Συνδεθείτε μαζί μας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χωρίς ταβάνι ο Προμηθέας της νέας εποχής – ΦΩΤΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνέντευξη τύπου παρέθεσε σήμερα ο Προμηθέας Πάτρας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, στο Ίδρυμα  «Δημ.& Λιλής Σταυροπούλου», που αποτελεί τη βάση του προγράμματος «Νους».        

Η συνέντευξη τύπου κινήθηκε σε 2 άξονες, τον απολογισμό της προηγούμενης τριετίας και το σχεδιασμό της επόμενης.

milas president

Πρώτος έλαβε τον λόγο ο πρόεδρος της ομάδας κ. Μήλας, που έκανε τον απολογισμό της προηγούμενης τριετίας.

«Κατά τη διάρκεια της πρώτης χρονιάς στην Basket League, η ομάδα κατάφερε να δώσει το στίγμα της, έκανε μια πρώτη γνωριμία με την κατηγορία και κατάφερε να τερματίσει στην 9η θέση. Με την έλευση του προπονητή Μάκη Γιατρά πετύχαμε πολλά και σημαντικά πράγματα. Τη δεύτερη χρονιά, η ομάδα κατάφερε να περάσει στους μικρούς τελικούς, γεγονός που γέμισε χαρά όλον τον Προμηθέα, αφού κατάφερε να κλείσει θέση και για την Ευρώπη, για το Basketball Champions League. Την χρονιά που μόλις πέρασε, η ομάδα κατάφερε να πάει πολύ ψηλά, τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη. Είχε απειρία αλλά ήταν μια εξαιρετική χρονιά, με πολύ καλό επίπεδο αγωνιστικά. Συμμετείχε στους τελικούς του Πρωταθλήματος, γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία, μιας και παράλληλα η ομάδα αγωνίστηκε και στην Ευρώπη, δείχνοντας ότι μπορεί να ανέβει και στο ψηλότερο σκαλί της διοργάνωσης. Αξιοσημείωτο ήταν ότι, ταυτόχρονα, όλα τα τμήματα είχαν επιτυχίες, τόσο το παιδικό όσο και το εφηβικό. Η κατάκτηση της πρώτης θέσης και του χρυσού μεταλλίου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων στο Μέτσοβο δεν ήταν σημαντική μόνο για το μετάλλιο, αλλά για το ότι ήταν αποτέλεσμα προσπαθειών και δουλειάς πολλών χρόνων.» 

Επίσης, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ΝΟΥΣ που ο Προμηθέας υπηρετεί πιστά τα τελευταία 5 χρόνια και τόνισε ότι σκοπός είναι η συμμετοχή αυτών των αθλητών στην αντρική ομάδα. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον κόσμο που στήριξε ένθερμα την προηγούμενη τριετία την ομάδα και να υποσχεθεί ότι ο Προμηθέας θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει ευχαριστημένο όλον αυτόν τον κόσμο σε όλα τα επίπεδα.

Στη συνέχεια, ο μεγαλομέτοχος της ομάδας κ. Λιόλιος αναφέρθηκε στο πλάνο της ομάδας για την επόμενη τριετία.

