Συνδεθείτε μαζί μας

ΑΠΟΨΗ

Όλα τα πολιτικά μοντέλα απoδείχθηκαν άκαρπα, ανώφελα αλλά και επιζήμια

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», μετά την εξαγγελία της Προκηρύξεως Εθνικών Εκλογών, με ημερομηνία Κυριακή 7 Ιουλίου 2019, αισθάνεται την ανάγκη να απευθυνθεί στα Μέλη και στους ψηφοφόρους της και να τους καταστήσει κοινωνούς των σκέψεων, των προβληματισμών και των σχεδιασμών της.

Εν πρώτοις, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για την αφοσίωσή σας στις Αρχές, στις ρίζες και στην προοπτική της Παρατάξεώς μας, αλλά και για τούς κόπους και τις πολυποίκιλες θυσίες σας για την πραγματοποίηση του σκοπού της.  

Κρίνουμε σκόπιμο να επαναλάβουμε την βασική διαφορά της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» από τα υπόλοιπα κόμματα και τις κινήσεις του λεγομένου “πατριωτικού” χώρου, για να πληροφορηθούν και όσοι δεν γνωρίζουν.

H πολιτική της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» δεν είναι εκείνη, που οραματίζεται ο κάθε πατριώτης ή θρησκευόμενος, αλλά έχει ρίζες στην Θεολογία και στην Παράδοση του Γένους μας, πηγάζει από την Δογματική της Εκκλησίας μας και δεν ακολουθεί τα μοντέλα των απανταχού γης Πατριωτικών ή Χριστιανοδημοκρατικών κομμάτων. Δημιουργήθηκε η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» μετά από μελέτη πολλών ετών, ζυμώθηκε με τον αγώνα Πνευματικών Πατέρων και γι’ αυτό είναι πολύ πέρα από τα όσα διδάσκονται στις στρατιωτικές μας σχολές οι αξιωματικοί και στα όσα διδάσκονται στις Πολιτικές Επιστήμες.

Ακριβώς, λοιπόν, γι’ αυτό το λόγο δεν θα συμπράξουμε ποτέ με άλλες Παρατάξεις, αλλά ΜΟΝΟ με μεμονωμένα πρόσωπα. Εξ ἀλλου, αυτό σημαίνει «ΚΟΙΝΩΝΙΑ». «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» Προσώπων!

Η κάθε Παράταξη ακολουθεί θεωρητικά κάποιο μοντέλο, αλλά όλα τα πολιτικά μοντέλα απoδείχθηκαν άκαρπα, ανώφελα αλλά και επιζήμια, γιατί είναι αντιστοιχίες και Παραρτήματα αμοραλιστικών Πολιτικών ρευμάτων και Κομμάτων, που είναι διεσπαρμένα σε όλη την Υφήλιο, επικεντρωμένα στην ανατροπή όλων ανεξαιρέτως των Οδηγιών του Ουρανού και προσηλωμένα στην οικονομική εξασφάλιση της ευημερίας των Πολιτικών και στη στήριξη της παντοδυναμίας των Τραπεζών, δηλαδή παντελώς άσχετα και αδιάφορα ως προς το τι έχει πραγματικά ανάγκη ο άνθρωπος και, ιδιαιτέρως ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ του Τόπου μας!

Το δικό μας ΠΡΟΤΥΠΟ δεν υπάρχει στο προσκήνιο, ούτε έχει δοκιμασθεί στον αιώνα μας. Είναι η Πολιτική που έκανε το Γένος μας Αυτοκρατορία , που κράτησε 1200 χρόνια, χωρίς άλλο Ιστορικό προηγούμενο. Γι’ αυτό, όποιος θελήσει να συναγωνισθεί μαζί μας, πρέπει να μαθητεύσει, ΟΠΩΣ ΜΑΘΗΤΕΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Σ’ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΕΠΝΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΗΤΕΥΟΥΜΕ.

Αυτή είναι η καινοτομία, που φέρνουμε εμείς στην πολιτική ζωή του τόπου μας. αλλιώς, ήταν περιττό να δημιουργήσουμε ένα επιπλέον κόμμα μέσα στα τόσα που ήδη υπάρχουν.

Με αυτή την ξεκάθαρη εξήγηση, της οποίας η αποδοχή είναι η μοναδική αλλά απαραίτητη προϋπόθεση, καλέσαμε προσφάτως τους Πνευματικούς Πατέρες της Πατρίδος μας να παρακινήσουν πνευματικά τους παιδιά για να τεθούν υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» σέ όλη την Επικράτεια, ώστε, επί τέλους, οι ανελλιπώς εκκλησιαζόμενοι Έλληνες πολίτες να έχουν βροντερή φωνή μέσα στη Βουλή και όχι μόνο στα πεζοδρόμια ως διαδηλωτές, στους οποίους οι κρατούντες δεν δίνουν πια καμμιά απολύτως σημασία.

