Connect with us

ΣΠΟΡ

Σεισμός στα ερτζιανά και τα γραφεία: Εκτός SPORT24 ο Σπύρος Καβαλιεράτος μετά τις αποκαλύψεις για τη δικογραφία Λιόλιου

Πορτραίτο άνδρα με γκρίζα γένια, ανοιχτόχρωμο πουκάμισο και μπλουζάκι, κοιτάζει τον φακό με σοβαρό ύφος σε σκούρο φόντο.

Κάτι τρέχει στα χαρακώματα της αθλητικής δημοσιογραφίας και η μυρωδιά από το μπαρούτι έχει φτάσει μέχρι τις γειτονιές και τα καφενεία της πόλης. Όταν ένας βετεράνος του ρεπορτάζ, ένα πρόσωπο που το ‘ξερε ο κόσμος από τα μικρόφωνα και τις οθόνες του, βρίσκεται εκτός των τειχών του SPORT24 εν μέσω μιας τιτάνιας δικαστικής καταιγίδας, καταλαβαίνεις πως το «παιχνίδι» έχει χάσει για τα καλά την αθωότητά του.

Η Παρασκευή δεν ήταν μια μέρα σαν τις άλλες. Η είδηση έσκασε σαν βόμβα μεγατόνων: το γνωστό αθλητικό μέσο ανακοίνωσε λακωνικά, χωρίς πολλά-πολλά και περιστροφές, τη λήξη της συνεργασίας του με τον Σπύρο Καβαλιεράτο. Μια τυπική, ψυχρή ανακοίνωση ευχαριστιών για τα χρόνια που πέρασαν, αλλά η χρονική συγκυρία; Ε, η χρονική συγκυρία ούρλιαζε. Ήρθε ακριβώς πάνω στον πυρετό των αποκαλύψεων για τη μεγάλη υπόθεση χειραγώγησης αγώνων μπάσκετ, εκεί που ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, και άλλοι πέντε βρέθηκαν με χειροπέδες έπειτα από τις σαρωτικές αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αττική, Αχαΐα και Κατερίνη.

Ο κόσμος στα στέκια και τα πηγαδάκια δεν μιλάει για τίποτα άλλο. Τι ακριβώς συμβαίνει στα άδυτα του ελληνικού μπάσκετ; Σύμφωνα με τα όσα βγαίνουν στη φόρα από τις σελίδες της δικογραφίας και τις καταθέσεις που φωτίζουν τα σκοτάδια, το όνομα του δημοσιογράφου εμπλέκεται σε μια ύποπτη ιστορία. Το ημερολόγιο έγραφε 8 Ιουνίου 2016, λίγες ώρες πριν από ένα κρίσιμο ματς-φωτιά για την άνοδο. Σύμφωνα με την κατάθεση που έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, στήθηκε ένα ραντεβού τριών προσώπων: του Βαγγέλη Λιόλιου, του Σπύρου Καβαλιεράτου και του μάρτυρα.

Το «μενού» της συζήτησης; Πώς ο Εθνικός Πειραιάς δεν θα χτυπήσει το παιχνίδι με την ίδια λύσσα, αφού η άνοδος θα έφερνε δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη στην ομάδα. Το ενδιαφέρον, βέβαια, είναι πως στην εν λόγω κατάθεση υποστηρίζεται ότι δεν έπεσε χρήμα στο τραπέζι – αν και τα λεγόμενα παραμένουν ισχυρισμοί προς απόδειξη. Την ίδια στιγμή, τα δημοσιεύματα επιχειρούν να ξεκαθαρίσουν τα ρόλους, επισημαίνοντας πως παρότι ο δημοσιογράφος φέρεται να παρουσιάζεται σε αυτό το πλαίσιο ως «υπεύθυνος τμήματος», στην πραγματικότητα δεν είχε επίσημη θεσμική ή διοικητική θέση στον σύλλογο του Πειραιά, διατηρώντας απλώς στενές, φιλικές σχέσεις.

