Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Νέα Δημοκρατία: Μεγάλη Ήττα σε Μόλις Μία Εβδομάδα – «Η αλαζονεία, ο συντομότερος δρόμος για να ηττηθείς»!

Η Νέα Δημοκρατία: Μεγάλη Ήττα σε Μόλις Μία Εβδομάδα - «Η αλαζονεία, ο συντομότερος δρόμος για να ηττηθείς»!

Στην πρώτη μεγάλη ήττα της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) κατά την διάρκεια της ηγεσίας του Κ. Μητσοτάκη μετά από πέντε εκλογικές αναμετρήσεις από το 2019, καθώς και την επιτυχία της πρώτης Κυριακής των αυτοδιοικητικών εκλογών, ένα σαφές μήνυμα απεστάλη στην κυβέρνηση της ΝΔ. Οι πολίτες έδειξαν ότι η αλαζονεία βλάπτει σοβαρά την πολιτική υγεία και μπορεί να οδηγήσει σε ήττα, καθώς αυτή ήρθε μέσα σε μία εβδομάδα.

Συγκεκριμένα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ο ανεξάρτητος Τοψίδης Χριστόδουλος προηγείται οριακά του Μέτιου Χρήστου, που έχει τη στήριξη της ΝΔ.

Στο Βόρειο Αιγαίο ο ανεξάρτητος Μουτζούρης Κωνσταντίνος συγκεντρώνει 53,67%, έναντι του 46,33% που συγκεντρώνει ο Στεφανής Αλκιβιάδης της ΝΔ.

Στη Δυτική Μακεδονία ο ανεξάρτητος Αμανατίδης Γεώργιος συγκεντρώνει 55,34%, με τον Κασαπίδη Γεώργιο της ΝΔ να συγκεντρώνει 44,66%.

Στη Θεσσαλία ο Κωνσταντίνος Αγοραστός που στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει περίπου 42%, με τον Κουρέτα Δημήτριο που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ να έχει ποσοστά περί το 58%.

Τεράστια νίκη με ποσοστό περίπου 66% παίρνει ο ανεξάρτητος Τρεπεκλής Ιωάννης στο Ιόνιο, έναντι της εκλεκτής της ΝΔ Κράτσα Τσαγκαροπούλου Ρόδη, ενώ ντέρμπι γίνεται στην Πελοπόννησο, με τον υποψήφιο της ΝΔ Πτωχό Δημήτριο να προηγείται με 52% επί του ανεξάρτητου Τατούλη Πέτρου.

Παράλληλα σύμφωνα με το πρώτο exit poll και αφορά τον δήμο Θεσσαλονίκης, εκεί που ο εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Ζέρβας φέρεται να έχει υποστεί μεγάλη συντριβή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το exit poll, ο Στέλιος Αγγελούδης συγκεντρώνει ποσοστά 63-67% (65% η μέση τιμή) έναντι 33-37% του Κωνσταντίνου Ζέρβα (35% μέση τιμή).

Η Νέα Δημοκρατία ηττάται και στον Δήμο Αθηνών, με τον Κώστα Μπακογιάννη να συγκεντρώνει 43,98% έναντι 56,02%, έναντι του Χάρη Δούκα, με την ενσωμάτωση στο 81,57%.

Ήττα υπέστη η «γαλάζια» παράταξη και στον άλλο μεγάλο δήμο της Ελλάδας, την Πάτρα, εκεί που ο Κωνσταντίνος Πελετίδης που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ έχει ισχυρό προβάδισμα έναντι του Σβόλη Κωνσταντίνου της ΝΔ.

Σημαντικό είναι να σημειώσουμε ότι η ΝΔ χάνει και τον δήμο Χαλανδρίου, με τον Ρούσσο Συμεών που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με διαφορά της Χρύσας Αγαπητού, που στηρίζεται από τη ΝΔ. Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για τον δήμο που είχε σχολιαστεί τις προηγούμενες ημέρες από τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ είχε πει ότι αν δεν ψηφιστεί η «εκλεκτή» της ΝΔ θα σταματήσουν οι επιχορηγήσεις από ΕΣΠΑ και Ταμείο Ανάκαμψης.

Από εκεί και πέρα η ΝΔ χάνει την Χίο, με τον ανεξάρτητο Μαλαφή Ιωάννη να προηγείται του Κάρμαντζη Σταμάτιου. Άνετη νίκη παίρνει στην Αλεξανδρούπολη ο ανεξάρτητος Ζαμπούκης Ιωάννης, κερδίζοντας τον υποψήφιο της ΝΔ, Σταυράκογλου Σταύρου.

