ΖΩΗ
ΠΑΤΡΑ-Ασυδοσία στον πεζόδρομο της Μαιζώνος – «Της κακομοίρας» το μεσημέρι με φορτηγά να ξεφορτώνουν εν ώρα αιχμής!

«Της κακομοίρας» έγινε χθες το μεσημέρι στον πεζόδρομο της Μαιζώνος, στο τμήμα μεταξύ Αγίου Νικολάου και Κολοκοτρώνη, όταν φορτηγά κατέλαβαν τον χώρο για να πραγματοποιήσουν φορτοεκφορτώσεις, αδιαφορώντας για τον κανονισμό. Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν, η φορτοεκφόρτωση επιτρέπεται μόνο τις πρωινές ώρες, από τις 7 έως τις 10. Ωστόσο, χθες αρκετοί οδηγοί φορτηγών προχώρησαν σε παράνομες κινήσεις, προκαλώντας την έντονη αντίδραση κατοίκων και καταστηματαρχών, οι οποίοι κάλεσαν την Αστυνομία.
Στο σημείο έσπευσε και η αντιδήμαρχος του Δήμου Πατρέων, Αναστασία Τογιοπούλου, η οποία επικοινώνησε με την Τροχαία ζητώντας την άμεση παρέμβασή της. Όπως ανέφερε, η διέλευση και στάθμευση φορτηγών στον πεζόδρομο, την ώρα που τα καταστήματα είναι ανοιχτά και κυκλοφορεί κόσμος, είναι άκρως επικίνδυνη και απαράδεκτη.
Η κα Τογιοπούλου δήλωσε μάλιστα πως το φαινόμενο δεν είναι μεμονωμένο. «Σε καθημερινή βάση, γύρω στις 11 με 11.15 το πρωί, αναγκάζομαι να τσακώνομαι με οδηγό συγκεκριμένης μεταφορικής εταιρείας που κινείται κανονικά στον πεζόδρομο μετά την Πλατεία Γεωργίου για να βγει στη Γούναρη», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε ένταση με τους οδηγούς φορτηγών, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οι τόνοι ανέβηκαν, οδηγώντας στην κλήση της Άμεσης Δράσης. Η Τροχαία προχώρησε σε βεβαίωση παραβάσεων και υποχρέωσε τα φορτηγά να απομακρυνθούν. Ένας από τους οδηγούς επικαλέστηκε μηχανική βλάβη στο όχημά του, ωστόσο τελικά αποχώρησε.
Γενικότερα, όπως αναφέρουν περίοικοι, στον πεζόδρομο της Μαιζώνος επικρατεί «ασυδοσία», σε αντίθεση με τον παράλληλο πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, όπου η κατάσταση έχει βελτιωθεί αισθητά. Ο Δήμος Πατρέων δηλώνει αποφασισμένος να τηρηθεί αυστηρά ο κανονισμός και να υπάρξουν πρόστιμα σε κάθε παρανομία.
«Θα το έκαναν αυτό στην οδό Ερμού στην Αθήνα; Φυσικά και όχι, γιατί θα έχαναν μέχρι και το δίπλωμά τους. Εδώ όμως ενεργούν όπως θέλουν», σχολίασε κάτοικος της περιοχής.

ΖΩΗ3 ημέρες πρίνΘλίψη στην Πάτρα για την απώλεια του Νικόλαου Μπάλλα
ΥΓΕΙΑ3 ημέρες πρίνΤα ύποπτα υλικά της κουζίνας πίσω από τη μαζική δηλητηρίαση στην Πάτρα
ΖΩΗ15 ώρες πρίνΒαθύ πένθος στην Πάτρα για τον αδόκητο χαμό του 55χρονου Χρήστου Ντότσικα
ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πρίνΣτο «μικροσκόπιο» της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας το αποχετευτικό στην Αιγείρα – Ερωτηματικά για έργο-«φάντασμα» 65 εκατ. ευρώ
ΖΩΗ3 ημέρες πρίνΠΑΤΡΑ-Τροχαίο ατύχημα στην Αγυιά – Σύγκρουση ΙΧ με δίκυκλο
ΖΩΗ2 ημέρες πρίνΠάτρα: Συναγερμός στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» – Απετράπη την τελευταία στιγμή απόπειρα αυτοχειρίας 35χρονης
ΚΟΣΜΟΣ3 ημέρες πρίνΛιμόζ: Στις φλόγες το ιστορικό δημαρχείο – Κατέρρευσε το καμπαναριό
ΖΩΗ15 ώρες πρίνΤροχαίο ατύχημα στην Πάτρα: Γυναίκα τραυματίστηκε μετά από παράσυρση από ΙΧ στην οδό Κανελλοπούλου



















