Συνδεθείτε μαζί μας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καταγγελίες Λιόλιου για Βασιλακόπουλο, πρότεινε Γιαννάκη για τη διοίκηση πρωτοδικείου και εκλογές στις 10 Απριλίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ουποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, εξαπέλυσε επίθεση στον Γιώργο Βασιλακόπουλο, τονίζοντας ότι προσπάθησε να οριστεί διοίκηση πρωτοδικείου με τον ίδιο πρόεδρο και το υπάρχον Δ.Σ. και πως με παρέμβαση η διοίκηση του πρωτοδικείου πήρε αναβολή.

Επιπλέον τόνισε ότι πρέπει να συγκληθεί το ΔΣ της ΕΟΚ ώστε να προκηρύξει εκλογές για τις 10 Απριλίου, ενώ εξαπέλυσε επίθεση προς το πρόσωπο του Γιώργου Βασιλακόπουλου, προτείνοντας μάλιστα τον Παναγιώτη Γιαννάκη και Κωστή Ζομπανάκη για προσωρινή διοίκηση πρωτοδικείου. Τέλος, αναφέρθηκε και στον Παναγιώτη Φασούλα, με τον οποίο αναμένεται να έχει επικοινωνία, ενώ συμφώνησαν να είναι ενωμένοι και μονιασμένοι στην προσπάθεια αυτή.

Όλες οι ομοσπονδίες ολοκληρώνουν την εκλογική διαδικασία, μέχρι τις 30 Μαρτίου όλες πάνε στην επόμενη μέρα, εκτός από μία. Την ΕΟΚ. Το λέω δυστυχώς γιατί τα πράγματα που έχουν συμβεί σίγουρα δεν μας τιμούν, κανέναν μας. Δεν τιμούν το μπάσκετ, που είναι το Νο1 άθλημα. Με λυπεί πραγματικά αυτή η κατάσταση, δήλωσε αρχικά.

Ενώ συνέχισε: “Ας τα πάρουμε από την αρχή, γιατί θα πρέπει να ειπωθούν όλες οι αλήθειες.

Στις 8 Φεβρουαρίου 2021, η Ομοσπονδία προκήρυξε τις εκλογές για τις 28 Μαρτίου. Κι ενώ τα πράγματα προχωρούσαν ως εκλογική διαδικασία, ξαφνικά όταν η ΕΟΚ έπρεπε να αποδεχθεί τις υποψηφιότητες, ένα πρόβλημα στο ίντερνετ (το πιστεύουμε) δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο. Έτσι τη Δευτέρα 22 Μαρτίου συνεχίζεται αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο ήταν παράνομο. Αντί να εγκρίνουν τις υποψηφιότητες, ο κ. Βασιλακόπουλος και οι συν αυτώ αποφάσισαν ότι δεν θα γίνουν εκλογές γιατί προσέφυγαν κάποιες ομάδες στο Πρωτοδικείο και έχουν κερδίσει το δικαίωμα να συμπεριληφθούν στον εκλογικό κατάλογο.

Φυσικά μέχρι αυτή την στιγμή οι εκκλήσεις των τριών μελών και του ΕΣΑΚΕ που διαφώνησαν με την ψηφοφορία, πήγαν στον κάδο των αχρήστων. Εμείς, την Παρασκευή 26 Μαρτίου στείλαμε ένα επίσημο έγγραφο, ένω εξώδικο, ενημερώνοντας την Ομοσπονδία για όλη αυτή τη διαδικασία. Κι επειδή στα χέρια μας είχε φτάσει η απόφαση του Πρωτοδικείου, ενώ λοιπόν αυτή η απόφαση έλεγε ότι θα πρέπει να εγγραφούν αυτά τα σωματεία στον κατάλογο, ο κ. Βασιλακόπουλος αντί να κάνει αυτό, αποφάσισε μόνος του και οι συν αυτώ να μην ακούσει την απόφαση του δικαστηρίου. Να μην ακούσει καν τον νόμο του ελληνικού κράτους και ανέβαλε τις εκλογές, το οποίο σήμαινε ότι αυτόματα αυτά τα 21 σωματεία έχασαν αυτό που κέρδισαν. Ο κ. Βασιλακόπουλος ανέβαλε τις εκλογές, αυθαιρετώντας. Στην πράξη έδωσε ελπίδες στα σωματεία, τα εκμεταλλεύτηκε και βρήκε ένα αίολο επιχείρημα για να αναβάλλει τις εκλογές κατά το δοκούν. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο δεν πάμε σε εκλογές. Μόνο η ΕΟΚ δεν κάνει εκλογές.


