ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΑΔΕ: Δημοσιοποίηση Ανανεωμένων “Μαύρων” Λιστών Μεγαλο-Οφειλετών από την Αχαΐα

Χθες, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) δημοσιοποίησε τις ανανεωμένες “μαύρες” λίστες μεγαλο-οφειλετών που περιλαμβάνουν δεκάδες επιχειρήσεις και έναν απροσδιόριστο αριθμό φυσικών προσώπων από την περιοχή της Αχαΐας. Οι λίστες αυτές αποτελούνται από οφειλέτες που έχουν υποχρεώσεις προς το δημόσιο και είχαν την ευκαιρία να εξοφλήσουν τις οφειλές τους, αλλά δεν το έκαναν.
Σε άλλες περιπτώσεις, πολλές επιχειρήσεις έχουν κλείσει προ πολλού, όπως στην περίπτωση της Χαρτοποιίας Λαδόπουλου στην Πάτρα, όπου παραμένει στην «μαύρη» λίστα της ΑΑΔΕ ακόμα και σήμερα, με χρέη 4 εκατ. ευρώ προς την εφορία.
Είναι ενδεικτικό ότι στη λίστα εντοπίσαμε μέχρι και το παλιό σούπερ μάρκετ της Πάτρας «Δρούβας» που έχει κλείσει εδώ και δεκαετίες, με χρέη 10 εκατ. ευρώ προς την εφορία, την κλειστή εδώ και πολλά χρόνια εφημερίδα «Ημέρα», με χρέη 6 εκατ. ευρώ προς την εφορία, ακόμα και την ΑΒΕΞ που σήμερα ούτε καν υφίσταται ως φυσικός χώρος, με συνολικές οφειλές 2,8 εκατ. ευρώ προς εφορία και ΕΦΚΑ.
Στην Αχαΐα, στην πρώτη τριάδα μεγαλο-οφειλετών εμφανίζεται η πτωχευμένη -και ανύπαρκτη πια- διαφημιστική εταιρεία Panel 2+4, με οφειλή άνω των 125 εκατ. ευρώ προς την εφορία, η εταιρεία Β. Μουστής από την Τέμενη Αιγίου, με 91 εκατ. ευρώ και η κατασκευαστική εταιρεία Μεταλλικοτεχνική στα Βραχνέικα, με συνολικές οφειλές 86,8 εκατ. ευρώ.
Από φέτος φιγουράρει στη «μαύρη» λίστα και η εταιρεία του Καζίνο Ρίου, Theros International Gaming, με οφειλές 31,7 εκατ. ευρώ προς τον ΕΦΚΑ, όπως και οι εταιρείες που διαχειρίζονται και κατέχουν το ξενοδοχείο Porto Rio, «Τουριστική Αχαΐας» με 6,7 εκατ. ευρώ προς την εφορία και «Τρία Αστέρια» με 10,9 εκ. ευρώ προς την εφορία και 13,8 εκ. προς τον ΕΦΚΑ.
Στη σχετική λίστα υπάρχουν πολλές τεχνικές και κατασκευαστικές επιχειρήσεις που τις κατάπιε η οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας, γνωστοί επιχειρηματίες και εταιρείες που κάποια εποχή μεσουρανούσαν.

ΖΩΗ2 ημέρες πρίνΠΑΤΡΑ-Άγρια νύχτα στην Ελευθερίου Βενιζέλου: Κουκουλοφόροι «χτύπησαν» πρακτορείο με πιστόλι και μαχαίρι
ΖΩΗ2 ημέρες πρίνΘρήνος στην Πάτρα: “Έφυγε” στα 63 του ο Γιώργος Τσάμης, η ψυχή της “κοκκινόμαυρης” κερκίδας
ΠΑΤΡΑ ΤΩΡΑ2 ημέρες πρίνΤρεις και ο κούκος πετάχτηκαν από τα κρεβάτια – Κουνήθηκε γερά η Πάτρα!
ΖΩΗ22 ώρες πρίνΠΑΤΡΑ-Νέα εποχή για το ιστορικό ακίνητο στη Γούναρη: Τα Διοικητικά Δικαστήρια αποκτούν το δικό τους σύγχρονο «σπίτι»
ΖΩΗ2 ημέρες πρίνΝέος φόβος στις γειτονιές της Πάτρας: Βίαιη ληστεία εν μέση ημέρα στην οδό Εφέσου – Θύμα περιπατητής
ΖΩΗ20 ώρες πρίνΑνάσα για το κυκλοφοριακό: Μεγαλώνει το πάρκινγκ στον Άγιο Διονύσιο – Τέλος στο «καπέλωμα» από εταιρικά στόλους
ΖΩΗ2 ημέρες πρίνΈνα ευρωπαϊκό «Portobello» γεννιέται στην καρδιά της Πάτρας
ΕΛΛΑΔΑ11 ώρες πρίνΜπλόκο στα διόδια του Ρίου: Στην Πάτρα χτύπησε η καμπάνα για την υπόθεση «Χωριάτικο»











