Πάτρα: Ο Γιάννης Δημαράς για τον Γ. Σιμιγιάτο- "Η Πάτρα έχασε τον πρωτεργάτη του αιμοδοτικού κινήματος"

Γιάννης Δημαράς: Δικαιώθηκε ο Δήμος για το θέμα του λιμανιού και της είσπραξης τελών

Σημαντική απόφαση σε σχέση με το παραλιακό μέτωπο της πόλης της Πάτρας έλαβε το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών.Στις 31/7/2013 ο ΟΛΠΑ είχε προσφύγει στην Δικαιοσύνη με τον ισχυρισμό ότι ο Δήμος Πατρέων παράνομα και αντισυμβατικά εισπράττει λιμενικά τέλη από τα σκάφη που ελλιμενίζονται την Μαρίνα, η οποία βρίσκεται εντός της παραλιακής ζώνης των 3.500 μέτρων που έχει παραχωρηθεί στο Δήμο με την σύμβαση παραχώρησης.

Στις 15/1/2014 το προαναφερόμενο Δικαστήριο αφού έλαβε υπόψη του τα επιχειρήματα που εξέφρασαν ο ΟΛΠΑ δια του Προέδρου κ. Κων/νου Πλατυκώστα και του πληρεξούσιου δικηγόρου του οργανισμού καθώς και τα αντίστοιχα του Δήμου που παρουσιάστηκαν από τον τότε Δήμαρχο Γιάννη Δημαρά και τους πληρεξούσιους δικηγόρους του Δήμου Πατρέων, με την απόφασή του δικαίωσε πλήρως το Δήμο.

Όπως αναφέρεται στην με αριθμό 953/2014 απόφαση, παρότι δεν έχει υπογραφτεί η οριστική σύμβαση παραχώρησης αλλά μόνο η από 24-1-2012 προσωρινή (η οποία λήγει είτε με την υπογραφή οριστικής σύμβασης είτε τις 12-12-2042 όταν λήγει η σύμβαση παραχώρησης του Δημοσίου στον ΟΛΠΑ) «ο Δήμος νομιμοποιείται να εισπράττει τα τέλη ελλιμενισμού ώστε να καταστεί εφικτή η λειτουργία της Μαρίνας και να προσφέρονται οι ανωτέρω υπηρεσίες στους ελλιμενιζόμενους σε αυτή» Καταδικάζει δε τον ΟΛΠΑ να καταβάλει τα δικαστικά έξοδα.

Η απόφαση που λήφθηκε από την Πρόεδρο Πρωτοδικών κ. Αρχοντία Λάμπου αποδεικνύει πόσο ισχυρό «όπλο» για την προάσπιση των 3.500 μέτρων του παραλιακού μετώπου της πόλης, αποτελεί για το Δήμο η σύμβαση παραχώρησης που μετά προσπάθειες αρκετών ετών υπογράφτηκε στις 24-1-2012 όσο και αν θέλουν να το απαξιώνουν ο υπουργός Ναυτιλίας, το ΤΑΙΠΕΔ, μαζί με κάποιους ντόπιους τοποτηρητές τους.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για