Οι περισσότεροι πήγαν με την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Ο κ. Βασιλακόπουλος λέει ότι δεν εγγυάται κανείς ότι είναι αδιάβλητη η διαδικασία. Υπάρχει απόφαση του ΣτΕ που αναφέρει ότι όταν δεν μπορεί να γίνει δια ζώσης ψηφοφορία, τότε η ηλεκτρονική διαδικασία είναι δυνατή και αδιάβλητη. Μάλλον ο κ. Βασιλακόπουλος θεωρεί ότι είναι υπεράνω όλων αυτών. Ένας άνθρωπος που έφτασε το μπάσκετ σε πολύ υψηλά επίπεδα, ένας άνθρωπος που έγινε η αιτία να ασχοληθούμε με το μπάσκετ, αυτός ο άνθρωπος έμελλε να γράψει μια μαύρη σελίδα στο άθλημα. Καλοί ή κακοί, αυτοί είναι οι νόμοι του κράτους.

Το σημαντικότερο; Δεν άκουσε τη θέληση των ομάδων, τις χρησιμοποίησε για να βρει μια αφορμή να μην κάνει εκλογές και να μείνει παραπάνω στην καρέκλα που κάθεται. Τις χρησιμοποίησε και τις πέταξε
“.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ 24 ΩΡΩΝ

Μέσα μου είχα πάντα μια απορία, έλεγε πάντα ότι “δεν με ενδιαφέρει η θέση” ότι “θα φύγω”. Η διοίκηση πρωτοδικείου θα είναι μια μαύρη σελίδα στον χώρο του μπάσκετ, πρέπει να αποφευχθεί με οποιονδήποτε τρόπο. Έχουν περιθώριο; Ναι! Ακόμη και τώρα που μιλάμε. Αγνόησε τη θέληση τριών μελών του συμβουλίου της ΕΟΚ, αγνόησε την έκκληση του ΕΣΑΚΕ, αγνόησε τους νόμους, αγνόησε το Πρωτοδικείο, αγνόησε το ΣτΕ, αγνόησε τους πάντες. Εγώ αυτό που λέω είναι ότι υπάρχει χρόνος, έχει ακόμη 72 ώρες για να μπορέσει να προχωρήσει. Έχουμε ακόμη χρόνο για να γίνουν οι εκλογές τις 10 Απριλίου, χρειάζονται ακόμη τέσσερα μέλη. Κάνω έκκληση, δεν πρέπει να πάμε σε αυτή την κατάσταση, του Πρωτοδικείου. Πρέπει όλοι μας να είμαστε κάτω από το μπάσκετ.

Νόμιζα πως είχαμε περιθώριο 72 ωρών, αυτή την στιγμή έχουμε περιθώριο 24 ωρών.

Μου έκανε μεγάλη εντύπωση όταν άκουγα τον κ. Βασιλακόπουλο, για ποιον λόγο στις τελευταίες συνεντεύξεις έλεγε “ας με πάνε στο πρωτοδικείο, θα επέμβει η FIBA”. Παράλληλα ανέφερε κάτι άλλο, έλεγε “έχουν γνώση οι φύλακες”.