Δυστυχώς, στην Πρόσκλησή μας αυτή ανταποκρίθηκαν πολύ λίγοι Πνευματικοί, παρά τον εξοβελισμό των Κληρικών της Ελλάδος από τα Σχολεία και την Δημόσια ζωή, με αποκορύφωμα την επαπειλουμένη εκπαραθύρωσή τους και από το Κρατικό Μισθολόγιο, για την πλήρη περιθωριοποίησή τους.

Μετά από αυτή τη γενική απροθυμία, την οποία με θλίψη διαπιστώσαμε, η Κεντρική Επιτροπή και στενοί συνεργάτες της Παράταξης, συγκεντρωθήκαμε για να συζητήσουμε το αν θα συμμετάσχουμε στις προσεχείς εκλογές της 7ης Ιουλίου. Η σύσκεψη κράτησε πολλές ώρες και οι δύο πλευρές (αυτοί που υποστήριζαν τη συμμετοχή της Παρατάξεως στις εκλογές και αυτοί που υποστήριζαν τη μη συμμετοχή της) ανέπτυξαν το σκεπτικό τους με τα ανάλογα επιχειρήματα. Και οι δύο απόψεις είχαν εξίσου ισχυρά επιχειρήματα, γι’ αυτό η απόφαση ήταν πολύ δύσκολη.

Ωστόσο, τελικά, καταλήξαμε στο ότι είναι αναγκαίο να μη συμμετάσχουμε στις προσεχείς Εθνικές Εκλογές, για δύο κυρίως λόγους:

Πρώτον, γιατί η οικονομική κατάσταση της Παρατάξεως, με το ήδη υπάρχον χρέος το οποίο έχει επωμισθεί μια μικρή ομάδα ανθρώπων, δεν μας αφήνει περιθώριο συμμετοχής σε δύο ή και περισσότερες εκλογικές αναμετρήσεις οι οποίες οπωσδήποτε θα ακολουθήσουν.

Δεύτερον, ο δικός μας στόχος δεν είναι οι ευκαιριακοί συσχετισμοί προς αύξηση των ψήφων μας, αλλά η αφύπνιση των Πνευματικών πατέρων, αλλά και των πνευματικών ανθρώπων του τόπου μας. Θέλουμε, δηλαδή, να τους κάνουμε να συνειδητοποιήσουν ότι, στα λίγα χρόνια που απέμειναν μέχρι τόν ολοκληρωτικό πνευματικό θάνατο της Πατρίδος μας, έχουν την ευκαιρία να ειπούν ένα ηχηρό ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ και να θέσουν εκποδών όλο αυτό το βραχυκυκλωμένο από σκοτεινές Εταιρείες Πολιτικό Σύστημα και να δώσουν Πνοή Ζωής στην Πατρίδα μας με ανθρώπους Πίστεως, Αυταπαρνήσεως και Αγάπης.

Προτρέπουμε, λοιπόν, τα μέλη και τους ψηφοφόρους μας, να διαμαρτυρηθούν ΑΠΕΧΟΝΤΑΣ από τις προσεχείς εκλογές και να παρακολουθήσουν προσεκτικά όλο το παρακμιακό σκηνικό που θα διαδραματισθεί, μήπως και τρομάξουν από την κατάντια κυβερνώντων και κυβερνωμένων της πατρίδας μας και συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι καιρός για αστεία, ούτε για μικρότητες και προσωπικές αντιπαλότητες, αλλά είναι καιρός για ενότητα και δράση.

Και τότε, αν υπάρξει κινητοποίηση και ζέση των ψηφοφόρων μας, θα δώσουμε όλοι μαζί δυναμικά το παρόν στις επόμενες αναμετρήσεις που θα ακολουθήσουν.

Από της ιδρύσεως της Παρατάξεως, οι εμπνευστές, οι ιδρυτές, η Διοίκηση και η Κεντρική Επιτροπή έχουμε αναλωθεί ψυχικά και υλικά στον αγώνα υπέρ της Πίστεως και της Πατρίδος.

Η συμμετοχή στις εκλογές, εκτός από υποψηφίους απαιτεί και χρήματα για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων και την αποστολή τους σε ολόκληρη την Επικράτεια, δαπάνη, η οποία –μαζί με στοιχειώδη λειτουργικά έξοδα– πλησιάζει το ποσόν των 50.000 ευρώχωρίς να αμειφθεί κανείς από εκείνους που θα εργασθούν γι’ αυτήν την τόσο σοβαρή υπόθεση!

