Connect with us

ΑΡΘΡΑ

Η Αφύπνιση του Λαού Μόνη Ελπίδα Απεγκλωβισμού από την ΔΔΟ

Φοίβος Κλόκκαρης

 τού Φοίβου Κλόκκαρη *

Ο Ελληνισμός της Κύπρου βιώνει επί μισό αιώνα τα δεινά της Τουρκικής εισβολής του 1974 και της συνεχιζόμενης κατοχής. Η Τουρκία εφάρμοσε και στα κατεχόμενα εδάφη μας, τον δοκιμασμένο φρικτό μηχανισμό  εξόντωσης άοπλων πληθυσμών της Μικράς Ασίας (Αρμένιοι, Έλληνες κ.ά.), με πράξεις βίας και εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας (παραβίαση άρθρων 7και 8 τού ΔΠΔ) που έμειναν ατιμώρητα, αλλά ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.  Σήμερα τα κατεχόμενα εδάφη μας παρουσιάζουν μια εφιαλτική εικόνα Τουρκοποίησης/ ισλαμοποίησης. Το ίδιο απεργάζεται η Τουρκία και για τις ελεύθερες περιοχές και συνεχίζει τις επεκτατικές και εποικιστικές δράσεις της για να καταλύσει την Κυπριακή Δημοκρατία (ΚΔ)και να ολοκληρώσει τον στρατηγικό στόχο της για έλεγχο ΟΛΗΣ της νήσου. Με την απειλή ή χρήση στρατιωτικής ισχύος και τη δημογραφική αλλοίωση, να αναγκάσει τους Έλληνες τής Κύπρου να αποδεχθούν λύση Τουρκικών όρων στο  Κυπριακό.

Μετά την Τουρκική εισβολή του 1974 και τη βίαιη διχοτόμηση της Κύπρου, η Βρετανία και Τουρκία  επέβαλαν στο Κυπριακό τη λύση της ΔΔΟ, προς διαιώνιση τής παραμονής των Βρετανικών βάσεων στη Κύπρο, κατάλυση τής ΚΔ, νομιμοποίηση της διχοτόμησης( με την επιβολή εδαφικών ζωνών εγγυημένων πλειοψηφιών κατοίκων και περιουσιών, που παραβιάζουν την ενότητα τού κράτους και τα ανθρώπινα δικαιώματα) και επέκταση τού ελέγχου τής Τουρκίας σε όλη τη Κύπρο μέσω τού Τουρκοκυπριακού (ΤΚ) κρατιδίου. Χωρίς τη θετική ψήφο τού ΤΚ κρατιδίου θα αδυνατεί να λαμβάνει αποφάσεις το Κυπριακό κράτος (παραβίαση της δημοκρατικής αρχής της πλειοψηφίας στη λήψη αποφάσεων), το οποίο θα στερείται και το δικαίωμα της αυτοάμυνας (σύγκλιση για αφοπλισμό του μετά τη λύση) .Το 1990 με εισήγηση της Βρετανίας η ΔΔΟ  περιλήφθηκε στο ψήφισμα 649/1990 του ΣΑ/ΟΗΕ. Το 2004 ο Ελληνισμός της Κύπρου απέρριψε τη ΔΔΟ με συντριπτική πλειοψηφία στο δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν. Έκτοτε αντί να εγκαταλειφθεί η ΔΔΟ, παρέμεινε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και με τις συνεχείς υποχωρήσεις μας προς τις Τουρκικές θέσεις ( τις οποίες η Τουρκία ενθυλακώνει και επανέρχεται συνεχώς με νέες επαχθέστερες απαιτήσεις), διαμορφώθηκε ουσιαστικά σε συγκεκαλυμένη μορφή συνομοσπονδίας δύο κρατών, όπως συνάγεται από την κοινή διακήρυξη τής 11 Φεβρουαρίου 2014 του προέδρου της ΚΔ και του ηγέτη τής παράνομης υποτελούς διοίκησης που εγκατέστησε η Τουρκία στη Κύπρo : <<the United Cyprus Federation shall be composed of two constituent states of equal status>>.Αυτή είναι η συμφωνημένη βάση λύσης.  Συνεταιρισμός δύο ισοτίμων συνιστώντων κρατών. Ουδεμία αναφορά στην ΚΔ. Η Τουρκία μεταφράζει τα constituent states ως ιδρυτικά κράτη. Ουσιαστικά συμφωνήθηκε θνησιγενές, διχοτομικό, δυσλειτουργικό, μη δημοκρατικό μόρφωμα, παρόμοιο με εκείνο τής Βοσνίας, καταδικασμένο σε στρατηγική κατάρρευση. Πρόσφατα η Τουρκία, μετά από μισό αιώνα υποστήριξης της ΔΔΟ, την οποία η ίδια επέβαλε, μετακινήθηκε στην υποστήριξη λύσης δύο κρατών, την οποία η Τουρκία εννοεί ως συνομοσπονδία δύο κρατών. Δηλαδή μία παραλλαγή τής ΔΔΟ, που εξυπηρετεί ακόμα καλύτερα το στόχο της για έλεγχο όλης τήςΚύπρου. 