Σήμερα το πρωί συνειδητοποίησα τι είναι αυτό. Σήμερα το πρωί κάποια σωματεία προσέφυγαν στο Πρωτοδικείο Αθηνών εν κρυπτώ, συνεπικουρούμενοι με τον δικηγόρο της ΕΟΚ, για να ζητήσουν διοίκηση πρωτοδικείου. Σήμερα το πρωί στις 10. Πώς το μάθαμε; Παραφυλάγαμε από τις 8 το πρωί μήπως γίνει τέτοια εκτροπή. Συνειδητοποιήσαμε λοιπόν ότι στις 10 έγινε αυτή η διαδικασία. Ξέρετε ποιους ορίζανε για διοίκηση πρωτοδικείου; Τους ίδιους τους εαυτούς τους.

Γνώριζε ότι πήγαινε σε εκτροπή και τότε συνειδητοποιήσαμε όλοι μας για ποιον λόγο δεν πήγε σε εκλογές. Ήθελε να συνεχίσει με διοίκηση πρωτοδικείου εν κρυπτώ. Ο ίδιος άνθρωπος με τους ίδιους ανθρώπους δίπλα του. Δεν είμαι σίγουρος ότι όλοι το γνωρίζουν, γιατί μιλώντας με τον κ. Νικολόπουλο είδα ότι έχει άγνοια επί του θέματος. Πήγαν λοιπόν να υποκλέψουν τη διοίκηση του Πρωτοδικείου.

Ευτυχώς όμως αυτό απεφεύχθη. Όλο το Σαββατοκύριακο ετοιμαζόμουν γι αυτό. Ευτυχώς κάναμε παρέμβαση σήμερα το πρωί και πήραμε αναβολή γι αυτή τη διοίκηση πρωτοδικείου, για το πρωί της Τρίτης 30 Μαρτίου. Γι αυτό λέω ότι έχουμε 24 ώρες
“.

“ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ.”


Έχουν τεράστια ευθύνη τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.


Το γνώριζαν ότι ο κ. Βασιλακόπουλος με τον δικηγόρο του πήγαν να κυνηγήσουν τη διοίκηση του πρωτοδικείου; Μιλάμε για ντροπή!

Όλοι μας πρέπει να αντιδράσουμε, όχι μόνο οι υποψήφιοι πρόεδροι ή για το διοικητικό συμβούλιο. Πρέπει να παρέμβουμε όλοι. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

Δεν πρέπει να πάμε σε διοίκηση πρωτοδικείου. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου πρέπει να αποφασίσουν σήμερα για να πάμε σε εκλογές στις 10 Απριλίου, όπως ορίζει ο νόμος. Αλλιώς, ο κάθε ένας εξ αυτών είναι υπεύθυνος αν πάμε σε διοίκηση πρωτοδικείου.

Η ΕΟΠΕ από τον Νοέμβριο είχε ορίσει τρία άτομα για να βοηθήσουν τα σωματεία να μπουν στις λίστες. Η ΕΟΚ κι ο κ. Βασιλακόπουλος πόσους όρισε; Κανέναν! Γι’ αυτή τη διοίκηση της ΕΟΚ μιλάμε, γι αυτούς τους ανθρώπους. Δεν είμαι σίγουρος αν τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου γνώριζαν γι αυτή την κίνηση.

Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Δεν πρόκειται να μας εκβιάσει κανείς. Αν θέλουν να πάμε σε διοίκηση πρωτοδικείου, θα είμαστε παρόντες, θα είμαστε εκεί για να πάμε ενωμένοι στην επόμενη μέρα του μπάσκετ. Θα έχουμε στόχο τις άμεσες εκλογές, ει δυνατόν στις 10 Απριλίου
“.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ

Η πρότασή μου λοιπόν είναι να πάμε τώρα σε εκλογές, στις 10 Απριλίου. Δεν θα αφήσουμε να διαλύσουν τη δημοκρατία μας, δεν θα αφήσουμε αυτή την εκτροπή. Προτείνω λοιπόν δημοσίως, και στους άλλους δύο συνυποψηφίους μου, όπως και σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, να συμφωνήσουμε σε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής για να πάμε στην επόμενη μέρα, αν προχωρήσει το θέμα διοίκησης πρωτοδικείου. Με μοναδικό στόχο η προσωρινή διοίκηση να κάνει εκλογές το συντομότερο δυνατό. Είναι ανώμαλη κατάσταση η διοίκηση του πρωτοδικείου.