Όπως και να ‘χει, η μπάλα έχει πάρει τα πάντα. Με τα εκατομμύρια ευρώ να μπαινοβγαίνουν στις έρευνες και τις δικαστικές αρχές να ψάχνουν πάνω από 50 ύποπτα παιχνίδια, το οικοδόμημα τρίζει συθέμελα. Οι συλλήψεις, οι κατασχέσεις χιλιάδων ευρώ και οι συνεχείς ανατροπές έχουν κάνει τον φίλαθλο κόσμο να νιώθει μια τεράστια απογοήτευση. Κανείς δεν ξέρει ποιος θα είναι ο επόμενος που θα βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα, ούτε ποια άλλη αποκάλυψη θα σκάσει αύριο το πρωί στα πρωτοσέλιδα.

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος, με χρόνια στην πλάτη του και στα παρκέ, βρίσκεται πλέον εκτός του ομίλου που τον ανέδειξε, τη στιγμή που το όνομά του μπλέκεται στα γρανάζια μιας προανάκρισης που απειλεί να κάψει ολόκληρο το οικοδόμημα του αθλήματος. Οι απαντήσεις δεν θα αργήσουν να φανούν, καθώς η Δικαιοσύνη παίρνει τη σκυτάλη. Το σίγουρο είναι ότι το ελληνικό μπάσκετ ζει τις πιο μαύρες και δύσκολες μέρες της ιστορίας του, και ο κόσμος κοιτάζει απορημένος να δει πού θα κάτσει η μπίλια.

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Φωτεινή επιγραφή καταστήματος Pizza Fan
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ9 λεπτά πρίν

Pizza Fan: Το «έμφραγμα» στο τηλεφωνικό κέντρο, η φοροδιαφυγή-μαμούθ και η αγωνία 2.500 εργαζομένων

Άτομο καθισμένο στο πεζοδρομίο δίπλα σε ανοιχτά πορτοφόλια και αντικείμενα, ενώ άλλο άτομο σκύβει πάνω του σε δρόμο.
ΖΩΗ36 λεπτά πρίν

Ληστεία στα Προσφυγικά: 20χρονος Ρομά έριξε στο έδαφος περαστικό μέρα-μεσημέρι και του άρπαξε το πορτοφόλι

Πορτραίτο άντρα με γκρίζα μαλλιά που φοράει γαλάζιο πουκάμισο
ΖΩΗ46 λεπτά πρίν

Θρήνος στην Πάτρα: “Έφυγε” στα 63 του ο Γιώργος Τσάμης, η ψυχή της “κοκκινόμαυρης” κερκίδας

Αθλητές καλαθόσφαισης με μπλε εμφάνιση καθισμένοι στον πάγκο μαζί με προπονητικό προσωπικό σε κλειστό γήπεδο μπάσκετ
ΣΠΟΡ2 ώρες πρίν

50.000 ευρώ σε μετρητά στο “Promitheas Park”: Το χρονικό της υπόγειας συναλλαγής

Σεισμογράφημα σε χαρτί με γραμμές καταγραφής και κόκκινους ομόκεντρους κύκλους
ΠΑΤΡΑ ΤΩΡΑ3 ώρες πρίν

Τρεις και ο κούκος πετάχτηκαν από τα κρεβάτια – Κουνήθηκε γερά η Πάτρα!

Πυκνοί μαύροι καπνοί υψώνονται πάνω από κτίριο κοντά σε δρόμο με αυτοκίνητα και πινακίδες.
ΥΓΕΙΑ3 ώρες πρίν

ΠΑΤΡΑ-15 μήνες σιωπής για τη φωτιά στον «Άγιο Ανδρέα»: Πού είναι τα πορίσματα;

Διασώστες και αστυνομικός σε δρόμο μπροστά από κτήριο με ελληνική σημαία.
ΠΑΤΡΑ ΤΩΡΑ3 ώρες πρίν

Συναγερμός στην οδό Μαιζώνος: Γυναίκα κατέρρευσε έξω από το νέο Δημαρχείο Πατρών

Πρόσοψη πολυώροφου κτιρίου σε δρόμο με σταθμευμένα αυτοκίνητα και πεζούς
ΖΩΗ3 ώρες πρίν

Το «Ελληνικό FBI» στην Κρήτη άνοιξε πόρτες, αλλά στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα μετράμε… πληγές και αποψίλωση!