Σήμερα το Κυπριακό βρίσκεται σε ένα τραγικό στρατηγικό αδιέξοδο. Η κυβέρνηση τής ΚΔ με τη στήριξη των περισσοτέρων κομμάτων, επιδιώκει λύση ΔΔΟ με βάση το συμφωνημένο πλαίσιο , ενώ οι Τούρκοι υποστηρίζουν τη λύση δύο κρατών. Και οι δύο λύσεις που βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οδηγούν σε Τουρκοποίηση της Κύπρου. Το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο, γιατί οι κυβερνήσεις μας και τα πολιτικά κόμματα, που υποστηρίζουν την ΔΔΟ ,καλλιέργησαν στον λαό την ψευδαίσθηση  ότι η ΔΔΟ συγκροτεί κράτος δημοκρατικό, το οποίο <<επανενώνει>>την πατρίδα μας  και αποτρέπει τη διχοτόμηση . Αποτέλεσμα  ο λαός μας σε μεγάλο βαθμό,  να μην έχει συνειδητοποιήσει τον θανάσιμο κίνδυνο της ΔΔΟ για τίς ελευθερίες του, τα ανθρώπινα δικαιώματα ,τις δημοκρατικές κατακτήσεις του, το κράτος δικαίου, την ασφάλεια ,την οικονομία και ευημερία του. Για να απεγκλωβιστούμε από το στρατηγικό αδιέξοδο πρέπει να ενημερωθεί πλήρως ο λαός για τις συγκλίσεις των συνομιλιών, να διαλυθούν οι ολέθριες ψευδαισθήσεις που τού έχουν καλλιεργήσει και να συνειδητοποιήσει ότι η ΔΔΟ δεν οδηγεί σε κανονικό δημοκρατικό κράτος.

Τίθεται το κρίσιμο ερώτημα γιατί οι κυβερνήσεις της ΚΔ και οι ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων που υποστηρίζουν την ΔΔΟ, δεν ενημερώνουν επίσημα τον λαό για τα συμφωνηθέντα των συνομιλιών(συγκλίσεις με βάση το συμφωνημένο πλαίσιο λύσης); Η επίκληση του απορρήτου των συνομιλιών, για τη μη ενημέρωση τού λαού , δεν είναι πειστικό επιχείρημα, γιατί όλα τα συμφωνηθέντα είναι γνωστά στα ΗΕ την Τουρκία και Βρετανία και δεν τίθεται θέμα εθνικής ασφάλειας να τα γνωρίζει ο λαός, ο οποίος θα υποστεί και τις συνέπειες τής λύσης. Εκτιμούμε ότι δεν ενημερώνουν το λαό είτε γιατί δεν αντιλαμβάνονται τούς κινδύνους  και έχουν την ψευδαίσθηση ότι η ΔΔΟ είναι μια δημοκρατική λύση, είτε γιατί αντιλαμβάνονται τους κινδύνους αλλά δεν τολμούν να αναθεωρήσουν τη θέση τους, φοβούμενοι την  έντονη αντίδραση του λαού, προς τον οποίο καλλιέργησαν ψευδαισθήσεις επί δεκαετίες. Αντίδραση που θα πλήξει την αξιοπιστία τής κυβέρνησης και των κομμάτων, που υποστηρίζουν την ΔΔΟ .

Την ευθύνη ενημέρωσης του λαού, αν η ΔΔΟ συγκροτεί ή όχι κανονικό δημοκρατικό κράτος, δεν έχει μόνο η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα, αλλά και οι ανεξάρτητοι φορείς. Τα ακαδημαϊκά ιδρύματα, ο πνευματικός κόσμος τής Κύπρου και το επιστημονικό δυναμικό της, ιδιαίτερα στους κλάδους των νομικών  και πολιτικών επιστημών, των διεθνών σχέσεων, της οικονομίας, τής ασφάλειας, τής δημοσιογραφίας κ.α. Είναι ανεπίτρεπτο να χαρακτηρίζονται απορριπτικοί και ακραίοι   όσοι συμπολίτες μας ανησυχούν και προβάλλουν το αυτονόητο, ότι η ΔΔΟ δεν συγκροτεί κανονικό κράτος.