Ήταν εκεί παρόντες, πέραν του δικηγόρου μου κι ο δικηγόρος του κ. Φασούλα.

Πριν από μία ώρα μίλησα με τον κ. Φασούλα και είπαμε να πάμε ενωμένοι και μονιασμένοι. Δώσαμε ραντεβού να μιλήσουμε τηλεφωνικά μετά από αυτή τη συνέντευξη Τύπου. Θα επικοινωνήσω και με τον κ. Παπανικολάου. Δεν πρέπει να διχάσουμε το μπάσκετ. Πάμε μονιασμένοι, η επόμενη μέρα μάς θέλει όλους στο μπάσκετ.

Προτείνω λοιπόν προσωπικά, να μπει πρόεδρος κοινής αποδοχής, ένας πρόεδρος που θα μας ενώσει, ένας πρόεδρος που θα είναι βάλσαμο στις πληγές του ελληνικού μπάσκετ. Προσωπικά το όνομα που θα προτείνω ή τα ονόματα, είναι ο κ. Παναγιώτης Γιαννάκης και ο κ. Κωστής Ζομπανάκης. Αυτή την στιγμή πρέπει κάποιος να μας ενώσει, να φύγουμε από αυτή την εκτροπή. Πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου”.

“ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ”

Αν όμως δεν γίνει αυτό, είμαστε έτοιμοι, μονιασμένοι με ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, να προχωρήσουμε. Να κάνουμε εκλογές. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα πρέπει να είναι χωρισμένα, κι από τις τρεις παρατάξεις. Αν διαφωνούν στα δύο πρόσωπα που ανέφερα, θα συμφωνήσω σε όποιο άλλο μου πουν, αρκεί να μην περιλαμβάνει κάποιο πρόσωπο από την υπάρχουσα διοίκηση. Το μπάσκετ μάς θέλει ενωμένους, όχι διχασμένους. Πρέπει να τηρήσουμε τη νόμιμη εκλογική διαδικασία. Είμαστε εδώ για να τηρήσουμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Πρέπει να γίνουν εκλογές, να προχωρήσουμε σε δημοκρατική διαδικασία. Δεν γίνεται όλοι να πηγαίνουν στην επόμενη μέρα, κι εμείς να παραμένουμε πίσω.

Θα κλείσω με αυτό: 10 Απριλίου 1970, η ΕΟΚ ενεγράφη στο Βιβλίο Αναγνωρισμένων Σωματείων με την απόφαση 11.366. 51 χρόνια μετά θέλω να πιστεύω ότι η 10η Απριλίου θα είναι και πάλι η ώρα της αναγέννησης του ελληνικού μπάσκετ. Αυτό προσδοκώ, αυτό θα επιδιώξω. Όλοι μαζί, ενωμένοι
“.

Σε ερώτηση που του τέθηκε για τον κ. Βασιλακόπουλου και το τί θα κερδίσει ο ίδιος από την ημερομηνία της 23ης Μαϊου: “Θέλω να μιλήσω με γεγονότα και όχι με υποθέσεις. Τον κ. Βασιλακόπουλο τον σεβόμουν και συνεχίζω να τον σέβομαι, γιατί ο λόγος που αποφάσισα να ασχοληθώ με το μπάσκετ, ήταν αυτός. Είχε φτάσει το άθλημα πολύ ψηλά. Προσπάθησα να μπω στο μυαλό του. Είχαμε στηθεί στο δικαστήριο από τις 8 το πρωί χωρίς να ξέρουμε τι γίνεται. Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω, είναι ότι είχε προβλέψει, είχε σχεδιάσει ότι θα πήγαινε σε διοίκηση πρωτοδικείου, για να τον βγάλουν 23 Μαϊου. Αλλιώς θα έβαζε 8-9 Μαϊου εκλογές. Για να θέσει κάποιος την 23 Μαϊου, είχε στο μυαλό του από τότε ότι θα πάει σε διοίκηση πρωτοδικείου. Με αναγκάζει λοιπόν να σκέφτομαι όπως εκείνος για να προετοιμάζομαι για το αναπάντεχο. Είναι υποθετική η ερώτηση και δίνω μια υποθετική απάντηση”.

