερη φορά στην πορεία του ως δευτεραθλητής κόσμου.

Η διαδρομή προς το βάθρο δεν ήταν περίπατος. Στον προκριματικό γύρο, ο Πετρούνιας είχε περάσει οριακά στον τελικό με 14.033 βαθμούς, προκαλώντας μια πρόσκαιρη ανησυχία στους φίλους του αθλήματος. Όμως, όσοι τον γνωρίζουν καλά, ξέρουν πως στις μεγάλες στιγμές βρίσκει τον τρόπο να ανεβάζει ταχύτητα. Στον τελικό μπήκε αποφασισμένος, εκτέλεσε το πρόγραμμά του με αριστοτεχνική ηρεμία και βελτίωσε την επίδοσή του κατά 0.300 βαθμούς.

Το πρόγραμμα που παρουσίασε είχε βαθμό δυσκολίας 5.700, ενώ η εκτέλεσή του βαθμολογήθηκε με 8.533. Σε αυτά προστέθηκε και το μπόνους των 0.100 βαθμών για τη σταθερή, υποδειγματική του προσγείωση, η οποία σφράγισε μια εμφάνιση υψηλού επιπέδου.

Την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Κινέζος Σινγιού Λαν με 14.766 βαθμούς, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία του καθώς είχε τερματίσει πρώτος και στον προκριματικό. Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Αρμένιος Αρτούρ Αμετιζιάν, ο οποίος με 14.233 βαθμούς πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Αυτός ήταν ο όγδοος τελικός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην τεράστια διαδρομή του Λευτέρη Πετρούνια. Με τη νέα αυτή επιτυχία, η συλλογή του από τη συγκεκριμένη διοργάνωση φτάνει πλέον τα πέντε μετάλλια: τρία χρυσά και δύο ασημένια.

Για ακόμα μία φορά, ο Έλληνας σταρ της γυμναστικής απέδειξε ότι παραμένει στην ελίτ της παγκόσμιας ενόργανης, προσφέροντας στιγμές υπερηφάνειας και επιβεβαιώνοντας πως η σταθερότητά του στο ανώτατο επίπεδο είναι απλά μοναδική.

Μπορείτε να δείτε τις σχετικές πηγές και την κάλυψη της είδησης στους παρακάτω συνδέσμους:

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Πλήθος ανθρώπων να διαδηλώνει κρατώντας πλακάτ και γαλλικές σημαίες σε δρόμο.
ΚΟΣΜΟΣ11 λεπτά πρίν

Έκρυθμο σκηνικό στους δρόμους της Γαλλίας: Μαζικές πορείες, άγριες συγκρούσεις και η μάχη των αριθμών

Πάγκος με διάφορα παλαιά αντικείμενα, μικροαντικείμενα, φωτογραφίες και λουλούδια σε γλάστρα σε υπαίθρια αγορά.
ΖΩΗ38 λεπτά πρίν

Ένα ευρωπαϊκό «Portobello» γεννιέται στην καρδιά της Πάτρας

Αθλητής με λευκό αμάνικο φανελάκι σε κλειστό χώρο με σκούρο φόντο
ΣΠΟΡ51 λεπτά πρίν

Ασημένιος ξανά στην παγκόσμια κορυφή: Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το πέμπτο του μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

Δύο φωτισμένες κολοκύθες με χαραγμένα πρόσωπα σε σκοτεινό εξωτερικό χώρο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ52 λεπτά πρίν

Halloween: Γιορτή των σατανιστών; Τι λένε οι ίδιοι, οι «πρώην» και οι αστυνομικές έρευνες

Δύο άνδρες στέκονται δίπλα-δίπλα, ο ένας φορά μαύρο φούτερ και ο άλλος σκούρο κοστούμι με γραβάτα.
ΣΠΟΡ1 ώρα πρίν

Όταν ο Λιόλιος είπε “όχι” στις πιέσεις: Το παρασκήνιο της συνάντησης και η άμεση προσφυγή στη δικαιοσύνη

Ευρεία άποψη γηπέδου ποδοσφαίρου με κερκίδες και χλοοτάπητα
ΣΠΟΡ1 ώρα πρίν

Άστον Βίλα – Μάντσεστερ Σίτι 2-1: Ο Νίκολας Τζάκσον «έσπασε» το αήττητο της Σίτι στην Premier League

