Καταιγισμό ερωτήσεων δέχθηκε ο συνταξιούχος αναισθησιολόγος, Ιωάννης Χασοπόπουλος, από τον συνήγορο υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου.
Οι ερωτήσεις του κ. Κούγια επικεντρώθηκαν κυρίως στο χρόνο που χρειάστηκε ο μάρτυρας για να μεταβεί στο νοσοκομείο, όταν ενημερώθηκε για την ανακοπή της Τζωρτζίνας.
Ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης αμφισβήτησε πως ο αναισθησιολόγος έφτασε εγκαίρως, επικαλούμενος μέχρι και χάρτες για να καταδείξει την απόσταση του σπιτιού του κ.Χασαποπουλου από το νοσοκομείο.
Ο μάρτυρας χαρακτήρισε την ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα «συγκλονιστικό περιστατικό», επισημαίνοντας πως οι γιατροί δεν γνώριζαν το αίτιο της καρδιακής ανακοπής, ενώ σε ερώτηση «αν η εικόνα του παιδιού ήταν συμβατή με τη χορήγηση κεταμίνης» ανέφερε : «δεν μπορώ να πω αν η κατηγορούμενη έδωσε ή δεν έδωσε κάτι. Δεν το ξέρω».
Κούγιας: Πόση ώρα χρειαστήκατε να ετοιμαστείτε;
Μάρτυρας : Ήμουν έτοιμος.
Κούγιας: Ποια διαδρομή ακολουθήσατε;
Μάρτυρας: Σε δυόμισι λεπτά είχα φτάσει.
Κούγιας : Το σπίτι μου δεν είναι μέσα στην πόλη, απέχει ούτε 2 χλμ.
(…)
Κούγιας: Το παιδί ποτέ διασωληνώθηκε;
Μάρτυρας: Άμεσα. Μέσα σε ένα λεπτό.
Κούγιας: Τον απινιδωτή ποτέ τον φέρατε;
Μάρτυρας: Άμεσα.
Κούγιας : Άλλα 2 λεπτά δηλαδή;
Μάρτυρας : Περίπου.
Κούγιας : Όταν φτάσατε από την ώρα που παρκάρατε μέχρι να φτάσετε στο δωμάτιο πόση ώρα πέρασε
Μάρτυρας: Σας είπα συνολικά σε 5 λεπτά ήμουν εκεί.
Ο Αλέξης Κούγιας υποβάλλοντας ερωτήσεις στο μάρτυρα επικαλέστηκε και όσα είχε αναφέρει ο Μάνος Δασκαλάκης στην κατάθεση του, περιγράφοντας πως είχε φτάσει στο νοσοκομείο νωρίτερα από τον αναισθησιολόγο.
Κούγιας : Ο κ.Δασκαλακης μας είπε εδώ, ότι έφτασε πριν από εσάς στο νοσοκομείο και έκανε τουλάχιστον δέκα λεπτά να φτάσει.
Μάρτυρας: Δεν ξέρω τι έκανε ο κ. Δασκαλάκης και πότε ειδοποιήθηκε.
Κούγιας : Εδώ μας είπε ότι μπήκαν οι γιατροί, άρχισαν την καρπα, τον πήρε τηλέφωνο η κατηγορουμένη και μετά από 10 λεπτά αφού έφτασε, ήρθατε και εσείς. Τι λόγο έχει να πει ψέματα;
Μάρτυρας : Εμένα δεν μου ζήτησαν ποτέ κάποια ευθύνη. Αντίθετα η κατηγορουμένη έχει εκφραστεί θετικά για τη βοήθεια που είχε το παιδί. Είδαν την προσπάθεια. Ο κ.Δασκαλακης λίγες μέρες μετά, έκανε μια χειρονομία που μου έκανε εντύπωση. Ανήμερα του Πάσχα, με πήρε τηλέφωνο για να μου ευχηθεί χρόνια πολλά για να με ευχαριστήσει. Αυτό με συγκίνησε και δεν το περίμενα.
Ο συνταξιούχος αναισθησιολόγος κ. Χασαπόπουλος επισήμανε απαντώντας στις ερωτήσεις του κ. Κούγια ότι έχει ήσυχη τη συνείδηση του καθώς έκανε ό, τι μπορούσε για να σώσει την Τζωρτζίνα και πρόσθεσε, κλείνοντας την κατάθεση του : «Πρέπει να καταλάβουμε πως μιλάμε για έναν νεκρό. Τι χειρότερο μπορεί να προκαλέσει σε ένα νεκρό η προσπάθεια ανάνηψης;».
Κούγιας: Γνωρίζετε ότι μετά από 10 λεπτά ο εγκέφαλος παθαίνει ανεπανόρθωτες βλάβες;
Μάρτυρας : Αν δεν υπάρξει παρέμβαση στ πρώτα λεπτά από την εμφάνιση συμπτωμάτων της ανακοπής, ναι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος. Για αυτό πρέπει άμεσα να ξεκινάει καρπα ακόμα και από κάποιον περαστικό.
Κούγιας : Άρα η κυρία Βεκρακου στην περίπτωση της Ίριδας που σταμάτησε στα 30 λεπτά έκανε λάθος;
Μάρτυρας : Το πρωτόκολλο λέει όντως 30 λεπτά, αλλά δεν είναι δεσμευτικό. Εγώ δεν θα απολογηθώ που έκανα παραπάνω. Έκανα ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό και έχω τη συνείδηση μου ήσυχη.
Κούγιας : Για να καλυφθείτε τα κάνατε αυτά. Ξέρατε ότι ο εγκέφαλος έχει καταστραφεί.
Μάρτυρας : Κάθε περιστατικό είναι ξεχωριστό. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Και επειδή ήξερα ότι πέρασαν 10-20 λεπτά έπρεπε να εγκαταλείψω το παιδί;