Δείτε τη συνέντευξη του Βαγγέλη Λιόλιου στο SPORT 24:

Διαφήμιση
Σχόλια

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Σύλληψη και πρόστιμο σε ιδιοκτήτρια καφέ στη Ρήγα Φεραίου

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Συνελήφθη, σήμερα στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Β΄  Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε ως ιδιοκτήτης κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος με την μέθοδο του take away και σε εξωτερικό χώρο του καταστήματος βρίσκονταν πέντε άτομα.

Από τους αστυνομικούς του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών επιβλήθηκε στην ιδιοκτήτρια του καταστήματος διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ντροπή! Πετάει σκουπίδια από τον 2ο και λέει στην καθαρίστρια «δουλειά σου είναι» – ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Πολλές αντιδράσεις, οι οποίες δικαιολογημένα δεν είναι και τόσο θετικές, έχει προκαλέσει ένα video που έχει κυκλοφορήσει από την Κρήτη.

Αυτό είναι τραβηγμένο (σ.σ. άγνωστο το πότε) στον Δήμο Φαιστού και δείχνει μία γυναίκα που δουλεύει στον Δήμο να καθαρίζει τον δρόμο κάτω από ένα σπίτι.

Σε αυτό όμως είναι μία άλλη γυναίκα στον δεύτερο όροφο, η οποία αρχίζει να πετάει χύμα στον δρόμο από ψηλά, τις κούτες που είχε στο μπαλκόνι της. 
Κάτι που όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, προκάλεσε την αντίδραση της κοπέλας που καθάριζε για να λάβει την απάντηση: «Η δουλειά σου είναι» από την κυρία στον 2ο όροφο, την ώρα που έμπαινε στο σπίτι.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορωνοϊός: 2.411 νέα κρούσματα, 80 στη Δυτική Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Σήμερα, Σάββατο 17.04.2021, όπως και κάθε μέρα, ο ΕΟΔΥ προχώρησε στις ανακοινώσεις για το πώς «κινείται» ο κορωνοϊός στην χώρα μας. Για τα νέα κρούσματα του 24ώρου, τους συμπολίτες μας που έχασαν την μάχη κι εκείνους που νοσηλεύονται στις εντατικές. Στη Δυτική Ελλάδα εντοπίστηκαν 80 νέα κρούσματα. Στην Αχαΐα εντοπίστηκαν 55 νέα κρούσματα, στην Αιτωλοακαρνανία 14 ενώ στην Ηλεία, μόλις 11.

  • Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥΤα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19, που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τον ΕΟΔΥ, είναι 2.411, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 
  • Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 313.444 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 59 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.265 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.   Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 837 (61.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 85.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.936 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 507 (ημερήσια μεταβολή -7.31%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 514 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
  • Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 67, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.397 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.  Η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2έως 106 έτη).Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 4.457.713 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 2.985.926 δείγματα. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 54.818 δειγματοληπτικοί έλεγχοι ημερησίως.  