Η ενημέρωση/αφύπνιση του λαού  είναι η μόνη ελπίδα που μας απέμεινε για να απεγκλωβιστούμε από το στρατηγικό αδιέξοδο, στο οποίο έχει περιέλθει το Κυπριακό. Αφύπνιση και αντίδραση του λαού, που θα ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση και τις πολιτικές ηγεσίες να αναθεωρήσουν την θέση τους στο Κυπριακό. Πρέπει να  επανατοποθετηθεί το κυπριακό στην ορθή βάση του ως θέμα εισβολής, κατοχής, εποικισμού εθνοκάθαρσης. Να απορριφθεί η  ΔΔΟ και να εμμένουμε στη συνέχιση λειτουργίας τής ΚΔ ως ενιαίο κράτος, όπως αυτό εντάχθηκε στην ΕΕ και προσαρμόσθηκε στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, με περαιτέρω εκσυγχρονισμό του συντάγματος της προς απαλλαγή από τα δυσλειτουργικά και διχοτομικά στοιχεία(που επέβαλαν η Βρετανία και Τουρκία)και εφαρμογή τής αρχής<<ένας άνθρωπος μία ψήφος>>. Παράλληλα να ενδυναμωθεί επειγόντως η αποτρεπτική ικανότητα τής ΚΔ (ενίσχυση Εθνικής Φρουράς, αναβίωση Δόγματος ΕΑΧ Κύπρου -Ελλάδας),και να  συγκροτηθεί Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας το οποίο να  συντάξει Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας(ΣΕΑ) με εθνικό σκοπό την προάσπιση των ελευθέρων περιοχών  και τον αγώνα με όλα τα πολιτικά, διπλωματικά και νομικά μέσα εφαρμογής τής διεθνούς νομιμότητας στην Κύπρο(απομάκρυνση τουρκικών δυνάμεων κατοχής και εποίκων,επιστροφή προσφύγων, διάλυση<<ΤΔΒΚ>>,επανενσωμάτωση κατεχομένων, προσφυγή στο ΔΠΔ για τα εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε η Τουρκία στη Κύπρο κ.α.)     

 Λευκωσία Απρίλιος 2023                                  *αντιστράτηγος ε.α.

Continue Reading
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΠΑΤΡΑ: Βανδαλισμοί - Η Προστασία των Κοινόχρηστων Χώρων και η Ανάγκη Δράσης - ΦΩΤΟ
ΖΩΗ25 δευτερόλεπτα πρίν

ΠΑΤΡΑ: Βανδαλισμοί – Η Προστασία των Κοινόχρηστων Χώρων και η Ανάγκη Δράσης – ΦΩΤΟ

ΠΑΤΡΑ: Επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης της απάνθρωπης κατάστασης στους κάδους απορριμμάτων - ΦΩΤΟ
ΖΩΗ9 λεπτά πρίν

ΠΑΤΡΑ: Επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης της απάνθρωπης κατάστασης στους κάδους απορριμμάτων – ΦΩΤΟ

Αναπνέοντας τη Μουσική: Αντίο στον Τάσο Κοροντζή, Τον Αγαπημένο Ραδιοφωνικό Παραγωγό
ΖΩΗ20 λεπτά πρίν

Αναπνέοντας τη Μουσική: Αντίο στον Τάσο Κοροντζή, Τον Αγαπημένο Ραδιοφωνικό Παραγωγό

ΒΙΑΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ26 λεπτά πρίν

Υπόθεση Καταγγελίας Βιασμού: Κατηγορίες κατά 56χρονου Πατέρα από την 23χρονη Κόρη στην Αχαΐα

ΠΑΤΡΑ: Επιτυχημένη Επιχείρηση Καταστολής Διακίνησης Ναρκωτικών - Συλλήψεις και Μεγάλες Κατασχέσεις
ΕΛΛΑΔΑ32 λεπτά πρίν

ΠΑΤΡΑ: Επιτυχημένη Επιχείρηση Καταστολής Διακίνησης Ναρκωτικών – Συνελήφθησαν 4 γνωστοί Πατρινοί!

