ΖΩΗ
ΠΑΤΡΑ-ΡΙΟ: Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΦΡΙΚΗΣ! Οδηγείται στα Δικαστήρια – Ανέβαζε στο διαδίκτυο φωτογραφίες με τα εγγόνια του – Χιλιάδες αρχεία σεξουαλικής κακοποίησης στους σκληρούς δίσκους του

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ – ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΡΧΕΙΑ ΜΕ ΑΝΗΛΙΚΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΔΙΣΚΟΥΣ ΤΟΥ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ.
ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Στον Ανακριτή τη Δευτέρα ο συνταξιούχος γιατρός για την υπόθεση παιδικής πορνογραφίας
Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο γνωστός επιστήμονας της Πάτρας που συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος – Σοκάρουν τα ευρήματα στους υπολογιστές του.
ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Μια υπόθεση που ξεπερνά τα όρια της ανθρώπινης λογικής και έχει παγώσει την κοινή γνώμη της Αχαΐας ήρθε στο φως το πρωί της Παρασκευής 6 Μαρτίου. Ένας 82χρονος ημεδαπός συνελήφθη στο σπίτι του στο Ρίο, κατηγορούμενος για κατοχή, διακίνηση και –το πλέον αποτρόπαιο– παραγωγή υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.
Το «σήμα» από τις ΗΠΑ και η έφοδος
Η αντίστροφη μέτρηση για τον ηλικιωμένο ξεκίνησε όταν ο αμερικανικός οργανισμός NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children) εντόπισε ψηφιακά ίχνη χρήστη στην Ελλάδα, ο οποίος μεταφόρτωνε στο διαδίκτυο αρχεία με βάναυση κακοποίηση παιδιών. Η Διεύθυνση Δίωξης Κυβερνοεγκλήματος, μετά από ενδελεχή έρευνα, ταυτοποίησε τη σύνδεση και οδήγησε τους αστυνομικούς στην πόρτα του 82χρονου στην περιοχή του Ρίου.
Στην επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πάτρας και την παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αρχές βρέθηκαν μπροστά σε ένα εφιαλτικό αρχείο.
Το χρονικό της φρίκης: Θύματα τα ίδια του τα εγγόνια
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στους τρεις σκληρούς δίσκους και το κινητό τηλέφωνο που κατασχέθηκαν, βρέθηκαν:
- Χιλιάδες αρχεία (φωτογραφίες και βίντεο) με θύματα παιδιά, πολλά εκ των οποίων κάτω των 12 ετών.
- Πρωτογενές υλικό: Το στοιχείο που προκαλεί το μεγαλύτερο σοκ είναι η ύπαρξη αρχείων που τράβηξε ο ίδιος ο 82χρονος. Σε αυτά απεικονίζονται τα ανήλικα εγγόνια του σε γυμνές και ημίγυμνες στάσεις.
«Η επιτόπια ψηφιακή έρευνα πιστοποίησε την άμεση εμπλοκή του, καθώς βρέθηκαν αρχεία που δεν είχαν απλώς ληφθεί από το διαδίκτυο, αλλά είχαν δημιουργηθεί μέσα στο ίδιο το οικογενειακό περιβάλλον», αναφέρουν πηγές της Αστυνομίας.
Στη Δικαιοσύνη ο κατηγορούμενος
Ο 82χρονος οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή με τη δικογραφία της αυτόφωρης διαδικασίας να περιλαμβάνει βαρύτατες κατηγορίες. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια έχουν αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος της διακίνησης του υλικού, αλλά και αν υπάρχουν και άλλα θύματα.
Η τοπική κοινωνία παραμένει συγκλονισμένη, καθώς ο ηλικιωμένος δεν είχε δώσει στο παρελθόν δικαιώματα που να υποψιάζουν για τη διπλή, σκοτεινή ζωή που διατηρούσε πίσω από τις κλειστές πόρτες του σπιτιού του.

ΖΩΗ1 ημέρα πρίνΠΑΤΡΑ-Άγρια νύχτα στην Ελευθερίου Βενιζέλου: Κουκουλοφόροι «χτύπησαν» πρακτορείο με πιστόλι και μαχαίρι
ΖΩΗ1 ημέρα πρίνΘρήνος στην Πάτρα: “Έφυγε” στα 63 του ο Γιώργος Τσάμης, η ψυχή της “κοκκινόμαυρης” κερκίδας
ΠΑΤΡΑ ΤΩΡΑ1 ημέρα πρίνΤρεις και ο κούκος πετάχτηκαν από τα κρεβάτια – Κουνήθηκε γερά η Πάτρα!
ΖΩΗ2 ημέρες πρίνΝέος φόβος στις γειτονιές της Πάτρας: Βίαιη ληστεία εν μέση ημέρα στην οδό Εφέσου – Θύμα περιπατητής
ΖΩΗ7 ώρες πρίνΠΑΤΡΑ-Νέα εποχή για το ιστορικό ακίνητο στη Γούναρη: Τα Διοικητικά Δικαστήρια αποκτούν το δικό τους σύγχρονο «σπίτι»
ΖΩΗ2 ημέρες πρίνΈνα ευρωπαϊκό «Portobello» γεννιέται στην καρδιά της Πάτρας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ1 ημέρα πρίνΧειροπέδες στον ιδιοκτήτη του “Χωριάτικου” για μεγάλη φοροδιαφυγή
ΖΩΗ1 ημέρα πρίνΒαρύ πένθος στην Πάτρα: «Έφυγε» στα 66 του ο Δημήτρης Δεμίρης