Συνέχισε να διαβάζεις

ΚΟΣΜΟΣ

Κηδεύτηκε ο πρίγκιπας Φίλιππος – Σκεπασμένο με τον ελληνικό σταυρό το φέρετρο ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με αυστηρούς περιορισμούς πραγματοποιήθηκε η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από μερικές ημέρες σε ηλικία 99 ετών, βυθίζοντας στο πένθος το Ηνωμένο Βασίλειο. Μετά από 73 χρόνια κοινής ζωής με τον άνδρα που σφράγισε τη ζωή της και τη στήριξε όσο κανείς άλλος, η Ελισάβετ της Αγγλίας αποχαιρετά τον αγαπημένο της Φίλιππο. Στο πλευρό της βρίσκονται οι λιγοστοί καλεσμένοι που προσκλήθηκαν στην τελετή, τα παιδιά και τα εγγόνια του βασιλικού συζύγου.

Το φέρετρο που μεταφέρει την σορό του πρίγκιπα Φίλιππου τοποθετήθηκε πάνω στο ειδικά διαμορφωμένο Land Rover για την βασιλική πομπή που θα καταλήξει στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Γουίνδσορ. Η βασίλισσα αναχώρησε από την Είσοδο του Μονάρχη του Κάστρου του Γουίνδσορ με το αυτοκίνητο που είναι γνωστό ως State Bentley. Στο ξεκίνημα της νεκρώσιμης ακολουθίας η Βρετανία τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρίγκιπα Φίλιππου.

Μια μικρή πομπή από εξέχοντα μέλη της βασιλικής οικογένειας συνόδευσε πεζή το φέρετρο του πρίγκιπα Φίλιππου, καθώς θα όδευε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, ενώ η βασίλισσα έφτασε σε μια κρατική Bentley. Κατά σειρά στην πομπή βρίσκονταν: Πριγκίπισσα Άννα, Πρίγκιπας Κάρολος, Πρίγκιπες Άντριου και Εδουάρδος, Χάρι, Πίτερ Φίλιπς και Ουίλιαμ, ο σύζυγος της Πριγκίπισσας Άννας, αξιωματικός του Βασιλικού Ναυτικού Σερ Τίμοθι Λόρενς και ο γιος της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας, κόμης του Σνόουντον.

Στο τέλος της πομπής ήταν ο ιδιαίτερος γραμματέας του Φιλίππου, ταξίαρχος Άρτσι Μίλερ Μπέικγουελ, ο επικεφαλής της ασφάλειας του Πρίγκηπα, καθώς και 4 άτομα που εργάζονταν στις υπηρεσίες του.

Μετά από 73 χρόνια κοινής ζωής με τον άνδρα που σφράγισε τη ζωή της και τη στήριξε όσο κανείς άλλος, η Ελισάβετ της Αγγλίας αποχαιρετά τον αγαπημένο της Φίλιππο. Στο πλευρό της βρίσκονται οι λιγοστοί καλεσμένοι που προσκλήθηκαν στην τελετή, τα παιδιά και τα εγγόνια του βασιλικού συζύγου.

Συνέχισε να διαβάζεις
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ11 ώρες πριν

Πάτρα: Σύλληψη και πρόστιμο σε ιδιοκτήτρια καφέ στη Ρήγα Φεραίου

ΚΟΙΝΩΝΙΑ12 ώρες πριν

Ντροπή! Πετάει σκουπίδια από τον 2ο και λέει στην καθαρίστρια «δουλειά σου είναι» – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ13 ώρες πριν

Κορωνοϊός: 2.411 νέα κρούσματα, 80 στη Δυτική Ελλάδα

ΚΟΣΜΟΣ14 ώρες πριν

Κηδεύτηκε ο πρίγκιπας Φίλιππος – Σκεπασμένο με τον ελληνικό σταυρό το φέρετρο ΒΙΝΤΕΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ17 ώρες πριν

Τσιτσιπάς – Έβανς 2-0: Οδοστρωτήρας ο Στέφανος, προκρίθηκε στον τελικό του Μόντε Κάρλο

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ18 ώρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Πανικός από εκρήξεις σε σχολείο – ΦΩΤΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ22 ώρες πριν

