Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Αρχίζει το μεγάλο έργο των πεζοδρομήσεων στο κέντρο

Έρχεται πεζοδρόμηση της Μαιζώνος

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανάπλαση της Κάτω πόλης στην Πάτρα. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χρήστο Κορδά η εργολαβία για την ανάπλαση αυτή, περιλαμβάνει τέσσερις μεγάλες πεζοδρομήσεις, με την σημαντικότερη να είναι η οδός Μαζώνου που θα πεζοδρομηθεί ως γνωστόν από το ύψος της Αράτου έως και την Γούναρη.
Οι υπόλοιπες τρεις μεγάλες πεζοδρομήσεις της εργολαβίας είναι η οδός Σισσίνης που θα ενώνει την Κάτω Πόλη με την Άνω πόλη, η οδός Κανάρη που πλέον θα γίνει ένας κανονικός πεζόδρομος με την εγκατάσταση κυβόλιθων και η οδός Αλεξάνδρου Υψηλάντου ο πεζόδρομος της οποίας θα ξεκινάει από το ύψος της πλατείας Μαρκάτο και θα καταλήγει στην Βότση, αμέσως μετά από την εκκλησία της Παντάνασσας.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χρήστο Κορδά μέχρι ώρας δεν έχει αποφασιστεί η σειρά των παρεμβάσεων που θα γίνουν στους υπό διαμόρφωση πεζόδρομους. Όμως το σίγουρο είναι ότι οι εργασίες δεν θα γίνουν ταυτόχρονα και ο βασικός γνώμονας είναι να προκληθούν όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα στο κυκλοφοριακό φόρτο και να μειωθεί η αναμενόμενη ταλαιπωρία των οδηγών.

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Φωτογραφία σύνθεσης με δύο άντρες, παλαιές εφημερίδες, κτίριο τράπεζας και επιγραφή καταστήματος εστίασης.
ΕΛΛΑΔΑ2 ώρες πρίν

Από τη «Γραμμή» του Κοσκωτά στην Pizza Fan: Η διαδρομή του Κωνσταντίνου Αντάρα

Εξωτερική άποψη κτιρίου με κίτρινη πρόσοψη, παράθυρα και ελληνική σημαία στον ιστό υπό το φως του ηλίου.
ΠΑΤΡΑ ΤΩΡΑ3 ώρες πρίν

Δύο μαμάδες ή δύο μπαμπάδες στην τάξη: Τι απαντούν νηπιαγωγοί της Πάτρας σε έρευνα του Πανεπιστημίου Πατρών

Ρολόι σε νυχτερινό τοπίο με φεγγάρι και φθινοπωρινά φύλλα, με γραφικά για αλλαγή ώρας
ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες πρίν

Αλλαγή ώρας: Τα ρολόγια γυρίζουν μία ώρα πίσω τα ξημερώματα της Κυριακής – Τι ισχύει για την κατάργηση στην Ευρώπη

Πλήθος ανθρώπων να διαδηλώνει κρατώντας πλακάτ και γαλλικές σημαίες σε δρόμο.
ΚΟΣΜΟΣ5 ώρες πρίν

Έκρυθμο σκηνικό στους δρόμους της Γαλλίας: Μαζικές πορείες, άγριες συγκρούσεις και η μάχη των αριθμών

Πάγκος με διάφορα παλαιά αντικείμενα, μικροαντικείμενα, φωτογραφίες και λουλούδια σε γλάστρα σε υπαίθρια αγορά.
ΖΩΗ6 ώρες πρίν

Ένα ευρωπαϊκό «Portobello» γεννιέται στην καρδιά της Πάτρας

Αθλητής με λευκό αμάνικο φανελάκι σε κλειστό χώρο με σκούρο φόντο
ΣΠΟΡ6 ώρες πρίν

Ασημένιος ξανά στην παγκόσμια κορυφή: Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το πέμπτο του μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

Δύο φωτισμένες κολοκύθες με χαραγμένα πρόσωπα σε σκοτεινό εξωτερικό χώρο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ6 ώρες πρίν

Halloween: Γιορτή των σατανιστών; Τι λένε οι ίδιοι, οι «πρώην» και οι αστυνομικές έρευνες

Δύο άνδρες στέκονται δίπλα-δίπλα, ο ένας φορά μαύρο φούτερ και ο άλλος σκούρο κοστούμι με γραβάτα.
ΣΠΟΡ6 ώρες πρίν

Όταν ο Λιόλιος είπε “όχι” στις πιέσεις: Το παρασκήνιο της συνάντησης και η άμεση προσφυγή στη δικαιοσύνη

Ευρεία άποψη γηπέδου ποδοσφαίρου με κερκίδες και χλοοτάπητα
ΣΠΟΡ6 ώρες πρίν

Άστον Βίλα – Μάντσεστερ Σίτι 2-1: Ο Νίκολας Τζάκσον «έσπασε» το αήττητο της Σίτι στην Premier League

Αθλητές καλαθόσφαισης σε αγώνα στο παρκέ του γηπέδου
ΣΠΟΡ7 ώρες πρίν

Σπύρος Καβαλιεράτος: Γιατί το όνομα του γνωστού δημοσιογράφου βρέθηκε στη δικογραφία για τα «στημένα» του μπάσκετ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