Τραγικό Εργατικό Δυστύχημα στο Αγρίνιο: Η στιγμή που ο εκσκαφέας χτυπά τον άτυχο 24χρονο εργάτη – Πέθανε σε 4 λεπτά - ΒΙΝΤΕΟ
ΕΛΛΑΔΑ40 λεπτά πρίν

Τραγικό Εργατικό Δυστύχημα στο Αγρίνιο: Η στιγμή που ο εκσκαφέας χτυπά τον άτυχο 24χρονο εργάτη – Πέθανε σε 4 λεπτά – ΒΙΝΤΕΟ

ΠΑΤΡΑ: Το Ιστορικό Καφέ "Ελληνικόν" Κλείνει Μετά από 30 Χρόνια Λειτουργίας
ΖΩΗ19 ώρες πρίν

ΠΑΤΡΑ: Το Ιστορικό Καφέ “Ελληνικόν” Κλείνει Μετά από 30 Χρόνια Λειτουργίας

Τραγικός χαμός 24χρονου διανομέα στο Αίγιο: Ένας νέος ζωής σβηστής σε δυστύχημα στην οδό Κορίνθου
ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες πρίν

ΠΑΤΡΑ: Θανατηφόρο τροχαίο – Δικογραφία από την Αστυνομία – Έτσι έγινε το τροχαίο δυστύχημα

ΠΑΤΡΑ: Αίτημα για Ασφαλτόστρωση Οδών Γοργίου, Πώλου, Εμπειρίκου & Δίωνος - Ανάγκη Άμεσης Δράσης
ΖΩΗ21 ώρες πρίν

ΠΑΤΡΑ: Αίτημα για Ασφαλτόστρωση Οδών Γοργίου, Πώλου, Εμπειρίκου & Δίωνος – Ανάγκη Άμεσης Δράσης

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ22 ώρες πρίν

ΠΑΤΡΑ: Αποκαλύψεις για τους 4 “Μπράβους” – Εκβιασμός επιχειρηματία με αφαίρεση 130.500 ευρώ

Τραγικός χαμός 24χρονου διανομέα στο Αίγιο: Ένας νέος ζωής σβηστής σε δυστύχημα στην οδό Κορίνθου
ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πρίν

Τραγικός χαμός 24χρονου διανομέα – Χάνει τη Ζωή του σε τραγικό δυστύχημα

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ22 ώρες πρίν

ΠΑΤΡΑ: Αποκαλύψεις για τους 4 “Μπράβους” – Εκβιασμός επιχειρηματία με αφαίρεση 130.500 ευρώ

ΠΑΤΡΑ: Το Ιστορικό Καφέ "Ελληνικόν" Κλείνει Μετά από 30 Χρόνια Λειτουργίας
ΖΩΗ19 ώρες πρίν

ΠΑΤΡΑ: Το Ιστορικό Καφέ “Ελληνικόν” Κλείνει Μετά από 30 Χρόνια Λειτουργίας

ΤΡΟΧΑΙΟ
ΖΩΗ2 ημέρες πρίν

ΠΑΤΡΑ: Τροχαίο – Αστυνομία σπεύδει στη συμβολή Βορείου Ηπείρου και Σολωμού

βρέφος
ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα πρίν

ΠΑΤΡΑ: Επεισοδιακή Περιπέτεια – Απειλή και Απόπειρα Εκβίασης για το Παιδί που είχε γεννήσει

ΠΑΤΡΑ: Έκκληση Στήριξης για την Πρωταθλήτρια Άρτεμις Θεριάκη - Πύρρος Δήμας Καλεί για Αιμοδοσία
ΣΠΟΡ3 ημέρες πρίν

ΠΑΤΡΑ: Έκκληση Στήριξης για την Πρωταθλήτρια Άρτεμις Θεριάκη – Πύρρος Δήμας Καλεί για Αιμοδοσία

ΠΑΤΡΑ: Αστυνομική επιχείρηση σε νυχτερινό κλαμπ, λόγω επεισοδίων ξυλοδαρμών εναντίον πελατών
ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα πρίν

ΠΑΤΡΑ: Ατύχημα και Εγκατάλειψη Οχήματος στα ΚΤΕΛ – Σύγκρουση στη συμβολή των Οδών Ζαϊμη και Όθωνος Αμαλίας με Άμεση Ανταπόκριση της Αστυνομίας

ΠΑΤΡΑ: Τροχαίο Ατύχημα με Τραυματία - Σύγκρουση Οχημάτων έξω από το Νυχτερινό Κέντρο "Αστέρια"
ΖΩΗ3 ημέρες πρίν

