ΕΛΛΑΔΑ
ΣΟΚ ΣΤΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑ: Εξαπάτησαν 88χρονη με το πρόσχημα τροχαίου ατυχήματος

ΘΥΜΑ ΕΠΙΤΗΔΕΙΩΝ ΕΠΕΣΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ 3.000 ΕΥΡΩ ΣΕ «ΜΑΪΜΟΥ» ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟ ΓΙΑΤΡΟΥ
ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑ. — Ένα ακόμη αποτρόπαιο περιστατικό απάτης με θύμα μια ανυποψίαστη ηλικιωμένη συγκλονίζει την τοπική κοινωνία της Χαλανδρίτσας Αχαΐας. Οι επιτήδειοι, χρησιμοποιώντας τη γνωστή και δυστυχώς αποτελεσματική μέθοδο του «τροχαίου ατυχήματος», κατάφεραν να αποσπάσουν τις οικονομίες μιας 88χρονης γυναίκας.
Το χρονικό της απάτης
Όλα ξεκίνησαν με ένα τηλεφώνημα που δέχθηκε η ηλικιωμένη στην οικία της. Στην άλλη άκρη της γραμμής, ένας άνδρας με πειστικό ύφος την ενημέρωσε ψευδώς ότι η κόρη της είχε εμπλακεί σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.
Ο δράστης, προκειμένου να πιέσει ψυχολογικά το θύμα, ισχυρίστηκε πως η κόρη της έπρεπε να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση. Μάλιστα, προσποιήθηκε πως μετέφερε τις εντολές του υποτιθέμενου «ορθοπεδικού», ο οποίος ζητούσε επιτακτικά ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για να προχωρήσει η διαδικασία χωρίς καθυστέρηση.
Το ραντεβού στο Σταυροδρόμι
Η 88χρονη, κυριευμένη από πανικό και αγωνία για την τύχη του παιδιού της, δεν άργησε να πειστεί. Χωρίς να επικοινωνήσει με τους οικείους της για να διασταυρώσει την πληροφορία, συμφώνησε να παραδώσει όσα χρήματα είχε διαθέσιμα.
Το ραντεβού κλείστηκε έξω από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Σταυροδρόμι. Εκεί, η ηλικιωμένη συνάντησε τον άγνωστο άνδρα και του παρέδωσε το ποσό των 3.000 ευρώ. Ο δράστης, αφού πήρε τα χρήματα, εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση.
Η πικρή αποκάλυψη
Λίγη ώρα αργότερα, όταν η γυναίκα κατάφερε να ηρεμήσει και να μιλήσει με συγγενικά της πρόσωπα, συνειδητοποίησε το μέγεθος της πλάνης. Η κόρη της ήταν απόλυτα καλά στην υγεία της και ουδέποτε είχε συμβεί ατύχημα.
«Ήταν πλέον αργά», αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον της ηλικιωμένης, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση σοκ μετά την οικονομική και ψυχολογική εκμετάλλευση που υπέστη.
Καμπανάκι από τις Αρχές
Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη, ενώ απευθύνει για πολλοστή φορά έκκληση στους πολίτες:
- Μην εμπιστεύεστε αγνώστους που σας τηλεφωνούν ζητώντας χρήματα για επείγουσες ανάγκες συγγενών.
- Κλείνετε αμέσως το τηλέφωνο και καλείτε οι ίδιοι τον συγγενή σας ή την Αστυνομία (100).
- Τα νοσοκομεία και οι δημόσιες υπηρεσίες ποτέ δεν ζητούν μετρητά μέσω τηλεφώνου για επεμβάσεις.

ΖΩΗ22 ώρες πρίνΒαθύ πένθος στην Πάτρα για τον αδόκητο χαμό του 55χρονου Χρήστου Ντότσικα
ΖΩΗ2 ημέρες πρίνΠάτρα: Συναγερμός στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» – Απετράπη την τελευταία στιγμή απόπειρα αυτοχειρίας 35χρονης
ΖΩΗ22 ώρες πρίνΤροχαίο ατύχημα στην Πάτρα: Γυναίκα τραυματίστηκε μετά από παράσυρση από ΙΧ στην οδό Κανελλοπούλου
ΖΩΗ19 λεπτά πρίνΠΑΤΡΑ-Τραγωδία στο Νότιο Πάρκο: Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε άτομο
ΖΩΗ2 ημέρες πρίνΑιματηρή συμπλοκή στην Πάτρα: Μια ανάρτηση στο Facebook έγινε η αφορμή για επίθεση σε ανήλικό
ΖΩΗ2 ημέρες πρίνΤριπλό «χτύπημα» στην Πάτρα: Τρεις πτώσεις από ύψος σε επτά ημέρες με απολογισμό δύο νεκρούς
ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πρίνΣοκαριστικές αποκαλύψεις στο κέντρο της Αθήνας: Από ταράτσες πολυκατοικιών μέχρι υπόγεια «κολαστήρια» για μετανάστες
ΖΩΗ22 ώρες πρίν«Συναγερμός» στην Πάτρα: Η δράση συμμορίας στα Ψηλαλώνια και το κλίμα ανασφάλειας


















