ΖΩΗ
Νέος φόβος στις γειτονιές της Πάτρας: Βίαιη ληστεία εν μέση ημέρα στην οδό Εφέσου – Θύμα περιπατητής

Δεν προλαβαίνουν να μετρούν τα περιστατικά εγκληματικότητας οι Πατρινοί, καθώς η κατάσταση στις γειτονιές της αχαϊκής πρωτεύουσας αρχίζει να θυμίζει επικίνδυνο θρίλερ για γερά νεύρα. Ακόμη ένα σοκαριστικό συμβάν ήρθε να ταράξει τα νερά και να αποδείξει ότι η ασφάλεια στους δρόμους μας αποτελεί πλέον είδος πολυτελείας. Αυτή τη φορά, στο «μικροσκόπιο» των θρασύτατων κακοποιών βρέθηκε ένας ανυποψίαστος πολίτης που απλώς έκανε τον περίπατό του σε κεντρικό σημείο της πόλης, στην οδό Εφέσου.
Το ημερολόγιο έγραφε Σάββατο και η κίνηση στη γειτονιές συνεχιζόταν κανονικά, όταν ο χρόνος πάγωσε για το ανυποψίαστο θύμα. Ενώ ο άνδρας περπατούσε ήσυχος στον δρόμο, χωρίς να περνά από το μυαλό του το παραμικρό κακό, βρέθηκε ξαφνικά αντιμέτωπος με την ωμή βία. Ένας 20χρονος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τον πλησίασε με απόλυτη θρασύτητα και χωρίς κανένα ενδοιασμό.
Η επίθεση ήταν αστραπιαία και βάναυση. Ο δράστης δεν περιορίστηκε σε λεκτικές απειλές ή σε μια απλή αφαίρεση αντικειμένων· λειτούργησε με άγρια ορμή, απωθώντας βίαια τον περαστικό. Με μια ξαφνική κίνηση, τον έριξε καταγής στο πεζοδρόμιο, προκαλείται του όχι μόνο σοκ αλλά και κίνδυνο τραυματισμού. Εκμεταλλευόμενος την αιφνιδιαστική πτώση και την αναστάτωση του θύματος, άρπαξε το πορτοφόλι του, το οποίο περιείχε χρήματα και προσωπικά έγγραφα, και τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση, αφήνοντας πίσω του έναν άνθρωπο τρεμάμενο και σοκαρισμένο από την επίθεση.
Ο παθών, παρά το αρχικό σοκ και την τρομάρα, λειτούργησε με ψυχραιμία. Μόλις συνήλθε από την πτώση και κατάφερε να σταθεί στα πόδια του, άρπαξε αμέσως το κινητό του τηλέφωνο και κάλεσε την Άμεση Δράση. Η αντίδραση της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν άμεση, όπως αρμόζει σε τέτοιες περιπτώσεις. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο μέσα σε ελάχιστα λεπτά, πήραν τις πρώτες καταγραφές από το ταραγμένο θύμα και ξεκίνησαν σαρωτικές έρευνες στους γύρω δρόμους και τα γύρω στενά της περιοχής. Στόχος των Αρχών είναι ο εντοπισμός και η σύλληψη του δράστη, προτού προλάβει να εξαφανιστεί πλήρως στα σκοτεινά «μονοπάτια» της παραβατικότητας που μαστίζει ορισμένες περιοχές.
Το νέο αυτό περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια ατελείωτη αλυσίδα μικροεγκληματικότητας και βίαιων επιθέσεων που κάνουν τους κατοίκους της Πάτρας να νιώθουν απροστάτευτοι. Οι πολίτες, άνθρωποι του μεροκάματου και της καθημερινότητας, εκφράζουν την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι δεν μπορούν να περπατήσουν ελεύθερα στη γειτονιές τους ούτε καν μέρα μεσημέρι. Η αίσθηση ανασφάλειας εντείνεται, και οι φωνές για αυξημένη αστυνόμευση, ουσιαστικές περιπολίες και αυστηρότερα μέτρα προστασίας πληθαίνουν επικίνδυνα σε καφενεία, πλατείες και σπίτια.
Η Πάτρα είναι μια πόλη ζωντανή, φιλόξενη και γεμάτη ζωή, όμως τέτοια γεγονότα αμαυρώνουν την καθημερινότητά της και τρομοκρατούν τον κόσμο. Οι κάτοικοι ζητούν επιτέλους ασφάλεια στους δρόμους, διότι κανείς δεν πρέπει να φοβάται να βγει έξω από την πόρτα του σπιτιού του. Οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του 20χρονου δράστη βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με την ελπίδα η δικαιοσύνη να αποκατασταθεί γρήγορα και το αίσθημα της τάξης να επιστρέψει στην οδό Εφέσου και σε ολόκληρη την πόλη.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ2 ημέρες πρίν«λουκέτο» για την αλυσίδα πίτσας στην Πάτρα – Έκλεισαν και τα τρία σημεία εξυπηρέτησης
ΖΩΗ11 ώρες πρίνΘρήνος στην Πάτρα: “Έφυγε” στα 63 του ο Γιώργος Τσάμης, η ψυχή της “κοκκινόμαυρης” κερκίδας
ΠΑΤΡΑ ΤΩΡΑ13 ώρες πρίνΤρεις και ο κούκος πετάχτηκαν από τα κρεβάτια – Κουνήθηκε γερά η Πάτρα!
ΖΩΗ1 ημέρα πρίνΈνα ευρωπαϊκό «Portobello» γεννιέται στην καρδιά της Πάτρας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ6 ώρες πρίνΧειροπέδες στον ιδιοκτήτη του “Χωριάτικου” για μεγάλη φοροδιαφυγή
ΖΩΗ9 ώρες πρίνΒαρύ πένθος στην Πάτρα: «Έφυγε» στα 66 του ο Δημήτρης Δεμίρης
ΣΠΟΡ1 ημέρα πρίνΟ Νίκος Συρίγος στη σκιά των «στημένων»: Η συνομιλία του διαιτητή Καλογερόπουλου και η σιωπή που γεννά ερωτήματα
ΑΡΘΡΑ1 ημέρα πρίνCoffee Island: Από το πρώτο καφεκοπτείο της Πάτρας στο πιο πικρό φλιτζάνι της ιστορίας της