liolios

Υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα ΝΟΥΣ είναι μια συνεπιτυχία του Προμηθέα και του ιδρύματος Λίλη Σταυροπούλου. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην  οργάνωση των δομών της ομάδας, αναφέροντας ότι ο Προμηθέας στελεχώνεται με ανθρώπινο δυναμικό με πολλή όρεξη και ακόμη περισσότερη διάθεση για να συνεχίσει η ομάδα να εξελίσσεται. Οι εγκαταστάσεις και ιδιαίτερα το προπονητικό κέντρο των ακαδημιών αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο για την πορεία του συλλόγου στο μέλλον. Η ταυτότητα του Προμηθέα, έχει ως σημείο αναφοράς την Πάτρα, αλλά θέλει να επεκταθεί και στη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Όσον αφορά τη συνεργασία με τους χορηγούς του συλλόγου, ο κ. Λιόλιος υπογράμμισε ότι είναι κομμάτι της ομάδας, όχι απλοί χορηγοί. Η ομάδα και οι χορηγοί της προχωρούν μαζί ανεβάζοντας επίπεδο τον Προμηθέα, στη βάση μιας αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας. Τέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην υποστήριξη που παρέχει ο κόσμος στην ομάδα, που έδωσε δυναμικά το «παρών» στους αγώνες των play offs. Στόχος του Προμηθέα είναι το γήπεδο να γεμίζει σε όλους τους αγώνες, με την ίδια ατμόσφαιρα, χωρίς φανατισμούς και υπερβολές, ώστε οι οικογένειες και τα παιδιά να μπορούν να βρίσκονται στους αγώνες του Προμηθέα.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, μέσα στο πλάνο της επόμενης τριετίας βρίσκεται η ενδυνάμωση των ακαδημιών και του προγράμματος ΝΟΥΣ, με στόχο την επάνδρωση της ανδρικής ομάδας ακόμη και απο την ερχόμενη σεζόν. Χαρακτήρισε το τόλμημα δύσκολο για τον προπονητή Γιατρά αλλά ανέφερε ότι είναι ένα κίνητρο για όλους. Επίσης, έθεσε μελλοντικά ως στόχο έναν τίτλο στην Basket League αλλά και μια καλή ευρωπαϊκή πορεία στο Eurocup. Επανέλαβε το όραμα και στόχο της ομάδας να παίξει με τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης στην Ευρωλίγκα, ξεκαθαρίζοντας ότι η ομάδα διατηρεί άριστες σχέσεις με τη FIBA, το ίδιο και με το Eurocup και τόνισε ότι δεν ασπάζεται το διχασμό στο μπάσκετ. Προέβλεψε δε, ότι θα έρθουν δομικές αλλαγές στην Ευρώπη και δομικότερες σε ελληνικό επίπεδο. Κλείνοντας την αναφορά του στο πλάνο της επόμενης τριετίας δεν παρέλειψε να τονίσει ότι όλες οι ομάδες ξεκινούν από την ίδια αφετηρία και οι στόχοι που θέτει ο Προμηθέας είναι ψηλοί και όλοι οι άνθρωποι που στελεχώνουν την ομάδα, άνθρωποι με αξίες, αρχές και όνειρα, θα παλέψουν να τους κατακτήσουν.

giatras

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο προπονητής Μάκη Γιατράς αναγνώρισε ότι η ομάδα κέρδισε κι άλλο κόσμο, εκτός Πατρών, από όλη την Ελλάδα. Υποστήριξε ότι αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη διοίκηση, δε θα υπήρχε η ομάδα. Έκανε αναφορά στους παίκτες και το staff, χαρακτηρίζοντας τους οικογένεια που είναι ενωμένη στα δύσκολα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο μεγάλο άγχος που του έχει προσδώσει η υλοποίηση του οράματος του Προμηθέα. Ο σχεδιασμός της ομάδας για την επόμενη χρονιά προβλέπει 10 επαγγελματίες παίκτες και 2 αθλητές του ΝΟΥΣ στη βασική 12αδα, επιβεβαιώνοντας τους στόχους της διοίκησης αθλητές από το πρόγραμμα ΝΟΥΣ να καταφέρουν να παίξουν σε επαγγελματικό επίπεδο. Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι θα αγωνίζονται στον Προμηθέα οι Κατσίβελης, Κασελάκης, Χολ, Λίποβι, Έλλις και ο νεοαποκτηθείς Φίλερ, αφήνοντας χώρο για άλλους 2 Έλληνες και 2 ξένους, ενώ τουλάχιστον 5 αθλητές από το ΝΟΥΣ θα συμμετέχουν στις προπονήσεις της ανδρικής ομάδας.

Ο κ. Μήλας συμπλήρωσε ότι θα υπάρξουν αλλαγές στο χορηγικό κομμάτι, το ticketing και τη διασύνδεση με τον κόσμο. Τόνισε ότι ο Προμηθέας θα αποκτήσει ισχυρούς συμπαίκτες και εκτός ορίων της Πάτρας και κάλεσε τον κόσμο να συμμετέχει μαζί με την ομάδα στο δρόμο για την υλοποίηση των στόχων της.

Στις ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους αναφέρθηκε η διπλή αποχώρηση των αθλητών Γκίκα και Σαλούστρου, με τον προπονητή Γιατρά να τους ευχαριστεί, αναγνωρίζοντας ότι έδωσαν τα πάντα. Η ομάδα τους έκανε μια δίκαιη πρόταση και τους προσέγγισε με έναν τρόπο που άρμοζε στους δυο αυτούς αθλητές αλλά εκείνοι επέλεξαν άλλο δρόμο, ενώ τους ευχήθηκε καλή επιτυχία. Από τη μεριά του, ο κ. Λιόλιος ευχαρίστησε και τους 2 αθλητές, τόνισε ότι σημασία έχει να είναι χαρούμενοι οι παίκτες αλλά και να έχουν επιτυχίες και πως πάντα θα θυμούνται τον καιρό που ήταν μαζί τους.

