ΚΟΣΜΟΣ
Τραγωδία στο Ισραήλ: Αυτοκτόνησε επιζών της σφαγής στο φεστιβάλ Nova

Νέα τραγωδία συγκλονίζει το Ισραήλ, καθώς ο Ρόεϊ Σάλεβ, ένας από τους επιζώντες της σφαγής στο μουσικό φεστιβάλ Nova της 7ης Οκτωβρίου 2023, έβαλε τέλος στη ζωή του το βράδυ της Παρασκευής.
Ο 30χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα σε φλεγόμενο αυτοκίνητο, σε έξοδο αυτοκινητοδρόμου κοντά στη Νετάνια, στο κεντρικό Ισραήλ. Η αστυνομία διερευνά τις συνθήκες του θανάτου του, ωστόσο οι πρώτες ενδείξεις παραπέμπουν σε αυτοκτονία.
Ο Σάλεβ είχε τραυματιστεί κατά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο φεστιβάλ Nova, όπου περισσότεροι από 360 νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Εκείνη την ημέρα δολοφονήθηκε και η σύντροφός του, Μαπάλ Άνταμ. Σύμφωνα με μαρτυρίες φίλων του, ο Ρόεϊ δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει τον χαμό της και πάλευε με βαθιά ψυχικά τραύματα από τα γεγονότα εκείνης της μαύρης ημέρας.
Η οικογένειά του είχε ήδη βιώσει ανείπωτο πόνο, καθώς η μητέρα του είχε αυτοκτονήσει λίγες ημέρες μετά τη σφαγή, μη αντέχοντας την οδύνη για όσα είχε περάσει ο γιος της.
Η τραγική αυτή συνέχεια φωτίζει το βαρύ ψυχολογικό τίμημα που εξακολουθούν να πληρώνουν οι επιζώντες και οι οικογένειες των θυμάτων της 7ης Οκτωβρίου. Ένα χρόνο μετά, οι πληγές της ισραηλινής κοινωνίας παραμένουν ανοιχτές, καθώς οι μνήμες εκείνης της ημέρας εξακολουθούν να στοιχειώνουν όσους επέζησαν.

ΖΩΗ3 ημέρες πρίνΘλίψη στην Πάτρα για την απώλεια του Νικόλαου Μπάλλα
ΥΓΕΙΑ3 ημέρες πρίνΤα ύποπτα υλικά της κουζίνας πίσω από τη μαζική δηλητηρίαση στην Πάτρα
ΖΩΗ14 ώρες πρίνΒαθύ πένθος στην Πάτρα για τον αδόκητο χαμό του 55χρονου Χρήστου Ντότσικα
ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πρίνΣτο «μικροσκόπιο» της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας το αποχετευτικό στην Αιγείρα – Ερωτηματικά για έργο-«φάντασμα» 65 εκατ. ευρώ
ΖΩΗ3 ημέρες πρίνΠΑΤΡΑ-Τροχαίο ατύχημα στην Αγυιά – Σύγκρουση ΙΧ με δίκυκλο
ΖΩΗ2 ημέρες πρίνΠάτρα: Συναγερμός στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» – Απετράπη την τελευταία στιγμή απόπειρα αυτοχειρίας 35χρονης
ΚΟΣΜΟΣ3 ημέρες πρίνΛιμόζ: Στις φλόγες το ιστορικό δημαρχείο – Κατέρρευσε το καμπαναριό
ΖΩΗ15 ώρες πρίνΤροχαίο ατύχημα στην Πάτρα: Γυναίκα τραυματίστηκε μετά από παράσυρση από ΙΧ στην οδό Κανελλοπούλου



