Στις τελευταίες Εθνικές εκλογές η Παράταξή μας ξεπέρασε τις 40.000 ψήφους, που σημαίνει πως αν ο κάθε ψηφοφόρος στερηθεί μόλις 1 από το εισόδημά του, επιλύεται το οικονομικό ζήτημα της συμμετοχής μας στις εκλογές. Η Διοίκηση, που σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις επωμιζόταν προσωπικά το οικονομικό βάρος, δεν έχει αποπληρώσει τα χρέη του παρελθόντος, με συνέπεια να αδυνατεί να αντέξει το βάρος αλλεπαλλήλων εκλογικών μαχών.

Ήρθε η ώρα να αποδείξουμε όλοι τις προθέσεις και τους ισχυρισμούς μας. Η Παράταξη αναμένει την ανταπόκριση των Πνευματικών Πατέρων αλλά και των μελών, των φίλων και των ψηφοφόρων μας, τονίζοντας πως η συμμετοχή στις εκλογές επαφίεται πλέον αποκλειστικά και μόνο στις προθέσεις όλων όσοι ισχυρίζονται πως αγαπούν τον Χριστό μας και τον Τόπο της αναπαύσεώς Του, που μέχρι πρότινος ήταν η Αγιοτόκος Ελλάδα!

Έτσι, λοιπόν, καλούμε και πάλι όλους τους Πνευματικούς Πατέρας σε ολόκληρη την Ελλάδα να παροτρύνουν τα πνευματικά τους παιδιά, ώστε να κατέλθουν ως υποψήφιοι της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» στις εκλογές, πού κατά πάσα πιθανότητα θα επαναληφθούν σε λίγους μήνες, λόγω ανακατατάξεων του Πολιτικού Σκηνικού.

Ιδιαίτερη έκκληση κάνουμε για την εξεύρεση πολλών εθελοντών, οι οποίοι κατά τήν ημέρα εκείνων των Εκλογών θα περιφρουρήσουν τα Εκλογικά Τμήματα όλης της Χώρας και, παρακαλούμε να μας δηλώσετε την πρόθυμη συμμετοχή σας.

Η ετοιμασία για τις επόμενες –μετά την 7η ΙΟΥΛΙΟΥ 2019– εκλογές, δεν πρέπει να γίνει με εφησυχασμό και την αίσθηση, ότι υπάρχει πολύς χρόνος, αφ’ ενός μεν γιατί «ο χρόνος του βίου τρέχει» και, αφ’ ετέρου, γιατί απαιτείται γερή προετοιμασία και σκληρός αγώνας ώστε, αποτελεσματικά και όχι μόνο με συνθήματα «να πάρουμε πίσω την Πατρίδα μας»(!), όπως σαλπίζουμε και παιανίζουμε από του έτους 2008!

Όλοι μαζί στη συστράτευση!

Χριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη!

Διαφήμιση
Σχόλια

ΑΠΟΨΗ

Greece think tank. Covid-19. Η επόμενη μέρα!

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Είναι κοινώς αποδεκτό πως η πανδημία COVID-19 παρουσιάζει μια άνευ προηγουμένου πρόκληση σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι βέβαιο πως αυτή η πολυεπίπεδη παγκόσμια κρίση θα επηρεάσει αισθητά τον τρόπο με τον οποίο ελεύθερα μετακινούμαστε, ζούμε, εργαζόμαστε αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιούμε την τεχνολογία. Η πανδημία αυτή θα πυροδοτήσει έναν οικονομικό Αρμαγεδδώνα, ενώ σύμφωνα με πολλούς επιστήμονες πριν φανούν καν τα πρώτα σημάδια του αναπόφευκτου οικονομικού ολέθρου θα εμφανιστούν τα αποτυπώματα της κοινωνικής αλλαγής με δυναμικές επιπτώσεις αυτής τόσο στη συμπεριφορά μας όσο και στην ψυχική μας υγεία. Η κρίση αυτή θα φέρει στην επιφάνεια αδυναμίες και κενά των υπαρχουσών πολιτικών, θα οδηγήσει στην αναθεώρηση λογικών του παρελθόντος, φέρνοντας στο φως την ανάγκη για ισχυρότερο δημόσιο τομέα. Την ίδια στιγμή τόσο η κοινωνία όσο και οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να απαντήσουν εάν είναι έτοιμοι να δεχτούν και να αναδείξουν στη μετά covid εποχή αυτό το νέο μοντέλο διακυβέρνησης (αυτό του ισχυρότερου δημόσιου τομέα) που μπορεί για παράδειγμα να χτίσει δρόμους, εργοστάσια, να προσφέρει καλύτερα νοσοκομεία, σύγχρονα σχολεία αλλά και Πανεπιστήμια, καλύτερες μεταφορές, καλύτερη και ποιοτικότερη στέγαση υπηρεσιών. Ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης που θα είναι σε θέση να διαμορφώσει σύγχρονες πρότυπες πόλεις ανταποδοτικής οικονομίας που θα σέβονται και θα αξιοποιούν το περιβάλλον με τη συμμετοχή των ίδιων των πολιτών τους.