Αστυνομικοί έξω από πέτρινο κτήριο με κορδέλα αποκλεισμού και περιπολικό
ΕΛΛΑΔΑ4 ώρες πρίν

Αργοστόλι: Νεκρός 26χρονος στο σπίτι του – Τα σενάρια που εξετάζει η Αστυνομία

Άνθρωποι με ομπρέλες περπατούν σε βρεγμένο δρόμο πόλης δίπλα σε λεωφορείο και αυτοκίνητα υπό συννεφιά
ΕΛΛΑΔΑ4 ώρες πρίν

Ο καιρός αλλάζει πρόσωπο: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τις επόμενες ημέρες – Η πρόγνωση για την Πάτρα και τη χώρα

Η πρόσοψη καταστήματος εστίασης με πράσινη επιγραφή και διαφημιστικά στοιχεία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ2 ημέρες πρίν

«λουκέτο» για την αλυσίδα πίτσας στην Πάτρα – Έκλεισαν και τα τρία σημεία εξυπηρέτησης

Σεισμογράφημα σε χαρτί με γραμμές καταγραφής και κόκκινους ομόκεντρους κύκλους
ΠΑΤΡΑ ΤΩΡΑ3 ώρες πρίν

Τρεις και ο κούκος πετάχτηκαν από τα κρεβάτια – Κουνήθηκε γερά η Πάτρα!

Δύο άτομα στεκόμενα σε δρόμο ανάμεσα σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, με αντικείμενα στο οδόστρωμα.
ΖΩΗ17 ώρες πρίν

Νέος φόβος στις γειτονιές της Πάτρας: Βίαιη ληστεία εν μέση ημέρα στην οδό Εφέσου – Θύμα περιπατητής

Πρόσοψη κτιρίου με κλειστά ρολά, κολόνες, γκράφιτι, πινακίδα φαρμακείου και σταθμευμένα δίκυκλα στο πεζοδρόμιο.
ΖΩΗ3 ημέρες πρίν

Πλατεία Όλγας στην Πάτρα: Στη θέση του ιστορικού φαρμακείου καταφτάνει αγαπημένο ζαχαροπλαστείο

Πάγκος με διάφορα παλαιά αντικείμενα, μικροαντικείμενα, φωτογραφίες και λουλούδια σε γλάστρα σε υπαίθρια αγορά.
ΖΩΗ14 ώρες πρίν

Ένα ευρωπαϊκό «Portobello» γεννιέται στην καρδιά της Πάτρας

Πορτραίτο άντρα με γκρίζα μαλλιά που φοράει γαλάζιο πουκάμισο
ΖΩΗ46 λεπτά πρίν

Θρήνος στην Πάτρα: “Έφυγε” στα 63 του ο Γιώργος Τσάμης, η ψυχή της “κοκκινόμαυρης” κερκίδας

Άντρας με γυαλιά οράσεως, γκρίζα μαλλιά και μούσι φοράει σκούρο πουκάμισο σε ανοιχτόχρωμο φόντο
ΣΠΟΡ1 ημέρα πρίν

Ο Νίκος Συρίγος στη σκιά των «στημένων»: Η συνομιλία του διαιτητή Καλογερόπουλου και η σιωπή που γεννά ερωτήματα

Κίτρινη πινακίδα ζώνης ελεγχόμενης στάθμευσης σε δρόμο πόλης.
ΖΩΗ1 ημέρα πρίν

Προσωρινό «χειρόφρενο» στην εφαρμογή ελεγχόμενης στάθμευσης του Δήμου Πατρέων – Τι αλλάζει από Δευτέρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