ΖΩΗ
ΠΑΤΡΑ-Στέκι Τρόμου η Αγία Αικατερίνη – Ρημάζει Τριώροφο, Φωλιά Τοξικομανών και Διακίνησης Ναρκωτικών

Με τον φόβο και την αγωνία ζουν οι κάτοικοι της περιοχής της Αγίας Αικατερίνης, στο τέρμα της οδού Εφέσου, στο σημείο που ενώνει τη συνοικία με τα Προσφυγικά. Το επίκεντρο του προβλήματος είναι ένα τριώροφο ακίνητο που, λόγω της ολοκληρωτικής του εγκατάλειψης, έχει μετατραπεί σε στέκι τοξικομανών και κέντρο διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ηρεμία ολόκληρης της γειτονιάς.
Η Ιστορία της Εγκατάλειψης
Σύμφωνα με μαρτυρίες των περίοικων, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου είχε αρχικά την πρόθεση να λειτουργήσει στο ισόγειο ιχθυοπωλείο. Ωστόσο, για άγνωστους λόγους, το σχέδιο δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Ο άνθρωπος φέρεται να έφυγε για το εξωτερικό, αφήνοντας πίσω του το κτίριο να ρημάζει.
Η εγκατάλειψη ήταν αρκετή για να μετατρέψει το τριώροφο σε καταφύγιο και “ορμητήριο”. Οι γείτονες αναφέρουν ότι στο κτίριο διαμένουν άτομα Ρομά, ωστόσο, η κίνηση είναι συνεχής: δεκάδες άτομα με εμφανή προβλήματα εξάρτησης και σε κακή κατάσταση κάνουν καθημερινά την εμφάνισή τους, επιβεβαιώνοντας τις υποψίες για εκτεταμένη χρήση και εμπορία ουσιών.
Μαρτύριο με Φασαρίες και Επεισόδια
Το «μαρτύριο» των κατοίκων είναι καθημερινό και περιλαμβάνει συχνές φασαρίες και επεισόδια που ξεσπούν εντός ή πέριξ του κτιρίου. Η γειτονιά βρίσκεται διαρκώς «στο πόδι», με τους πολίτες να ανησυχούν δικαιολογημένα για την ασφάλειά τους, ιδίως κατά τις νυχτερινές ώρες.
Το πλέον απογοητευτικό, όπως τονίζουν οι κάτοικοι, είναι η αδράνεια των αρχών. Παρά τις κατ’ επανάληψη ειδοποιήσεις που έχουν γίνει προς την Αστυνομία, δεν έχει υπάρξει καμία ουσιαστική παρέμβαση για την εκκένωση του κτιρίου και την εξάλειψη της εγκληματικής εστίας.
Οι κάτοικοι ζητούν την άμεση κινητοποίηση του Δήμου και της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να αποδοθεί η γειτονιά στην κανονικότητα και να σταματήσει η επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην καρδιά της συνοικίας της Αγίας Αικατερίνης.

ΖΩΗ23 ώρες πρίνΒαθύ πένθος στην Πάτρα για τον αδόκητο χαμό του 55χρονου Χρήστου Ντότσικα
ΖΩΗ2 ώρες πρίνΠΑΤΡΑ-Τραγωδία στο Νότιο Πάρκο: Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε άτομο
ΖΩΗ2 ημέρες πρίνΠάτρα: Συναγερμός στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» – Απετράπη την τελευταία στιγμή απόπειρα αυτοχειρίας 35χρονης
ΖΩΗ24 ώρες πρίνΤροχαίο ατύχημα στην Πάτρα: Γυναίκα τραυματίστηκε μετά από παράσυρση από ΙΧ στην οδό Κανελλοπούλου
ΖΩΗ2 ημέρες πρίνΑιματηρή συμπλοκή στην Πάτρα: Μια ανάρτηση στο Facebook έγινε η αφορμή για επίθεση σε ανήλικό
ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πρίνΣοκαριστικές αποκαλύψεις στο κέντρο της Αθήνας: Από ταράτσες πολυκατοικιών μέχρι υπόγεια «κολαστήρια» για μετανάστες
ΖΩΗ2 ημέρες πρίνΤριπλό «χτύπημα» στην Πάτρα: Τρεις πτώσεις από ύψος σε επτά ημέρες με απολογισμό δύο νεκρούς
ΖΩΗ24 ώρες πρίν«Συναγερμός» στην Πάτρα: Η δράση συμμορίας στα Ψηλαλώνια και το κλίμα ανασφάλειας


