Σύντομα θα δούμε να ανατρέπεται το διεθνές εμπορικό καθεστώς όπως το γνωρίζαμε και το οποίο πλέον δεν έχει καμία σχέση με την αλληλεγγύη, ακόμη και σε καιρό πανδημίας. Στο εξής θα είναι δύσκολο να παρέχονται εγγυήσεις πως οι χώρες θα έχουν πρόσβαση σε βασικά αγαθά και είδη κατά τη διάρκεια μιας μελλοντικής έκτακτης ανάγκης. Αυτό σίγουρα δεν είναι μια τυχαία εξέλιξη. Η έλλειψη αλληλεγγύης σχετίζεται με τον τρόπο με τον οποίο έχουν αναπτυχθεί οι οικονομίες, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πλούτου να συγκεντρώνεται στα χέρια μερικών χωρών, αλλά και ανθρώπων. Αυτό το σύστημα γρήγορα θα προκαλέσει τους πρώτους σημαντικούς πολιτικούς και κοινωνικούς τριγμούς.

Η διαχείριση αυτής της κρίσης θα θολώσει ακόμη περισσότερο το όριο μεταξύ πολιτικής και τεχνοκρατίας, εξάλλου η συζήτηση σε παγκόσμια κλίμακα δεν είναι άλλη από το εάν η πανδημία COVID-19 και τα μέτρα που εφαρμόστηκαν από κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο ήταν η αρχή ενός μακρόπνοου σχεδίου εξόδου από την κρίση ή απλώς πρόκειται για μια σιωπηλή παραδοχή αποτυχίας των τεχνοκρατών, και αξιωματούχων που βρέθηκαν όχι απλώς μικρότεροι των προσδοκιών με βάση τη θέση και τα χρυσά βιογραφικά τους, αλλά και ανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες αυτής της πανδημίας. Ο COVID-19 θα προκαλέσει ένα ισχυρό οικονομικό σοκ που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί χρησιμοποιώντας είτε τα εγχειρίδια του παρελθόντος είτε την πτωχευμένη τράπεζα αλληλεγγύης της Ευρώπης και άλλων. Θα αποδειχτεί πολύ σύντομα πως αυτές οι ανορθόδοξες καταστάσεις απαιτούν νέα σκέψη, νέες ιδέες για την αντιμετώπισή τους από τις κυβερνήσεις. Απαιτείται η δημιουργία μιας δεξαμενής ιδεών με την ελεύθερη συμμετοχή των κοινωνικών φορέων, πολιτών, επιστημόνων (τεχνικών pc, κοινωνιολόγων, ψυχολόγων, μηχανικών, οικονομολόγων κ.α) φοιτητών, Πανεπιστημίων και εταιρειών όπου στα πλαίσια ενός «Εθνικού think tank» next covid day θα μπορούν να εκθέτουν προτάσεις αντιμετώπισης. Με αυτόν τον τρόπο, ενεργοποιώντας πολλές δυνάμεις ( πολλά μυαλά, όπως θα έλεγαν) είναι βέβαιο πως οι λύσεις θα ακολουθήσουν. Λύσεις, παρατηρήσεις και προτάσεις που αναμφισβήτητα όταν πηγάζουν από μια Εθνικά συγκροτημένη προσπάθεια χωρίς αγκυλώσεις, ανοιχτή στη κοινωνία δεν μπορούν παρά να έχουν διευρυμένη πολιτική αποδοχή.