Στη Νέα Σμύρνη επίσης προηγείται ο ανεξάρτητος Κουτελάκης Γεώργιος, ενώ στην Ηλιούπολη βγαίνει ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Ψυρρόπουλος Ευστάθιος.

Τέλος ο Ορφανός Δημήτριος κερδίζει στο Ναύπλιο τον Κωστούρο Δημήτριο, που στηρίζεται από τη ΝΔ, στην Καλαμαριά κερδίζει η Αράπογλου Χρυσή του ΠΑΣΟΚ και στη Ρόδο ο ανεξάρτητος Κολιάδης Αλέξανδρος Βασίλειος.

Όσον αφορά την αποχή, μόλις το 31,2% (έναντι 42,6% την προηγούμενη Κυριακή) του εκλογικού σώματος είχε προσέλθει στις κάλπες για τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, μέχρι τις 17:30 το μεσημέρι της Κυριακής, όταν και είχαμε την τελευταία επίσημη ενημέρωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών, μέχρι εκείνη την ώρα είχαν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα 1.765.000 πολίτες.

Τα ποσοστά συμμετοχής ανά περιφέρεια είναι τα εξής (σε παρένθεση το αντίστοιχο ποσοστό του α’ γύρου):

  • Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης 30,1% (44,4%),
  • Κεντρικής Μακεδονίας 34,1% (42,2%),
  • Δυτικής Μακεδονίας 28,1% (43,4%),
  • Ηπείρου 36,3% (49,2%),
  • Θεσσαλίας 32,5% (48,7%),
  • Ιονίων Νήσων 24,6% (40,8%),
  • Δυτικής Ελλάδας 38,6% (48%),
  • Στερεάς Ελλάδας 48,7%, (55,9%)
  • Αττικής 29,5% (36,8%),
  • Πελοποννήσου 27,2% (44,7%),
  • Βορείου Αιγαίου 30,3% (39,2%),
  • Νοτίου Αιγαίου 36,9% (44%) και
  • Κρήτης 46,3% (53,2%).
Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Δύο πρόσωπα σε αίθουσα, ο άνδρας δείχνει με το χέρι του
ΠΟΛΙΤΙΚΗ12 λεπτά πρίν

Στα άκρα Άδωνις και Κωνσταντοπούλου: «Βαριές κουβέντες», απειλές για φυλακές και «θερμό» επεισόδιο στη Βουλή

Διαιτητής κρατάει μπάλα μπάσκετ με τα χέρια του μέσα σε γήπεδο
ΣΠΟΡ22 λεπτά πρίν

Δικαστικό θρίλερ στο μπάσκετ: Πώς έφτασαν τα προσωπικά στοιχεία των διαιτητών στην ΚΑΕ ΠΑΟ

Γυναίκα διαιτητής με αθλητική εμφάνιση και σφυρίχτρα στο στόμα σε γήπεδο.
ΣΠΟΡ44 λεπτά πρίν

«Το μυστήριο με τις φανέλες»: Γιατί η Αστυνομία «διάλεξε» μία συγκεκριμένη ομάδα στο σπίτι της Τσαρούχα;

Άντρας με κόκκινη μπλούζα τραγουδάει σε μικρόφωνο πάνω σε σκηνή με φωτισμό και καπνό.
ΕΛΛΑΔΑ54 λεπτά πρίν

Μάχη για τη ζωή και τη φωνή του: Στο νοσοκομείο ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Πορτραίτο άντρα με μουστάκι και σκούρο μπλουζάκι με κόκκινο γιακά.
ΕΛΛΑΔΑ59 λεπτά πρίν

Ένα «αντίο» που ράγισε καρδιές στο Αίγιο: «Έφυγε» ο πολιτικός μηχανικός Χρήστος Σχίζας

Άτομο με κόκκινη ομπρέλα, κίτρινο αδιάβροχο και μπότες διασχίζει βρεγμένο δρόμο σε περιοχή με παρκαρισμένα αυτοκίνητα
ΕΛΛΑΔΑ1 ώρα πρίν

Συναγερμός «Red Code» για 9 περιοχές: Στα κόκκινα ο κρατικός μηχανισμός ενόψει 28ης Οκτωβρίου

