Καθαρή η παραλία στα βραχνέικα; Ανέκδοτο…Γέμισε η θάλασσα πουρί!

Το θαλάσσιο ρεύμα έφερε τα λύματα από το σπάσιμο του αγωγού στην όμορφη παραλία

Αναστατώθηκαν οι κάτοικοι των Βραχνείκων, των Τσουκαλείκων και των Καμινίων από την ρύπανση που προκλήθηκε στον θαλάσσιο χώρο του Πατραϊκού, μετά τον αγωγό που έσπασε στην περιοχή του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, ύστερα από λάθος συνεργείου της Περιφέρειας.
Είναι η εποχή που οι κάτοικοι των εκεί περιοχών, ετοιμάζονται για να κάνουν μια βουτιά στην θάλασσα που έχουν μπροστά στα πόδια τους και το όλο περιστατικό, ασφαλώς δεν ήταν ότι καλύτερο.

Οι ακτές από την ρύπανση είχαν καλυφθεί από πουρί μαύρου χρώματος,αφού το ρεύμα της θάλασσας είχε μεταφέρει τα λύματα προς την πλευρά της Πάτρας. Πάντως, από πλευράς Δήμου υπήρξε άμεση αντίδραση, αφού από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, προχώρησε με χρήση μηχανολογικού εξοπλισμού και τεχνικού προσωπικού στον καθαρισμό της θαλάσσιας περιοχής των Βραχνείκων, των Ροιτίκων και του Μονοδεντρίου.

Το όλο περιστατικό συνέβη λίγες ώρες μετά τον δεύτερο δειγματοληπτικό έλεγχο που έδειχνε ότι οι θάλασσες γύρω από την Πάτρα είναι κατάλληλες για κολύμπι. Να σημειωθεί ότι εξαιτίας αυτής της κατάστασης, ο Δήμος Πατρέων ζήτησε από τη διεύθυνση Υγιεινής της Περιφέρειας να προβεί άμεσα σε μετρήσεις στο θαλάσσιο χώρο.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για