Μέχρι και τις 15 Μαρτίου θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις για το Market Pass, που δεν είναι μάλιστα απίθανο να πάρει και μια μικρή παράταση.
Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι φυσικά πρόσωπα, άγαμα, έγγαμα, μέρη συμφώνου συμβίωσης, εν διαστάσει, διαζευγμένα ή σε κατάσταση χηρείας. Ως μέλη του νοικοκυριού, δε, λογίζονται οι σύζυγοι ή και τα μέρη συμφώνου συμβίωσης, τα εξαρτώμενα τέκνα τους, τα λοιπά εξαρτώμενα από αυτούς μέλη και οι φιλοξενούμενοί τους σύμφωνα με την τελευταία Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων φορολογικού έτους 2021, όπως αυτή υποβλήθηκε έως και 31/12/2022.
Βάσει της παραπάνω διατύπωσης, οι πολίτες που εμφανίζονται στις φορολογικές δηλώσεις του 2021 ως φιλοξενούμενοι δεν δικαιούνται να κάνουν αίτηση.
Αντίθετα, αίτηση κάνει αυτός που φιλοξενεί, ο οποίος δηλώνει τον φιλοξενούμενο ως μέλος του νοικοκυριού – αυξάνοντας έτσι το όριο του εισοδηματικού κριτηρίου (+ 5.000 ευρώ) και βεβαίως το χρηματικό ποσό της επιδότησης ανά μήνα.
Η προϋπόθεση αυτή δημιουργεί σύγχυση μεταξύ των δικαιούχων, καθώς κάποιοι που ήταν φιλοξενούμενοι το 2021, δεν είναι το 2022 και παρόλα αυτά μένουν εκτός της οικονομικής ενίσχυσης του Market Pass.
Η ιδιαίτερη περίπτωση της χηρείας
Το παραπάνω τεχνικό πρόβλημα επηρεάζει εν πολλοίς και ανθρώπους που χήρεψαν.
Εφόσον δηλώνονταν ως φιλοξενούμενοι συζύγου που απεβίωσε το 2021 ή το 2022 μένουν εκτός επιδότησης.
Αντίθετα αν χήρεψαν και δήλωναν ως φιλοξενούμενο τον/την σύζυγο, λαμβάνουν την επιδότηση που αντιστοίχει στο ζευγάρι χωρίς τέκνα.
Φτωχότερη είναι από σήμερα η κοινωνία της Πάτρας, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών μια από τις πιο γνωστές, αγαπητές και πολυσχιδείς προσωπικότητες της πόλης, ο Λεωνίδας Γεράνιος. Ο εκλιπών, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ΟΤΕ, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του όχι μόνο στον επαγγελματικό του στίβο, αλλά κυρίως στα κοινά και τον… Διαβάστε περισσότερα: Θλίψη στην Πάτρα: «Έφυγε» στα 86 του ο Λεωνίδας Γεράνιος – Ο αναμορφωτής της ΕΑΠ
Η κατάσταση με την ανεξέλεγκτη εναπόθεση απορριμμάτων, μπάζων και ογκωδών αντικειμένων σε διάφορες γειτονιές της Πάτρας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με την Αρόη να κρατά τα αρνητικά σκήπτρα σε συγκεκριμένα σημεία-«πληγές». Τρία συγκεκριμένα σημεία της περιοχής έχουν μετατραπεί σε μόνιμες, άτυπες χωματερές: το τέρμα του λεωφορείου στην Αρόη, η οδός Διάκου και το τέρμα της… Διαβάστε περισσότερα: ΠΑΤΡΑ-Η Αρόη «πνίγεται» στα μπάζα: Ώρα ευθύνης για Δήμο και πολίτες