ΖΩΗ
ΠΑΤΡΑ-Αναστάτωση στους οδηγούς ταξί από την παύση της πιάτσας στην πλατεία Γεωργίου

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στους οδηγούς ταξί της Πάτρας η απόφαση για την παύση λειτουργίας της πιάτσας στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου. Η μεταφορά της στην οδό Ερμού όχι μόνο δεν καλύπτει τις ανάγκες τους, αλλά δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα τόσο στους ίδιους όσο και στους επαγγελματίες της περιοχής.
Όπως επισημαίνουν οδηγοί ταξί, η πρώην πιάτσα εξυπηρετούσε καθημερινά πολίτες, ιδίως ηλικιωμένους και άτομα με κινητικές δυσκολίες, που έβρισκαν εκεί άμεση πρόσβαση σε μεταφορικό μέσο. «Από εκεί περνούσε κόσμος που χρειαζόταν πραγματικά το ταξί. Άνθρωποι μεγάλοι σε ηλικία, με προβλήματα υγείας, που ήθελαν να φτάσουν εύκολα και γρήγορα στον προορισμό τους», δηλώνει οδηγός ταξί που βιώνει από κοντά τις συνέπειες της απόφασης.
Η νέα τοποθεσία στην Ερμού φαίνεται να μην ανταποκρίνεται στις ίδιες ανάγκες. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες του κλάδου, τα προβλήματα είναι διπλά: «Η πιάτσα στην Ερμού καταλαμβάνεται συχνά από Ι.Χ. και επαγγελματικά οχήματα που δεν έχουν καμία σχέση με ταξί, ενώ και η διέλευση πεζών είναι ελάχιστη. Δεν έχει καμία σχέση με την κίνηση που υπήρχε στην πλατεία Γεωργίου», τονίζει οδηγός.
Η μεταφορά της πιάτσας φαίνεται όμως να επηρεάζει και την εμπορική δραστηριότητα στην περιοχή. Καταστηματάρχες του κάτω μέρους της πλατείας Γεωργίου παρατηρούν αισθητή μείωση της αγοραστικής κίνησης. «Έφυγαν τα ταξί και μαζί τους έφυγε και η πελατεία», παραδέχεται επαγγελματίας με κατάστημα στην περιοχή.
Η κατάσταση έχει δημιουργήσει εύλογες αντιδράσεις και φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη για επανεξέταση της χωροθέτησης των πιάτσων ταξί με γνώμονα τη λειτουργικότητα, την προσβασιμότητα και την υποστήριξη της τοπικής αγοράς.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ2 ημέρες πρίν«λουκέτο» για την αλυσίδα πίτσας στην Πάτρα – Έκλεισαν και τα τρία σημεία εξυπηρέτησης
ΖΩΗ6 ώρες πρίνΘρήνος στην Πάτρα: “Έφυγε” στα 63 του ο Γιώργος Τσάμης, η ψυχή της “κοκκινόμαυρης” κερκίδας
ΠΑΤΡΑ ΤΩΡΑ8 ώρες πρίνΤρεις και ο κούκος πετάχτηκαν από τα κρεβάτια – Κουνήθηκε γερά η Πάτρα!
ΖΩΗ22 ώρες πρίνΝέος φόβος στις γειτονιές της Πάτρας: Βίαιη ληστεία εν μέση ημέρα στην οδό Εφέσου – Θύμα περιπατητής
ΖΩΗ19 ώρες πρίνΈνα ευρωπαϊκό «Portobello» γεννιέται στην καρδιά της Πάτρας
ΣΠΟΡ1 ημέρα πρίνΟ Νίκος Συρίγος στη σκιά των «στημένων»: Η συνομιλία του διαιτητή Καλογερόπουλου και η σιωπή που γεννά ερωτήματα
ΖΩΗ4 ώρες πρίνΒαρύ πένθος στην Πάτρα: «Έφυγε» στα 66 του ο Δημήτρης Δεμίρης
ΖΩΗ1 ημέρα πρίνΠροσωρινό «χειρόφρενο» στην εφαρμογή ελεγχόμενης στάθμευσης του Δήμου Πατρέων – Τι αλλάζει από Δευτέρα