Η ικανότητα των τεχνοκρατών και εμπειρογνωμόνων φαίνεται και κρίνεται υπό τις παρούσες αντικανονικές συνθήκες αλλά και τις μακροοικονομικές μελέτες, οι οποίες όχι απλώς θα προέβλεπαν αλλά θα θωράκιζαν τους πολίτες σε μια ενδεχόμενη αόρατη μάχη. Αντ’ αυτού είδαμε όλοι, ακόμη και χώρες πλούσιες σε κοιτάσματα, τις αποτυχημένες φόρμουλες μιας σειράς αξιωματούχων και μιας μικρής φιλοτραπεζικής ελίτ που υπέρ-πλούτιζαν μετατρέποντας την κρίση σε δική τους ευκαιρία. Υπό αυτές λοιπόν τις συνθήκες επιβάλλεται να αναθεωρηθεί η σχέση των μέχρι χτες τεχνοκρατών με την πολιτική ζωή και τις αποφάσεις που λαμβάνονται, με στόχο τη δημιουργία ενός επιτυχημένου κράτους.

Ήρθε η ώρα οι Έλληνες να βρουν το θάρρος να οικοδομήσουν μια διαφορετική πολιτική κουλτούρα (καλύτερη). Με επίκεντρο τις ανθρώπινες αξίες και το σεβασμό του δικαιώματος της ελευθερίας του ατόμου. Είναι πράγματι μια ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τις ψηφιακές δυνατότητες που ήδη αναπτύξαμε ως Πολιτεία εν μέσω πανδημίας. Ήρθε η ώρα η χώρα να πιστέψει στην επινοητικότητα του σύγχρονου Έλληνα δημιουργώντας ένα Εθνικό think tank αποτελούμενο από τη κοινωνία των πολιτών για τη διαχείριση αυτής της κρίσης, ώστε με αποδεκτούς και έξυπνους τρόπους να καταπολεμήσουμε τον COVID-19 και τις επιπτώσεις του.

  • Αντωνιάδου Αθηνά
    Κοινωνιολόγος, blogger, Freelance writer
    Επικοινωνία: 6946522418

Συνέχισε να διαβάζεις

ΑΠΟΨΗ

Όλοι αυτοί του ΠΑΜΕ είχαν στείλει μήνυμα;;

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

ΑΡΙΣΤΕΡΑ το μεγαλείο σου!

Προπηλάκισαν πιστούς, έκλεισαν εκκλησίες χωρις δεύτερη κουβέντα, έδωσαν πρόστιμα σε ιερείς, αφαίρεσαν πινακίδες, φέρθηκαν ασεβέστατα σε πομπές επιταφίων και ιερών εικόνων λιγότερες από 5 άτομα (βλέπε Ζωοδόχος πηγή στο Αίγιο). Σε ένα γενικό κλίμα τρομοκρατίας με κοινωνικές και ιδεολογικές διακρίσεις, οι «πιστοί» του ΠΑΜΕ γιόρτασαν ανενόχλητοι το δικο τους Μαγιάτικο Εργατικό Πάσχα.  Μάλιστα για τα ματιά του κόσμου θέλησαν να  τηρήσουν δήθεν και μέτρα ασφαλείας κατά της μετάδοσης του Covid-19, σαν να μας λένε «Είστε πρόβατα και καλα κάνουμε και σας γλεντάμε». Δεν σεβάστηκαν κανέναν Έλληνα πολίτη, που κυνηγημένος σαν τον κλέφτη, χάνει την δουλεία του και βλέπει την  επιχείρησή του να καταρρέει. Όλοι αυτοι οι άεργοι που ρήμαξαν το κράτος με την αναβλητικότητα και τεμπελιά τους, βγαίνουν στους δρόμους και καπηλεύονται την εργατική πρωτομαγιά όπως καπηλεύτηκαν όλους του εθνικούς αγώνες και σιγουρά δεν θα τους εμπόδιζε μια πανδημία να εκφράσουν την δήθεν ριζοσπαστική φιλεργατική τους ιδεολογία. Αεροφωτογραφίες για εντυπωσιασμό, στημένοι σαν στρατιωτάκια, μονο που κάποιοι πολίτες τους είδαν να καταφθάνουν στην πλατεία συντάγματος σε μπουλούκια  πριν στοιχηθούν έντεχνος για ρόλους επικοινωνίας. Κάποιες ξώφαλτσες φωτογραφίες βρέθηκαν ακομα και σε φιλοαριστερες δικτυακές φυλλάδες.

Μαρτύρια πολίτη στο facebook

«..Η φωτογραφία μέχρι εδώ είναι ΟΚ. Την ίδια ώρα ερχόμουν από Κυψέλη με τα πόδια ως εκεί και τα διάφορα μπουλούκια τους που ανέβαιναν τη Σταδίου ηταν ο ένας πάνω στον άλλο..»

