ΖΩΗ
ΠΑΤΡΑ-ΑΓΡΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΑ ΔΕΜΕΝΙΚΑ: «Γνώριμος» των Αρχών ο 36χρονος δράστης – Είχε συλληφθεί πρόσφατα επειδή έδωσε όπλο στον 12χρονο γιο του

Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν χθες το μεσημέρι στην περιοχή των Δεμενίκων Πατρών, όταν ένας 36χρονος άνοιξε πυρ με αεροβόλο όπλο εναντίον 45χρονου συγγενικού του προσώπου, τραυματίζοντάς τον στο κεφάλι. Η αιματηρή συμπλοκή κινητοποίησε άμεσα τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες μετά από συντονισμένη επιχείρηση κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες στον δράστη, ο οποίος αποδείχθηκε… «παλαιός γνώριμος» τόσο της ΕΛ.ΑΣ. όσο και των πανελλαδικών τηλεοπτικών δικτύων.
Το χρονικό της επίθεσης
Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας. Ο 36χρονος μετέβη στην οικία του 45χρονου συγγενή του, έχοντας μαζί του ένα αεροβόλο όπλο. Μετά από έναν έντονο φραστικό διαπληκτισμό, η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Ο δράστης έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής κατά του 45χρονου.
Ένα από τα μεταλλικά σφαιρίδια καρφώθηκε στο κεφάλι του θύματος, σε απόσταση αναπνοής από το αριστερό του μάτι. Ο 45χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι ευτυχώς δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του, ωστόσο κρίθηκε απαραίτητο να υποβληθεί σε μικροεπέμβαση για την αφαίρεση του βλήματος.
Η ενέδρα της Ασφάλειας και το «βαρύ» παρελθόν
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών αντέδρασαν αστραπιαία. Ταυτοποίησαν τον 36χρονο και του έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι του, όπου και τον συνέλαβαν λίγες ώρες αργότερα.
Η έκπληξη των αστυνομικών: Όταν αντίκρισαν τον δράστη, οι αστυνομικοί συνειδητοποίησαν πως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που είχε απασχολήσει έντονα την επικαιρότητα στις αρχές Μαΐου.
Ο συγκεκριμένος άνδρας είχε συλληφθεί ξανά πρόσφατα, καθώς είχε βάλει τον 12χρονο γιο του να πυροβολεί με όπλο, πράξη την οποία μάλιστα είχε υπερασπιστεί δημόσια, εμφανιζόμενος σε τηλεοπτική εκπομπή της Αθήνας! Τότε, στο σπίτι του είχαν βρεθεί ένα πιστόλι κρότου-λάμψης και ένα αεροβόλο, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την προσαγωγή του στον Εισαγγελέα.
Τα ευρήματα και ο δρόμος για τη Δικαιοσύνη
Η παραβατική συμπεριφορά του 36χρονου φαίνεται πως έχει και συνέχεια, καθώς η Αστυνομία εκτιμά ότι ο ίδιος άνθρωπος είχε επιτεθεί ξανά στο σπίτι του 45χρονου στις 24 Μαΐου, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές.
Σε νέα κατ’ οίκον έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες, οι αρχές εντόπισαν και κατέσχεσαν:
- 2 αεροβόλα όπλα
- 6 συσκευασίες με πλήθος μεταλλικών σφαιριδίων
- Αμπούλες διοξειδίου για τα όπλα
- Το Ι.Χ. αυτοκίνητο του δράστη
Σε βάρος του 36χρονου σχηματίστηκε βαριά δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράβαση του νόμου περί όπλων και πρόκληση φθορών. Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα το πρωί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών για να απολογηθεί για τις πράξεις του.

ΖΩΗ3 ημέρες πρίνΘλίψη στην Πάτρα για την απώλεια του Νικόλαου Μπάλλα
ΥΓΕΙΑ3 ημέρες πρίνΤα ύποπτα υλικά της κουζίνας πίσω από τη μαζική δηλητηρίαση στην Πάτρα
ΖΩΗ15 ώρες πρίνΒαθύ πένθος στην Πάτρα για τον αδόκητο χαμό του 55χρονου Χρήστου Ντότσικα
ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πρίνΣτο «μικροσκόπιο» της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας το αποχετευτικό στην Αιγείρα – Ερωτηματικά για έργο-«φάντασμα» 65 εκατ. ευρώ
ΖΩΗ3 ημέρες πρίνΠΑΤΡΑ-Τροχαίο ατύχημα στην Αγυιά – Σύγκρουση ΙΧ με δίκυκλο
ΖΩΗ2 ημέρες πρίνΠάτρα: Συναγερμός στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» – Απετράπη την τελευταία στιγμή απόπειρα αυτοχειρίας 35χρονης
ΚΟΣΜΟΣ3 ημέρες πρίνΛιμόζ: Στις φλόγες το ιστορικό δημαρχείο – Κατέρρευσε το καμπαναριό
ΖΩΗ15 ώρες πρίνΤροχαίο ατύχημα στην Πάτρα: Γυναίκα τραυματίστηκε μετά από παράσυρση από ΙΧ στην οδό Κανελλοπούλου



















