ΖΩΗ
Η Νύχτα «Μιλάει» με Φωτιά στην Πάτρα: Τρόμος και Ομερτά για τους Εμπρησμούς Οχημάτων!

Το σκηνικό τρόμου και ανομίας που έχει στηθεί στην Αχαϊκή πρωτεύουσα με τους αλλεπάλληλους εμπρησμούς οχημάτων πλέον δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης: το φαινόμενο φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή της «νύχτας» και της οργανωμένης παρανομίας. Το εύκολο «μήνυμα» αντιπαράθεσης και εκδίκησης στην Πάτρα περνάει πλέον μέσα από τις φλόγες που καταστρέφουν περιουσίες, σκορπίζοντας ανησυχία στην τοπική κοινωνία.
Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και αποκαλύπτουν το μέγεθος του προβλήματος: 16 περιστατικά εμπρησμών αυτοκινήτων έχουν καταγραφεί τον τελευταίο χρόνο. Μια ανατριχιαστική συχνότητα που καθιστά το «κάψιμο» οχήματος το πλέον προσφιλές μέσο για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών».
Τζόγος, Ναρκωτικά και Οικονομικές Διαφορές στο «Τιμόνι»
Πίσω από τις φλόγες, οι αρχές εκτιμούν πως κρύβονται διαφορές που άπτονται του παραεμπορίου, του τζόγου, των ναρκωτικών και των μπραβιλικιών, αλλά και σοβαρές οικονομικές αντιπαραθέσεις. Ο εμπρησμός μετατρέπεται σε «πληρωμένη» απειλή, ένα σαφές μήνυμα προς τον παραλήπτη: «η αντίδραση θα είναι καταστροφική». Το πρόσφατο περιστατικό στην περιοχή Πράτσικα την περασμένη Τετάρτη (17.12) έρχεται απλώς να προστεθεί στην μακρά λίστα των «ανεξιχνίαστων».
Αστυνομία και Πυροσβεστική: «Σηκώνουν τα Χέρια Ψηλά»
Το πιο θλιβερό στοιχείο στην όλη υπόθεση είναι η ομερτά που επικρατεί, καθιστώντας αδύνατη τη συλλογή στοιχείων και τη σύλληψη των δραστών. Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει τις διωκτικές αρχές, τόσο την Αστυνομία όσο και την Πυροσβεστική, σε μια άτυπη «παραίτηση».
«Το πιο εύκολο πράγμα στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, είναι να στέλνεις “απειλητικό μήνυμα” μέσω εμπρησμού του αυτοκινήτου του παραλήπτη!»
Είναι χαρακτηριστικό ότι, παρά τα 16 περιστατικά, οι συλλήψεις είναι μόλις 2 και μάλιστα αφορούν την ίδια περίπτωση. Οι υπόλοιπες 15 παραμένουν ανεξιχνίαστες, δημιουργώντας ένα αίσθημα ατιμωρησίας που ενθαρρύνει τους δράστες να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο.
Η Πάτρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα κύμα οργανωμένης εγκληματικότητας, όπου η φωτιά χρησιμοποιείται ως όπλο εκφοβισμού. Η κοινωνία αναμένει άμεσα και δραστικά μέτρα για να σπάσει η ομερτά και να λογοδοτήσουν όσοι επιχειρούν να επιβάλουν τους δικούς τους κανόνες στους δρόμους της πόλης.

ΖΩΗ3 ημέρες πρίνΠΑΤΡΑ-Άγρια νύχτα στην Ελευθερίου Βενιζέλου: Κουκουλοφόροι «χτύπησαν» πρακτορείο με πιστόλι και μαχαίρι
ΖΩΗ2 ημέρες πρίνΘρήνος στην Πάτρα: “Έφυγε” στα 63 του ο Γιώργος Τσάμης, η ψυχή της “κοκκινόμαυρης” κερκίδας
ΖΩΗ2 ημέρες πρίνΠΑΤΡΑ-Νέα εποχή για το ιστορικό ακίνητο στη Γούναρη: Τα Διοικητικά Δικαστήρια αποκτούν το δικό τους σύγχρονο «σπίτι»
ΠΑΤΡΑ ΤΩΡΑ3 ημέρες πρίνΤρεις και ο κούκος πετάχτηκαν από τα κρεβάτια – Κουνήθηκε γερά η Πάτρα!
ΖΩΗ1 ημέρα πρίνΑνάσα για το κυκλοφοριακό: Μεγαλώνει το πάρκινγκ στον Άγιο Διονύσιο – Τέλος στο «καπέλωμα» από εταιρικά στόλους
ΖΩΗ3 ημέρες πρίνΈνα ευρωπαϊκό «Portobello» γεννιέται στην καρδιά της Πάτρας
ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα πρίνΜπλόκο στα διόδια του Ρίου: Στην Πάτρα χτύπησε η καμπάνα για την υπόθεση «Χωριάτικο»
ΖΩΗ2 ημέρες πρίνΒαρύ πένθος στην Πάτρα: «Έφυγε» στα 66 του ο Δημήτρης Δεμίρης










