ΖΩΗ
ΠΑΤΡΑ: Ανακαίνιση και Συντήρηση Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων – Προόδος και Προοπτικές μέχρι το Πρώτο Τρίμηνο του 2024

Αναμένεται ότι μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2024 θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την ανακαίνιση και συντήρηση του κτιρίου. Μέχρι τον Οκτώβριο, αναμένεται να ολοκληρωθεί η μελέτη για τη στατικότητα του νεοκλασικού κτιρίου, με βάση την οποία θα προχωρήσουν σε επόμενα βήματα.
Εάν οι τεχνικοί έλεγχοι επιβεβαιώσουν την καταλληλότητα του κτιρίου, αναμένεται να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την ανάθεση των εργασιών συντήρησης. Ο χρόνος παράδοσης του ανακαινισμένου θεάτρου δεν είναι σίγουρος, αλλά υπολογίζεται ότι θα απαιτηθεί αρκετός χρόνος για τις απαραίτητες παρεμβάσεις προς διατήρηση και αναβάθμιση του κτιρίου, προσαρμοσμένες ώστε να διατηρηθεί ο χαρακτήρας του χωρίς να αλλοιωθεί. Ο βασικός στόχος των εργασιών είναι η διάσωση και ανάδειξη αισθητικά του πολιτιστικού μνημείου, προβάλλοντας την Πάτρα, την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της.

ΖΩΗ2 ημέρες πρίνΠΑΤΡΑ-Άγρια νύχτα στην Ελευθερίου Βενιζέλου: Κουκουλοφόροι «χτύπησαν» πρακτορείο με πιστόλι και μαχαίρι
ΖΩΗ2 ημέρες πρίνΘρήνος στην Πάτρα: “Έφυγε” στα 63 του ο Γιώργος Τσάμης, η ψυχή της “κοκκινόμαυρης” κερκίδας
ΖΩΗ1 ημέρα πρίνΠΑΤΡΑ-Νέα εποχή για το ιστορικό ακίνητο στη Γούναρη: Τα Διοικητικά Δικαστήρια αποκτούν το δικό τους σύγχρονο «σπίτι»
ΠΑΤΡΑ ΤΩΡΑ2 ημέρες πρίνΤρεις και ο κούκος πετάχτηκαν από τα κρεβάτια – Κουνήθηκε γερά η Πάτρα!
ΖΩΗ1 ημέρα πρίνΑνάσα για το κυκλοφοριακό: Μεγαλώνει το πάρκινγκ στον Άγιο Διονύσιο – Τέλος στο «καπέλωμα» από εταιρικά στόλους
ΖΩΗ3 ημέρες πρίνΝέος φόβος στις γειτονιές της Πάτρας: Βίαιη ληστεία εν μέση ημέρα στην οδό Εφέσου – Θύμα περιπατητής
ΖΩΗ3 ημέρες πρίνΈνα ευρωπαϊκό «Portobello» γεννιέται στην καρδιά της Πάτρας
ΕΛΛΑΔΑ15 ώρες πρίνΜπλόκο στα διόδια του Ρίου: Στην Πάτρα χτύπησε η καμπάνα για την υπόθεση «Χωριάτικο»