Σε ερώτηση σχετικά με την αλλαγή σε επιχειρηματικό επίπεδο και την επέκταση των συνεργασιών εκτός Πάτρας, ο κ. Μήλας επιβεβαίωσε αυτές τις συνεργασίες με ανθρώπους που βλέπουν το όλο κομμάτι του συλλόγου, ενώ δήλωσε ότι μεγάλο πλεονέκτημα έδωσαν οι εγκαταστάσεις, παρουσιάζοντας τον τρόπο που σκέφτεται η ομάδα, τον τρόπο λειτουργίας και τη δομή της. Σε ερώτηση σχετικά με το αν θα είναι πιο εύκολη η φετινή χρονιά λόγω του ότι η ομάδα αγωνίστηκε ήδη μια χρονιά στην Ευρώπη, ο προπονητής Γιατράς δήλωσε ότι οι ομάδες είναι πολύ πιο δύσκολες φέτος και θα παλέψουν για ό,τι καλύτερο.

Ο  κ. Μήλας σημείωσε ότι κάθε χρόνο ο Προμηθέας έχει συνηθίσει να συμμετέχει σε κάτι καινούριο, ενώ ο κ. Λιόλιος τόνισε πως είναι άλμα αυτό που πραγματοποίησε η ομάδα και έθεσε τον υπέρτατο στόχο για το σύλλογο: να καταφέρει σε βάθος τριετίας να αγωνιστεί με 10 παίκτες με επαγγελματικά συμβόλαια στην Ευρωλίγκα. Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η χρονιά θα είναι συναρπαστική και κάθε νίκη θα είναι τεράστιας σημασίας για το σύλλογο. Στην ερώτηση για την εικόνα του πρωταθλήματος και για το αν βλέπουν τελικά να αγωνίζεται και ο Ολυμπιακός στην Basket League, ο προπονητής Γιατράς δήλωσε ότι τον χρειάζεται η Α1, αλλά με κανόνες και ότι ήταν μια μεγάλη αδικία ο υποβιβασμός του Λαυρίου και κανείς δεν αναφέρεται σε αυτό. Ο κ. Μήλας υπογράμμισε ότι πιο κάτω δεν υπάρχει στην κατάσταση του πρωταθλήματος, ενώ δήλωσε ότι είναι χρυσή ευκαιρία να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με ό,τι έχουν, με κανόνες και να αλλάξουν τα πράγματα. Ο κ. Λιόλιος απάντησε ότι όπως φαίνεται ο Ολυμπιακός δε θα αγωνίζεται στην Α1 την ερχόμενη σεζόν.

Στην τελευταία ερώτηση σχετικά με το Eurocup και το αν είναι πιο ελκυστικός ο Προμηθέας πλέον τόσο για χορηγούς όσο και για παίκτες, ο κ. Μήλας δήλωσε ότι υπάρχει πλεονέκτημα λόγω Eurocup αλλά σημασία έχει και ο σύλλογος τι κάνει. Στόχος είναι η ομάδα να μην εξαρτάται η υγιής πορεία της ομάδας από μια βολή, όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ ο προπονητής Γιατράς συμπλήρωσε ότι ο Προμηθέας θέλει από τον κόσμο και τους παίκτες να καταλάβουν τι θέλει να κάνει, το όραμα του και τους στόχους του και τόνισε πως το κριτήριο αυτό παίζει ρόλο στις επιλογές που κάνει η ομάδα.

Διαφήμιση
Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμηθέας – Κολοσσός 81-80: Άντεξαν οι Πατρινοί χάρη στο δίδυμο Μπαμπ – Αγραβάνη

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Ποιος να το περίμενε ότι το ματς της τέταρτης αγωνιστικής θα γίνει στην Πάτρα… Και όμως, ο Κολοσσός ήταν εκπληκτικός, πίεσε τον Προμηθέα στα όριά του, στο τέλος όμως οι γηπεδούχοι «επιβίωσαν» και πήραν την τρίτη τους νίκη στη Basket League 2019/20 με το 81-80 να δείχνει πως πραγματικά η αναμέτρηση κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Στις βολές και σε ένα άστοχο σουτ του Μπρέιζελτον, στην ποιότητα του Κρις Μπαμπ και το κρύο αίμα του Δημήτρη Αγραβάνη. Η ομάδα του Γιατρά στάθηκε όρθια, εκείνη του Λυκογιάννη κέρδισε όμως το χειροκρότημα για το πείσμα και την επιμονή της μέχρι το φινάλε.