ΠΑΤΡΑ: Τροχαίο Ατύχημα με Τραυματία – Σύγκρουση Οχημάτων έξω από το Νυχτερινό Κέντρο “Αστέρια”

Τραγικό Εργατικό Δυστύχημα στο Αγρίνιο: Η στιγμή που ο εκσκαφέας χτυπά τον άτυχο 24χρονο εργάτη – Πέθανε σε 4 λεπτά - ΒΙΝΤΕΟ
ΕΛΛΑΔΑ40 λεπτά πρίν

Τραγικό Εργατικό Δυστύχημα στο Αγρίνιο: Η στιγμή που ο εκσκαφέας χτυπά τον άτυχο 24χρονο εργάτη – Πέθανε σε 4 λεπτά – ΒΙΝΤΕΟ

Καταστροφικές Πλημμύρες και Σαρωτικές Καταστροφές στη Λάρισα - Με ψάρια να κολυμπούν - ΒΙΝΤΕΟ
ΖΩΗ2 εβδομάδες πρίν

Καταστροφικές Πλημμύρες και Σαρωτικές Καταστροφές στη Λάρισα – Με ψάρια να κολυμπούν – ΒΙΝΤΕΟ

Σοκαριστικό Βίντεο Ντοκουμέντο: Επίθεση και Απόπειρα Βιασμού - Αναζητείται ο Υποπτος
ΕΛΛΑΔΑ2 εβδομάδες πρίν

Σοκαριστικό Βίντεο Ντοκουμέντο: Επίθεση και Απόπειρα Βιασμού – Αναζητείται ο Υποπτος

Τραγικό Συμβάν στον Πειραιά: Σύλληψη Καπετάνιου και Πληρώματος του Πλοίου "Blue Horizon" μετά από Θάνατο Επιβάτη - Βίντεο σοκ: Το πλήρωμα έσπρωξε...
ΕΛΛΑΔΑ2 εβδομάδες πρίν

Ηχητικό ντοκουμέντο από τη δολοφονία στο Blue Horizon: Ο Πατρινός καπετάνιος αντιδρά με έκπληξη και ανησυχία – ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Απειλές και Προκλήσεις σε Αστυνομική Περιπολία στην Κ. Αχαΐα - Συνέλαβαν με τον "Νταή" κατόπιν καταγγελίας - ΒΙΝΤΕΟ
ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες πρίν

Απειλές και Προκλήσεις σε Αστυνομική Περιπολία στην Κ. Αχαΐα – Συνέλαβαν με τον “Νταή” κατόπιν καταγγελίας – ΒΙΝΤΕΟ

ΠΑΤΡΑ: Ο Ανδρέας Σάμαρης Γίνεται ο Πρώτος Έλληνας Ποδοσφαιριστής που Αγωνίζεται στη Βραζιλία με την Κοριτίμπα
ΣΠΟΡ4 εβδομάδες πρίν

ΠΑΤΡΑ: Ο Ανδρέας Σάμαρης Γίνεται ο Πρώτος Έλληνας Ποδοσφαιριστής που Αγωνίζεται στη Βραζιλία με την Κοριτίμπα

Χρυσό Μετάλλιο για τον Μίλτος Τεντόγλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με Άλμα στα 8,52μ
ΣΠΟΡ1 μήνα πρίν

Χρυσό Μετάλλιο για τον Μίλτος Τεντόγλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με Άλμα στα 8,52μ

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Ιστορική 3η Θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Βουδαπέστη
ΣΠΟΡ1 μήνα πρίν

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Ιστορική 3η Θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Βουδαπέστη

Φωτιά Ξεσπά στο Χωριό Πλάκα Καλαβρύτων στην Αροανία - Αναστάτωση και Προσπάθειες Κατάσβεσης - ΒΙΝΤΕΟ
ΕΛΛΑΔΑ1 μήνα πρίν

Φωτιά Ξεσπά στο Χωριό Πλάκα Καλαβρύτων στην Αροανία – Αναστάτωση και Προσπάθειες Κατάσβεσης – ΒΙΝΤΕΟ

Μεγάλη Πυρκαγιά στο Κρυονέρι Ναυπακτίας: Επιχείρηση Ετοιμότητας από την Πυροσβεστική με Ισχυρούς Άνεμους
ΕΛΛΑΔΑ1 μήνα πρίν

Μεγάλη Πυρκαγιά στο Κρυονέρι Ναυπακτίας: Επιχείρηση Ετοιμότητας από την Πυροσβεστική με Ισχυρούς Άνεμους

ΔΗΜΟΦΙΛΗ