Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Γεώργιος Μήλας: «Εφυγε» ένας ξεχωριστός Πατρινός

Γεώργιος Μήλας

Κηδεύτηκε την Τετάρτη, από τον Αγιο Νικόλαο Πατρών και ετάφη στο Κοιμητήριο Παναγίας Αλεξιώτισσας, ο οικοδόμος, Γεώργιος Μήλας, 86 ετών.

Ο φιλόλογος – λυκειάρχης – πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Καλουσιωτών, Σπήλιος Θεοδωρακόπουλος, που για χρόνια συνεργάστηκαν, από αγάπη για το χωριό -με έργα στον τόπο τους- έγραψε για τον εκλιπόντα: «Εφυγε ένας ξεχωριστός, γεννημένος με πληθώρα χαρισμάτων, κυριαρχούμενος από τα ωραιότερα συναισθήματα για τον άνθρωπο και δοσμένος στην υπηρεσία του ανθρώπου μ’ όλο το είναι του! Οικοδόμος, που έχτιζε με υλικά της αγάπης και του ανθρωπισμού. Ανιδιοτελής και ακάματος εργάτης του κοινωνικού συνόλου. Ο,τι αναλάμβανε το έφερνε εις πέρας, έστω κι αν αυτό του στοίχιζε, δείγμα της ευθύτητας και της εμπιστοσύνης που του έτρεφαν οι συναλλασσόμενοι μαζί του.
Ως επίτροπος πρωτοστάτησε στην ανακαίνιση, ανακατασκευή των Εισοδίων, στις σκάλες του Αγίου Νικολάου. Ο Γιώργης, η ψυχή της Ενορίας, ταξίδεψε για τ’ ανεπίστροφο ταξίδι, αψεγάδιαστος, καλοσύνης γεμάτος, καταδεχτικός, φιλοικτίρμων και φιλεύσπλαχνος, φιλόξενος, αδέκαστος κριτής και ακριβοδίκαιος. Πρότυπο ήθους, που δεν λέκιασε το κοστούμι που φορούσε.
Αυτός ήταν ο Γιώργης, ο μεγάλος απών από εδώ και πέρα, που από ψηλά με τ’ άγρυπνο μάτι του θα παρεμβαίνει και θα δείχνει δρόμους ασφαλείς και σωτήριους»!

Ο δημοτικός αρχηγός, Κώστας Σβόλης και σύσσωμη η παράταξή του, εξέφρασαν τα βαθιά τους συλλυπητήρια για τον θάνατό του Γ .Μήλα, εκ των παλαιοτέρων μελών της τοπικής ΝΔ, διακεκριμένο στέλεχος της Ειδικής Κομματικής Οργάνωσης Επαγγελματιοβιοτεχνών και της Συνοικιακής Επιτροπής Βλατερού.

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΑ Αχαΐας, Αντώνης Κουνάβης, σε ανακοίνωση, ανέφερε: «Ο Γώργιος Μήλας συνέδεσε το όνομά του με το συνδικαλιστικό κίνημα, υπήρξε από τα αρχαιότερα μέλη της ΝΔ. Με τη σύζυγό του, Ελευθερία δημιούργησαν λαμπρή οικογένεια και τα παιδιά τους, Παρασκευάς, Νίκος και Δημήτρης, προβεβλημένα στελέχη της παράταξης, δίνουν χρόνια τη μάχη για τα ιδανικά και τις αξίες μας, από την πρώτη γραμμή. Θα τον θυμόμαστε πάντα για το ήθος, την εντιμότητα, την έγνοια του για τον συνάνθρωπο και την προσφορά του στην τοπική εκκλησία, την οποία διακόνησε ανιδιοτελώς επί δεκαετίες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

flamis.gr

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Πλήθος ανθρώπων να διαδηλώνει κρατώντας πλακάτ και γαλλικές σημαίες σε δρόμο.
ΚΟΣΜΟΣ2 ώρες πρίν

Έκρυθμο σκηνικό στους δρόμους της Γαλλίας: Μαζικές πορείες, άγριες συγκρούσεις και η μάχη των αριθμών

Πάγκος με διάφορα παλαιά αντικείμενα, μικροαντικείμενα, φωτογραφίες και λουλούδια σε γλάστρα σε υπαίθρια αγορά.
ΖΩΗ2 ώρες πρίν

Ένα ευρωπαϊκό «Portobello» γεννιέται στην καρδιά της Πάτρας

Αθλητής με λευκό αμάνικο φανελάκι σε κλειστό χώρο με σκούρο φόντο
ΣΠΟΡ3 ώρες πρίν

Ασημένιος ξανά στην παγκόσμια κορυφή: Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το πέμπτο του μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

Δύο φωτισμένες κολοκύθες με χαραγμένα πρόσωπα σε σκοτεινό εξωτερικό χώρο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 ώρες πρίν

Halloween: Γιορτή των σατανιστών; Τι λένε οι ίδιοι, οι «πρώην» και οι αστυνομικές έρευνες

Δύο άνδρες στέκονται δίπλα-δίπλα, ο ένας φορά μαύρο φούτερ και ο άλλος σκούρο κοστούμι με γραβάτα.
ΣΠΟΡ3 ώρες πρίν

Όταν ο Λιόλιος είπε “όχι” στις πιέσεις: Το παρασκήνιο της συνάντησης και η άμεση προσφυγή στη δικαιοσύνη

Ευρεία άποψη γηπέδου ποδοσφαίρου με κερκίδες και χλοοτάπητα
ΣΠΟΡ3 ώρες πρίν

Άστον Βίλα – Μάντσεστερ Σίτι 2-1: Ο Νίκολας Τζάκσον «έσπασε» το αήττητο της Σίτι στην Premier League

Αθλητές καλαθόσφαισης σε αγώνα στο παρκέ του γηπέδου
ΣΠΟΡ3 ώρες πρίν

Σπύρος Καβαλιεράτος: Γιατί το όνομα του γνωστού δημοσιογράφου βρέθηκε στη δικογραφία για τα «στημένα» του μπάσκετ

Πίτσα μέσα σε ανοιχτό χάρτινο κουτί delivery πάνω σε τραπέζι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ3 ώρες πρίν

Pizza Fan: Πώς μπορούν να σωθούν οι 2.500 θέσεις εργασίας πριν από τη δίκη

Ο Δημήτρης Πιατάς με τους Γιάννη Φέρτη και Ιεροκλή Μιχαηλίδη στην παράσταση Ήρωες το 2018
ΖΩΗ4 ώρες πρίν

Δημήτρης Πιατάς: Έχασε τη σύντροφο της ζωής του και ανέβηκε στη σκηνή – Το χειροκρότημα που ράγισε καρδιές

Πρόσοψη ιστορικού ναού με δύο πύργους και κιονοστοιχίες, μπροστά από πλατεία με συντριβάνι και δέντρα.
ΚΟΣΜΟΣ4 ώρες πρίν

«Έκαψαν πέντε εκκλησίες και τον Ντουόμο»; Τι κρύβεται πίσω από την ανάρτηση που προκαλεί οργή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