Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Μαρία Τσάλλα: «Καθάρισε» για να μην προδώσει τα σχέδιά της και έφυγε η Ρωσίδα πράκτορας

Μαρία Τσάλλα

Την πραγματική ταυτότητα της «Μαρίας Τσάλλα» που δρούσε ως κατάσκοπος στην χώρα μας αποκάλυψε χθες η ΕΥΠ.

Η περίπτωση της Ρωσίδας κατασκόπου Ιrena Alexandrovna Smireva δεν είναι η μοναδική που έρχεται στην επιφάνεια στην Ευρώπη. Ρώσος κατάσκοπος εντοπίστηκε να δραστηριοποιείται στην Νάπολη της Ιταλίας με διαβατήριο από το Περού, άλλος στην Χάγη της Ολλανδίας παρουσιαζόμενος ως Βραζιλιάνος, όπως ακόμη ένας στην Νορβηγία, ενώ άλλη μία αντίστοιχη υπόθεση βρέθηκε στην Σλοβενία με άνδρα να δηλώνει πως είναι από την Αργεντινή.

Στην περίπτωση της Σμίρεβα, οι ελληνικές Αρχές άρχισαν να ερευνούν για το ενδεχόμενο να υπάρχει στην χώρα κατάσκοπος έπειτα από πληροφορία που πήραν από την Σλοβενία, όπου συνελήφθη μία συνάδελφός της. Έτσι έφτασαν στο όνομα «Μαρία Τσάλλα» διαπιστώνοντας ότι επρόκειτο για ένα μωρό που πέθανε αμέσως μετά τη γέννησή του το 1991.

Ο τρόπος που δρούσε παραπέμπει στην κατηγορία «illegals»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΥΠ «οι “illegals” στρατολογούνται και εκπαιδεύονται από τις Υπηρεσίες συγκεκριμένης ξένης χώρας, με σκοπό να τοποθετηθούν σε χώρες – στόχους, αναλαμβάνοντας στη συνέχεια κατασκοπευτική δράση υπέρ της χώρας τους. Για την προστασία της πραγματικής τους ταυτότητας, χρησιμοποιούν «βαθύ κάλυμμα», το οποίο δημιουργείται με παραποίηση ατομικών εγγράφων και χρήση πιστοποιητικών που προέρχονται από στοιχεία θνησιγενών βρεφών ή ατόμων που έχουν αποβιώσει. Από τη στιγμή τοποθέτησής τους στο εξωτερικό, οι ’’illegals’’ ζούνε και συμπεριφέρονται με βάση την κατασκευασμένη ιστορία που έχει δημιουργηθεί για αυτούς, ώστε να προστατεύσουν την αποστολή τους».

Ρωσίδα Κατάσκοπος

Ακριβώς έτσι έδρασε και η Ρωσίδα κατάσκοπος Ιrena Alexandrovna Smireva, η οποία έμενε σε μία γειτονιά στο Παγκράτι όπου από το 2019 διατηρούσε ένα μικρό μαγαζί με είδη χειροτεχνίας και πλεκτικής.

Εκτός από το κατάστημά της ασχολούταν ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία, ενώ έντονη ήταν και η παρουσία της στα social media. Φέρεται μάλιστα να είχε συνάψει και μία διετή, ερωτική σχέση, όσο διάστημα έμενε στην Ελλάδα.

Περιμένοντας οι ελληνικές Αρχές να γυρίσει η Σμίρεβα στην Ελλάδα, πλησίασαν τον σύντροφο της της και την κοπέλα που εργαζόταν στο μαγαζί πριν κλείσει. Και οι δύο είπαν ότι, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, η Σμίρεβα έφυγε και δεν θα επέστρεφε στην Ελλάδα.

ΕΥΠ: Στο μικροσκόπιο η δράση της «Μαρίας Τσάλλα» – Ήταν ενεργή ή «κοιμισμένος πράκτοράς;»

Αναλυτές της ΕΥΠ προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν την δράση της στην χώρα μας, εάν ήταν ενεργή ή «κοιμισμένος πράκτορας» όπως λέγεται, δηλαδή να ήταν σε ετοιμότητα για να ενεργοποιηθεί όταν χρειαζόταν.

Τέλος, φαίνεται πως οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας της την απέσυραν εσπευσμένα τον περασμένο Ιανουάριο καθώς είχαν πληροφόρηση ότι είχε ταυτοποιηθεί από την ΕΥΠ και ήταν θέμα χρόνου η σύλληψή της.

Continue Reading
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Κολοβός
ΑΡΘΡΑ2 λεπτά πρίν

Η επιχείρησή σου αξίζει περισσότερα! (Απόσπασμα από ομιλία του Δρ Νέστορα Κολοβού)

Φωτιά σε θάλαμο της Α΄Ορθοπεδικής κλινικής του ΠΠΝΠ!
ΕΛΛΑΔΑ9 λεπτά πρίν

Φωτιά σε θάλαμο της Α΄Ορθοπεδικής κλινικής του ΠΠΝΠ!

λαθραία τσιγάρα
ΕΛΛΑΔΑ18 λεπτά πρίν

Αποθήκη με χιλιάδες λαθραία τσιγάρα εντοπίστηκε στην Πάτρα

ΕΚΑΜ
ΕΛΛΑΔΑ48 λεπτά πρίν

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΚΑΜ στην Δυτ.Ελλάδα και σύλληψη διαβόητου κακοποιού-Συμμετείχαν και δυνάμεις της Αχαίας

Covid-19
ΥΓΕΙΑ51 λεπτά πρίν

Έκθεση-«βόμβα»: «Τα εμβόλια κατά της Covid-19 προκάλεσαν εκατομμύρια θανάτους και αναπηρίες και 147,8 δισ. δολάρια ζημιά»!

βενζίνη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ2 ώρες πρίν

Ανεβαίνει η τιμή της βενζίνης – Τι λένε οι πρατηριούχοι

Ένας στους δύο Ιταλούς αδυνατεί να καλύψει ακόμη και τις βασικές ανάγκες του
ΚΟΣΜΟΣ2 ώρες πρίν

Ένας στους δύο Ιταλούς αδυνατεί να καλύψει ακόμη και τις βασικές ανάγκες του

ΨΩΝΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες πρίν

ΠΑΤΡΑ: “Μαύρο” Πάσχα για πάνω από 1.000 οικογένειες

ΝΕΚΡΟΤΟΜΙΟ
ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες πρίν

ΠΑΤΡΑ: Θρίλερ με τον άνδρα που βρέθηκε νεκρός – Στο Ρίο η σορός του

ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες πρίν

Πάτρα: Έργα οχύρωσης-ανάπλασης σε Ρίο και Αγ. Βασίλειο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