Μαθητής έλαβε επιστολές με σφαίρες και μια μινιατούρα φέρετρου – Εξέδωσε τεύχος για το Charlie Hebdo

Απειλές για τη ζωή του δέχεται ο 17χρονος γάλλος μαθητής λυκείου του Παρισιού, Λουί και αρχισυντάκτης της σχολικής εφημερίδας, μετά την έκδοση στα τέλη Ιανουαρίου ειδικού τεύχους της εφημερίδας αφιερωμένου στο Charlie Hebdo.

Αρκετοί καθηγητές τήρησαν χθες στάση εργασίας και συγκεντρώθηκαν μαζί με πολλούς μαθητές στις 12:00 το μεσημέρι μπροστά στην είσοδο του σχολείου για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον μαθητή.

Σε μια αντίδραση στις επιθέσεις στο Παρίσι, ο 17χρονος είχε δημοσιεύσει στις 22 Ιανουαρίου μια ειδική έκδοση της εφημερίδας του λυκείου Μαρσελέν-Μπερτελό, φημισμένου σχολείου με 2.300 μαθητές στο παρισινό προάστιο Σεν-Μορ-ντε-Φος.

Στο τεύχος αυτό υπό τον τίτλο «Je suis Charlie», υπήρχαν σύντομα άρθρα, ποιήματα, αλλά κανένα σκίτσο του Μωάμεθ. «Ήταν ένας φόρος τιμής στα 17 θύματα χωρίς διακρίσεις, για τους εβραίους, τους δημοσιογράφους, τους αστυνομικούς», εξηγεί σήμερα ο μαθητής στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από την επομένη της κυκλοφορίας της εφημερίδας, ο Λουί βρίσκει στο γραμματοκιβώτιο της εφημερίδας έναν φάκελο που περιέχει το πρωτοσέλιδο του περίφημου τεύχους στο οποίο συρράπτονταν ένας αγκυλωτός σταυρός, μια μινιατούρα φέρετρου και μια επιστολή με απειλή θανάτου. Κατέθεσε καταγγελία στην αστυνομία, η οποία ξεκίνησε έρευνα.

Συνολικά, ο Λουί έχει δεχθεί επτά απειλητικές επιστολές από τα τέλη Ιανουαρίου. Δύο μεταξύ αυτών περιείχαν δύο ή περισσότερες σφαίρες. Η τελευταία, η οποία ελήφθη στις αρχές Μαΐου, είχε «μια γεύση τελεσιγράφου», δήλωσε.

Ο Λουί «έχει επηρεαστεί πολύ ψυχολογικά», σύμφωνα με τη μητέρα του, «δεν κοιμάται παρά λίγες ώρες τη νύχτα», «δεν βγαίνει πλέον έξω μόνος του» και «κυκλοφορεί με δύο δακρυγόνα σπρέι συνεχώς πάνω του». Κάθε βράδυ, μετά το τέλος των μαθημάτων, τον συνοδεύουν στο σπίτι ο λυκειάρχης ή ο αναπληρωτής του.

Το σχολείο επηρεάστηκε άμεσα από τις επιθέσεις του Ιανουαρίου καθώς ένας μαθητής έχασε τον πατέρα του στην επίθεση εναντίον των κεντρικών γραφείων της σατιρικής εβδομαδιαίας εφημερίδας Charlie Hebdo, τον διορθωτή Μουσταφά Ουράντ, ενώ ο θείος μιας μαθήτριας σκοτώθηκε από τον Αμεντί Κουλιμπαλί στο εβραϊκό παντοπωλείο Hyper Casher της Πορτ-ντε-Βενσέν στο Παρίσι.

Στις 7 Ιανουαρίου, οι αδελφοί Κουασί δολοφόνησαν 12 ανθρώπους μέσα στην έδρα του Charlie Hebdo και κατά τη διαφυγή τους. Στις 8 Ιανουαρίου, ο Κουλιμπαλί σκότωσε μια δημοτική αστυνομικό κοντά στο Παρίσι, πριν δολοφονήσει τέσσερις ανθρώπους την επομένη μέσα στο εβραϊκό παντοπωλείο. Οι τρεις δράστες σκοτώθηκαν κατά τις επιχειρήσεις της αστυνομίας.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για