Άντε και καλο κουτόχορτο…. Μπεεεεεε!!!

homopoliticus

Συνέχισε να διαβάζεις

ΑΠΟΨΗ

Ο κόσμος καίγεται και ο Δήμαρχος της Πάτρας ξεροχτενίζεται

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Και εκεί που έκανα μια βόλτα το πρωί για τα καθημερινά ψώνια, κάθομαι στην ουρά στο σούπερ, σχολιάζοντας την κατάσταση του covid-19 και την οικονομική αγκύλωση που εχει επέλθει ο τόπος εξαετίας της «πανδημίας».  Μεσα απο ένα κλήμα αλτρουισμού ξαφνικά  τα ὦτα μου αρχίζουν να  ακούν επαναστατικές ψαλμωδίες. Είπα ότι προφανώς κάποιος μας κάνει πλάκα από κανενα μπαλκόνι.

Θυμήθηκα τα βίντεο που βλέπαμε στο ίντερνετ με τους Ιταλούς και Ισπανούς να βάζαν τραγούδια στα μπαλκόνια, προφανώς τώρα κάποιος «Έλληνας επαναστάτης» ήθελε να τους ακολουθήσει. Χωρις να περάσει πολύ ώρα, αρχίζω και αναρωτιέμαι και να καταλάβω από που προέρχεται το επαναστατικό άσμα.

Περπατώντας την Μαιζώνος αντιλαμβάνομαι ότι τα μεγάφωνα του δήμου παίζουν επαναστατικά κουμουνιστικά εμβατήρια. Δεν ειναι δυνατό μαλλον ονειρεύομαι, ο δήμαρχος μας κάνει πλάκα και μεταδίδει επαναστατικά εμβατήρια. Εκει που το Πάσχα περιμέναμε να ακούσουμε καμια ψαλμωδία από κανενα μεγάφωνο της ενορίας μας , ακούμε κακόγουστα κουμουνιστικά εμβατήρια και αυτά χωρις να ρωτήσουν κανέναν αν εχουμε όρεξη να τα ακούμε. Μαλλον οι κουμουνιστές και οι αριστεροί ξεσάλωσαν με το κλείσιμο των εκκλησιών και με την απαγόρευση του Πάσχα, τωρα θέλουν να καθιδρύσουν το δικο του Μαγιάτικο Πάσχα. Σου λέει, αφου οι εκκλησίες έκλισαν να ανοίξουμε κανένα μεγάφωνο μπας και εμψυχώσουμε εμείς τον κόσμο και ακούσει κανένας παραστρατημένος πιστός του ΚΚΕ. Αηδία και αποστροφή, μπορεί να νοιώσει κανείς με αυτή την κατάσταση και τον εμπαιγμό. Ακομα και αυτή την σοβαρή πανδημία που έχει καθηλώσει κόσμο και κοσμάκη, θελήσαν οι αριστεροί να χρησιμοποιήσουν εντέχνως, για να προπαγανδίσουν την δικη τους ανόητη ξεπερασμένη ιδεολογία. Ο Κόσμος σας εχει σιχαθεί και εσάς και το πολιτικό σας σύστημα, μαλλον δεν το πήρατε χαμπάρι. Άκουσε κ Πελετίδη, κατέβασε τα μεγάφωνα και βάλε τα τραγούδια να παίζουν σπίτι σου.

Οι πολίτες της Πάτρας δεν σε πληρώνουν για να κάνεις προπαγάνδα, στάσου για λίγο στο ύψος των περιστάσεων και μην εξευτελίζεις την εθνική μας αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια.

Σοβαρέψου επιτέλους!

by homopoliticus

Συνέχισε να διαβάζεις

ΑΠΟΨΗ

Έκλεισαν τις εκκλησίες αλλα προσκύνησαν την «ΜΕΚΚΑ ΤΗΣ ΜΑΣΑΣ»

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Ακόμα μια φορά αποδεικνύεται οτι σαν λαός όχι απλά είμαστε πρόβατα αλλα και αδιόρθωτοι υποκριτές. Όλο αυτό τον καιρό, τα ντελικατέσεν, σούπερ μάρκες, μινιμαρκετ, ζαχαροπλαστεία, ηταν ανοιχτά και δεχόντουσαν κοσμο. Ξαφνικά μας έπιασε μια αβυσσαλέα μανία να ξεχυθούμε στους δρόμους ο ένας επανω στον άλλο στις κρεαταγορές για τον οβελία , το κοκορέτσι, την γαρδούμπα, προκειμένου να μην λείψει από τα τραπέζια μας το απαραίτητο έδεσμα και να τηρήσουμε το έθιμο του Πάσχα.   

Ως νέοι φαρισαίοι, προτιμήσαμε να βγούμε να αγοράσουμε τα γιορτινά καλούδια για να γεμίσουμε την μπάκα μας. Ξεχάσαμε τον επιτάφιο και τον εσταυρωμένο Χριστό. Όπως τότε κατά την ημέρα της σταύρωσης οι μαθητές φοβούμενοι να  μην τους συλλάβουν κρύφτηκαν, έτσι και σήμερα η ιστορία επαναλαμβάνεται, με «κλήρο και λαό» να φοβάται να προσκυνήσει τον εξανθρωπίσαντα και αναστάντα Χριστό. Όλοι κρύβονται  δειλιάζοντας για το πιστεύω τους. Ουδέποτε έκλεισαν οι εκκλησίες, ουδέποτε απαγορεύτηκε η περιφορά του επιταφίου. Στην Ιστορία του Ελληνικού έθνους, όποτε υπήρξε λοιμός, οι εκκλησίες ηταν ανοιχτές για τους πιστούς κάνοντας λιτανείες, ζητώντας βοήθεια από την Παναγία και τους Αγίους  για την ίαση των ανθρώπων, όπως έγινε με την Παναγία την Προυσιώτισσα με τον φοβερό λοιμό της γρίπης.

Οι σύγχρονοι θρησκευτικοί και πολιτικοί ηγέτες στέκονται απέναντί στον Χριστό ως «κύμβαλα αλαλάζοντα», άνθρωποι φλύαροι που ο λόγος τους δεν εχει ουσία αλλα απλα κάνει θόρυβο και μάλιστα ενοχλητικό. Ιεράρχες που η σοφία τους αναλώθηκε μεσα σε συγγράμματα «Ορθόδοξης ψυχοθεραπείας», αποτρέπουν τώρα τους πιστούς, να λαμβάνουν το μέγα ψυχοθεραπευτικό αίμα και σώμα του Χριστού έχοντας τις εκκλησίες κλειστές φοβούμενοι τις διώξεις. Ιεράρχες που φωτογραφίζονται και βγαίνουν στα κανάλια για να απολάβουν την φήμη πολιτικών ηγετών. Τελούν τις λειτουργίες μόνοι τους κεκλεισμένων των θυρών, πράγμα που δεν συνέβη σε καμια ορθόδοξη χώρα, με μια κάστα ιεροψαλτών προβάλουν τον εαυτον τους στα ΜΜΕ, αφήνοντας τους πιστούς τηλεθεατές , αναδεικνύοντας μια νεα τάσι εκκλησιασμού  που λέγεται Ορθοδοξία Πριβέ. Βγαίνουν στην ωραία πύλη με χαρταπιάγκες γεμάτες αγαπολογίες και ξύλινα λόγια, προτρέποντας τους πιστούς να μην πλησιάζουν τους ναούς, αναπαράγοντας τον φόβο και την βλασφημία απέναντί στο μέγα μυστήριο της θείας ευχαριστίας, τον θεμέλιο λίθο της ορθόδοξης πίστης.

Αυτοί που συναθροίζονται με αιρετικούς και συν-προσεύχονται. Αυτοί που κυνήγησαν τον Άγιο Νεκτάριο και αφήσαν το φέρετρό του εξω από την εκκλησία. Αυτοί που εξόρισαν και καθαίρεσαν τον άγιο Χρυσόστομο, αυτοί τωρα ζητούν απο τους πιστούς να μην πλησιάσουν τον Χριστό για να μην μολυνθούν. Όλα αυτά όμως είναι Προφάσεις εν αμαρτίες  (Ψαλμοί του Δαυίδ, Ψαλμός ΡΜ΄. 140).

Ο Ορθόδοξος λαός στέκεται απέναντί στους δειλούς, υποκριτές Ιεράρχες , κληρικούς και ασεβείς πολιτικούς, και με μια φωνή μαζι με το Χριστος Ανέστη.. κράζει το «στώμεν καλώς, στώμεν μετα φόβου» και το «Άγιος Άγιος Κύριος Σαβαώθ».

by homopoliticus

Συνέχισε να διαβάζεις
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ53 λεπτά πριν

Σκληρές εικόνες-Το θανατηφόρο τροχαίο στον Πλατύκαμπο Λάρισας και ο 44χρονος νεκρός

ΚΟΙΝΩΝΙΑ1 ώρα πριν

Πιο κοντά στην ταυτότητα της μαυροφορεμένης γυναίκας οι αρχές – Την βοήθησε αλλοδαπός να προμηθευτεί το βιτριόλι

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ1 ώρα πριν

«Μπλόκαραν» τα μηχανήματα για την επίγεια διέλευση του Προαστιακού, Πελετίδης και κάτοικοι του Ρίου – Τα μάζεψαν και έφυγαν

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ1 ώρα πριν

Αστυνομική καταδίωξη στη Δυτική Αχαΐα μετά από απόπειρα ληστείας στα ΕΛΤΑ

ΖΩΗ18 ώρες πριν

Το χθεσινό ηλιοβασίλεμα της Πάτρας τα …έσπασε στο facebook!

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ18 ώρες πριν

Πάτρα – Προαστιακός: Θέμα ημερών η επανέναρξη των δρομολογίων προς Ρίο – Ξεκινά ο Οδοντωτός

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ18 ώρες πριν

Πάτρα: Kαθαρισμός του κολυμβητηρίου της Αγυιάς – Ξεκινά η ανάπλαση του χώρου

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα πριν

Πάτρα – Μπεγουλάκι: Το βραχυκύκλωμα στην πρίζα, κατέστρεψε το μισό σπίτι

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα πριν

Covid free το νοσοκομείο του Ρίου μετά από 87 ημέρες-Εξιτήριο και για την τελευταία ασθενή – Συγκινητικές στιγμές

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα πριν

Αυτό είναι το σκίτσο της γυναίκας που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη από την Αμφιλοχία

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Γυναίκα ήρθε αντιμέτωπη με τέσσερα φίδια – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ημέρες πριν

Ξυπνήστε πρίν είναι αργά. Η γραφειοκρατία “σκοτώνει” τον μικρό Ηλία-Στυλιανό

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Πάτρα: Καρδιακό επεισόδιο ενώ οδηγούσε φέρεται να υπέστη ο 84χρονος με την “τρελή” πορεία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ημέρες πριν

Να δώσει η κυβέρνηση στην δημοσιότητα φωτό με την ελληνική Σημαία & Έλληνες στρατιώτες στο Μελισσοκομείο στον Έβρο

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

Περίεργα «σπιναρίσματα» στο Αυτοκινητοδρόμιο – Ερωτηματικά από την πρόθεση 24 μετόχων να βάλουν ταφόπλακα σε ένα έργο-όνειρο 50 χρόνων

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Δείτε τι γινόταν στις σκάλες της Αγίου Νικολάου… μία ημέρα πριν το άνοιγμα των καταστημάτων – ΦΩΤΟ

ΖΩΗ5 ημέρες πριν

Πάτρα: Η Αγία Σοφία το 1971 – ΦΩΤΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Πλήθος κόσμου στις εκκλησίες της Πάτρας για την “Ανάσταση” του κορωνοϊού- ΦΩΤΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ5 ημέρες πριν

Επίθεση με Βιτριόλι στην Καλλιθέα-Δυο νέα βίντεο “καρφώνουν” την δράστη – Η συνεργός και το αυτοκίνητο

Κοροναϊός
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ5 ημέρες πριν

Μπορεί η νικοτίνη να νικήσει τον κορωνοϊό; Δημοσιεύθηκαν χθες οι δύο έρευνες από το Πανεπιστήμιο Πατρών

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ18 ώρες πριν

Πάτρα: Kαθαρισμός του κολυμβητηρίου της Αγυιάς – Ξεκινά η ανάπλαση του χώρου

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 ημέρες πριν

Τραγωδία – Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε 45χρονο – Εξαφανίστηκε ο οδηγός – ΦΩΤΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 ημέρες πριν

Άνθησε μετά από ένα μήνα το Ακάνθινο Στεφάνι του Εσταυρωμένου σε εκκλησία κοντά στη Ναυπακτία!

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ3 ημέρες πριν

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Χιονίζει στον Παρνασσό! – ΒΙΝΤΕΟ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ3 ημέρες πριν

Ο Γεωργιάδης κόβει κάθε συζήτηση για ΦΠΑ 6% στην εστίαση – Θα έχουμε δημοσιονομικό πρόβλημα

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Γυναίκα ήρθε αντιμέτωπη με τέσσερα φίδια – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΣΜΟΣ7 ημέρες πριν

Βίντεο – ντοκουμέντο από τη συντριβή του αεροσκάφους στο Πακιστάν

ΚΟΙΝΩΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

Καλλιθέα: Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση με οξύ στην 34χρονη – Τι λέει ο γιατρός που την είδε – BINTEO

ΚΟΙΝΩΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

Ναύπακτος: Έπεσα στο νερό και έβγαλα το κεφάλι του 17χρονου στην επιφάνεια – ΒΙΝΤΕΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ1 εβδομάδα πριν

Χ.Γώγος: «Με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα η κατάσταση στη χώρα πάει πάρα πολύ καλά» – ΒΙΝΤΕΟ

Facebook Patratora

Διαφήμιση
Διαφήμιση