Αθλητές καλαθόσφαισης σε αγώνα στο παρκέ του γηπέδου
ΣΠΟΡ1 ώρα πρίν

Σπύρος Καβαλιεράτος: Γιατί το όνομα του γνωστού δημοσιογράφου βρέθηκε στη δικογραφία για τα «στημένα» του μπάσκετ

Πίτσα μέσα σε ανοιχτό χάρτινο κουτί delivery πάνω σε τραπέζι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ2 ώρες πρίν

Pizza Fan: Πώς μπορούν να σωθούν οι 2.500 θέσεις εργασίας πριν από τη δίκη

Ο Δημήτρης Πιατάς με τους Γιάννη Φέρτη και Ιεροκλή Μιχαηλίδη στην παράσταση Ήρωες το 2018
ΖΩΗ2 ώρες πρίν

Δημήτρης Πιατάς: Έχασε τη σύντροφο της ζωής του και ανέβηκε στη σκηνή – Το χειροκρότημα που ράγισε καρδιές

Πρόσοψη ιστορικού ναού με δύο πύργους και κιονοστοιχίες, μπροστά από πλατεία με συντριβάνι και δέντρα.
ΚΟΣΜΟΣ2 ώρες πρίν

«Έκαψαν πέντε εκκλησίες και τον Ντουόμο»; Τι κρύβεται πίσω από την ανάρτηση που προκαλεί οργή

Η πρόσοψη καταστήματος εστίασης με πράσινη επιγραφή και διαφημιστικά στοιχεία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ1 ημέρα πρίν

«λουκέτο» για την αλυσίδα πίτσας στην Πάτρα – Έκλεισαν και τα τρία σημεία εξυπηρέτησης

Αεροφωτογραφία δρόμου με πάγκους λαϊκής αγοράς, περαστικούς και ένα αυτοκίνητο.
ΠΑΤΡΑ ΤΩΡΑ2 ημέρες πρίν

Αγία Σοφιά Πατρών: Πάγκοι της λαϊκής κλείνουν την είσοδο της πλατείας, και κανείς δεν ελέγχει

Δύο άτομα στεκόμενα σε δρόμο ανάμεσα σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, με αντικείμενα στο οδόστρωμα.
ΖΩΗ4 ώρες πρίν

Νέος φόβος στις γειτονιές της Πάτρας: Βίαιη ληστεία εν μέση ημέρα στην οδό Εφέσου – Θύμα περιπατητής

Κίτρινο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σταθμευμένο σε εξωτερικό χώρο.
ΖΩΗ2 ημέρες πρίν

Θλίψη στην Πάτρα: Νεκρή 47χρονη μέσα στο σπίτι της στην Αρόη

Πρόσοψη κτιρίου με κλειστά ρολά, κολόνες, γκράφιτι, πινακίδα φαρμακείου και σταθμευμένα δίκυκλα στο πεζοδρόμιο.
ΖΩΗ2 ημέρες πρίν

Πλατεία Όλγας στην Πάτρα: Στη θέση του ιστορικού φαρμακείου καταφτάνει αγαπημένο ζαχαροπλαστείο

Άντρας με γυαλιά οράσεως, γκρίζα μαλλιά και μούσι φοράει σκούρο πουκάμισο σε ανοιχτόχρωμο φόντο
ΣΠΟΡ11 ώρες πρίν

Ο Νίκος Συρίγος στη σκιά των «στημένων»: Η συνομιλία του διαιτητή Καλογερόπουλου και η σιωπή που γεννά ερωτήματα

Πορτραίτο άνδρα με γκρίζα γένια, ανοιχτόχρωμο πουκάμισο και μπλουζάκι, κοιτάζει τον φακό με σοβαρό ύφος σε σκούρο φόντο.
ΣΠΟΡ13 ώρες πρίν

Σεισμός στα ερτζιανά και τα γραφεία: Εκτός SPORT24 ο Σπύρος Καβαλιεράτος μετά τις αποκαλύψεις για τη δικογραφία Λιόλιου

Πορτραίτο άνδρα με κοντά μαλλιά και μούσι, ο οποίος φοράει σκούρο μπλουζάκι σε εξωτερικό χώρο.
ΖΩΗ2 ημέρες πρίν

Βαθύς θρήνος στην Πάτρα: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στα 50 του χρόνια ο Δήμος Μαυροκολέας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