Ομάδα ατόμων με κουκούλες και μπουφάν βαδίζει σε εσωτερικό χώρο με ανοιχτόχρωμο τοίχο.
ΕΛΛΑΔΑ2 ώρες πρίν

«Χωριάτικο»-Βαμπιρισμός στα ταμεία του κράτους: Στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης η τεράστια απάτη με τη γνωστή αλυσίδα φούρνων

Πλοίο στη θάλασσα κάτω από μεγάλη καλωδιωτή γέφυρα με συννεφιασμένο ουρανό.
ΕΛΛΑΔΑ2 ώρες πρίν

«Χειρόφρενο» στα λιμάνια της Πάτρας και στο Ρίο-Αντίρριο την Παρασκευή: Δεμένα τα πλοία λόγω 24ωρης απεργίας

Η είσοδος καταστήματος με μεταλλική πόρτα και γυάλινα πλαίσια, με μαύρα σηγματα στην επιφάνεια του δαπέδου.
ΖΩΗ2 ώρες πρίν

ΠΑΤΡΑ-Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. το χτύπημα σε μπαρ στην Κανακάρη – Τι ψάχνουν οι αρχές – ΦΩΤΟ

Αφίσα κολλημένη σε επιφάνεια με κείμενο στα ελληνικά που αναφέρεται σε εθνικές επετείους και πολιτικά σχόλια.
ΖΩΗ2 ώρες πρίν

Αφίσες με παλαιστινιακά συνθήματα έξω από σχολεία στην Πάτρα ενόψει της 28ης Οκτωβρίου

Νυχτερινή άποψη δρόμου με αστυνομικά οχήματα, μοτοσικλέτες και συγκεντρωμένο πλήθος
ΖΩΗ2 ημέρες πρίν

ΠΑΤΡΑ-Άγρια νύχτα στην Ελευθερίου Βενιζέλου: Κουκουλοφόροι «χτύπησαν» πρακτορείο με πιστόλι και μαχαίρι

Πορτραίτο άντρα με γκρίζα μαλλιά που φοράει γαλάζιο πουκάμισο
ΖΩΗ2 ημέρες πρίν

Θρήνος στην Πάτρα: “Έφυγε” στα 63 του ο Γιώργος Τσάμης, η ψυχή της “κοκκινόμαυρης” κερκίδας

Δύο όψεις του ίδιου πολυώροφου κτιρίου, η μία ανοιχτόχρωμη και η άλλη καλυμμένη με πράσινο προστατευτικό δίχτυ.
ΖΩΗ1 ημέρα πρίν

ΠΑΤΡΑ-Νέα εποχή για το ιστορικό ακίνητο στη Γούναρη: Τα Διοικητικά Δικαστήρια αποκτούν το δικό τους σύγχρονο «σπίτι»

Σεισμογράφημα σε χαρτί με γραμμές καταγραφής και κόκκινους ομόκεντρους κύκλους
ΠΑΤΡΑ ΤΩΡΑ2 ημέρες πρίν

Τρεις και ο κούκος πετάχτηκαν από τα κρεβάτια – Κουνήθηκε γερά η Πάτρα!

Ανοιχτός υπαίθριος χώρος στάθμευσης με παρκαρισμένα αυτοκίνητα στα αριστερά, δέντρα και κτίρια στο βάθος.
ΖΩΗ1 ημέρα πρίν

Ανάσα για το κυκλοφοριακό: Μεγαλώνει το πάρκινγκ στον Άγιο Διονύσιο – Τέλος στο «καπέλωμα» από εταιρικά στόλους

Δύο άτομα στεκόμενα σε δρόμο ανάμεσα σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, με αντικείμενα στο οδόστρωμα.
ΖΩΗ3 ημέρες πρίν

Νέος φόβος στις γειτονιές της Πάτρας: Βίαιη ληστεία εν μέση ημέρα στην οδό Εφέσου – Θύμα περιπατητής

Πάγκος με διάφορα παλαιά αντικείμενα, μικροαντικείμενα, φωτογραφίες και λουλούδια σε γλάστρα σε υπαίθρια αγορά.
ΖΩΗ3 ημέρες πρίν

Ένα ευρωπαϊκό «Portobello» γεννιέται στην καρδιά της Πάτρας

Αστυνομικοί σε έλεγχο οχήματος στα διόδια.
ΕΛΛΑΔΑ15 ώρες πρίν

Μπλόκο στα διόδια του Ρίου: Στην Πάτρα χτύπησε η καμπάνα για την υπόθεση «Χωριάτικο»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