ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παρουσίαση Βιβλίου «Ιθάκη»: Ο Αλέξης Τσίπρας στην Πάτρα με Μήνυμα για «Ιστορική Αλήθεια» και Καταγγελία για «Καθεστώς Διαφθοράς»

Με έντονη αστυνομική παρουσία και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε χθες στον πολυχώρο Royal της Πάτρας η παρουσίαση του βιβλίου «Ιθάκη» του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Η εκδήλωση, στην πόλη που θεωρείται προπύργιο της δημοκρατικής παράταξης, εκτιμάται ότι σηματοδοτεί την έναρξη μιας ευρείας περιοδείας του κ. Τσίπρα σε όλη τη χώρα.
Ο πρώην πρωθυπουργός, με βραχνιασμένη φωνή, ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους και τους αναγνώστες, σημειώνοντας: «Όσοι έσπευσαν να αποδομήσουν το βιβλίο είναι φανερό ότι δεν το έχουν διαβάσει».
Στόχος η Αποκατάσταση της Ιστορικής Αλήθειας
Κεντρικός στόχος του βιβλίου, όπως δήλωσε ο ίδιος, είναι «η αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, ως προϋπόθεση όχι μόνο για το χθες, αλλά και για να κατανοήσουμε το σήμερα και να σχεδιάσουμε το αύριο».
Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά των «επαγγελματιών της εξουσίας» και των «γόνων και τζακιών», λέγοντας:
«Οι ερασιτέχνες της πολιτικής τα κατάφεραν εκεί που απέτυχαν με τραγικά αποτελέσματα για την πατρίδα και την κοινωνία οι επαγγελματίες της εξουσίας. Οι γόνοι και τα τζάκια βύθισαν τη χώρα στη χρεοκοπία, εμείς την οδηγήσαμε στην ασφάλεια και τη δημοκρατική κανονικότητα».
Υπογράμμισε δε ότι η κυβέρνησή του «σεβάστηκε το τελευταίο ευρώ από τις θυσίες του ελληνικού λαού».
Επίθεση για Αγρότες και Οικονομική Πολιτική
Συνεχίζοντας την επίθεση στην κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας έστρεψε τα βέλη του στην αντιμετώπιση του πρωτογενούς τομέα και τη διαχείριση των πόρων.
- «Η επιλογή τους ήταν να αφήσουν τους αγρότες μόνους τους».
- Κατήγγειλε ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός επενδύει σε ένα «θνησιγενές παραγωγικό μοντέλο, σαν αυτό που μας οδήγησε στην κρίση», αφήνοντας τον πρωτογενή τομέα «στον αυτόματο πιλότο».
- Επισήμανε με έμφαση ότι «Τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης πήγαν σε 30 επιχειρήσεις».
Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις, κάλεσε την κυβέρνηση «να δώσει λύση τώρα», καθώς, όπως είπε, υπάρχουν λύσεις και χρήματα. Πρότεινε μάλιστα να δοθούν τα χρήματα στους αγρότες «έστω με τη μορφή της επιστρεπτέας προκαταβολής, προκειμένου να γίνει συμψηφισμός στο τέλος».
«Καθεστώς Διαφθοράς» και Πατριωτικός Φόρος
Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για λαό «οργισμένο» που αναζητά «οξυγόνο και πολιτική αλλαγή» και πρόσθεσε ότι «Χρειάζεται ένα σοκ εμπιστοσύνης».
Σε μία ιδιαίτερα σκληρή δήλωση, τόνισε:
«Μιλάμε για ένα καθεστώς διαφθοράς με κανόνες μαφίας».
Κλείνοντας, επανέλαβε την πρότασή του για την επιβολή πατριωτικού φόρου στους πλούσιους και την ανάγκη για έναν «νέο πατριωτισμό». «Εκτός από την Ελλάδα του φραπέ, υπάρχει η Ελλάδα του φιλότιμου και της αλληλεγγύης», κατέληξε.
Νωρίτερα, την εκδήλωση άνοιξε με παρέμβαση ο εκπρόσωπος των κτηνοτρόφων Ευρυμάνθου, Απόστολος Νεμουτιάνος, ενώ το πάνελ της συζήτησης εστίασε στο ιστορικό και πολιτικό αποτύπωμα του βιβλίου.

ΖΩΗ3 ημέρες πρίνΘλίψη στην Πάτρα για την απώλεια του Νικόλαου Μπάλλα
ΖΩΗ19 ώρες πρίνΒαθύ πένθος στην Πάτρα για τον αδόκητο χαμό του 55χρονου Χρήστου Ντότσικα
ΥΓΕΙΑ3 ημέρες πρίνΤα ύποπτα υλικά της κουζίνας πίσω από τη μαζική δηλητηρίαση στην Πάτρα
ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πρίνΣτο «μικροσκόπιο» της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας το αποχετευτικό στην Αιγείρα – Ερωτηματικά για έργο-«φάντασμα» 65 εκατ. ευρώ
ΖΩΗ3 ημέρες πρίνΠΑΤΡΑ-Τροχαίο ατύχημα στην Αγυιά – Σύγκρουση ΙΧ με δίκυκλο
ΖΩΗ2 ημέρες πρίνΠάτρα: Συναγερμός στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» – Απετράπη την τελευταία στιγμή απόπειρα αυτοχειρίας 35χρονης
ΖΩΗ19 ώρες πρίνΤροχαίο ατύχημα στην Πάτρα: Γυναίκα τραυματίστηκε μετά από παράσυρση από ΙΧ στην οδό Κανελλοπούλου
ΖΩΗ2 ημέρες πρίνΑιματηρή συμπλοκή στην Πάτρα: Μια ανάρτηση στο Facebook έγινε η αφορμή για επίθεση σε ανήλικό



















