Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΔΙΚΤΥΟΥ Προοδευτικών Αριστερών Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών για την φωτιά σε λεωφορείο στην πανεπιστημιούπολη

λεωφορείο

Χθες Τρίτη, φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Πατρών γίναμε μάρτυρες ενός ακόμη περιστατικού που καταδεικνύει την παραμέληση των αστικών συγκοινωνιών στην πόλη μας. Πιο συγκεκριμένα, λεωφορείο του αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας που εκτελούσε τη διαδρομή Κέντρο-Πανεπιστήμιο κι ενόσω μετέφερε φοιτητές, άρπαξε φωτιά εντός του Πανεπιστημίου. Από το συμβάν ευτυχώς δεν προέκυψε κάποιος τραυματισμός. Δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιας έκτασης συμβάν λαμβάνει χώρα στους δρόμους της πόλης μας αλλά και ευρύτερα στον κλάδο των αστικών μεταφορών σε ολόκληρη τη χώρα. Ένας κλάδος που συστηματικά απαξιώνεται και καταρρέει διαρκώς, ιδιαίτερα την περίοδο ενεργειακής κρίσης την οποία διανύουμε.

Τα εγκαταλελειμμένα οχήματα, ο περιορισμένος όγκος δρομολογίων ιδίως κατά τις ώρες αιχμής, καθώς και η ελλιπής ασφάλεια προδίδουν την επικρατούσα κατάσταση και δημιουργούν ανησυχίες σε όσους καθημερινά κάνουν χρήση των μέσων αυτών για προσωπική εξυπηρέτηση. Εικόνες κατεστραμμένων οροφών και λαμπαδιασμένων λεωφορείων είθισται να συναντώνται μονάχα σε χώρες υπανάπτυκτες.

Για να μη χρειαστεί, λοιπόν, να βρεθούμε ενώπιων παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον, ως ΔΙΚΤΥΟ Προοδευτικών-Αριστερών φοιτητών απαιτούμε να ληφθούν τα εξής:

Η Διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ να πράξει τα δέοντα ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μεταφορών

Να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι καταλληλότητας των λεωφορείων και να αποσυρθούν δίχως καθυστερήσεις τα παλαιωμένα εξ αυτών

Αύξηση των δρομολογίων και σταδιακή μείωση των τιμών εισιτηρίων και μηνιαίας κάρτας Το κράτος να σταθεί αρωγός χρηματοδοτώντας όπου χρειάζεται τον τομέα των συγκοινωνιών ώστε αυτός να μην καταρρεύσει

ΔΕΝ πρόκειται να ανεχθούμε τριτοκοσμικές συνθήκες να γίνουν κανονικότητα. ΔΕΝ διαπραγματευόμαστε την ασφάλεια των συγκοινωνιών!

Continue Reading
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Κολοβός
ΑΡΘΡΑ2 ώρες πρίν

Η επιχείρησή σου αξίζει περισσότερα! (Απόσπασμα από ομιλία του Δρ Νέστορα Κολοβού)

Φωτιά σε θάλαμο της Α΄Ορθοπεδικής κλινικής του ΠΠΝΠ!
ΕΛΛΑΔΑ2 ώρες πρίν

Φωτιά σε θάλαμο της Α΄Ορθοπεδικής κλινικής του ΠΠΝΠ!

λαθραία τσιγάρα
ΕΛΛΑΔΑ2 ώρες πρίν

Αποθήκη με χιλιάδες λαθραία τσιγάρα εντοπίστηκε στην Πάτρα

ΕΚΑΜ
ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες πρίν

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΚΑΜ στην Δυτ.Ελλάδα και σύλληψη διαβόητου κακοποιού-Συμμετείχαν και δυνάμεις της Αχαίας

Covid-19
ΥΓΕΙΑ3 ώρες πρίν

Έκθεση-«βόμβα»: «Τα εμβόλια κατά της Covid-19 προκάλεσαν εκατομμύρια θανάτους και αναπηρίες και 147,8 δισ. δολάρια ζημιά»!

βενζίνη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ4 ώρες πρίν

Ανεβαίνει η τιμή της βενζίνης – Τι λένε οι πρατηριούχοι

Ένας στους δύο Ιταλούς αδυνατεί να καλύψει ακόμη και τις βασικές ανάγκες του
ΚΟΣΜΟΣ4 ώρες πρίν

Ένας στους δύο Ιταλούς αδυνατεί να καλύψει ακόμη και τις βασικές ανάγκες του

ΨΩΝΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ4 ώρες πρίν

ΠΑΤΡΑ: “Μαύρο” Πάσχα για πάνω από 1.000 οικογένειες

ΝΕΚΡΟΤΟΜΙΟ
ΕΛΛΑΔΑ5 ώρες πρίν

ΠΑΤΡΑ: Θρίλερ με τον άνδρα που βρέθηκε νεκρός – Στο Ρίο η σορός του

ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ5 ώρες πρίν

Πάτρα: Έργα οχύρωσης-ανάπλασης σε Ρίο και Αγ. Βασίλειο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