ΣΠΟΡ
Σεισμός στο ελληνικό μπάσκετ: Στην αντεπίθεση η πλευρά Λιόλιου – «Πρόκειται για καλοστημένη σκευωρία»

Όποιος κυκλοφορεί αυτές τις μέρες στην πόλη, από τα στέκια στο κέντρο μέχρι τις κερκίδες, ένα πράγμα ακούει να συζητιέται στους αθλητικούς και όχι μόνο κύκλους: τι ξημερώνει την επόμενη μέρα για το ελληνικό μπάσκετ. Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις, με τέσσερις από τους έξι εμπλεκόμενους να οδηγούνται στη φυλακή και άλλους δύο σε κατ’ οίκον περιορισμό με το γνωστό πλέον «βραχιολάκι», το τοπίο παραμένει εξαιρετικά έκρυθμο.
Δικαστικοί παράγοντες αλλά και νομικοί που παρακολουθούν στενά το θέμα ξεκαθαρίζουν πως η προφυλάκιση είναι απλώς ένα προσωρινό μέτρο κράτησης και σε καμία περίπτωση δεν συνιστά τελεσίδικη καταδίκη. Η ουσία της υπόθεσης βρίσκεται τώρα στις σελίδες της δικογραφίας, στις καταθέσεις που απομένουν και στο αν θα προκύψουν νέα πρόσωπα ή επιπλέον κατηγορίες. Οι ανακριτικές Αρχές ξεσκονίζουν οικονομικά δεδομένα, γραπτά μηνύματα και τραπεζικές κινήσεις, ενώ στο στόχαστρο των ελέγχων βρίσκονται ήδη άλλα πέντε πρόσωπα — χωρίς αυτό να σημαίνει εκ των προτέρων ότι θα βρεθούν αντιμέτωπα με διώξεις. Την ίδια ώρα, οι διοικητικές ανατροπές τρέχουν με χίλια, καθώς ορίστηκαν ήδη εκλογές στην ΕΟΚ για τις 20 Δεκεμβρίου, ενώ οι κατηγορούμενοι διατηρούν το δικαίωμα να ζητήσουν άρση των περιοριστικών μέτρων.
Στο επίκεντρο του τυφώνα βρίσκεται ο τέως πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Λιόλιος, ο οποίος μέσα από ένα πολυσέλιδο και επιθετικό απολογητικό υπόμνημα δηλώνει παντελώς αθώος. Χαρακτηρίζει το κατηγορητήριο «σαθρό» και «κατασκευασμένο», κάνοντας λόγο για έναν οργανωμένο επικοινωνιακό πόλεμο. Ο ίδιος υποστηρίζει πως στοχοποιήθηκε επειδή «τάραξε τα νερά» στο ελληνικό μπάσκετ και ξεβόλεψε κατεστημένα συμφέροντα και παράγοντες που δεν τον ήθελαν στην κεφαλή της ΕΟΚ. Απορρίπτει κατηγορηματικά και τις 49 περιπτώσεις δωροδοκίας που του καταλογίζονται, δηλώνοντας με νόημα πως «η αλήθεια δεν φοβάται τίποτα και το ψεύδος θα αποκαλυφθεί».
Παράλληλα, ο Πατρινός παράγοντας αρνείται κάθε εμπλοκή σε χειραγώγηση αγώνων ή επηρεασμό διαιτητών, είτε για στοιχηματικά οφέλη είτε προς όφελος του Προμηθέα Πατρών. Όπως αναφέρει, οι εμφανίσεις του στα γήπεδα ήταν ελάχιστες και δεν είχε καμία προσωπική επαφή με διαιτητές. Μάλιστα, στην απολογία του κατονομάζει συγκεκριμένα πρόσωπα και ομάδες που θεωρεί ότι πρωταγωνίστησαν στη συνομωσία εναντίον του. Όσο για τον εν ενεργεία διαιτητή που αποτελεί μάρτυρα-κλειδί στην υπόθεση, ο κ. Λιόλιος δηλώνει πως ούτε καν τον γνωρίζει, σημειώνοντας πως κατά τη διάρκεια της θητείας του ο συγκεκριμένος διαιτητής δεν είχε σφυρίξει ποτέ σε αγώνα της πρώτης κατηγορίας.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο δικηγόρος του, Χρήστος Τσόλκας. Σε δηλώσεις του στον «Σκάι Πάτρας», ο γνωστός ποινικολόγος εμφανίστηκε απόλυτα βέβαιος για την εξέλιξη της υπόθεσης, τονίζοντας πως ο εντολέας του παραμένει δυνατός και θα δικαιωθεί πανηγυρικά στο δικαστήριο. Ο κ. Τσόλκας έκανε λόγο για μια καλοστημένη σκευωρία από ανθρώπους που ήθελαν να βγάλουν τον Βαγγέλη Λιόλιο από τη μέση, ενώ συμπλήρωσε πως, αν εξαιρέσει κανείς μεμονωμένους οπαδικούς κύκλους στην Πάτρα, η τοπική κοινωνία αναγνωρίζει την προσφορά του ως γιατρού και επιχειρηματία.
Το βέβαιο είναι πως το σίριαλ μόλις άρχισε, με την αθλητική και πολιτική ηγεσία να παρακολουθεί τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα.

ΖΩΗ2 ημέρες πρίνΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΘΡΙΛΕΡ: Χειροπέδες στο δίδυμο που είχε σπείρει τον πανικό στα μαγαζιά της Πάτρας
ΖΩΗ24 ώρες πρίνΠΑΤΡΑ-Aνησυχητικό τροχαίο τα ξημερώματα στην Ελευθερίου Βενιζέλου – ΦΩΤΟ
ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα πρίνΤο τρένο «σφυρίζει»… στα χαρτιά: Έτοιμος ο σταθμός στα Σελιανίτικα, αλλά η Πάτρα περιμένει ακόμα το θαύμα!
ΖΩΗ1 ημέρα πρίνΣυναγερμός στην Ταραμπούρα: Θρίλερ με πατρινό πατέρα – «Κόκκινος» συναγερμός στην Αστυνομία μετά από απειλές στο 112
ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πρίνΜπλόκο στα διόδια του Ρίου: Στην Πάτρα χτύπησε η καμπάνα για την υπόθεση «Χωριάτικο»
ΕΛΛΑΔΑ16 ώρες πρίνΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ: Το αδιανόητο παιχνίδι της μοίρας για την 55χρονη Βάσω Σταμίρη
ΖΩΗ1 ημέρα πρίν«Πάτρα, η πόλη του φόβου;» – Μπαράζ ληστειών και επιθέσεων στις γειτονιές μας
ΖΩΗ3 ημέρες πρίνΈφυγε από τη ζωή ο Πατρινός ταξιντζής Χριστόφορος (Άκης) Γερμένης – Η πόλη αποχαιρετά έναν δικό της άνθρωπο