Τον Σεπτέμβριο ξεκινούν οι πτήσεις των υδροπλάνων στην Πάτρα

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ22 ώρες πριν

Πάτρα: Ατύχημα ή απόπειρα αυτοκτονίας; Διασωληνωμένος 57χρονος μετά την έκρηξη στην πλ. Μαρούδα

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα πριν

Πάτρα: Μετέφερε κοκαΐνη αξίας 956.000 ευρώ! ΒΙΝΤΕΟ

ΖΩΗ2 ημέρες πριν

Πάτρα: Κοσμοπλημμύρα στο κέντρο το απόγευμα της Παρασκευής – ΦΩΤΟ

ΚΟΣΜΟΣ5 ημέρες πριν

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Συναγερμός στις ΗΠΑ – Πρόταση αναστολής λόγω θρομβώσεων

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Ιδιοκτήτης κλαμπ και εργαζόμενος σε fast food στη “φάκα” για όπλα και ναρκωτικά

ΚΟΙΝΩΝΙΑ5 ημέρες πριν

Σοκ στη Ζάκυνθο: Έφυγαν από ανακοπή 39χρονη έγκυος και ένας 58χρονος

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Μαθητής Λυκείου με κορονοϊό! Είχε κάνει τεστ και ήταν αρνητικό! ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Πώς ο Δήμος αποκατέστησε την παραλιακή των Βραχνεϊκων – ΦΩΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ3 ημέρες πριν

Προμηθέας-ΑΕΚ 80-78: Ο Τζέριαν Γκραντ έκρινε τη ματσάρα

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

Πάτρα: Ποιων εταιρειών εμβόλια θα γίνονται στο mega εμβολιαστικό κέντρο

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 ημέρες πριν

Τι άλλο θα δούμε! Γυναίκες «πλακώθηκαν» έξω από κατάστημα ρούχων! – ΒΙΝΤΕΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Πάτρα: Απίστευτος συνωστισμός στα Ψηλαλώνια, πολύς ο κόσμος στο κέντρο

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ22 ώρες πριν

Τον Σεπτέμβριο ξεκινούν οι πτήσεις των υδροπλάνων στην Πάτρα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ12 ώρες πριν

Ντροπή! Πετάει σκουπίδια από τον 2ο και λέει στην καθαρίστρια «δουλειά σου είναι» – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΣΜΟΣ14 ώρες πριν

Κηδεύτηκε ο πρίγκιπας Φίλιππος – Σκεπασμένο με τον ελληνικό σταυρό το φέρετρο ΒΙΝΤΕΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα πριν

Πάτρα: Μετέφερε κοκαΐνη αξίας 956.000 ευρώ! ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 ημέρες πριν

Τι άλλο θα δούμε! Γυναίκες «πλακώθηκαν» έξω από κατάστημα ρούχων! – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ7 ημέρες πριν

Γιώργος Καραϊβάζ: Απέραντη θλίψη στην κηδεία του – Συγκλόνισε ο γιος του στον επικήδειο λόγο – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ7 ημέρες πριν

Δολοφονία Καραϊβάζ: Βίντεο ντοκουμέντο με τους εκτελεστές πάνω στην μηχανή

ΚΟΣΜΟΣ1 εβδομάδα πριν

Πέθανε ο Πρίγκιπας Φίλιππος της Αγγλίας

ΚΟΣΜΟΣ1 εβδομάδα πριν

Ναρκωτικά και πορνό: Χαμός με «πιπεράτα» βίντεο στον υπολογιστή του γιού του Τ.Μπάιντεν! – Δείτε αποκαλυπτικές φωτό

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ1 εβδομάδα πριν

Βίντεο-ντοκουμέντο από την εκτέλεση του 39χρονου στην Κυπαρισσία- ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

«Ήταν θέμα τιμής» είπε για την εκτέλεση του καταστηματάρχη ο 72χρονος! – ΒΙΝΤΕΟ

Facebook Patratora

Διαφήμιση
Διαφήμιση