O MVP

Μεγάλο ματς από τον Κρις Μπαμπ, τον οποίο ο Μάκης Γιατράς θα προτιμούσε να ξεκουράσει σε αυτό το παιχνίδι. Ο Αμερικανός έκανε εκπληκτική εμφάνιση, σκόραρε 22 πόντους από 3/3 δίποντα, 3/4 τρίποντα και 7/8 βολές σε 29 λεπτά συμμετοχής και είχε άξιο συμπαραστάτη τον Δημήτρη Αγραβάνη των 17 πόντων και των πέντε ριμπάουντ σε 21 λεπτά.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ

22 ασίστ για μόλις έξι λάθη είχε ο Προμηθέας, που όμως έκλεισε τον αγώνα με 7/24 τρίποντα και δέκα χαμένες βολές. Ο Κολοσσός, από την άλλη, σούταρε με 50/50-77, αλλά έκανε 13 λάθη και από αυτά ο Προμηθέας πέτυχε 22 πόντους που ήταν κάτι περισσότερο από πολύτιμοι.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Δεν ήταν το ματς που περιμέναμε ότι θα γίνει ντέρμπι, ο Κολοσσός όμως είχε διαφορετική γνώμη. Προηγήθηκε (10-12) στο πέμπτο λεπτό με τους Κρομά – Τουτζιαράκη και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω (21-17) στο τέλος της περιόδου, είχε εκπληκτική αντίδραση. Μείωσε στον πόντο (23-22), ισοφάρισε (27-27) με τον Τζάκσον να έχει πάρει φωτιά, πήρε προβάδισμα επτά πόντων (31-38) στο 17′ και είχε τον απόλυτο έλεγχο με εξαιρετικά ποσοστά στο τρίποντο, με 13/13 βολές, με ψυχραιμία την ώρα που ο Μάκης Γιατράς τα έβαζε με τους διαιτητές και έβλεπε τους παίκτες του να έχουν 0/8 τρίποντα.

Οι Πατρινοί μπήκαν με φόρα στο τρίτο δεκάλεπτο και έβαλαν τα πρώτα τους περιφερειακά σουτ, προσπάθησαν να πιέσουν τον Κολοσσό, όμως και πάλι οι Ροδίτες άντεξαν. Ντάνιελς και Τζάκσον έγραψαν το 52-59 στο 26′, ο πρώτος ήταν αυτός που «χτύπησε» τους γηπεδούχους και για το 56-62 στο 28′, ο Αγκμπελέζε έγραψε το 58-64 και όσο η ώρα περνούσε, τόσο περισσότερη γινόταν η πίεση στις πλάτες των γηπεδούχων. Ενα τρίποντο του Αγραβάνη (66-68) βοήθησε τον Προμηθέα να ανεβάσει ακόμη περισσότερο την ένταση, με το τρίποντο του Μπαμπ και ένα λέι-απ του Χολ να βάζουν μπροστά την ομάδα τους (71-68). Το 78-70 δεν άφηνε περιθώρια αισιοδοξίας στον Κολοσσό, που όμως έκανε την προσπάθειά του.

Με σερί 7-0 μείωσε στον πόντο και είχε και την ευκαιρία να κλέψει τη νίκη, όμως το σουτ του Μπρέιζελτον με το σκορ στο 79-77 ήταν άστοχο και ο Προμηθέας πήρε έστω και με περιπετειώδη τρόπο την τρίτη φετινή του νίκη σε τέσσερις αγώνες.

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Μισογεμάτο ήταν το Τόφαλος το απόγευμα του Σαββάτου.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπήτης, Αναστόπουλος Α., Παγώνης

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-17, 39-45, 58-64, 81-80

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Γιατράς): Κατσίβελης 4, Μπόγρης 2, Λίποβι 5 (2/7 σουτ, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Μαντζούκας 4, Φίλερ 4 (5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Κασελάκης 6 (1), Αγραβάνης 17 (2), Χολ 7 (1/8 σουτ, 7 ασίστ), Έλις 10 (5/5 δίποντα), Καφέζας, Μπαμπ 22 (3/3 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 7/8 βολές), Κουρουπάκης

ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Λυκογιάννης): Κρομά 11 (1), Τσουτζιαράκης 10 (4/5 δίποντα, 5 ριμπάουντ), Μπρέιζελτον 10 (2), Μπρούσεβιτς 2, Παύλος 3 (1), Μωραΐτης 2 (8 ασίστ, 4 λάθη), Πουλιανίτης 4, Ντάνιελς 5 (1), Αγκμπελέζε 11 (4/5 δίποντα, 7 ριμπάουντ), Τζάκσον 22 (3/8 δίποντα, 5/8 τρίποντα)

Τα ομαδικά στατιστικά του Προμηθέα: 19/33 δίποντα, 7/24 τρίποντα, 22/32 βολές, 33 ριμπάουντ (23 αμυντικά – 10 επιθετικά), 22 ασίστ, 9 κλεψίματα, 3 μπλοκ, 6 λάθη

Τα ομαδικά στατιστικά του Κολοσσού: 18/36 δίποντα, 10/20 τρίποντα, 14/18 βολές, 31 ριμπάουντ (23 αμυντικά – 8 επιθετικά), 18 ασίστ, 5 κλεψίματα, 13 λάθη

Οι επόμενοι αγώνες των ομάδων: Ο Προμηθέας θα πάει στη Λήμνο για να αντιμετωπίσει τον Ήφαιστο (26/10 στις 15:45), ενώ ο Κολοσσός θα υποδεχθεί στη Ρόδο τον ΠΑΟΚ την ίδια μέρα και την ίδια ώρα.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΧΑΪΑ: 4 μονάδες για κέντρα φιλοξενίας προσφύγων – Αποκλείονται τα στρατόπεδα

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν χθες, οι πρώτοι ξενοδόχοι της Αχαΐας έχουν εκδηλώσει ήδη ενδιαφέρον, για να διαθέσουν τις τουριστικές τους μονάδες, για τη φιλοξενία προσφύγων, στο πλαίσιο του σχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Το σχέδιο προβλέπει ότι 10.000 πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία ανά την ηπειρωτική επικράτεια. Για τον σκοπό αυτό ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος πραγματοποιεί επαφές με δημάρχους προκειμένου να βρεθούν οι κατάλληλες ξενοδοχειακές υποδομές.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, στην Αχαΐα προβλέπεται η φιλοξενία προσφύγων σε τουλάχιστον τέσσερις ξενοδοχειακές μονάδες, και συγκεκριμένα στην Πάτρα, στο Ρίο, στην Αγυιά και κοντά στο Βουπράσιο, στα όρια με την Ηλεία, ενώ ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει ξενοδόχοι στο χωριό Καινούργιο Αιτωλοακαρνανίας.

Προφανώς πρόκειται για το ξενοδοχείο Rio Beach και ένα ακόμη παλιό ξενοδοχείο στην Παραλία Πατρών.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΚΟΣΜΟΣ

«Ώρα μηδέν» για Brexit με ή χωρίς συμφωνία

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Το Βρετανικό Κοινοβούλιο ψηφίζει σήμερα για την έγκριση ή την απόρριψη της συμφωνίας του Μπόρις Τζόνσον με τις Βρυξέλλες
Στην τελική ευθεία μπαίνει σήμερα η έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ μετά τη συμφωνία του Μπόρις Τζόνσον με τις Βρυξέλλες, με την Βουλή των Κοινοτήτων στο Λονδίνο να καλείται σήμερα Σάββατο να πάρει την τελική απόφαση.

Δύο προτάσεις έχει καταθέσει η βρετανική κυβέρνηση προς συζήτηση στην έκτακτη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου, μία που ζητά την έγκριση του σώματος για τη νέα συμφωνία του Μπόρις Τζόνσον και η μία που ζητά την έγκριση για ένα Brexit χωρίς συμφωνία. Τη δεύτερη πρόταση αναμένεται να προωθήσει η κυβέρνηση προς έγκριση από το Σώμα, μόνο σε περίπτωση που απορριφθεί η πρώτη πρόταση.

Στην δεύτερη αυτή πρόταση, οι βουλευτές του Εργατικού κόμματος, Πίτερ Κάιλ και Φιλ Γουίλσον, προτείνουν τροπολογία, που ζητά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι εάν η συμφωνία δεν κερδίσει την πλειοψηφία του Κοινοβουλίου, τότε οι βουλευτές θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν πάνω στην τροπολογία των Κάιλ-Γουίλσον και η οποία εάν εγκριθεί, θα ζητά από την κυβέρνηση να θέσει στην επιλογή των πολιτών οποιουσδήποτε όρους για το Brexit.

Μία ακόμη τροπολογία προτείνει ο πρώην βουλευτής του Συντηρητικού κόμματος, Όλιβερ Λέτουιν, την οποία χαρακτηρίζει ως «ασφαλιστική δικλείδα» στο νόμο Μπεν, που υποχρεώνει τον πρωθυπουργό να ζητήσει παράταση στο Brexit, εάν δεν υπάρξει έγκριση της συμφωνίας αποχώρησης. Η τροπολογία αυτή προβλέπει, ότι ακόμη και εάν το Κοινοβούλιο εγκρίνει τη νέα συμφωνία, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ζητήσει παράταση στο Brexit, μέχρι να ολοκληρωθεί η νομοθεσία για την αποχώρηση και από τα δύο σώματα της Βουλής. Τη συγκεκριμένη τροπολογία υπογράφουν μεταξύ άλλων, οι πρώην υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης που διαγράφηκαν, Φίλιπ Χάμοντ και Ντέιβιντ Γκοκ.

Σε επιστολή του, ο Λέτουιν εξηγεί, ότι σκοπεύει να υπερψηφίσει τη συμφωνία που θα φέρει αύριο ο πρωθυπουργός, ωστόσο αυτό που επιδιώκει με την τροπολογία είναι να παραμείνει ενεργός ο νόμος για την παράταση ως ασφαλιστική δικλείδα, μέχρις ότου επικυρωθεί ο νόμος για την αποχώρηση. Προσθέτει ότι σε καμία περίπτωση δεν προτείνει την καθυστέρηση της αποχώρησης του ΗΒ από την ΕΕ, απλά διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξει κατά λάθος άτακτη έξοδος στις 31 Οκτωβρίου, εάν κάτι πάει στραβά στην έγκριση του νομοσχεδίου αποχώρησης.

Σημειώνεται, ότι η επιλογή των τροπολογιών που θα κατατεθούν, εναπόκεινται στην ευχέρεια του προέδρου της Βουλής για να συζητηθούν και να ψηφιστούν.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Την έσυραν έξω από το αυτοκίνητο και την λήστεψαν- Σοκ για γυναίκα στην Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Την επίθεση δύο ανδρών που ήθελαν να την ληστέψουν δέχθηκε μία γυναίκα δυτική Αχαΐα ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο της.

Πώς έδρασαν οι δύο ληστές

Ο ένας πλησίασε την πόρτα του οδηγού και ο δεύτερος κατάφερε να παραβιάσει την πόρτα του συνοδηγού και να αρπάξει τη τσάντα ενώ αρχικά της ζητούσε φαγητό.

Η γυναίκα προσπάθησε να αντισταθεί και να κρατήσει τη τσάντα της, όταν ο πρώτος την έσυρε έξω από το αμάξι και την πέταξε στο πεζοδρόμιο.

Στη συνέχει οι δύο δράστες, άνοιξαν τη τσάντα, άρπαξαν χρήματα και έγγραφα και εξαφανίστηκαν. Η γυναίκα μετά το πρώτο σοκ που υπέστη, ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία αναζητά τους δράστες, βάσει των χαρακτηριστικών που ανέφερε το θύμα.

Ευτυχώς, η γυναίκα δεν τραυματίστηκε κατά την πτώση ενώ συνελήφθη ο ένας από τους δύο άνδρες.

Συνέχισε να διαβάζεις
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ9 ώρες πριν

Προμηθέας – Κολοσσός 81-80: Άντεξαν οι Πατρινοί χάρη στο δίδυμο Μπαμπ – Αγραβάνη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ9 ώρες πριν

ΑΧΑΪΑ: 4 μονάδες για κέντρα φιλοξενίας προσφύγων – Αποκλείονται τα στρατόπεδα

ΚΟΣΜΟΣ19 ώρες πριν

«Ώρα μηδέν» για Brexit με ή χωρίς συμφωνία

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες πριν

Την έσυραν έξω από το αυτοκίνητο και την λήστεψαν- Σοκ για γυναίκα στην Αχαΐα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ19 ώρες πριν

Δυτική Ελλάδα: Πρώην Δήμαρχος απείλησε να κόψει τις φλέβες του μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο – ΦΩΤΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες πριν

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ – ΒΙΝΤΕΟ: Οι μυστηριώδεις θάνατοι στο Μεσολόγγι, το κυνήγι θησαυρών και οι λαθρανασκαφές

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες πριν

Πάτρα: Έτοιμο το υδατοδρόμιο μέχρι το 2020

ΚΟΙΝΩΝΙΑ19 ώρες πριν

Στέλιος Κυμπουρόπουλος: πάσχει από την ίδια ασθένεια με τον Παναγιώτη Ραφαήλ – Ζητά να τον Ακούσουμε

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες πριν

ΕΛ.ΑΣ: «Έσπασε» το κύκλωμα που εξαπατούσε ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων – Η «εγκέφαλος» συνελήφθη στην Πάτρα

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ20 ώρες πριν

Νταλίκα με ανταλλακτικά πολυτελών Ι.Χ. «πιάστηκε» στο Λιμάνι της Πάτρας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ5 ημέρες πριν

Οριστικό «όχι» από Κικίλια-ΕΟΠΥΥ για τη θεραπεία του μικρού Ραφαήλ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ5 ημέρες πριν

Υπάρχουν και αυτοί οι δήμαρχοι! Δημόσια συγγνώμη και τέσσερις μήνες δωρεάν νερό επειδή καθυστέρησε έργα ύδρευσης!

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Πάτρα: Ανήλικοι τσάκισαν στο ξύλο συνομήλικο τους!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ3 ημέρες πριν

Ουλμ – Προμηθέας 67-70: «Ιπτάμενος» Έλις – ΒΙΝΤΕΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Σοκαριστικός τραυματισμός Αγρινιώτη αστυνομικού από σκύλο!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 ημέρες πριν

47χρονος βίαζε την γυναίκα του και βασάνιζε την κόρη του με πιρούνι

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ημέρες πριν

Καθηγητής σπρώχνει μαθητή που έμεινε πίσω στην παρέλαση! – ΒΙΝΤΕΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

Πάτρα- ΣΟΚ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ: Της είπαν οτι το νεκρό παιδί της ενεπλάκη σε τροχαίο…

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

Πάτρα: «Έφυγε» στα 55 της η Μαρία – Κριστίνα Τζιούστι

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 ημέρες πριν

Μπορούμε: Έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής: 1.400.000€ για τον μικρό Ραφαήλ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 ημέρες πριν

Βίντεο-σοκ! Η στιγμή που αυτοκίνητο χτυπά πεζή!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ημέρες πριν

Καθηγητής σπρώχνει μαθητή που έμεινε πίσω στην παρέλαση! – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ7 ημέρες πριν

Κραυγή αγωνίας από τη μητέρα του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ – Περιγράφει πως το κράτος τους γύρισε την πλάτη -ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ την αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου

ΖΩΗ1 εβδομάδα πριν

Η Μόνικα Μπελούτσι Έδειξε Στα 54 Της Πώς Μια Γυναίκα Μπορεί Να Είναι Διαχρονικά Πανέμορφη – ΒΙΝΤΕΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 εβδομάδα πριν

«Βόμβες» Παπαγγελόπουλου: Έχω συναντηθεί πολλές φορές με τον κ. Σαμαρά και στο σπίτι του και σε ταβέρνες – Δεν τον παίρνει κανείς στα σοβαρά -ΒΙΝΤΕΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 εβδομάδες πριν

ΒΙΝΤΕΟ που κόβει την ανάσα: Μηχανή περνάει τη Γέφυρα με 300χλμ.!

ΚΟΣΜΟΣ3 εβδομάδες πριν

Εξοργιστικό βίντεο: Πατέρας βασανίζει και δέρνει την κορούλα του για να της μάθει να περπατάει

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες πριν

Ηλεία: Ισχυρές καταιγίδες και διακοπή ρεύματος – Προβλήματα και στην Πατρών Πύργου – ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες πριν

16χρονος μαθητής αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στην Πάτρα λόγω bullying

Facebook Patratora

Διαφήμιση
Διαφήμιση